Αυτοματοποιημένα Μηχανήματα Αποθήκης T-MATIC

Το ακούραστο παλετοφόρο

Αυτοματοποιημένη οριζόντια μεταφορά φορτίων σε μεγάλες αποστάσεις

Το αυτόνομα ελεγχόμενο παλετοφόρο T-MATIC της Linde έχει σχεδιαστεί για την οριζόντια μεταφορά φορτίων σε μεγάλες αποστάσεις για την προετοιμασία τους για αποστολή. Το μοντέλο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει φορτία έως 3.000 kg και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του είτε ως μέρος ενός αυτοματοποιημένου στόλου. Το παλετοφόρο μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθεί σε χειροκίνητη λειτουργία. Το σύστημα γεωπλοήγησης του περονοφόρου δεν απαιτεί εγκατάσταση επιπρόσθετης τεχνολογίας ελέγχου, όπως μαγνητικές ταινίες στο δάπεδο ή ανακλαστήρες laser. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί αξιόπιστους οπτικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν κάθε είδους εμπόδια ή κινήσεις οχημάτων και ανθρώπων μέσα στον χώρο λειτουργίας. Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία ασφάλειας και πλοήγησης που διαθέτει, το T-MATIC ενδείκνυται ακόμη και για εφαρμογές όπου άνθρωποι και αυτόνομα μηχανήματα συνεργάζονται με ευελιξία σε περιορισμένο χώρο. Ως αυτόνομο μηχάνημα διαχείρισης αποθήκης, το Linde T-MATIC προκαλεί λιγότερες ζημιές στα φορτία και τις υποδομές.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Το παλετοφόρο μηχάνημα χαμηλής πλατφόρμας της Linde διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα οπτικών αισθητήρων για προσαρμογή της ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, ο στόλος μηχανημάτων παραμένει σε κίνηση διασφαλίζοντας ταυτόχρονα βέλτιστη παραγωγικότητα και υψηλή ασφάλεια κατά την εργασία. Ο εξοπλισμός ασφαλείας του βασίζεται σε τεχνολογία laser και στη σάρωση μέσω κάμερας, ανιχνεύει άτομα, άλλα μηχανήματα και εμπόδια και αποτρέπει αξιόπιστα τις συγκρούσεις. Μπουτόν διακοπής της λειτουργίας σε περίπτωση κινδύνου, ηχητικά προειδοποιητικά σήματα, καθώς και φώτα που αναβοσβήνουν, συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του T-MATIC.

 • Σύστημα προληπτικής ασφάλειας
 • Ασφαλής αποφυγή σύγκρουσης
 • Ακουστικά και οπτικά συστήματα προειδοποίησης

Χειρισμός

Το παλετοφόρο T-MATIC έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με την παρουσία ατόμων στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, πιάνοντας τη λαβή ελέγχου, ο χειριστής μπορεί να μεταβεί με ευκολία από την αυτόματη στη χειροκίνητη λειτουργία. Είτε ως μεμονωμένο μηχάνημα είτε ως μέρος στόλου αυτοματοποιημένων ρομποτικών μηχανημάτων, το T-MATIC προσαρμόζεται γρήγορα και επί τόπου στις μεταβαλλόμενες συνθήκες χρήσης. Η επικοινωνία με αυτοματοποιημένα συστήματα όπως, για παράδειγμα, πύλες ή ραουλόδρομοι, ή η σύνδεση με συστήματα διαχείρισης αποθήκης και μηχανογράφησης ERP γίνεται μέσω του λογισμικού επιτήρησης. Έτσι, το T-MATIC κινείται πάντα με τη βέλτιστη ταχύτητα που διασφαλίζει μέγιστη ικανότητα διακίνησης.

 • Χειρισμός φιλικός προς τον χρήστη
 • Προεγκατεστημένο σύστημα ελέγχου στόλου μηχανημάτων
 • Επικοινωνία με αυτοματοποιημένα συστήματα
 • Ρύθμιση βέλτιστης ταχύτητας

Service

Τα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα του παλετοφόρου T-MATIC είναι εύκολα προσβάσιμα και εγγυώνται σύντομες διακοπές λειτουργίας για τις ανάγκες συντήρησης, καθώς και υψηλό βαθμό ετοιμότητας χρήσης για πολλά χρόνια. Τα συστήματα μετάδοσης κίνησης με τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης συμβάλλουν επίσης στον υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας του μηχανήματος, όπως άλλωστε και η ειδικά σχεδιασμένη δικτύωση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, μέσω του οποίου όλα τα δεδομένα του μηχανήματος είναι διαθέσιμα και μπορούν να διαβαστούν και ν΄ αναλυθούν στο laptop του τεχνικού service. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος διάγνωσης μέσω τηλεματικής.

 • Ψηφιακό διαγνωστικό εργαλείο
 • Εξ αποστάσεως επιτήρηση
 • Προληπτική συντήρηση
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Ακτίνα στροφής Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο
T-MATIC 3,0 (t) 120 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh 2735 (mm) 6/6 (max. 7,2/1,1) km/h

Προαιρετικός εξοπλισμός

2D κουρτίνα laser

Το Τ-MATIC διατίθεται προαιρετικά με 2D κουρτίνα laser που ενισχύει την ανίχνευση του περιβάλλοντος χώρου για λόγους ασφαλείας.

Συσκευή ανάγνωσης barcode

Στο περονοφόρο μηχάνημα μπορεί να εγκατασταθεί συσκευή ανάγνωσης barcode με την οποία οι πληροφορίες του φορτίου μπορούν να διαβαστούν μέσω του συστήματος διαχείρισης εμπορευμάτων.

Linde BlueSpot™ με μπλε φως LED

Linde BlueSpot™

Προειδοποιητική διάταξη πορείαςLinde BlueSpot™αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED καθιστά το περονοφόρο ορατό χωρίς να παράγει ήχο.

Μπαταρία Gel

Στο παλετοφόρο T-MATIC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μπαταρία gel. Για τον σκοπό αυτό, το μηχάνημα διατίθεται με τις αντίστοιχες προρυθμίσεις.

Καλώδιο προέκτασης

Για το παλετοφόρο διατίθεται καλώδιο προέκτασης μήκους τριών μέτρων για ευκολότερη φόρτιση της μπαταρίας.

Πρόσθετη κόρνα

Το Τ-MATIC μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με πρόσθετη κόρνα. Έτσι, είναι ευκολότερο να ακουστεί σε χώρους με ιδιαίτερα έντονο θόρυβο.

Ζητήστε προσφορά