Αποτελεσματική και ακριβής διακίνηση φορτίων σε μεγάλο ύψος ανύψωσης

Το αυτόνομο reach truck R-MATIC μεταφέρει, αποθέτει και συλλέγει εμπορεύματα βάρους έως 1600 kg σε μέγιστο ύψος ανύψωσης που ξεπερνά τα 11 m. Χάρη στο εύρος ανύψωσης του ιστού, το μηχάνημα προορίζεται ειδικά για τη διακίνηση φορτίων σε μεσαίο έως μεγάλο ύψος ανύψωσης και για την τροφοδοσία σταθμών εργασίας, ενώ επίσης είναι κατάλληλο για αποθήκες ή για τη μεταφορά υλικών. Μέσω της καινοτόμου 3D κάμερας το R-MATIC ανιχνεύει τη θέση απόθεσης στο ράφι, καθώς και τα ανοίγματα της παλέτας. Αποθέτει και συλλέγει το φορτίο με ακρίβεια προσαρμόζοντας τις περόνες του. Το σύστημα γεωπλοήγησης του μηχανήματος δεν απαιτεί επιπρόσθετες υποδομές και αλληλεπιδρά αξιόπιστα και αποτελεσματικά με άτομα, με μη αυτόματα μηχανήματα ή ακόμα και με ιμάντες μεταφοράς και σταθμούς συσκευασίας. Η λειτουργία Dual Mode παρέχει επίσης τη δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού για το R-MATIC.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Το R-MATIC, πέραν των αυστηρών προδιαγραφών ασφάλειας που πληρούν όλα τα περονοφόρα μηχανήματα της Linde, διαθέτει επίσης ευφυές σύστημα ασφάλειας που ενεργοποιείται, όταν το μηχάνημα χρησιμοποιείται στην αυτόματη λειτουργία. Το περονοφόρο μηχάνημα ανιχνεύει μέσω αισθητήρων τον περιβάλλοντα χώρο. Αν το σύστημα 2D κουρτίνας laser εντοπίσει ένα εμπόδιο, το μηχάνημα επιβραδύνει και, αν χρειαστεί, ακινητοποιείται. Το αυτόματο reach truck χρησιμοποιεί επίσης μια καινοτόμο 3D κάμερα και σύστημα laser για να ανιχνεύει τα ανοίγματα της παλέτας και τη θέση του φορτίου, αλλά και για να αποθέτει και να συλλέγει τα φορτία με ακρίβεια σε μεγάλο ύψος ανύψωσης. Το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Dynamic Mast Control αντισταθμίζει επίσης τις κινήσεις του ιστού ανύψωσης με στοχευμένες αντίρροπες κινήσεις.

 • Ευφυές σύστημα ασφάλειας
 • Αισθητήρες για ανίχνευση του περιβάλλοντος χώρου
 • Αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας
 • Καινοτόμος 3D κάμερα για ανίχνευση φορτίου
 • Dynamic Mast Control (DMC)
 • 2D κουρτίνα laser

Χειρισμός

Η γεωπλοήγηση του R-MATIC δεν απαιτεί επιπρόσθετες υποδομές. Χάρη στην 3D κάμερα επιτυγχάνεται η ασφαλής και αποτελεσματική διακίνηση φορτίων σε μεγάλο ύψος ανύψωσης που ξεπερνά τα 11 m. Για τον λόγο αυτό το περονοφόρο μηχάνημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την αυτόνομη απόθεση και συλλογή παλετών σε μεσαίο έως μεγάλο ύψος ανύψωσης και για την τροφοδοσία σταθμών εργασίας με απαραίτητα εξαρτήματα ή εμπορεύματα. Προαιρετικά παρέχεται η δυνατότητα ταυτοποίησης των φορτίων μέσω σαρωτή barcode ή ετικετών RFID. Αν χρειάζεται, το R-MATIC έχει τη δυνατότητα εισαγωγής των σαρωμένων στοιχείων στα συστήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού (ERP) και διαχείρισης αποθηκών της εταιρείας.

 • Πλοήγηση χωρίς επιπρόσθετες υποδομές
 • Μέγιστο ύψος ανύψωσης άνω των 11 m
 • 3D κάμερα για ακρίβεια κατά τη διακίνηση φορτίων
 • Απόθεση και συλλογή φορτίων και μεταφορά εμπορευμάτων
 • Δυνατότητα ενοποίησης με συστήματα Η/Υ

Service

Η γεωπλοήγηση χωρίς επιπρόσθετες υποδομές διασφαλίζει την εύκολη, γρήγορη και ομαλή ενοποίηση του R-MATIC με τις διαδικασίες intralogistics της επιχείρησης. Η προσαρμογή και η διαβάθμιση του συστήματος γίνεται με εξίσου ευέλικτο τρόπο. Όταν απαιτούνται εργασίες συντήρησης, τα στοιχεία κατάστασης του R-MATIC προβάλλονται και αναλύονται στο laptop του τεχνικού service. Επιπλέον, όλα τα φθειρόμενα ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα. Η τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης που σχεδιάστηκε από τη Linde εγγυάται ότι δεν θα διακοπούν οι εργασίες λόγω παρατεταμένου χρόνου εκτός λειτουργίας.

 • Γρήγορη και εύκολη υλοποίηση
 • Ευέλικτη προσαρμογή και διαβάθμιση
 • Ανάλυση ηλεκτρονικών στοιχείων
 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα που φθείρονται

Βίντεο και εικόνες

Μηχανήματα R-MATIC σε χρήση
Το νέο αυτόματο reach truck R-MATIC
Αυτόματα reach trucks R-MATIC της Linde εν κινήσει στο εσωτερικό της αποθήκης
Ολόκληρη η σειρά reach trucks R-MATIC της Linde με BlueSpot
Το αυτόματο reach truck της Linde αποθέτει μια παλέτα
Αυτόματα reach trucks της Linde στη σειρά
Μηχανήματα R-MATIC σε χρήση
Το νέο αυτόματο reach truck R-MATIC
Αυτόματα reach trucks R-MATIC της Linde εν κινήσει στο εσωτερικό της αποθήκης
Ολόκληρη η σειρά reach trucks R-MATIC της Linde με BlueSpot
Το αυτόματο reach truck της Linde αποθέτει μια παλέτα
Αυτόματα reach trucks της Linde στη σειρά

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Ακτίνα στροφής Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο
R-MATIC 1,6 (t) 8255 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh 1812 (mm) 14/14 (2,5/0,8) km/h

Προαιρετικός εξοπλισμός

Τριπλός ιστός ανύψωσης

Για το R-MATIC διατίθενται διάφοροι τύποι τριπλού ιστού ανύψωσης για ύψος ανύψωσης που φτάνει από 6,85 m έως 11,30 m.

Σαρωτής barcode

Αν χρειάζεται, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με σαρωτή barcode για ταυτοποίηση των εμπορευμάτων και απευθείας καταχώριση των δεδομένων σε σύστημα διαχείρισης αποθηκών.

BlueSpot

Το σύστημα προειδοποίησης πορείας Linde BlueSpot™ ενισχύει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED προειδοποιεί αθόρυβα για την παρουσία του μηχανήματος.

Προειδοποιητικά φώτα

Τα προειδοποιητικά φώτα είναι διαθέσιμα ως προαιρετικός εξοπλισμός και προβάλλουν ευδιάκριτες κόκκινες ή μπλε φωτεινές γραμμές πάνω στο έδαφος, είτε πλευρικά είτε πίσω από το μηχάνημα.

Αισθητήρες ολίσθησης φορτίου

Οι υψηλής ευαισθησίας αισθητήρες ολίσθησης φορτίου ανιχνεύουν εάν τα εμπορεύματα πάνω στις παλέτες έχουν ολισθήσει στο πλάι και αντιδρούν σύμφωνα με προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Το μηχάνημα είτε ακινητοποιείται είτε μεταφέρει την εν λόγω παλέτα σε συγκεκριμένη τοποθεσία αποθήκευσης.

Μπάρες ασφαλείας

Για πλάτος παλέτας άνω των 900 mm τοποθετείται υποχρεωτικά στην περόνη μία μπάρα ασφαλείας, η οποία ακινητοποιεί το περονοφόρο σε περίπτωση που η παλέτα ανατραπεί σε στροφή.

Πολύ δυνατός προειδοποιητικός ήχος

Προαιρετικά διατίθεται σύστημα εκπομπής πολύ δυνατού προειδοποιητικού ήχου για χώρους εργασίας όπου επικρατούν συνθήκες εξαιρετικά έντονου θορύβου.

Ζητήστε προσφορά