Μέγιστη Ευελιξία, Προσαρμοστικότητα και Σταθερότητα

Η σειρά E16 – E20 EVO διαθέτει μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Ανάλογα με τις ανάγκες, προτείνονται διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα της μπαταρίας, το ύψος κατασκευής ή το πλάτος των διαδρόμων. Όλα τα μοντέλα λειτουργούν με απόλυτη ακρίβεια χειρισμού των φορτίων, ακόμη και σε πολύ στενούς χώρους, πάντα με εξαιρετική ευστάθεια. Ο πρωτοποριακός άξονας combi-steering της Linde επιτρέπει την περιστροφή των πίσω τροχών έως και 175 μοίρες. Έτσι, το μηχάνημα μπορεί να στρίβει επιτόπου χωρίς να προκαλεί φθορές στο δάπεδο. Τα ηλεκτρικά περονοφόρα είναι επίσης εξοπλισμένα με τον συμπαγή άξονα Linde: Δύο ισχυροί ηλεκτρικοί κινητήρες, φρένα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης και εξαρτήματα ισχύος ενσωματωμένα απευθείας στον άξονα συνθέτουν μια ολοκληρωμένη μονάδα που διασφαλίζει μέγιστες επιδόσεις λειτουργίας με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας ή ο ενσωματωμένος φορτιστής που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός διασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Κατά τη μεταφορά φορτίων, το προστατευτικό πλαίσιο (Protector Frame) της Linde προσφέρει στον οδηγό μέγιστη ασφάλεια, καθώς το πλαίσιο και η οροφή της καμπίνας οδηγού σχηματίζουν μια στιβαρή, κλειστή ζώνη προστασίας. Χάρη στους κυλίνδρους κλίσης που είναι τοποθετημένοι πάνω από την καμπίνα, τα προφίλ του ιστού ανύψωσης είναι εξαιρετικά λεπτά και ενθυλακωμένα το ένα μέσα στο άλλο. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός έχει τη καλύτερη δυνατή ορατότητα του φορτίου και του περιβάλλοντα χώρου. Επιπλέον, ο αποτελεσματικός έλεγχος έλξης, τα εφεδρικά κυκλώματα ελέγχου, καθώς και τα μεγάλα όρια εναπομείνουσας ανυψωτικής ικανότητας εγγυώνται μειωμένους χρόνους ακινητοποίησης του οχήματος και βέλτιστη ασφάλεια λειτουργίας.

 • Στιβαρή οροφή προστασίας του οδηγού
 • Εφεδρικό σύστημα λειτουργίας
 • Πλήρης έλεγχος έλξης
 • Εξαρτήματα για βελτιωμένη ορατότητα
 • Μεγάλα όρια εναπομείνουσας ανυψωτικής ικανότητας

Εργονομία

Η χωρίς κόπωση αποδοτική εργασία είναι η βάση για υψηλή παραγωγικότητα στην αλληλεπίδραση ανθρώπου και μηχανής. Όπως για όλα τα οχήματα της Linde, η εργονομία αποτελεί σημαντική αρχή για την κατασκευή της σειράς E16 – E20 EVO. Η αρχή της εργονομίας αποτυπώνεται στην τοποθέτηση όλων των χειριστηρίων και οργάνων χειρισμού γύρω από τον οδηγό, όπως είναι το ρυθμιζόμενο κάθισμα με,το ενσωματένο υποβραχιόνιο στο οποίο είναι τοποθετημένοι οι λεβιέδες για τον χειρισμό του ιστού, οι οποίοι με τη σειρά τους λειτουργούν μέσω του αισθητήρα φορτίου «Linde Load Control», καθώς και το καθιερωμένο σύστημα χειρισμού της Linde με διπλό πεντάλ που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις. Στη σειρά EVO το πλαίσιο είναι σκοπίμως αποσυνδεδεμένο από την ευρύχωρη καμπίνα οδηγού, με στόχο τη λιγότερο δυνατή μετάδοση δονήσεων στον οδηγό.

 • Εργονομική διάταξη των στοιχείων χειρισμού
 • Υψηλών επιδόσεων σύστημα χειρισμού με διπλό πεντάλ και Linde Load Control για χειρισμό ακριβείας.
 • Ευρύχωρη καμπίνα οδηγού και μειωμένες δονήσεις
 • Ρυθμιζόμενη ενιαία μονάδα στηρίγματος βραχίονα και καθίσματος

Χειρισμός

Τα τετράτροχα περονοφόρα οχήματα της κατασκευαστικής σειράς E16 – E20 EVO προσφέρουν εξαιρετική πλευρική σταθερότητα. Τα βαριά φορτία μπορούν να μετακινηθούν με ακρίβεια χιλιοστού, ακόμη και σε μεγάλα ύψη. Ο καινοτόμος άξονας διεύθυνσης combi axle της Linde επιτρέπει την περιστροφή των πίσω τροχών με τέτοιο τρόπο, ώστε το περονοφόρο να μπορεί να στρίβει επιτόπου χωρίς να ασκείται μεγάλη τριβή στα ελαστικά ή να προκαλούνται φθορές στο δάπεδο. Ο χειρισμός πραγματοποιείται με ακρίβεια χάρη στην αρμονική συνεργασία των δύο ηλεκτρικών μοτέρ του συστήματος πρόσθιας κίνησης και του Linde Load Control. Έτσι, όλες οι λειτουργίες του ιστού ανύψωσης γίνονται χωρίς κόπο, με μικρές κινήσεις των δακτύλων, ενώ ο οδηγός μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα κινήσεις ανύψωσης και κλίσης. Επιπλέον, δυναμικές λειτουργίες κίνησης ρυθμιζόμενες σε τρεις βαθμίδες εγγυώνται την προσαρμογή των χαρακτηριστικών ισχύος και της ενεργειακής απόδοσης στις εκάστοτε ανάγκες.

 • Μέγιστη ευελιξία σε πολύ στενό χώρο
 • Ασφαλής χειρισμός φορτίων με το Linde Load Control
 • Στις στροφές οι τροχοί κινούνται σε αντίθετη μεταξύ τους φορά
 • Μικρότερη φθορά ελαστικών, λιγότερες ζημιές στο δάπεδο και ελάχιστη αντίσταση στο τιμόνι
 • Ρυθμιζόμενη δυναμική οδήγηση τριών βαθμίδων

Service

Τα περονοφόρα οχήματα της σειράς E16 – E20 EVO είναι εξαιρετικά οικονομικά και φιλικά προς το service και εγγυώνται πολύ μεγάλα διαστήματα συντήρησης. Ολόκληρος ο άξονας μετάδοσης κίνησης με τα μοτέρ τριφασικού ρεύματος για τις λειτουργίες μετάδοσης κίνησης και ανύψωσης αλλά και βασικά εξαρτήματα λειτουργίας, όπως οι κύλινδροι ιστού και κλίσης, δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση. Στα ηλεκτρικά περονοφόρα απαιτείται γενικός έλεγχος μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας, ενώ η πρώτη αλλαγή υδραυλικού λαδιού πραγματοποιείται μετά από 6.000 ώρες. Τα μοντέλα περονοφόρων έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την ευκολία στο service και για τον λόγο αυτό όλα τα εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα σε περίπτωση επισκευής. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά διασφαλίζουν την απρόσκοπτη χρήση του οχήματος.

 • Πρώτη συντήρηση μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας
 • Βασικά μέρη, όπως ηλεκτρικά μοτέρ και φρένα, χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Αλλαγή υδραυλικού λαδιού μετά από 6.000 ώρες λειτουργίας
 • Σχεδιασμός φιλικός προς το service που διευκολύνει την ταχεία αντικατάσταση εξαρτημάτων
 • Συνεχής βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
E16P 1,6 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3479 (mm)
E16PH 1,6 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3528 (mm)
E18PH 1,8 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3533 (mm)
E20PH 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3537 (mm)
E20PHL 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 840/930 (V)/(Ah) o. kWh 3645 (mm)
E20PL 2,0 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3595 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ενεργό σύστημα εξαέρωσης μπαταρίας

Ενεργό σύστημα εξαέρωσης μπαταρίας

Ταχύτητα, Άνεση, Ασφάλεια: Το αυτόματο σύστημα εξαέρωσης της μπαταρίας καθιστά τη διαδικασία φόρτισης φιλική προς τον χειριστή. Εδράζεται κάτω από το πίσω κάλυμμα του αντίβαρου και τοποθετείται εύκολα μέσω ταχυσυνδέσμου. Για τη φόρτιση δεν χρειάζεται να ανοιχτεί το κάλυμμα της μπαταρίας ή κάποια πόρτα.

Ενσωματωμένος φορτιστής υψηλών συχνοτήτων

Ενσωματωμένος φορτιστής υψηλών συχνοτήτων

Ο ενσωματωμένος φορτιστής υψηλών συχνοτήτων που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας σε οποιαδήποτε πρίζα, όπου κι αν βρίσκεται το όχημα. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις, η φόρτιση βάσει θερμοκρασίας και η αυτόματη φόρτιση για τις ανάγκες διατήρησης και αντιστάθμισης φορτίου της μπαταρίας εγγυώνται μια ενεργειακά αποδοτική διαδικασία φόρτισης. Δεν απαιτείται πλέον ξεχωριστός χώρος φόρτισης.

Παραλλαγές ιστού ανύψωσης

Οι διαφορετικές παραλλαγές ιστού ανύψωσης της Linde επιτυγχάνουν την τέλεια εξισορρόπηση μεταξύ ύψους ανύψωσης και ύψους κατασκευής, ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση. Διατίθενται βασικοί ιστοί με ύψος ανύψωσης έως 5.650 mm, διπλοί ιστοί (πλήρης ελεύθερη ανύψωση) με ύψος ανύψωσης έως 4.145 mm και τριπλοί ιστοί (πλήρης ελεύθερη ανύψωση) με ύψος ανύψωσης έως 6.075 mm.

Υδραυλικό σύστημα αντικατάστασης μπαταρίας

Υδραυλικό σύστημα αντικατάστασης μπαταρίας

Γρήγορη και άνετη αντικατάσταση της μπαταρίας: Με το πάτημα ενός κουμπιού το υδραυλικό σύστημα εξαγωγής μπαταρίας της Linde μετακινεί την μπαταρία έξω από το όχημα κατά έως και 60%. Στη συνέχεια, η μπαταρία μπορεί να απομακρυνθεί από τον γερανό οροφής ή από κάποιο άλλο περονοφόρο. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη για τα περονοφόρα E12 – E50.

linde_safety_pilot-3992_8076

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Ζητήστε προσφορά