Αυτοματοποιημένα Μηχανήματα Αποθήκης P-MATIC

ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΛΞΗΣ

Ευέλικτη μεταφορά φορτίων για κάθε χώρο λειτουργίας

To αυτόνομο ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης P-MATIC της Linde με πλατφόρμα χειριστή έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά φορτίων σε χώρους περιορισμένων διαστάσεων. Μετακινεί ρυμουλκούμενα φορτία βάρους μεταξύ 3.000 και 5.000 kg. Οι συνήθεις χρήσεις σε αποθήκες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την παράδοση υλικού παραγωγής, την αποκομιδή αποβλήτων και την έλξη μεγαλύτερων φορτίων. Οι ελκυστήρες ρυμούλκησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως μεμονωμένα οχήματα είτε στο πλαίσιο αυτόνομου στόλου και αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας - από την παραγωγή μέχρι τη διανομή. Τα πολυχρηστικά και στιβαρά οχήματα διαθέτουν ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες χωρίς απαιτήσεις συντήρησης με υψηλή ροπή στρέψης.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Χάρη στο έξυπνο σύστημα ασφαλείας ο ελκυστήρας P-MATIC της Linde ανιχνεύει οπτικά τον περιβάλλοντα χώρο και προσαρμόζεται αντίστοιχα. Μέσω ανιχνευτών laser και μιας 3D κάμερας, το σύστημα ασφαλείας ανιχνεύει με αξιοπιστία κινούμενα και σταθερά εμπόδια. Έτσι, προσαρμόζει την ταχύτητά του ανάλογα ή ακινητοποιείται έως ότου τα άτομα, τα οχήματα ή τα εμπόδια απομακρυνθούν από τη ζώνη παρακολούθησης. Με τον τρόπο αυτό, η τεχνολογία συνδυάζει τη βέλτιστη δυνατή παραγωγικότητα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Δύο μπουτόν κινδύνου, ήχοι προειδοποίησης και φώτα που αναβοσβήνουν συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του P-MATIC.

 • Οπτική ανίχνευση περιβάλλοντος
 • Συνδυασμός τεχνολογίας laser και κάμερας
 • Βέλτιστη προσαρμογή ταχύτητας
 • Ηχητικά και οπτικά συστήματα προειδοποίησης

Χειρισμός

Καθώς το σύστημα γεωπλοήγησης δεν απαιτεί πρόσθετες μαγνητικές ταινίες στο έδαφος ή ανακλαστήρες laser παρέχει ευελιξία και δυνατότητα διεύρυνσης της κλίμακας χαρτογράφησης του χώρου. Ως μεμονωμένο όχημα ή ως μέρος ενός στόλου, το P-MATIC προσαρμόζεται επί τόπου στις συνθήκες χρήσης με ευκολία. Η ανταλλαγή δεδομένων με αυτοματοποιημένα συστήματα, όπως πύλες ή ραουλόδρομοι, γίνεται με ευκολία και το όχημα μπορεί να συνδεθεί μέσω του λογισμικού ελέγχου σε συστήματα διαχείρισης αποθήκης και μηχανογράφησης ERP. Επιπλέον, το P-MATIC επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ αυτοματοποιημένης και χειροκίνητης λειτουργίας.

 • Οδήγηση ευθυγραμμισμένη στο κέντρο
 • Πλοήγηση χωρίς απαιτήσεις στις υποδομές
 • Εύκολη μετάβαση στη χειροκίνητη λειτουργία
 • Επικοινωνία με αυτοματοποιημένα συστήματα

Service

Στον ελκυστήρα P-MATIC της Linde όλα τα δεδομένα του οχήματος μπορούν να μελετηθούν στο laptop του τεχνικού service και μπορούν να αναλυθούν με τη βοήθεια software. Εναλλακτικά, παρέχεται δυνατότητα παρακολούθησης και ρύθμισης του οχήματος μέσω τηλεματικής με χρήση υπολογιστή. Το P-MATIC έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ηλεκτρονικά μέρη είναι εύκολα προσβάσιμα για τις ανάγκες συντήρησης. Επιπλέον, η μετάδοση κίνησης στον ελκυστήρα διασφαλίζεται από την τεχνολογία τριφασικού ρεύματος της Linde χωρίς απαιτήσεις συντήρησης χάρη στην οποία ελαχιστοποιείται ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του οχήματος.

 • Ψηφιακό διαγνωστικό εργαλείο
 • Εξ αποστάσεως επιτήρηση μεσω της τηλεματικής
 • Σύστημα μετάδοσης κίνησης τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Ακτίνα στροφής Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο
P-MATIC 5,0 (t) 24 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 1485 (mm) 8/8 (max. 7,2/-) km/h

Προαιρετικός εξοπλισμός

Linde BlueSpot™ με μπλε φως LED

Linde BlueSpot™

Η προειδοποιητική διάταξη πορείαςLinde BlueSpot™αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED καθιστά το περονοφόρο ορατό χωρίς να παράγει ήχο.

Μπαταρία Gel

Στο Ρ-MATIC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μπαταρία gel, η οποία δεν παρουσιάζει διαρροές υγρού, δεν απαιτεί εξαέρωση και μπορεί να φορτιστεί ακόμα και σε κλειστή κατάσταση.

Προέκταση καλωδίου

To αυτοκινούμενο ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης P-MATIC είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας με καλώδιο προέκτασης μήκους τριών μέτρων για τη μονάδα φόρτισης. Έτσι διασφαλίζεται μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη φόρτιση της μπαταρίας.

Κουρτίνα laser

Ένα ακόμη προαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας του P-MATIC είναι οι πλευρικές 2D κουρτίνες laser για ενίσχυση της ασφάλειας σε χώρους με πολλά άτομα και άλλα οχήματα.

Βοηθητική κόρνα

To αυτοκινούμενο ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης P-MATIC προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης μιας δεύτερης και δυνατότερης προειδοποιητικής κόρνας, ώστε το όχημα να γίνεται αντιληπτό με ασφάλεια ακόμη και σε χώρους με μεγαλύτερη στάθμη θορύβου.

Ζητήστε προσφορά