Η ημιαυτοματοποιημένη επιλογή για μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 και N20 C

Αυτοματισμός για μεγαλύτερη απόδοση
N20 με επιλογή SA από τη Linde Material Handling σε λειτουργία στο εσωτερικό αποθήκης

Οι ψηφιακές διαδικασίες, οι αλυσίδες τροφοδοσίας και η αυξανόμενη εξατομίκευση των προϊόντων απαιτούν μεγαλύτερο αυτοματισμό των διαδικασιών intralogistics. Η οριζόντια συλλογή παραγγελιών προσφέρει σημαντικές δυνατότητες βελτιστοποίησης στις αποθήκες αλυσίδων λιανικής, παρόχων υπηρεσιών logistics, σούπερ μάρκετ και φαρμακείων. Η διαδικασία αυτή συνεπάγεται σε μεγάλο βαθμό υπαλλήλους που περπατούν στο εσωτερικό της αποθήκης, ενώ συλλέγουν και αποθηκεύουν εμπορεύματα χειροκίνητα. Αυτά τα βήματα της διαδικασίας γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά με την επιλογή των ημιαυτοματοποιημένων μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών Linde N20 SA και N20 C SA, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται σημαντικά η παραγωγικότητα και οι επιδόσεις στην αποθήκη.

Συνεχής αύξηση της απόδοσης

Τα βιομηχανικά μηχανήματα, λειτουργώντας ως διεπαφή με το ανθρώπινο δυναμικό, παίζουν κεντρικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της συλλογής παραγγελιών. Πρόκειται για μία από τις πιο κουραστικές και χρονοβόρες εργασίες στην αποθήκη με το 30 έως 45% της εργάσιμης ημέρας να αναλώνεται στο πήγαινε-έλα των εργαζομένων μέσα στην αποθήκη και ένα 30 έως 45% στη χειροκίνητη συλλογή και αποθήκευση εμπορευμάτων. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτιστοποίησης, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν με τη βοήθεια αυτοματισμών.


Στο σημείο αυτό τη σκυτάλη παίρνουν οι ημιαυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης των μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών N20 SA και N20 C SA. Μειώνουν σημαντικά τις αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν με τα πόδια και την ανάγκη επιβίβασης και αποβίβασης από το περονοφόρο, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στις επιδόσεις διακίνησης και στην παραγωγικότητα εντός της αποθήκης. Κάθε βήμα που εξοικονομείται για τον εργαζόμενο βελτιώνει την απόδοσή του και αυξάνει την ταχύτητα συλλογής παραγγελιών. Δοκιμές με χρήση διαφορετικών μεθόδων συλλογής παραγγελιών έδειξαν περίπου 20% υψηλότερη απόδοση με τα ημιαυτοματοποιημένα μηχανήματα συλλογής παραγγελιών Linde σε σύγκριση με τα χειροκίνητα μηχανήματα συλλογής παραγγελιών. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των αυτοματοποιημένων λειτουργιών είναι ότι μπορούν να ενσωματωθούν ομαλά στις διαδικασίες του πελάτη, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να διατηρήσουν τη συνήθη ρουτίνα τους στη συλλογή παραγγελιών, κάνοντάς την όμως σημαντικά ταχύτερη και ασφαλέστερη.

Το N20 C SA από τη Linde Material Handling

Πιο αποδοτική συλλογή παραγγελιών

Η Linde διεξήγαγε μια δοκιμή απόδοσης χρησιμοποιώντας τρεις συνήθεις μεθόδους συλλογής παραγγελιών για να δείξει τις υψηλές δυνατότητες βελτιστοποίησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αποδοτικότητα αυξήθηκε κατά περίπου 20% σε σχέση με την αμιγώς χειροκίνητη συλλογή παραγγελιών.

Κινείται μαζί ή προπορεύεται

Η ημιαυτοματοποιημένη λειτουργία προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας για τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές πελατών. Μία από τις συχνότερες διαδικασίες που εκτελείται στις αποθήκες με ψηλά ράφια είναι η συλλογή παραγγελιών στη μία πλευρά των ραφιών, με έναν οδηγό να βαδίζει στον διάδρομο διαγράφοντας πορείας σε σχήμα U. Η λειτουργία «walk with me» είναι ιδανική για αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή τη λειτουργία οδήγησης, το περονοφόρο ακολουθεί τη διαδρομή που διανύει ο οδηγός περπατώντας: Αν ο οδηγός σταματήσει, σταματάει και το περονοφόρο και, αν ο οδηγός συνεχίσει να βαδίζει, το περονοφόρο συνεχίζει. Ο οδηγός μπορεί να παραμένει μπροστά στο ράφι και να συλλέγει τα εμπορεύματα, με το συνεχές πήγαινε-έλα από και προς την πλατφόρμα οδηγού και την άκρη των περονών να ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η συνέχιση της πορείας ενεργοποιείται, μόλις ο εργαζόμενος περάσει από ένα συγκεκριμένο σημείο, γνωστό ως «εικονικός τοίχος», το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Σε μικρότερες αποθήκες, η «συνεχής» λειτουργία είναι ιδανική, καθώς το περονοφόρο κινείται στη μέση του διαδρόμου και μπορεί να φορτωθεί και από τις δυο πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός καλείται να διαγράψει μια διαδρομή σχήματος Z περπατώντας ανάμεσα στις δύο πλευρές των ραφιών για να συλλέγει και να αποθηκεύει εμπορεύματα. Ο οδηγός επωφελείται από τη λειτουργία Stop & Go προωθώντας το περονοφόρο, ενώ αυτός παραμένει στην πλευρά της περόνης, μειώνοντας έτσι τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσει με τα πόδια. Αν χρειαστεί, ωστόσο, ο οδηγός μπορεί απλώς να οδηγήσει κανονικά το περονοφόρο.

Ασφάλεια ύψιστου επιπέδου

Για να διασφαλιστεί ότι η ημιαυτοματοποιημένη οδήγηση δεν αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας, στην πρόσοψη των περονοφόρων έχει ενσωματωθεί ένας σαρωτής ασφαλείας υψηλής απόδοσης. Ο σαρωτής εντοπίζει άτομα και άλλα περονοφόρα ή ακόμα και εμπόδια που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά από το περονοφόρο, προλαμβάνοντας συγκρούσεις και ατυχήματα. Η θέση του οδηγού μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια εκατοστού μέσω του τηλεχειριστηρίου, το οποίο επικοινωνεί μέσω τεχνολογίας υπερευρείας ζώνης με τέσσερις κεραίες που βρίσκονται επάνω στο περονοφόρο. Οι ημιαυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης περιορίζουν επίσης τη συχνότητα σφαλμάτων και ατυχημάτων, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω συνεχούς επιβίβασης και αποβίβασης από το περονοφόρο. Ειδικό προστατευτικό στο μπροστινό μέρος εμποδίζει το περονοφόρο να «πατήσει» τα πόδια του οδηγού. Διάφορα φώτα εγκατεστημένα σε στύλο υποδεικνύουν την τρέχουσα λειτουργία οδήγησης με διαφορετικά χρώματα. Ανάβουν, επίσης, όταν το περονοφόρο βρίσκεται στην ημιαυτοματοποιημένη λειτουργία, και προειδοποιούν, όταν το τηλεχειριστήριο δεν βρίσκεται σε σύζευξη με το περονοφόρο. Για να διασφαλιστεί ένας ασφαλής και άνετος χώρος εργασίας για τον οδηγό, το περονοφόρο διατηρεί αυτόματα ελάχιστη απόσταση 50 εκατοστών από το ράφι και σταματάει στο τέλος του διαδρόμου για να αποφύγει συγκρούσεις με άλλα περονοφόρα που διανύουν την κύρια διαδρομή στο εσωτερικό της αποθήκης.

Σαρωτής ασφαλείας

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών διαθέσιμα με επιλογή SA

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 – N25

Τα μικρού ύψους ανύψωσης μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 B, N20 – 25 και N20 – 25 HP της Linde Material Handling εγγυώνται εξαιρετικές επιδόσεις και ασφάλεια κατά τη συλλογή παραγγελιών χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική τους με την μπαταρία να βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ της πλατφόρμας οδηγού και των περονών: Με μέγιστο μήκος περονών 2400 mm προορίζονται για τη μεταφορά διαφόρων τύπων φορτίων βάρους έως 2.500 kg.

Μάθετε περισσότερα

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 – N25 C

Τα μικρού ύψους ανύψωσης μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 – N25 C χρησιμοποιούνται ευρέως στην αποθήκη χάρη στη μεγάλη ικανότητα φόρτωσης και τα χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησης που διαθέτουν. Οι μεγάλου μήκους περόνες επιτρέπουν την ταυτόχρονη συλλογή τριών παλετών ή τεσσάρων τροχήλατων συρμάτινων κιβωτίων με συνδυαστική ανυψωτική ικανότητα έως 2.000 ή 2.500 kg.

Μάθετε περισσότερα

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 C D

Τα μηχανήματα συλλογής παραγγελιών διπλής στοίβαξης παλετών N20 C D αποτελούν την ιδανική λύση για την αποτελεσματική συλλογή παραγγελιών και την ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων ευαίσθητων στην πίεση. Επιτρέπουν την ξεχωριστή συλλογή δύο παλετών και τη μεταφορά τους, η μία πάνω από την άλλη, για εξοικονόμηση χώρου. Χάρη στις μικρές διαστάσεις του, το N20 C D είναι ιδανικό για στενούς διαδρόμους, ακόμη και υπό πλήρες φορτίο έως 2.000 kg.

Μάθετε περισσότερα

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 C LoL

Τα μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 C LoL επιτρέπουν τη φόρτωση δύο παλετών στον ίδιο κύκλο συλλογής παραγγελιών χάρη στις μεγάλου μήκους περόνες φόρτωσης και τις επιπρόσθετες ανυψούμενες περόνες. Το N20 C LoL διασφαλίζει ταχύτητα και εργονομία στη συλλογή παραγγελιών, καθώς οι δύο παλέτες μπορούν να φορτωθούν η μία πίσω από την άλλη, αλλά και να ανυψωθούν ξεχωριστά σε ύψος που δεν καταπονεί την πλάτη.

Μάθετε περισσότερα

Μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 C L

Τα μηχανήματα συλλογής παραγγελιών N20 C L διευκολύνουν τη διαδικασία συλλογής παραγγελιών σε μονή παλέτα με πολλαπλούς τρόπους. Χάρη στον κινητήρα ανύψωσης 2,2 kW, το N20 C L επιτρέπει την εργονομική συλλογή παραγγελιών στο βέλτιστο ύψος για τον εργαζόμενο. Πρόκειται για ένα γρήγορο μηχάνημα μεταφοράς με ταχύτητες έως και 12 km/h (χωρίς φορτίο), το οποίο μπορεί να επιταχύνει με ταχύτητα έως και 9 km/h και να φρενάρει αυτόματα στις γωνίες ακόμα και με μέγιστο φορτίο 1,2 τόνων.

Μάθετε περισσότερα

Τα πλεονεκτήματα των ημιαυτοματοποιημένων μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών με μια ματιά:

Ασφάλεια

Ένας σαρωτής ασφαλείας υψηλής απόδοσης, καθώς και διάφορα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ατυχημάτων και τραυματισμών κατά τη διάρκεια της αυτοματοποιημένης λειτουργίας.

Επιδόσεις

Ημιαυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης βοηθούν να αυξηθεί η αποδοτικότητα στη συλλογή παραγγελιών.

Ενσωμάτωση

Η ημιαυτοματοποιημένη επιλογή των μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών N20 SA και N20 C SA μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στις υπάρχουσες διαδικασίες.

Σχέση κόστους-αποδοτικότητας

Μέσω της αύξησης στην απόδοση συλλογής παραγγελιών και στις επιδόσεις διακίνησης, η απόσβεση της επένδυσης στη νέα επιλογή για περονοφόρα είναι πολύ γρήγορη.