Μεγάλη ποικιλία μοντέλων και μέγιστη ικανότητα ελιγμών

Τα τρίτροχα περονοφόρα της κατασκευαστικής σειράς E12 – E20 EVO με διαφορετικό μέγεθος μπαταρίας, ύψος κατασκευής ή πλάτος διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων και μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Επιπλέον, τα οχήματα εγγυώνται υψηλή ακρίβεια κατά τον χειρισμό φορτίων σε πολύ στενό χώρο. Χάρη στον περιστρεφόμενο άξονα διεύθυνσης, ο οδηγός μπορεί να στρίψει κατά 180 μοίρες άμεσα. Πανίσχυρος κινητήρας που τροφοδοτείται από δύο μοτέρ τριφασικού ρεύματος ενσωματωμένα στον μπροστινό άξονα, διασφαλίζουν εξαιρετική επιτάχυνση και κορυφαίες ταχύτητες. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας αξιοποιεί στο έπακρο τις μπαταρίες μειώνοντας την κατανάλωση στο ελάχιστο. Σε όλα τα μοντέλα περονοφόρων E12 – E20 EVO μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία του οχήματος σε περισσότερες από μία βάρδιες χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση μπαταριών.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Τα περονοφόρα οχήματα διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους πλήθος λειτουργιών ασφαλείας. Η προστατευτική οροφή της καμπίνας της Linde προφυλάσσει τον οδηγό. Η οροφή και το πλαίσιο σχηματίζουν μια στιβαρή, κλειστή ζώνη προστασίας. Οι κύλινδροι κλίσης που βρίσκονται εγκατεστημένοι επάνω από την καμπίνα σταθεροποιούν τον ιστό, κάνοντας έτσι εφικτή τη χρήση λεπτών, χωνευτών προφίλ ιστού ανύψωσης. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός έχει τέλεια ορατότητα του φορτίου και του περιβάλλοντα χώρου. Όλες οι ηλεκτρικές μονάδες που σχετίζονται με την ασφάλεια του συστήματος διαθέτουν και δεύτερο εφεδρικό κύκλωμα λειτουργίας, ώστε να εγγυώνται μειωμένους χρόνους ακινητοποίησης του μηχανήματος και απόλυτη ασφάλεια λειτουργίας. Το σύστημα ελέγχου έλξης εξασφαλίζει τη βέλτιστη παροχή ισχύος ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Επιπρόσθετη προστασία παρέχεται με συστήματα ασφαλείας που διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός και μπορούν να τοποθετηθούν στην εργοστασιακή έκδοση ή αργότερα ως λύσεις μετασκευής, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

 • Λειτουργίες ασφαλείας στον βασικό εξοπλισμό
 • Προστασία οδηγού, φορτίου και αποθήκης
 • Ανθεκτική οροφή προστασίας οδηγού και εξαρτήματα για βελτιωμένη ορατότητα
 • Βέλτιστη ελκτική δύναμη μέσω του συστήματος ελέγχου έλξης
 • Πολυάριθμα προαιρετικά συστήματα ασφαλείας για εργοστασιακή ή μεταγενέστερη εγκατάσταση

Εργονομία

Όπως όλα τα περονοφόρα οχήματα της Linde έτσι και τα μοντέλα της σειράς E12 - E16 Evo εγγυώνται ξεκούραστη και αποτελεσματική εργασία χάρη στον απόλυτα εργονομικό σχεδιασμό τους. Ο χειρισμός του μηχανήματος ελέγχεται, μέσω του συστήματος υψηλής ευαισθησίας Linde Load Control, για όλες τις λειτουργίες του ιστού και του συστήματος μετάδοσης κίνησης, με τον αποτελεσματικό έλεγχο διπλού πεντάλ. Η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει άνετο χώρο για τα πόδια καθώς και αρκετό χώρο αποθήκευσης, ενώ ο ιστός και ο άξονας είναι αποσυνδεδεμένοι από το πλαίσιο και την καμπίνα του οδηγού. Συνεπώς δεν μεταφέρονται σχεδόν καθόλου δονήσεις στην καμπίνα και στον οδηγό. Η γενιά οχημάτων EVO διακρίνεται επίσης για το μεγαλύτερο σκαλοπάτι εισόδου και το ρυθμιζόμενο κάθισμα μαζί με το υποβραχιόνιο.

 • Βελτιωμένη επιβίβαση και εργονομική διάταξη των μοχλών χειρισμού
 • Σύστημα χειρισμού με διπλό πεντάλ για υψηλές επιδόσεις
 • Υψηλής ακρίβειας σύστημα χειρισμού του ιστού μέσω του Linde Load Control
 • Ρυθμιζόμενο υποβραχίονιο και κάθισμα

Χειρισμός

Το τρίτροχο περονοφόρο μηχάνημα διακρίνεται για τη μοναδική ευελιξία του: Χάρη στον άξονα περιστρεφόμενης βάσης, το τιμόνι μπορεί να στρίψει μέχρι και 180 μοίρες, ενώ το περονοφόρο περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του μπροστινού άξονα. Στις στροφές οι δύο μπροστινοί τροχοί κινούνται σε αντίθετη μεταξύ τους φορά. Έτσι, τα ελαστικά καταπονούνται λιγότερο και προστατεύεται το δάπεδο. Η αντίσταση που ασκείται κατά την οδήγηση είναι ελάχιστη, μειώνοντας συνεπώς την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, το Linde Load Control σε συνδυασμό με το σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ εγγυάται τον ασφαλή χειρισμό των φορτίων με ακρίβεια χιλιοστού. Ο χειρισμός των λειτουργιών του ιστού ανύψωσης γίνεται εύκολα με τις άκρες των δακτύλων. Ο οδηγός μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα λειτουργίες ανύψωσης και κλίσης. Οι δυναμικές λειτουργίες κίνησης μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά, προσαρμόζοντας έτσι τις επιδόσεις στις συνθήκες χρήσης.

 • Μέγιστη ικανότητα ελιγμών σε πολύ στενό χώρο
 • Αντίθετη φορά κίνησης τροχών κατά την οδήγηση
 • Εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία ελαστικών και δαπέδου
 • Ασφαλής χειρισμός φορτίων με το Linde Load Control και το μπροστινό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ
 • Δυναμικές λειτουργίες κίνησης με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης

Συντήρηση

Τα ηλεκτρικά περονοφόρα E12 – E20 EVO είναι ιδιαίτερα οικονομικά σε ό,τι αφορά τα διαστήματα συντήρησης: Η πρώτη συντήρηση πραγματοποιείται μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας. Η αλλαγή λαδιού του συστήματος μετάδοσης συνιστάται μετά από 3.000 ώρες λειτουργίας, ενώ η αλλαγή υδραυλικού λαδιού μετά από 6.000 ώρες. Ήδη κατά τον κατασκευαστικό σχεδιασμό των περονοφόρων λαμβάνονται υπόψη διάφορα ζητήματα που αφορούν το service. Για παράδειγμα, η εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα σε περίπτωση επισκευής, ανοιγόμενα καλύμματα για εργασίες συντήρησης καθώς και ελαχιστοποιημένες ανάγκες συντήρησης. Τα βασικά μέρη του μηχανήματος που καταπονούνται εντονότερα δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση, όπως είναι ο ενσωματωμένος κινητήριος άξονας με φρένα και μοτέρ τριφασικού ρεύματος, οι κύλινδροι ιστού και κλίσης, καθώς και ο μειωτήρας στροφών. Τα ανταλλακτικά τοποθετούνται με εξαιρετική ευκολία.

 • Πρώτη συντήρηση μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας
 • Βασικά μέρη του μηχανήματος, όπως ηλεκτρικά μοτέρ, είναι χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.
 • Αλλαγή υδραυλικού λαδιού μετά από 6.000 ώρες λειτουργίας
 • Γρήγορη τοποθέτηση ανταλλακτικών χάρη στον φιλικό σχεδιασμό συντήρησης
 • Συνεχής βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
E12 1,2 (t) 2800 (mm) 12,5 / 13,5 km/h 24 / 575/625 (V)/(Ah) o. kWh 3164 (mm)
E14 1,4 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/460/500 [48/268] (V)/(Ah) o. kWh 3301 (mm)
E15 1,5 (t) 2800 (mm) 12,5 / 13,5 km/h 24 / 920/1000 (V)/(Ah) o. kWh 3301 (mm)
E16 1,6 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3405 (mm)
E16C 1,6 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/460/500 [48/268] (V)/(Ah) o. kWh 3320 (mm)
E16H 1,6 (t) 3150 (mm) 16 / 16 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3456 (mm)
E16L 1,6 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3513 (mm)
E18 1,8 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3429 (mm)
E18L 1,8 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3518 (mm)
E20L 2,0 (t) 2800 (mm) 16 / 16 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3522 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ενεργό σύστημα εξαέρωσης των ρύπων της μπαταρίας κατά τη φόρτιση

Ενεργό σύστημα εξαέρωσης των ρύπων της μπαταρίας κατά τη φόρτιση

Ταχύτητα, Άνεση, Ασφάλεια: Το αυτόματο σύστημα εξαέρωσης μπαταρίας καθιστά τη διαδικασία φόρτισης φιλική προς τον χρήστη. Λειτουργεί μέσω ενός ταχυσυνδέσμου στην πίσω πόρτα του περονοφόρου. Έτσι, ο οδηγός δεν χρειάζεται να ανοίξει ούτε το κάλυμμα της μπαταρίας ούτε κάποια πόρτα για τη φόρτιση.

Linde BlueSpot™

BlueSpot™

Προειδοποιητική ΛωρίδαLinde BlueSpot™αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED καθιστά το περονοφόρο ορατό χωρίς να παράγει ήχο.

Παραλλαγές ιστού ανύψωσης

Οι διαφορετικές παραλλαγές ιστού ανύψωσης της Linde επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ ύψους ανύψωσης και ύψους κατασκευής, ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση. Διατίθενται βασικοί ιστοί με ύψος ανύψωσης έως 5.650 mm, διπλοί ιστοί (πλήρης ελεύθερη ανύψωση) με ύψος ανύψωσης έως 4.145 mm και τριπλοί ιστοί (πλήρης ελεύθερη ανύψωση) με ύψος ανύψωσης έως 6.075 mm.

Ενσωματωμένος Φορτιστής Υψηλών Συχνοτήτων

Ενσωματωμένος Φορτιστής Υψηλών Συχνοτήτων

Ο ενσωματωμένος φορτιστής υψηλών συχνοτήτων, που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός, επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας χωρίς την ανάγκη ειδικού χώρου αποθήκευσης μπαταρίας ή ένα δωμάτιο φόρτισης. Η υψηλή απόδοσή του, η φόρτιση βάσει θερμοκρασίας και η αυτόματη φόρτιση για τις ανάγκες διατήρησης και αντιστάθμισης φορτίου της μπαταρίας εγγυώνται μια ενεργειακά αποδοτική διαδικασία φόρτισης. Δεν απαιτείται πλέον ξεχωριστός χώρος φόρτισης.

Υδραυλικό Σύστημα Αντικατάστασης Μπαταρίας

Υδραυλικό Σύστημα Αντικατάστασης Μπαταρίας

Γρήγορη και άνετη αντικατάσταση της μπαταρίας: Με το πάτημα ενός κουμπιού ένα υδραυλικό σύστημα μετακινεί την μπαταρία από την αρχική της θέση κατά 60% έξω από το μηχάνημα, από όπου μπορεί να συλλεχθεί με γερανό ή από δεύτερο περονοφόρο μηχάνημα. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη για τα περονοφόρα E12 – E50.

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Τα ατυχήματα ανατροπής με το περονοφόρο μηχάνημα αντίβαρου μειώνονται στο ελάχιστο χάρη στοSafety Pilotτης Linde Material Handling.

Ζητήστε προσφορά