Ηλεκτρικό παλετοφόρο για στοίβαξη και μεταφορά εξοπλισμένο με αντίβαρο

Το αυτόνομο περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών L-MATIC AC της Linde εξοπλισμένο με πρόβολο διευκολύνει τη μεταφορά κλειστών παλετών και τη συλλογή εμπορευμάτων σε σταθμούς παράδοσης όπως σε κυλινδρομεταφορείς. Το όχημα αντίβαρου με δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού ανά πάσα στιγμή μετακινεί φορτία βάρους έως 1.200 kg και σε ύψος ανύψωσης 1,90 m. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεμονωμένο μηχάνημα ή ως μέρος ενός αυτοματοποιημένου στόλου. Το έξυπνο σύστημα γεωπλοήγησης μπορεί και λειτουργεί χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες μαγνητικές ταινίες στο έδαφος ή ανακλαστήρες laser. Έτσι, το L-MATIC AC μπορεί να χρησιμοποιείται με ευελιξία σε διαφορετικούς ή μεταβλητούς χώρους λειτουργίας. Χάρη στον ολοκληρωμένο εξοπλισμό ασφαλείας που διαθέτει, ανιχνεύει με αξιοπιστία εμπόδια και άτομα στον περιβάλλοντα χώρο.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Με εξοπλισμό ασφαλείας ο οποίος υποστηρίζεται από κάμερες και τεχνολογία laser, το L-MATIC AC της Linde επιτηρεί τον χώρο λειτουργίας του και αντιδρά αυτόνομα στην παρουσία εμποδίων και ανθρώπων. Μόλις ανιχνευθεί κάποιο εμπόδιο, το μηχάνημα μειώνει ταχύτητα και ακινητοποιείται μόνο στην περίπτωση που το εμπόδιο δεν απομακρύνεται. Η λειτουργία αυτή εγγυάται μέγιστη ασφάλεια και ταυτόχρονα υψηλή παραγωγικότητα. Το L-MATIC AC μπορεί να ακινητοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέσω των διακοπτών κινδύνου που υπάρχουν εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία πάνω στο όχημα. Προειδοποιητικοί ήχοι και φώτα που αναβοσβήνουν συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του ρομποτικού μηχανήματος. Για την απομάκρυνση του μηχανήματος από μια επικίνδυνη ζώνη σε περίπτωση κινδύνου, παρέχεται ανά πάσα στιγμή η δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας μέσω της ειδικής λαβής ελέγχου.

 • Σύστημα προληπτικής ασφάλειας
 • Ασφαλής αποφυγή σύγκρουσης
 • Ακουστικά και οπτικά συστήματα προειδοποίησης

Χειρισμός

Το αυτόνομο περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών αλληλεπιδρά με άλλα αυτοματοποιημένα συστήματα, όπως πύλες ή ραουλόδρομους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μέρος ενός στόλου είτε ως μεμονωμένο μηχάνημα για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών. Ο σχεδιασμός διαδρομών και η κατανομή εργασιών εκτελούνται μέσω του λογισμικού επιτήρησης, με το οποίο οι εντολές κίνησης του μηχανήματος μπορούν να ελέγχονται απευθείας από το σύστημα διαχείρισης αποθήκης ή μηχανογράφησης ERP. Το καινοτόμο σύστημα γεωπλοήγησης επιτρέπει στα περονοφόρα μηχανήματα της σειράς MATIC να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα σε αλλαγές στον χώρο λειτουργίας τους ή ακόμη και σε νέους χώρους. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας που διαθέτει, το L-MATIC AC αντιδρά προληπτικά στην παρουσία εμποδίων και συνεχίζει αυτομάτως τη λειτουργία του μόλις απομακρυνθούν από την επιτηρούμενη ζώνη του άτομα ή άλλα οχήματα. Στο πλαίσιο μεικτών εργασιών, το μηχάνημα συνεργάζεται με τον άνθρωπο χωρίς περιορισμούς στην ασφάλεια.

 • Διασύνδεση με συστήματα διαχείρισης αποθήκης και μηχανογράφησης ERP
 • Έξυπνος έλεγχος διαδρομών και εντολών
 • Ακριβής χειρισμός και επιτήρηση των μετακινήσεων παλετών
 • Ασφαλής χρήση κοντά σε άτομα και μη αυτόνομα μηχανήματα
 • Ευέλικτη προσαρμογή σε αλλαγές του χώρου λειτουργίας
 • Δυνατότητα μετάβασης ανά πάσα στιγμή σε χειροκίνητη λειτουργία

Service

Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό δικτύωσης (networking) των συστημάτων ελέγχου του L-MATIC AC, όλα τα δεδομένα μπορούν να διαβαστούν σε φορητό υπολογιστή του τεχνικού service. Ωστόσο, το περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών μπορεί να επιτηρείται και μέσω συστήματος τηλεδιάγνωσης (remote diagnostic system). Το μηχάνημα προσφέρει υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας, καθώς όλα τα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα, ενώ τα συστήματα μετάδοσης κίνησης λειτουργούν με τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι το L-MATIC AC παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ετοιμότητα λειτουργίας.

 • Ψηφιακό διαγνωστικό εργαλείο
 • Έλεγχος εξ αποστάσεως
 • Προληπτική συντήρηση
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο
L-MATIC AC 1.2 1,2 (t) 1924 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1,7 / 1,7 km/h
L-MATIC AC 1.6 1,6 (t) 1844 (mm) 24 / 500 (V)/(Ah) o. kWh 1,7 / 1,7 km/h

Προαιρετικός εξοπλισμός

Συσκευή ανάγνωσης barcode

Στο όχημα μπορεί να εγκατασταθεί συσκευή ανάγνωσης barcode, με την οποία οι πληροφορίες του φορτίου είναι απευθείας αναγνώσιμες μέσω συστήματος διαχείρισης εμπορευμάτων.

Linde BlueSpot™ με μπλε φως LED

Linde BlueSpot™

Η προειδοποιητική διάταξη πορείαςLinde BlueSpot™αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED καθιστά το περονοφόρο ορατό χωρίς να παράγει ήχο.

Βάθος περονών

Το L-MATIC AC διατίθεται με δύο τύπους περονών. Εκτός της βασικής περόνης βάθους 1.000 mm διατίθεται και τύπος περόνης με βάθος 1.100 mm.

2D κουρτίνα laser

Το L-MATIC AC διατίθεται προαιρετικά με 2D κουρτίνα laser που ενισχύει την ανίχνευση του περιβάλλοντος χώρου για λόγους ασφαλείας.

Καλώδιο προέκτασης

Για το περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών διατίθεται καλώδιο προέκτασης μήκους τριών μέτρων για ευκολότερη φόρτιση της μπαταρίας.

Βοηθητική κόρνα

Το L-MATIC ΑC μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με βοηθητική κόρνα. Έτσι, είναι ευκολότερο να ακουστεί σε χώρους με έντονο θόρυβο.

Ζητήστε προσφορά