Ελκυστήρες ρυμούλκησης και περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα

Εργονομικές λύσεις μεταφοράς για ταχύτερη διακίνηση φορτίων
Ελκυστήρες ρυμούλκησης και περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα από τη Linde Material Handling

Μεταφορά εμπορευμάτων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες

Οι υψηλές επιδόσεις των ελκυστήρων ρυμούλκησης και των περονοφόρων μηχανημάτων με πλατφόρμα κατά τη μεταφορά αποδεικνύονται «στα δύσκολα»: στενοί διάδρομοι, μικροί χώροι φόρτωσης, ράμπες με απότομη κλίση ή ανισόπεδες επιφάνειες δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία και καταπονούν τον οδηγό. Οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα της Linde Material Handling έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτές και να διασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις. Το σύγχρονο σύστημα διεύθυνσης εγγυάται ακρίβεια ελιγμών και μικρό κύκλο στροφής.

Η καμπίνα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών διασφαλίζοντας ξεκούραστη εργασία για τον χειριστή. Επιπλέον, πολλά περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν πολλαπλά συστήματα πέδησης για μεγαλύτερη ασφάλεια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα της Linde Material Handling ρυμουλκούν φορτία βάρους μεταξύ 3 και 25 τόνων. Τα μεγάλα μηχανήματα με ξεχωριστές πλατφόρμες διαθέτουν επίσης ικανότητα φόρτωσης έως δύο τόνων.

Ευρεία γκάμα μοντέλων για κάθε εφαρμογή

Από τον μικρό ελκυστήρα ρυμούλκησης με λειτουργία πεζού χειριστή P20 μέχρι το μεγάλο περονοφόρο μηχάνημα με πλατφόρμα P250 με ικανότητα ρυμούλκησης 25 τόνων, η Linde προσφέρει μια ευρεία γκάμα μηχανημάτων με ειδικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ελκυστήρες ρυμούλκησης έχουν, για παράδειγμα, πολύ μικρό πλάτος και είναι, άρα, κατάλληλοι για πολύ στενούς διαδρόμους, διαθέτουν εξαιρετικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών για ανισόπεδες επιφάνειες ή προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στη στιβαρή καμπίνα οδηγού. Η Linde προτείνει το κατάλληλο μοντέλο για κάθε ανάγκη μεταφοράς φορτίων και για κάθε περιβάλλον λειτουργίας όπου απαιτούνται υψηλές επιδόσεις μεταφοράς εμπορευμάτων.

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια

Εξαιρετικά βαριά φορτία, στενοί διάδρομοι, στενά χρονικά περιθώρια: ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αυξήσει γρήγορα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Για τον λόγο αυτό, οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα της Linde εξοπλίζονται με συστήματα ασφάλειας που εγγυώνται την αξιόπιστη προστασία του οδηγού και του φορτίου. Για παράδειγμα, τα φρένα: Πολλά μηχανήματα διαθέτουν πολλαπλά συστήματα πέδησης για να ανταποκρίνονται σε διάφορες συνθήκες οδήγησης. Έτσι, ο ελκυστήρας ρυμούλκησης όχι μόνο ακινητοποιείται γρήγορα σε κάθε περίπτωση, αλλά το φρένο, για παράδειγμα, εμποδίζει την κύλιση του φορτίου προς τα πίσω κατά το ξεκίνημα σε ανοδική κλίση. Το τιμόνι με διπλή λαβή είναι εξίσου σημαντικό για την ασφάλεια των ελκυστήρων ρυμούλκησης. Έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που ο οδηγός να κινείται πάντα εντός του περιγράμματος του περονοφόρου μηχανήματος κατά την οδήγηση. Επιπλέον, όλοι οι ελκυστήρες ρυμούλκησης συμπεριλαμβανομένων και των ελκυστήρων με πλατφόρμα της Linde διαθέτουν στιβαρό σασί που προστατεύει το σώμα του οδηγού.

Η υγεία του οδηγού σε πρώτο πλάνο

Οι οδηγοί ελκυστήρων ρυμούλκησης και περονοφόρων μηχανημάτων με πλατφόρμα περνούν συχνά πολύ χρόνο στο εσωτερικό του περονοφόρου. Προκειμένου να παραμένουν συγκεντρωμένοι και να μην κουράζονται πολύ γρήγορα, η Linde προσφέρει στους οδηγούς μια εργονομική καμπίνα με ολοκληρωμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Έτσι, για παράδειγμα, οι καμπίνες των μεγάλων μηχανημάτων έλξης με πλατφόρμα διαθέτουν μηχανισμό ταλάντωσης. Οι μικρότεροι ελκυστήρες ρυμούλκησης διαθέτουν πλατφόρμες οδηγού με ολοκληρωμένο σύστημα αναρτήσεων και αντικραδασμική επένδυση δαπέδου. Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυροί κραδασμοί και δονήσεις σπάνια μεταφέρονται στον οδηγό. Όλα τα μηχανήματα έλξης διαθέτουν επίσης όργανα ελέγχου εργονομικής σχεδίασης. Σε αυτά περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, το εύχρηστο τιμόνι με δύο λαβές στους μικρότερους ελκυστήρες ρυμούλκησης ή τα εργονομικά τοποθετημένα όργανα ελέγχου στα περονοφόρα μηχανήματα με καμπίνα. Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει το τιμόνι και το κάθισμα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το χαμηλό ύψος επιβίβασης διευκολύνει την πρόσβαση στο περονοφόρο.

Ελκυστήρες ρυμούλκησης από τη Linde Material Handling

Η οδήγηση γίνεται τώρα πιο εύκολη

Εξαιρετικά βαριά φορτία, στενοί διάδρομοι, στενά χρονικά περιθώρια: ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αυξήσει γρήγορα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Για τον λόγο αυτό, οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα μηχανήματα έλξης με πλατφόρμα της Linde εξοπλίζονται με συστήματα ασφάλειας που εγγυώνται την αξιόπιστη προστασία του οδηγού και του φορτίου. Για παράδειγμα, το φρένο: Πολλά περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν πολλαπλά συστήματα πέδησης για να ανταποκρίνονται σε διάφορες συνθήκες οδήγησης. Έτσι, ο ελκυστήρας ρυμούλκησης όχι μόνο ακινητοποιείται γρήγορα σε κάθε περίπτωση, αλλά το φρένο, για παράδειγμα, εμποδίζει την κύλιση του φορτίου προς τα πίσω κατά την πορεία σε ανοδική κλίση. Το τιμόνι με διπλή λαβή είναι εξίσου σημαντικό για την ασφάλεια των ελκυστήρων ρυμούλκησης. Έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που ο οδηγός να κινείται πάντα εντός του περιγράμματος του περονοφόρου μηχανήματος κατά την οδήγηση. Επιπλέον, όλοι οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα της Linde διαθέτουν στιβαρό σασί που προστατεύει το σώμα του οδηγού.

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Μεγαλύτερη ταχύτητα

Όλοι οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα μηχανήματα με πλατφόρμα επιτυγχάνουν γρήγορα και ομαλά τη μέγιστη ταχύτητα, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο φορτίο. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη ισχύ ρυμούλκησης μπορούν να ανταποκριθούν σε αυξανόμενες ανάγκες απόδοσης.

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Σε πολλά μηχανήματα έλξης χρησιμοποιούνται διάφορα συστήματα πέδησης που αλληλοσυμπληρώνονται και εγγυώνται ασφάλεια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης.

Μεγαλύτερη αντοχή

Είτε πρόκειται για το στιβαρό ατσάλινο σασί είτε για τον τριφασικό κινητήρα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, οι ελκυστήρες ρυμούλκησης της Linde διαθέτουν τεχνολογία αντοχής με μικρά έξοδα συντήρησης.

Μεγαλύτερη ευκολία

Όλοι οι ελκυστήρες ρυμούλκησης και τα περονοφόρα με πλατφόρμα διαθέτουν σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN. Μέσω αυτής, οι τεχνικοί service συνδέουν απλώς το notebook τους, ελέγχουν τα δεδομένα και προσαρμόζουν το περονοφόρο μηχάνημα στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν.

Καλύτερη υγεία

Το ύψος του τιμονιού και του καθίσματος (ή της πλάτης στήριξης) είναι ρυθμιζόμενο και προσαρμόζεται με ακρίβεια στις ανάγκες του οδηγού.

Καινοτομίες για περισσότερη άνεση, μεγαλύτερη ασφάλεια και υψηλότερες επιδόσεις

H Linde βελτιώνει διαρκώς όλα τα εξαρτήματα του συστήματος κίνησης και του συστήματος πέδησης, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας ελέγχου, εφαρμόζοντας καινοτομίες που καθιστούν τη μεταφορά φορτίων πιο αποδοτική, πιο άνετη και πιο ασφαλή. Παράδειγμα χαρακτηριστικών οδήγησης: Στους ελκυστήρες ρυμούλκησης P30 C και P50 C η κονσόλα ελέγχου, η πλάτη στήριξης και η πλατφόρμα του οδηγού σχηματίζουν μια ενιαία μονάδα σε σχήμα U. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σημεία επαφής μεταξύ οδηγού και μηχανήματος έλξης προστατεύονται διαρκώς από το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα απόσβεσης κρούσεων. Έτσι, οι ισχυροί κραδασμοί μεταφέρονται σπάνια στον οδηγό. Τα μεγάλα μηχανήματα έλξης με πλατφόρμα προσφέρουν την ίδια αντικραδασμική προστασία, με την καμπίνα να ακουμπά αποκλειστικά σε υδραυλικά στοιχεία ταλάντωσης τύπου αμορτισέρ. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να παραμένει συγκεντρωμένος για περισσότερο χρόνο και να μην κουράζεται τόσο γρήγορα.

Εξατομικευμένοι ελκυστήρες ρυμούλκησης

Η Linde κατασκευάζει ελκυστήρες ρυμούλκησης και με πλατφόρμα σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη. Έτσι, για τα μεγάλα μηχανήματα έλξης διατίθενται καμπίνες με ή χωρίς πόρτα και πλατφόρμες με ή χωρίς πλαϊνά. Ανάλογα με τις εκάστοτε επιλογές, κατασκευάζονται τελείως διαφορετικά μηχανήματα έλξης βασισμένα πάνω στο ίδιο βασικό μοντέλο. Επιπλέον, προτείνονται διαφόρων τύπων τροχοί, κοτσαδόροι, συστήματα φωτισμού, συνδέσεις φόρτισης, συστήματα υποδοχής για τεχνολογία Η/Υ και πολλά ακόμη. Μόλις ολοκληρωθεί η παραγγελία, ο ελκυστήρας ρυμούλκησης ανταποκρίνεται τέλεια στις ανάγκες για τις οποίες προορίζεται, διασφαλίζοντας ότι τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται από το σημείο Α στο σημείο Β γρήγορα και προσεκτικά.