Ασφάλεια

Το 99% δεν είναι αρκετό
Linde περονοφόρα οχήματα εσωτερικής καύσης (IC-truck) μεταφοράς φορτίων

Βέλτιστη προστασία για τον οδηγό, τα εμπορεύματα και την επιχείρηση

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνο για το 2015 ο γερμανικός ασφαλιστικός φορέας εργατικών ατυχημάτων (DGUV) κατέγραψε σχεδόν 32.000 δηλωτέα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται βιομηχανικά οχήματα. Στο καλύτερο σενάριο, το ατύχημα αφορά μόνο υλικές ζημιές. Στο χείριστο σενάριο κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή συναδέλφων. Ανεξαρτήτως της έκβασης, προκύπτουν πάντα έξοδα, τα οποία μερικές φορές είναι υπολογίσιμα. Η λειτουργική ασφάλεια και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας είναι, συνεπώς, σημαντικά ζητήματα για τη διαχείριση της ενδοεπιχειρησιακής ροής υλικών.

Με σύνθημα "Μηδέν Ατυχήματα", η Linde Material Handling εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία για την ασφάλεια. Ο στόχος: Logistics, εκεί όπου τα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν στο 100%. Βάσει αυτής της αρχής η Linde ανέπτυξε τεχνολογικές καινοτομίες για τα βιομηχανικά οχήματα, καθώς και έξυπνα συστήματα υποβοήθησης, ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και υπηρεσίες συμβουλευτικής. Έτσι, σχεδιάζονται ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τους χρήστες να ανταποκρίνονται στις πολυδιάστατες προκλήσεις ενός σύγχρονου και ασφαλούς intralogistics.

Η ασφάλεια ως βασικό χαρακτηριστικό

Οι απαιτήσεις για σύγχρονα βιομηχανικά οχήματα και ο αριθμός των χειριστών τους αυξάνονται διαρκώς. Τα οχήματα πρέπει να μεταφέρουν ολοένα μεγαλύτερα φορτία, να καλύπτουν μεγαλύτερο ύψος ανύψωσης και να λειτουργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, ευελιξία και αποδοτικότητα. Οι αυξανόμενες όμως απαιτήσεις αυξάνουν και τον κίνδυνο ατυχημάτων. Τα περονοφόρα και τα μηχανήματα αποθήκης της Linde διαθέτουν για τον λόγο αυτό ως βασικό εξοπλισμό πολυάριθμα τεχνικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ενεργητική και την παθητική ασφάλεια.

Προστατευτικό πλαίσιο (Protector Frame) στο ηλεκτρικό περονοφόρο E-truck

Linde προστατευτικό πλαίσιο (Protector Frame)

Έτσι το προστατευτικό πλαίσιο Linde Protector Frame των περονοφόρων Linde με αντίβαρο προσφέρει ασύγκριτη προστασία για τον οδηγό, καθώς η οροφή προστασίας του οδηγού και το πλαίσιο σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη, κλειστή, στιβαρή ζώνη προστασίας. Μέσω των κυλίνδρων κλίσης που βρίσκονται επάνω, το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη δομή του περονοφόρου. Επιπλέον, η διάταξη των κυλίνδρων κλίσης επιτρέπει τη χρήση ιστών ανύψωσης με λεπτό προφίλ. Έτσι ο οδηγός έχει τέλεια ορατότητα. Για την αποτελεσματική προστασία των περονοφόρων από ανατροπή, ακόμη και με μέγιστο φορτίο σε όλες τις συνθήκες φόρτωσης και οδήγησης, το συνολικό σύστημα έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε το κέντρο βάρους να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μπροστά και πιο χαμηλά.

Καμπίνα οδηγού ενός reach truck

Καμπίνα οδηγού ενός reach truck

Παρόμοιες κατασκευαστικές λεπτομέρειες για ενίσχυση της ασφάλειας υπάρχουν σε όλα τα βιομηχανικά οχήματα της Linde. Η καμπίνα του χειριστή είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε ολόκληρο το σώμα του χειριστή να διατηρείται διαρκώς εντός του περιγράμματος του οχήματος και ταυτόχρονα του επιτρέπει να έχει πλήρη εικόνα του περιβάλλοντα χώρου.

Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης

Καθοριστική όμως σημασία για την ασφάλεια δεν έχει μόνο η τεχνολογία. Πάνω από το 90% των εργατικών ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Εδώ ακριβώς έρχονται να βοηθήσουν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της Linde Material Handling. Υποστηρίζουν ενεργά τον οδηγό ώστε να εκτελεί τις καθημερινές του εργασίες με ασφάλεια. Με λύσεις όπως το Linde SpeedAssist και το Linde CurveAssist, το ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμόζει αυτόματα στο περιβάλλον και στις συνθήκες οδήγησης την παραγόμενη ισχύ κινητήρα και τη μέγιστη ταχύτητα.

Σύστημα υποβοήθησης Safety Pilot

Linde Safety Pilot


Σημείο-σταθμός στην ανάπτυξη συστημάτων ασφάλειας είναι το Linde Safety Pilot. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός νοήμονα συνοδηγού, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό ανά πάσα στιγμή για τις σημαντικότερες παραμέτρους. Σε αυτές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τιμές σχετικά με το τρέχον βάρος φορτίου ή το μέγιστο εφικτό ύψος ανύψωσης. Και δεν σταματά εδώ. Μόλις επιτευχθούν συγκεκριμένες οριακές τιμές, το Linde Safety Pilot επεμβαίνει ενεργά και εμποδίζει λάθος χειρισμούς.

Γράφημα Δυναμικού Ελέγχου Ιστού (Dynamic Mast Control)

Δυναμικός Έλεγχος Ιστού (Dynamic Mast Control)


Άλλα παραδείγματα έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης είναι οι νέες τεχνολογίες όπως το Dynamic Mast Control ή το Linde BlueSpot. Το Dynamic Mast Control αντισταθμίζει ενεργά τις κινήσεις ταλάντωσης του ιστού στα ανυψωτικά οχήματα. Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και σε μέγιστο ύψος ανύψωσης και σε μεγάλα φορτία, ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται το περονοφόρο όχημα με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια. Από την πλευρά του, το Linde BlueSpot αυξάνει την ασφάλεια σε εφαρμογές όπου άνθρωποι και περονοφόρα συνεργάζονται μαζί δίπλα- δίπλα.

Η ασφάλεια ξεκινά από τον οδηγό

Οι καλά εκπαιδευμένοι οδηγοί είναι καθοριστικός παράγοντας για τη μείωση του ποσοστού ατυχημάτων και ζημιών. Μέσω της Ακαδημίας Linde, η Linde Material Handling προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για αρχάριους και προχωρημένους οδηγούς για όλους τους τύπους οχημάτων. Βαρύτητα δίνεται κυρίως σε σεμινάρια όπου τεχνικό προσωπικό, όπως δάσκαλοι οδήγησης και υψηλόβαθμοι τεχνικοί ασφαλείας, εκπαιδεύεται και επιμορφώνεται σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο. H Linde στηρίζει τους πελάτες της ώστε να βελτιώνουν διαρκώς την ασφάλεια στον τομέα του intralogistics.

Ψηφιακή διαχείριση του στόλου για μεγαλύτερη ασφάλεια

Εφαρμογή ελέγχου του λογισμικού διαχείρισης στόλου της Linde

Εφαρμογή ελέγχου βάρδιας στο connect:

Mε τις λύσεις ψηφιακής διαχείρισης στόλου connect, η Linde προσφέρει πολυάριθμες λειτουργίες που αυξάνουν την ασφάλεια του οδηγού. Χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα στοιχεία πρόσβασης για τον προ-λειτουργικό έλεγχο, ο διαχειριστής μπορεί να προσαρμόσει το περονοφόρο στον οδηγό. Ανάλογα με την εμπειρία του οδηγού και την προβλεπόμενη χρήση μπορεί για παράδειγμα να περιοριστεί η μέγιστη ταχύτητα. Ο οδηγός μπορεί από την πλευρά του να ελέγξει μέσω εφαρμογής την κατάσταση του οχήματός του κατά την έναρξη της βάρδιάς του. Το connect προσφέρει επίσης: Λειτουργίες όπως ηλεκτρονική επιτήρηση ζημιών, αυτόματη μετάδοση κωδικών σφάλματος και ανάλυση των δεδομένων χρήσης.

Με στόχο τα «μηδενικά ατυχήματα»

Ο συνδετικός κρίκος όλων των λύσεων που προσφέρει η Linde Material Handling είναι η φιλοσοφία των «μηδενικών ατυχημάτων». Απώτερος στόχος είναι η αποφυγή των ατυχημάτων των intralogistics σε ποσοστό 100%. Aυτό θα επιτευχθεί μέσα από προϊόντα που κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να θέτουν νέα πρότυπα στην ασφάλεια, μέσα από μοντέλα υπηρεσιών που επιτρέπουν στον άνθρωπο τη βέλτιστη διαμόρφωση του χώρου εργασίας του, και μέσα από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, που υποστηρίζουν τους χρήστες στη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών.