Το πρώτο μηχάνημα με πραγματικά μηδενικές εκπομπές

Τα μηχανήματα αντίβαρου X20 – X35 από τη Linde Material Handling είναι τα πρώτα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα, τα οποία χάρη στις υψηλές επιδόσεις και στην ανθεκτικότητα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πραγματική εναλλακτική στα περονοφόρα μηχανήματα εσωτερικής καύσης (IC). Έτσι οι πελάτες έχουν απόλυτη ελευθερία επιλογής και είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα σε μία αθόρυβη εναλλακτική λύση με μηδενικές εκπομπές, ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην απόδοση. Η βάση όλων αυτών είναι η κοινή πλατφόρμα που ανέπτυξε η Linde για τα περονοφόρα αντίβαρου, που είτε κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε με μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι τα ανυψωτικά μηχανήματα X20 – X35 συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων: τη χαρακτηριστική απόδοση και ανάπτυξη ισχύος των περονοφόρων εσωτερικής καύσης και τη δυναμική, την ευελιξία και τις μηδενικές εκπομπές των ηλεκτροκίνητων περονοφόρων.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Το ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας των ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων X20 – X35 προστατεύει τον οδηγό και ταυτόχρονα τους πεζούς και τα μεταφερόμενα εμπορεύματα. Η λεπτή σχεδίαση του ιστού ανύψωσης, η στενή δοκός στήριξης και η χαμηλωμένη πρόσοψη προσφέρουν στον οδηγό ανεμπόδιστη ορατότητα τόσο στο φορτίο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ακόμα και κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση σε υψηλότερα επίπεδα, η σχεδίαση της οροφής εξακολουθεί να προσφέρει στον οδηγό τέλεια ορατότητα του φορτίου. Τα χαμηλό κέντρο βάρους του περονοφόρου και ο άξονας τιμονιού που βρίσκεται εγκατεστημένος ψηλά διασφαλίζουν υψηλό βαθμό προστασίας από τον κίνδυνο ανατροπής. Επιπλέον, το Linde Curve Assist, που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό, μειώνει την ταχύτητα του περονοφόρου στις στροφές και προλαμβάνει τυχόν ανατροπή. Αν το φορτίο γείρει υπερβολικά προς τα εμπρός κατά την ανύψωση, το ενσωματωμένο στον βασικό εξοπλισμό Linde Load Assist επεμβαίνει αυτόματα για να μειώσει την κλίση προς τα εμπρός και την ταχύτητα ανύψωσης ανάλογα με το ύψος ανύψωσης. Η λειτουργία αυτή ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων από πτώση φορτίων.

 • Περιμετρική ορατότητα από την καμπίνα του οδηγού
 • Το Linde Curve Assist προλαμβάνει την ανατροπή στις στροφές
 • Το Linde Load Assist προστατεύει από ατυχήματα ανατροπής

Εργονομία

Ο ευρύχωρος και άνετος χώρος εργασίας για τον οδηγό και τα εργονομικά μοντέλα καθισμάτων διασφαλίζουν τη βέλτιστη εμπειρία χειρισμού και καταπολεμούν την ένταση και την υπερβολική κόπωση κατά την εργασία. Χάρη στο ευρύ οπτικό πεδίο, ο οδηγός μπορεί να έχει πανεύκολα συνεχή ορατότητα στο φορτίο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χειρισμός των λειτουργιών του περονοφόρου γίνεται με ελάχιστη σωματική προσπάθεια, καθώς όλα τα κεντρικά όργανα χειρισμού βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμα σημεία κοντά στον οδηγό. Ακόμα και σε ανισόπεδα δάπεδα, η οδήγηση είναι άνετη και ομαλή. Το πλαίσιο συνδέεται με τον άξονα κίνησης, τον ιστό και τον άξονα διεύθυνσης μέσω πρόσθετων ρουλεμάν ελαστομερούς δακτυλίου, έτσι ώστε ο οδηγός να αισθάνεται σημαντικά λιγότερους κραδασμούς και ταρακουνήματα. Αυτό μειώνει και τον θόρυβο, προκαλώντας λιγότερη συνολική καταπόνηση στον οδηγό και συμβάλλοντας σε υψηλότερες επιδόσεις διακίνησης φορτίων.

 • Ευρύχωρη καμπίνα οδηγού με άνετη περιμετρική ορατότητα
 • Εργονομικά μοντέλα καθισμάτων για εξατομικευμένη άνεση
 • Όλα τα όργανα ελέγχου είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς σωματική καταπόνηση
 • Ο διαχωρισμός πλαισίου, συστήματος μετάδοσης κίνησης και ιστού ανύψωσης διασφαλίζει την οδηγική άνεση, ακόμα και σε ανισόπεδα δάπεδα.

Χειρισμός

Σχεδιασμένα ως τα νέα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα υψηλών επιδόσεων, τα περονοφόρα X20 – X35 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, ακόμα και σε ανισόπεδες επιφάνειες δαπέδου. Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στο μεταξόνιο, που είναι μακρύ για ηλεκτροκίνητο περονοφόρο, και στα μεγάλα ελαστικά σε συνδυασμό με τον προστατευμένο από δονήσεις κινητήριο άξονα. Σκόνη και ρύποι, ράμπες με απότομη κλίση, μεγάλες αποστάσεις ή συχνά φορτία μεγάλου βάρους και μεγάλο ύψος ανύψωσης: τίποτα από αυτά δεν μπορεί να φτάσει τα νέα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα στα όριά τους. Το κλειδί για όλα αυτά είναι ο νέος σύγχρονος κινητήρας μαγνητικής αντίστασης με μόνιμους μαγνήτες (SRM+), σε συνδυασμό με ένα πρωτοποριακό σύστημα ψύξης νερού που διατηρεί τις μονάδες ισχύος εντός του ιδανικού εύρους θερμοκρασίας. Έτσι διασφαλίζεται σταθερά υψηλή απόδοση, ακόμα και στην εξαιρετικά απαιτητική λειτουργία πολλαπλών βαρδιών. Επιπλέον, ο κύλινδρος κλίσης του ιστού που βρίσκεται εγκατεστημένος πάνω στην οροφή της καμπίνας, σε συνδυασμό με τον ανθεκτικό στη στρέψη ιστό ανύψωσης, προσφέρουν υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας και ασφάλεια κατά τη διακίνηση φορτίων μεταξύ 2-3,5 τόνων, ακόμα και σε αρκετά μεγάλο ύψος ανύψωσης.

 • Το μακρύτερο μεταξόνιο, τα μεγάλα ελαστικά και ο προστατευμένος από δονήσεις κινητήριος άξονας επιτρέπουν τη χρήση σε απαιτητικά περιβάλλοντα
 • Ο νέος σύγχρονος κινητήρας μαγνητικής αντίστασης σε συνδυασμό με τις μονάδες ισχύος με σύστημα ψύξης νερού διασφαλίζει σταθερά υψηλές επιδόσεις, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες
 • Η σχεδίαση του ιστού ανύψωσης και ο κύλινδρος κλίσης που βρίσκεται εγκατεστημένος ψηλά εγγυώνται επίσης ασφάλεια στη διακίνηση φορτίων κατά την εργασία σε μεγάλο ύψος.

Service

Ο οδηγός μπορεί να δει με μια ματιά όλες τις σημαντικές πληροφορίες, όπως το υπολειπόμενο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, προειδοποιητικές λυχνίες και τις ώρες λειτουργίας, στην οθόνη 3,5" που προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός. Κείμενο πληροφοριών στην οθόνη καθοδηγεί τον οδηγό για την εκτέλεση απλών διαδικασιών συντήρησης. Οι ενημερώσεις του τυποποιημένου λογισμικού και η διάγνωση σφαλμάτων μπορούν να εκτελεστούν απομακρυσμένα. Έτσι μειώνεται ο αριθμός των service και συνεπώς, το κόστος συντήρησης. Τα χρονικά διαστήματα service και επισκευής υπολογίζονται με βάση τις ώρες λειτουργίας, που ενημερώνονται συνεχώς. Η φθορά και όποια ζημιά προκύψει εντοπίζονται σε πρώιμο στάδιο χάρη στην απομακρυσμένη διάγνωση. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε στοιχεία, όπως ο ενσωματωμένος στον βασικό εξοπλισμό αισθητήρας θερμοκρασίας, που αναλύει συνεχώς μετρήσεις, όπως η θερμοκρασία του λαδιού σε σχέση με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται σοβαρές παρεπόμενες ζημιές. Ο ιστός ανύψωσης και ο χώρος εργασίας του οδηγού είναι δομοστοιχειωτές μονάδες που αντικαθίστανται εύκολα και γρήγορα, μειώνοντας τον χρόνο εκτός λειτουργίας που απαιτείται για τις επισκευές.

 • Χαμηλό κόστος service μέσω της απομακρυσμένης διάγνωσης και συντήρησης
 • Υψηλός βαθμός διαθεσιμότητας μηχανήματος
 • Γρήγορη αντικατάσταση δομοστοιχειωτών μονάδων

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
X20/600 2,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X25 2,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X30 3,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4243 (mm)
X35 3,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4248 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ένδειξη και φως προειδοποίησης Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Η χρήση του Safety Pilot της Linde Material Handling κατά τον χειρισμό περονοφόρων αντίβαρου προλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα λόγω ανατροπής.

Σύστημα φωτεινής προειδοποίησης Linde TruckSpot

Συστήματα οπτικής προειδοποίησης

Τα συστήματα φωτεινής προειδοποίησης, όπως το Linde BlueSpot™ και το Linde TruckSpot, προβάλλουν χρωματιστό φως ή σήματα προειδοποίησης πάνω στο δάπεδο για να προειδοποιήσουν τους πεζούς και τα υπόλοιπα περονοφόρα μηχανήματα.

Μονάδα συστήματος Linde Safety Guard για εγκατάσταση στο περονοφόρο Linde

Linde Safety Guard

Το πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης Safety Guard της Linde προειδοποιεί τους οδηγούς περονοφόρων μηχανημάτων και τους πεζούς για άμεσο κίνδυνο πολύ κοντά στα περονοφόρα με τη χρήση ακουστικών και φωτεινών σημάτων.

Άνετη καμπίνα για το Linde X20 – X35

Κλειστή καμπίνα

Η άνετη καμπίνα προστατεύει τον οδηγό, όταν εργάζεται σε εξωτερικό χώρο, και προσφέρει εξαιρετική περιμετρική ορατότητα στο φορτίο και στον περιβάλλοντα χώρο χάρη στη θωρακισμένη γυάλινη οροφή και τις φαρδιές γυάλινες πόρτες που διαθέτει.

Μοντέλο άνετου καθίσματος από τη Linde

Μοντέλα καθισμάτων

Μια μεγάλη γκάμα καθισμάτων προσφέρει επιπλέον άνεση και ενεργητική προστασία από κακώσεις που οφείλονται σε λάθος στάση του σώματος, με χαρακτηριστικά όπως αερανάρτηση, σύστημα υποστήριξης της οσφυϊκής μοίρας, θέρμανση και αερισμό καθίσματος.

Ένδειξη βάρους φορτίου Linde

Ένδειξη βάρους φορτίου

Αυτή η προαιρετική λειτουργία δείχνει στον οδηγό το τρέχον βάρος του φορτίου στην οθόνη.

Σύστημα κλιματισμού για το περονοφόρο μηχάνημα Linde X20 – X35

Κλιματισμός+ με ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης

Το ισχυρό σύστημα κλιματισμού με ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης και φίλτρο γύρης εγγυάται ένα άνετο περιβάλλον εργασίας εντός της καμπίνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ παράλληλα προλαμβάνει το θάμπωμα των τζαμιών.

* περιέχει φθοριωμένους υδρογονάνθρακες

Σύστημα υποβοήθησης Motion Detection από τη Linde

Linde Motion Detection

Το σύστημα υποβοήθησης Motion Detection ανιχνεύει κινήσεις στη περιοχή πίσω από το περονοφόρο μηχάνημα κατά την όπισθεν. Αν διέρχονται πεζοί ή άλλα μηχανήματα από την περιοχή αυτή, το σύστημα δεν αφήνει το περονοφόρο να κινηθεί προς τα πίσω.

Το σύστημα Linde VertiLight φωτίζει ομοιόμορφα τον χώρο εργασίας

Συστήματα φωτισμού

Με τον ημικυκλικό σχεδιασμό του, το σύστημα Linde VertiLight φωτίζει ομοιόμορφα τον χώρο εργασίας. Οι λεντογραμμές Linde δύο χρωμάτων, φωτίζουν με λευκό φως την περιοχή στην οποία κατευθύνεται το περονοφόρο μηχάνημα.

Αισθητήρας Linde Speed Assist

Linde Speed Assist

Το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Linde Speed Assist προσαρμόζει αυτομάτως τη μέγιστη ταχύτητα του περονοφόρου στο περιβάλλον και στις συνθήκες οδήγησης.

Στην οθόνη 7" προβάλλονται πληροφορίες σχετικά με το φορτίο και εικόνες της κάμερας

Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων

Εκτός από τις πληροφορίες του μηχανήματος, στην οθόνη 7" μπορούν επίσης να εμφανιστούν στοιχεία, όπως η ένδειξη του Linde Safety Pilot ή εικόνες από τις κάμερες του ιστού ανύψωσης ή οπισθοπορείας. Η διάταξη της οθόνης και των εμφανιζόμενων ενδείξεων μπορούν να διαμορφωθούν από τον χειριστή.

Το σύστημα διαχείρισης στόλου connect από τη Linde Material Handling

Σύστημα διαχείρισης στόλου της Linde

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα διαχείρισης στόλου Linde connect για να διαχειρίζεστε τον δικό σας στόλο περονοφόρων μηχανημάτων. Για προγραμματισμό των εργασιών συντήρησης, για τεκμηρίωση του ιστορικού συντήρησης και επισκευών, μέχρι και για λειτουργίες ελέγχου πρόσβασης.

Ζητήστε προσφορά