Τροποποιήσεις και αξεσουάρ

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, απόδοση και άνεση
Περονοφόρο μηχάνημα Linde με προβολέα LED εν κινήσει κατά τη μεταφορά φορτίου στο εσωτερικό αποθήκης

Με 77 βασικές σειρές προϊόντων και 382 παραλλαγές μοντέλων, η Linde Material Handling έχει την κατάλληλη λύση για κάθε εργασία logistics. Ωστόσο, οι απαιτήσεις εξοπλισμού για τα περονοφόρα μηχανήματα και τα μηχανήματα χειρισμού φορτίων αποθήκης ενδέχεται να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, για παράδειγμα, λόγω νέων κανονισμών για την ασφάλεια, τροποποιημένων διαδικασιών logistics ή απαιτήσεων σε θέματα άνεσης από τους οδηγούς που χειρίζονται τα μηχανήματα σε καθημερινή βάση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρκεί, για παράδειγμα, μια απλή τροποποίηση προκειμένου ένα περονοφόρο μηχάνημα να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις χωρίς δαπανηρές μετατροπές ή να αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Μπορείτε επίσης να τυποποιήσετε τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού για ολόκληρο τον στόλο σας. Η Linde παρέχει τις απαραίτητες λύσεις τροποποίησης και τα αξεσουάρ για βελτιώσεις στους τομείς ασφάλειας, απόδοσης και άνεσης. Μεταξύ άλλων, προτείνονται, για παράδειγμα, το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης Linde Safety Guard, η συσκευή προειδοποίησης κατεύθυνσης πορείας Linde BlueSpot™, εξαρτήματα για την αυτόματη καταγραφή και μετάδοση των ωρών λειτουργίας και μια πρακτική υποδοχή για smartphone.

Ασφάλεια

Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς όταν πρόκειται για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Για τον λόγο αυτό, η Linde προσφέρει ποικίλες λύσεις τροποποίησης, από το σήμα οπτικής προειδοποίησης μέχρι το σύστημα υποβοήθησης οδηγού, που αυξάνουν την ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς εντός των εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται το σύστημα Linde Safety Guard για έγκαιρη ειδοποίηση πιθανής παρουσίας κινδύνου, το Linde BlueSpot™ για βελτιωμένη ορατότητα της άφιξης του περονοφόρου μηχανήματος και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Linde Speed Assist.

Linde Safety Guard

Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται βιομηχανικά μηχανήματα, υπάρχει μια πολύπλοκη συνέργεια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Το Linde Safety Guard είναι ένα καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης που αυξάνει την ασφάλεια για τους χειριστές των μηχανημάτων και τους πεζούς που εργάζονται κοντά στο μηχάνημα.

Μάθετε περισσότερα

Linde TruckSpot

Οι στενοί διάδρομοι, οι διασταυρώσεις με περιορισμένη ορατότητα και οι περιοχές με ασαφή σχεδιασμό συχνά δυσκολεύουν τους πεζούς να δουν έγκαιρα ένα περονοφόρο όχημα που κινείται με όπισθεν. Το Linde TruckSpot αποτελεί την ιδανική λύση, καθώς χρησιμοποιεί ένα φωτεινό σήμα στο έδαφος για να ανακοινώσει ότι το όχημα πλησιάζει.

Μάθετε περισσότερα

Κατακόρυφος φωτισμός (VertiLight) και λεντογραμμές (LED Stripes) Linde

Ο σωστός και επαρκής φωτισμός ανά πάσα στιγμή είναι απαραίτητος για την ασφάλεια και την αποτελεσματική εργασία με περονοφόρα οχήματα. Με τον κατακόρυφο φωτισμό (VertiLight) και τις λεντογραμμές (LED Stripes), η Linde Material Handling προσφέρει δύο καινοτόμες μορφές φωτισμού.

Μάθετε περισσότερα

Το SpeedAssist φρενάρει τους οδηγούς ταχύτητας

Ο χειρισμός του περονοφόρου μηχανήματος σε μεγαλύτερη ταχύτητα μπορεί να σημαίνει αυξημένη παραγωγικότητα, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος της ασφάλειας στον χώρο εργασίας. Συχνά, οι οδηγοί περονοφόρων μηχανημάτων δεν συνειδητοποιούν καν ότι κινούνται με υπερβολική ταχύτητα. Το σύστημα υποβοήθησης SpeedAssist σχεδιάστηκε από τη Linde για να υποστηρίζει τον οδηγό, μειώνοντας αυτομάτως την ταχύτητα κατά την είσοδο του μηχανήματος στην αποθήκη και στον χώρο παραγωγής, δηλαδή κάθε φορά που η προσαρμογή της ταχύτητας συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων. Η εμβέλεια, η ευαισθησία και ο χρόνος ανταπόκρισης των σύγχρονων αισθητήρων ραδιοανίχνευσης μπορούν να προσαρμοστούν ξεχωριστά στις συνθήκες του περιβάλλοντος χώρου και στις απαιτήσεις του πελάτη. Έτσι διασφαλίζεται, για παράδειγμα, ότι το περονοφόρο μηχάνημα δεν καθυστερεί, όταν διέρχεται κάτω από γέφυρες σε εξωτερικούς χώρους. Το Linde Speed Assist είναι εύκολο στην εγκατάσταση, βελτιώνει την ασφάλεια στους εσωτερικούς χώρους και διατηρεί το απαιτούμενο υψηλό επίπεδο απόδοσης του περονοφόρου μηχανήματος στους εξωτερικούς χώρους.

Βίντεο για το Linde Speed Assist στις εγκαταστάσεις της Meyer Werft

Αποτελεσματικότητα

Η γκάμα των λύσεων που προσφέρει το σύστημα διαχείρισης στόλου της Linde connect: μετατρέπουν τα μηχανήματα διακίνησης φορτίων αποθήκης και τα περονοφόρα μηχανήματα σε έναν έξυπνο στόλο. Το connect: διασυνδέει τα μηχανήματά σας και παρέχει πληροφορίες για την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία τους. Μπορείτε να έχετε μια επισκόπηση της χρήσης και της κατάστασης συντήρησης κάθε περονοφόρου μηχανήματος, καθώς και τον έλεγχο των δικαιωμάτων πρόσβασης. Όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, η Linde παρέχει επιλεγμένα προϊόντα connect: ως λύσεις αναβάθμισης για υφιστάμενα μηχανήματα και μηχανήματα τρίτων κατασκευαστών.

Ψηφιακό ημερολόγιο καταχωρήσεων

Χάρη στο connect: γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τη συχνότητα χρήσης κάθε μεμονωμένου περονοφόρου μηχανήματος. Χρησιμοποιείται σπάνια ή έχει ήδη υπερβεί την προβλεπόμενη συχνότητα χρήσης του; Εκκρεμεί συντήρηση; Η ακριβής γνώση των ωρών λειτουργίας επιτρέπει τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των διαστημάτων συντήρησης, τη βελτιστοποίηση των ποσοστών συχνότητας χρήσης και την αποφυγή περιστατικών συμφόρησης. Έτσι, καταργείται επίσης η ανάγκη για χειροκίνητη καταγραφή των ωρών λειτουργίας.

Περισσότερα σχετικά με το connect:dt operating hours

Αυτόματη αναφορά βλαβών

Το connect:dt trouble codes εκπέμπει κωδικούς σφαλμάτων από το σύστημα ελέγχου του περονοφόρου μηχανήματος, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση σημείων φθοράς και την πρόληψη αβαριών του μηχανήματος. Μια περιεκτική αναφορά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς ενημερώνει για την κατάσταση των περονοφόρων μηχανημάτων σας. Αν το προτιμάτε, το σύστημα μπορεί επίσης να ενημερώνει αυτόματα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Έτσι το connect:dt trouble codes εγγυάται ότι ο στόλος σας βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα λειτουργίας.

Περισσότερα σχετικά με το connect:dt trouble codes

Χωρίς κλειδί, μόνο με κλικ

Το connect:ac access control σημαίνει ότι γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποιος οδηγός χειρίζεται το εκάστοτε περονοφόρο μηχάνημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε τις άδειες των οδηγών και να εγκρίνετε τη δυνατότητα χειρισμού των περονοφόρων μηχανημάτων μέσω κωδικού PIN ή RFID. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση και τα χαμένα κλειδιά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Περισσότερα σχετικά με το connect:ac access control

Ανάλυση της απόδοσης των περονοφόρων μηχανημάτων

Το connect:an usage analysis solution σάς εμφανίζει τη χρήση, τους χρόνους μη χρήσης και συντήρησης, καθώς και τα ποσοστά των κινήσεων ανύψωσης, καταβίβασης των περονών και κίνησης για κάθε μηχάνημα του στόλου σας. Τα καταχωρημένα δεδομένα σάς επιτρέπουν να προσδιορίζετε την πραγματική απόδοση του στόλου σας και πιθανούς τομείς που χρήζουν βελτίωσης σε ό,τι αφορά τη χρήση και τη λειτουργία των περονοφόρων μηχανημάτων.

Περισσότερα σχετικά με το connect:an usage analysis

Άνεση

Οι οδηγοί περονοφόρου περνούν καθημερινά πολλές ώρες στο εσωτερικό του μηχανήματος. Για τον λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίζονται άριστες συνθήκες εργασίας, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην αποδοτική λειτουργία και τη μέγιστη άνεση για τους οδηγούς. Μια πληθώρα αξεσουάρ προσφέρουν τη δυνατότητα αναβάθμισης της σύγχρονης καμπίνας οδηγού των περονοφόρων μηχανημάτων Linde ώστε να ανταποκρίνεται σε ιδιαίτερες απαιτήσεις, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη. Για παράδειγμα, η Linde παρέχει ενισχυμένα καθίσματα με επένδυση καουτσούκ και δυνατότητα μετατροπής για την προσθήκη υποδοχών για ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι, ο εξοπλισμός του περονοφόρου προσαρμόζεται τέλεια στις κινήσεις που απαιτούνται από τον οδηγό και στον τρόπο με τον οποίο αυτός εργάζεται.

Ξύλινα χειριστήρια για περονοφόρα μηχανήματα Linde

Ξύλινη λαβή για τα χειριστήρια

Η ξύλινη λαβή για τα χειριστήρια Linde προσφέρει ιδιαίτερο στυλ αναβάθμισης και εξατομίκευσης του σταθμού εργασίας. Είναι διαθέσιμη για χειριστήρια μονού μοχλού, κεντρικά χειριστήρια μοχλών και χειριστήρια μοχλών εγκάρσιας κίνησης. Κατασκευασμένη από σκληρό ξύλο που δεν σχίζεται, η ξύλινη λαβή προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις συμβατικές πλαστικές λαβές. Εκτός από την ευχάριστη αίσθηση στην αφή, η ξύλινη λαβή λερώνεται πιο δύσκολα και προστατεύει από αλλεργίες στο πλαστικό. Κάθε ξύλινη λαβή αποτελεί μια μοναδική δημιουργία Made in Germany.

Βίντεο για την υποδοχή τερματικού εξοπλισμού καταγραφής δεδομένων

Υποδοχή τερματικού εξοπλισμού καταγραφής δεδομένων

Η λύση προσθήκης υποδοχών τερματικού εξοπλισμού καταγραφής δεδομένων επιτρέπει στους στόλους περονοφόρων μηχανημάτων να προσαρμόζονται με ευκολία στις απαιτήσεις χρήσης ηλεκτρονικών τερματικών συσκευών. Η στιβαρή υποδοχή ρυθμιζόμενου ύψους τοποθετείται εύκολα στη δεξιά δοκό στήριξης του περονοφόρου μηχανήματος και η κλίση της ρυθμίζεται κατά περίπτωση. Διαθέτει σύνδεση τροφοδοσίας ισχύος και χρόνο παρατεταμένης λειτουργίας μετά τη διακοπή τροφοδοσίας ώστε να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία της οθόνης.

Κάλυμμα καθίσματος Linde

Καλύμματα καθισμάτων

Τα καθίσματα των περονοφόρων μηχανημάτων εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα καταπόνησης λόγω των ρύπων και της συχνής επιβίβασης και αποβίβασης του χειριστή. Ανάλογα με τον βαθμό φθοράς, τα καλύμματα ενδέχεται να αποκτήσουν αντιαισθητική εμφάνιση ή ακόμη και να πάψουν να προσφέρουν άνεση στον οδηγό. Τα καλύμματα καθισμάτων, κατασκευασμένα από βελούδο με μικροΐνες, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκολα στη συντήρηση. Τα πλαϊνά στοιχεία από τεχνητό δέρμα προσφέρουν πρόσθετη προστασία από τη φθορά.

Βίντεο για την υποδοχή τηλεφώνου

Υποδοχή τηλεφώνου

Η υποδοχή τηλεφώνου επιτρέπει στον οδηγό να έχει μονίμως ορατότητα στην οθόνη και να την χειρίζεται με ευκολία. Η υποδοχή, που στερεώνεται εύκολα με τη βοήθεια κλιπ ή βεντούζας, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους περονοφόρων μηχανημάτων.

Βίντεο για τον πίνακα σημειώσεων

Πίνακας σημειώσεων

Ο κλασικός πίνακας σημειώσεων εγγυάται καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα στην καμπίνα του οδηγού χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή έξοδα, ενώ προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση στα έγγραφα εργασίας και βέλτιστη ορατότητα χάρη στον φωτισμό LED.