Ηλεκτρικά περονοφόρα

Ηλεκτρονικό συμπαγές σύστημα μετάδοσης κίνησης για ακρίβεια και υψηλές επιδόσεις
Ηλεκτρικά περονοφόρα της Linde Material Handling με συμπαγή άξονα μετάδοσης κίνησης

Ηλεκτρικά περονοφόρα: πολυχρηστικά, άνετα και οικονομικά

Η Linde Material Handling προσφέρει ευρεία γκάμα ηλεκτρικών περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων για φορτία βάρους μεταξύ 1.000 και 8.000 kg, για σχεδόν οποιαδήποτε βιομηχανική και εμπορική εφαρμογή. Τα συγκεκριμένα περονοφόρα μηχανήματα πραγματικά ξεχωρίζουν χάρη στην ακρίβεια και την ευελιξία τους και αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει υψηλή απόδοση.

Για τη γρήγορη μετακίνηση φορτίων, η Linde ανέπτυξε μια πανίσχυρη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης υψηλής πρόσφυσης και οδήγηση απόλυτης ακρίβειας. Όλη η γκάμα των ηλεκτρικών περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων της Linde διαθέτει έναν συμπαγή άξονα που δεν απαιτεί συντήρηση με δύο ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες τροχών, επιτρέποντας στο μηχάνημα ευελιξία μέχρι το τελευταίο χιλιοστό μέσω του ελέγχου διπλού πεντάλ.

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα Linde δεν προσφέρουν μόνο άνεση κατά την οδήγηση αλλά και εξαιρετική σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Όπως σε όλα τα μηχανήματα της Linde αποτυπώνεται πλήρως και σε αυτήν την περίπτωση η φιλοσοφία της για την ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, η καμπίνα οδηγού σχηματίζει μια ανθεκτική ζώνη προστασίας, ενώ το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης οδηγού Linde Safety Pilot εγγυάται τον ασφαλή χειρισμό των φορτίων.

Λέξη-κλειδί: συμπαγής άξονας

Η μονάδα μικρού άξονα Linde συνδυάζει δύο ισχυρούς τριφασικούς κινητήρες χωρίς απαιτήσεις συντήρησης με το χαρακτηριστικό σύστημα ελέγχου με δυο πεντάλ της Linde, δισκόφρενα εμβαπτιζόμενα σε λάδι χωρίς απαιτήσεις συντήρησης και έναν υδραυλικό κινητήρα ανύψωσης. Ολόκληρη η μονάδα, ερμητικά σφραγισμένη για προστασία από σκόνη και ρύπους, προσφέρει ενεργή υποστήριξη οδήγησης και κατ’ επέκταση οικονομικό, ασφαλή, ακριβή και απόλυτα ομαλό χειρισμό των φορτίων.

Τα μοτέρ στα δύο άκρα του άξονα κατασκευάζονται με βάση την υψηλών επιδόσεων τεχνολογία εναλλασσόμενου ρεύματος της Linde. Ο συμπαγής άξονας διασφαλίζει όχι μόνο μεγάλη ακρίβεια κατά τη μετακίνηση των φορτίων, αλλά και υψηλή ενεργειακή απόδοση. Έξυπνα εξαρτήματα ισχύος που βρίσκονται απευθείας εγκατεστημένα στον άξονα διασφαλίζουν μικρές διαδρομές καλωδίων και μικρό αριθμό ηλεκτρονικών σημείων διασύνδεσης.

Άξονας ηλεκτρικού περονοφόρου Linde

Αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα της Linde διαθέτουν ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Το σύστημα αυτό διασφαλίζει ότι τα μηχανήματα αξιοποιούν στο έπακρο τις μπαταρίες έλξης για να παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις οδήγησης και αυτονομία μεγάλης διάρκειας. Το σύστημα προσφέρει επίσης ένδειξη ακριβείας για τον υπολειπόμενο χρόνο φόρτισης, λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας των μπαταριών, καθώς και διάταξη ταχυφόρτισης.
Όλα τα ηλεκτρικά περονοφόρα της Linde είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε οι ηλεκτρονικές μονάδες για το σύστημα χειρισμού φορτίων και το σύστημα μετάδοσης κίνησης να είναι εύκολα προσβάσιμες και να μπορεί να εκτελεστεί με άνεση η συντήρησή τους.

Εργονομία για ξεκούραστη εργασία

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα Linde είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις αρχές της εργονομίας για ξεκούραστη εργασία. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει μόνο άνετο χώρο για τα πόδια και ρυθμιζόμενα καθίσματα. Έτσι, στα ηλεκτρικά μοντέλα οι μοχλοί ελέγχου για τον χειρισμό φορτίων είναι ενσωματωμένοι στο υποβραχιόνιο και ο χειρισμός γίνεται με τις άκρες των δακτύλων χωρίς να καταπονείται η πλάτη.

Τα περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν περιστρεφόμενες καμπίνες οδηγού, ώστε κατά την οπισθοπορεία να μειώνεται στο ελάχιστο η καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης. Χάρη στο σύστημα χειρισμού με διπλό πεντάλ αποφεύγεται η μετακίνηση των ποδιών κατά την αλλαγή πορείας και η καμπίνα του οδηγού διαθέτει ειδική μόνωση για προστασία από τις δονήσεις του μοτέρ.

Ενεργητική και παθητική ασφάλεια στο επίκεντρο

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα της Linde έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια για τον οδηγό και τον χώρο που τον περιβάλλει. Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Linde Safety Pilot, προειδοποιούν σε περίπτωση υπερφόρτωσης ή υπερβολικής ταχύτητας οδήγησης σε σχέση με το μεταφερόμενο φορτίο.

Η καλή περιμετρική ορατότητα, χάρη στον ειδικό σχεδιασμό με χωνευτούς ιστούς ανύψωσης, αυξάνει την ασφάλεια των οχημάτων κατά τη χρήση, επιπροσθέτως της σχεδίασης του προστατευτικού πλαισίου της καμπίνας Μία ειδικά διαμορφωμένη ζώνη, η οποία προστατεύει τον οδηγό από πτώσεις φορτίων και βασίζεται στη στιβαρή σύνδεση οροφής και πλαισίου καμπίνας.

Η τεχνολογία των Ηλεκτρικών Περονοφόρων εξελίσσεται.

Η τάση στον τομέα των intralogistics είναι μεσοπρόθεσμα η στροφή προς τα περονοφόρα με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Γι’ αυτό, στόχος της Linde Material Handling είναι να ενσωματώσει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Για παράδειγμα, καινοτομίες στην τεχνολογία μπαταριών, την ενεργειακή απόδοση των κινητήρων, καθώς και τους κύκλους φόρτωσης των ηλεκτρικών περονοφόρων και ανυψωτικών οχημάτων της Linde.

Αλλά και ζητήματα όπως η εργονομία, η ενεργητική και η παθητική ασφάλεια, καθώς και η βιωσιμότητα κατά την επιλογή των υλικών κατασκευής αποτυπώνονται διαρκώς στα σχέδια των μηχανικών της Linde. Το ίδιο ισχύει και για μελλοντικές εφαρμογές, όπως η δικτύωση του συστήματος διαχείρισης στόλου και τα αυτόνομα μηχανήματα logistics.

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Αποτελεσματικότητα

Ο συμπαγής άξονας μετάδοσης των ηλεκτρικών περονοφόρων Linde, καθώς και ο ιστός ανύψωσης που ελέγχεται με τις άκρες των δακτύλων μέσω μοχλών, προσφέρουν στα ηλεκτρικά περονοφόρα Linde μεγάλη ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και μεγάλη διεκπεραιωτική ικανότητα.

Ασφάλεια

Ο ειδικά κατασκευασμένος θάλαμος προστασίας του οδηγού, η βελτιωμένη ορατότητα, καθώς και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μετατρέπουν τα ηλεκτρικά περονοφόρα σε ασφαλείς χώρους εργασίας.

Οικονομία

Ο χειρισμός των ηλεκτρικών περονοφόρων γίνεται μέσω ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης ενέργειας, το οποίο διασφαλίζει τη βέλτιστη αξιοποίηση του φορτίου της μπαταρίας και μακράς διάρκειας αυτονομία του οχήματος.

Αντοχή

Ο συμπαγής άξονας μετάδοσης με μοτέρ τριφασικού ρεύματος και δισκόφρενα που δεν απαιτούν συντήρηση σχηματίζει μια ερμητικά σφραγισμένη και προστατευμένη μονάδα.

Άνεση

Ο χώρος εργασίας στο εσωτερικό των ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων της Linde διαθέτει ρυθμιζόμενα καθίσματα με επένδυση, καθώς και εργονομική διάταξη των οργάνων χειρισμού για μέγιστη άνεση κατά την εργασία.

Οχήματα ειδικά για τις ανάγκες σας

Κανένα ηλεκτρικό περονοφόρο της Linde δεν είναι ίδιο με το άλλο. Γιατί κάθε μοντέλο, εκτός από τον βασικό του εξοπλισμό, διατίθεται επίσης με προαιρετικά πρόσθετα χαρακτηριστικά. Διαφορετικοί τύποι περόνης φορτίου, συστήματα υποβοήθησης οδηγού ή ειδικός εξοπλισμός ψυκτικής αποθήκης, αλλά και πρόσθετα υδραυλικά συστήματα για τον χειρισμό εξωτερικών εξαρτημάτων είναι μερικά μόνο από τα προτεινόμενα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Στον ειδικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης περιστρεφόμενα καθίσματα, εξωτερικοί προβολείς εργασίας LED, σχάρα προστασίας φορτίου, αντηλιακά γείσα αλλά και ο προειδοποιητικός φάρος Linde Blue Spot.