Αποτελεσματικός χειρισμός φορτίων για μικρό ύψος ανύψωσης

Το αυτόνομο περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών L-MATIC της Linde Material Handling είναι κατάλληλο για τοποθέτηση και συλλογή εμπορευμάτων από ράφια σε μικρό ύψος, για μεταφορές προδιαγεγραμμένης διαδρομής και διαχείριση δύο παλετών ταυτόχρονα. Χειρίζεται φορτία βάρους έως και 1.200 kg σε ύψος ανύψωσης 1,90 m. Χάρη στο σύστημα γεωπλοήγησης (geo-navigation) που δεν απαιτεί εγκατάσταση ειδικών υποδομών, το L-MATIC χρησιμοποιείται με ευελιξία ως μεμονωμένο μηχάνημα ή ως μέρος ενός αυτοματοποιημένου στόλου. Έτσι, το ρομποτικό περονοφόρο μηχάνημα μπορεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια να αλληλεπιδρά με άτομα, με μη αυτοματοποιημένα μηχανήματα ή με υποδομές του πελάτη, όπως μεταφορικούς ιμάντες ή σταθμούς συσκευασίας. Επιπλέον, παρέχεται ανά πάσα στιγμή δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού, για παράδειγμα προκειμένου να μετακινηθεί το μηχάνημα σε περίπτωση ανάγκης γρήγορα από μια επικίνδυνη ζώνη ή να εκτελέσει προσωρινά μια άλλη εργασία.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Χάρη στον ολοκληρωμένο εξοπλισμό ασφαλείας με τεχνολογία laser και καμερών, το L-MATIC επιτηρεί τον περιβάλλοντα χώρο εργασίας και αντιδρά με αξιοπιστία μόλις ανιχνεύσει ότι άτομα, οχήματα ή τυχόν εμπόδια εμποδίζουν την λειτουργία της προγραμματισμένης εργασίας Τότε το σύστημα προσαρμόζει άμεσα την ταχύτητα του οχήματος και τη γωνία περιστροφής του τιμονιού κατά την εργασία του στις ζώνες επιτήρησης Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του L-MATIC συμπληρώνονται από διακόπτες κινδύνου, καθώς και ηχητικά και οπτικά σήματα προειδοποίησης.

 • Περιμετρική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου λειτουργίας
 • Συνδυασμένη τεχνολογία ασφαλείας με laser και κάμερες
 • Ηχητικά και οπτικά συστήματα προειδοποίησης

Χειρισμός

Είτε ως μεμονωμένο μηχάνημα είτε ως μέρος στόλου αυτοματοποιημένων μηχανημάτων, το L-MATIC ελέγχεται μέσω του λογισμικού επιτήρησης. Η επικοινωνία με άλλα αυτοματοποιημένα συστήματα, όπως για παράδειγμα πύλες ή κυλινδρομεταφορείς, είναι πολύ εύκολη, όπως άλλωστε και η σύνδεση στα συστήματα διαχείρισης αποθήκης ή μηχανογράφησης ERP του πελάτη. Το σύστημα υπολογίζει τη βέλτιστη κατανομή των εντολών κίνησης και τον σχεδιασμό των διαδρομών. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας που διαθέτει, το L-MATIC συνεχίζει αυτομάτως τη λειτουργία του μόλις απομακρυνθούν από την επιτηρούμενη ζώνη του άτομα ή άλλα εμπόδια. Για τη χειροκίνητη χρήση του οχήματος αρκεί απλά ο χειριστής να κρατήσει τη λαβή ελέγχου.

 • Διασύνδεση (interface) με συστήματα διαχείρισης αποθήκης και μηχανογράφησης ERP
 • Έξυπνος έλεγχος διαδρομών και εντολών
 • Ακριβής χειρισμός και επιτήρηση των μετακινήσεων παλετών
 • Ασφαλής χρήση κοντά σε άτομα και μη αυτόνομα μηχανήματα
 • Ευέλικτη προσαρμογή σε αλλαγές του χώρου λειτουργίας
 • Δυνατότητα μετάβασης ανά πάσα στιγμή σε χειροκίνητη λειτουργία

Service

Το L-MATIC έχει σχεδιαστεί για μεγάλη διάρκεια λειτουργίας. Η εύκολη δυνατότητα πρόσβασης όλων των ηλεκτρονικών και μηχανικών εξαρτημάτων, καθώς και η τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης συμβάλλουν στον υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας του μηχανήματος. Όλα τα σημαντικά για τη συντήρηση δεδομένα του L-MATIC είναι αναγνώσιμα στον φορητό υπολογιστή του τεχνικού service. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ενός απομακρυσμένου συστήματος διάγνωσης.

 • Ψηφιακό διαγνωστικό εργαλείο
 • Προληπτική συντήρηση
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο
L-MATIC 1,2 / (2,0) (t) 1924 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 6/6 (max. 7,2/2,9) km/h

Προαιρετικός εξοπλισμός

Συσκευή ανάγνωσης barcode

Στο μηχάνημα μπορεί να εγκατασταθεί συσκευή ανάγνωσης barcode, με την οποία οι πληροφορίες του φορτίου μπορούν να διαβαστούν απευθείας μέσω ενός συστήματος διαχείρισης εμπορευμάτων.

Linde BlueSpot™ με μπλε φως LED

Linde BlueSpot™

Χάρη στα πανίσχυρα φώτα LED τουLinde BlueSpot™οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται με ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο για τυχόν διερχόμενα περονοφόρα οχήματα: χωρίς δυνατό θόρυβο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, χωρίς κίνδυνο.

Εντοπισμός θέσης φορτίου

Για το περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών L-MATIC παρέχεται προαιρετικός εξοπλισμός ηλεκτρονικών αισθητήρων για παρακολούθηση της θέσης των παλετών.

2D κουρτίνα laser

Το L-MATIC διατίθεται προαιρετικά με 2D κουρτίνα laser, η οποία ενισχύει τη σάρωση του περιβάλλοντος χώρου για λόγους ασφαλείας.

Πρόσθετη κόρνα

Το L-MATIC μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με πρόσθετη κόρνα. Έτσι, είναι ευκολότερο να ακουστεί σε χώρους με έντονο θόρυβο.

Ζητήστε προσφορά