Βελτιστοποίηση της εσωτερικής δομής του στόλου

Ένας στόλος σχεδιασμένος ειδικά για τις ανάγκες σας
Περονοφόρα μηχανήματα Linde σε χρήση στο εσωτερικό αποθήκης

Για να βελτιστοποιήσετε πλήρως την εσωτερική ροή υλικών, ο στόλος σας από βιομηχανικά μηχανήματα πρέπει να έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσάς. Τα οχήματα δεν πρέπει ούτε να υπερφορτώνονται ούτε να υποχρησιμοποιούνται, αλλά πρέπει να προσφέρουν την υψηλότερη δυνατή απόδοση και διαθεσιμότητα. Οι απαιτήσεις από τη ροή υλικών αυξάνονται, για παράδειγμα λόγω της υψηλής πίεσης του κόστους και των τροποποιήσεων στις δομές logistics.

Έτσι, οι σύμβουλοι πρέπει να συνυπολογίσουν πολλούς παράγοντες, αν θέλουν να τελειοποιήσουν τον υφιστάμενο στόλο ή να επενδύσουν σε νέο. Εκτός από το κόστος αγοράς των οχημάτων, τον ισολογισμό επηρεάζουν επίσης οι δαπάνες για προσωπικό, ενέργεια και συντήρηση. Επιπλέον, οι μελλοντικές αλλαγές στην εταιρεία παίζουν κι αυτές ρόλο στην αναδιοργάνωση της ροής υλικών. Τι γίνεται, για παράδειγμα, αν ο φόρτος εργασίας αναπροσαρμοστεί και χρειάζεται μόνο τέσσερα αντί για πέντε περονοφόρα μηχανήματα;

Η Linde προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για τη διεξοδική αξιολόγηση όλων των παραγόντων. Οι υπηρεσίες καλύπτουν όλα τα στάδια, από την ανάλυση και την προσομοίωση μέχρι τον επανασχεδιασμό του στόλου. Επιπλέον, οι ειδικοί της Linde υποστηρίζουν τις εταιρείες σε όλη τη φάση της υλοποίησης.

Συμβουλευτική για βελτιστοποίηση στόλου

Με μια ανάλυση στις εγκαταστάσεις σας, οι ειδικοί της Linde θα αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για το συνολικό σύστημα intralogistics και τη δομή του στόλου. Η ομάδα δεν επικεντρώνεται μόνο στα οχήματα, αλλά αναλύει επίσης όλες τις διαδικασίες. Δεδομένα του στόλου, όπως οι ώρες λειτουργίας και οι διανυόμενες αποστάσεις, αξιολογούνται με ένα λογισμικό ανάλυσης. Οι ειδικοί της Linde θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα λειτουργίας του στόλου προσαρμοσμένο με ακρίβεια στις συγκεκριμένες απαιτήσεις intralogistics του πελάτη. Αφού ολοκληρωθεί η φάση του σχεδιασμού, τα νέα συστήματα υλοποιούνται με την υποστήριξη της Linde.

Ως μέρος της βελτιστοποίησης στόλου από τη Linde Material Handling, οι ειδικοί της Linde αναλύουν προσεκτικά την τρέχουσα κατάσταση και προτείνουν ένα νέο σύστημα λειτουργίας του στόλου.

Τέσσερα βήματα για τον τέλειο στόλο

1. Ανάλυση

Το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση των εσωτερικών logistics και της δομής του στόλου. Οι ειδικοί μας λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση των περονοφόρων, καθώς και την κατανάλωση ενέργειας, την αξιοποίηση, την εφαρμογή και το κόστος συντήρησης. Για τον σκοπό αυτό, είναι διαθέσιμη μια δοκιμή απόδοσης με πιστοποίηση TÜV για τα περονοφόρα μηχανήματα και σχετική τεχνολογία διαχείρισης αποθήκης.

2. Προσομοίωση

Το λογισμικό σχεδίασης και προσομοίωσης από τη Linde εντοπίζει κάθε δυνατότητα βελτιστοποίησης. Αυτό κάνει ευκολότερη την επανασχεδίαση των χώρων αποθήκευσης και του στόλου με ακρίβεια.

3. Σύστημα λειτουργίας του στόλου

Το νέο σύστημα λειτουργίας του στόλου διασφαλίζει ότι θα έχετε πάντα το σωστό όχημα με τον σωστό οδηγό, στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζεται από μια σειρά παραμέτρων, όπως το προσωπικό, ο στόλος οχημάτων, οι αποστάσεις και η λειτουργικότητα των ραφιών.

4. Εισαγωγή και επανέλεγχος

Οι ειδικοί μας θα σας υποστηρίξουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Θα εξετάζουν τις διαδικασίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα τις προσαρμόζουν, αν χρειάζεται. Ο επανέλεγχος καλύπτει επίσης τις οικονομικές και εποχιακές μεταβολές, καθώς και τυχόν εξελίξεις εντός μιας εταιρείας.

Μια ακριβής σύγκριση του κόστους των οχημάτων

Ποιος τύπος οχήματος επιφέρει χαμηλότερα έξοδα κατά τη διάρκεια της ροής υλικών – για παράδειγμα, κατά την εκφόρτωση φορτηγών, την αποθήκευση εμπορευμάτων στα ράφια ή τη συλλογή από το δάπεδο; Το λογισμικό «Fleet Plan», που χρησιμοποιείται από τους ειδικούς της Linde κατά τη φάση της συμβουλευτικής, προσφέρει σαφείς απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Για να το καταφέρει, το πρόγραμμα προσομοιώνει την κατάσταση του πελάτη με λίγες μόνο καταχωρήσεις στον υπολογιστή και, στη συνέχεια, υπολογίζει τα έξοδα λειτουργίας για κάθε όχημα, συμπεριλαμβάνοντας τα έξοδα για τους οδηγούς, την κατανάλωση ενέργειας, το κόστος επένδυσης, και άλλους παράγοντες. Επιπλέον, το Fleet Plan διευκρινίζει πόσα οχήματα απαιτούνται για τη συνολική διαδικασία και ποιο είναι το συνολικό κόστος.

Το δομοστοιχειωτό σύστημα διαχείρισης στόλου connect: από τη Linde προσφέρει πληθώρα λειτουργιών για έλεγχο της πρόσβασης, διαχείριση δεδομένων, δημιουργία αναφορών, παρακολούθηση ζημιών και λεπτομερή ανάλυση της χρήσης των μηχανημάτων.

Συνεχής βελτιστοποίηση του στόλου σας

Αφού αποφασιστεί το σχέδιο λειτουργίας του στόλου σας και τα οχήματα είναι σε χρήση, οι διαδικασίες πρέπει να επιτηρούνται συνεχώς και, αν χρειάζεται, να βελτιώνονται. Η σειρά προϊόντων Lindeconnect,που δικτυώνει οχήματα και προσφέρει στους διαχειριστές στόλου αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες logistics, βοηθάει στην επίτευξη του στόχου. Επίσης προσφέρονται συμβόλαια πλήρους service, που σας δίνουν τη δυνατότητα να επικεντρώνεστε ακόμα περισσότερο στη βασική σας δραστηριότητα: Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί της Linde αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη λειτουργική ετοιμότητα ολόκληρου του στόλου.

Επωφεληθείτε από την άριστη τεχνογνωσία

Θέλετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση των περίπλοκων ροών υλικών για τα βιομηχανικά μηχανήματά σας; Επωφεληθείτε από την άριστη τεχνογνωσία και την εμπειρία της Linde.