Τα X35 – X50 είναι μια ολοκαίνουργια γενιά ηλεκτροκίνητων περονοφόρων μηχανημάτων: Συνδυάζουν τη δύναμη και την αντοχή ενός περονοφόρου μηχανήματος εσωτερικής καύσης με τον δυναμισμό και τις μηδενικές εκπομπές ενός ηλεκτροκίνητου περονοφόρου. Χάρη στις υψηλές επιδόσεις και την ευελιξία τους, είναι κατάλληλα ακόμη και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, και μπορούν να αγγίξουν τα επίπεδα παραγωγικότητας ενός περονοφόρου με κινητήρα πετρελαίου, υγραερίου ή φυσικού αερίου. Η δύναμη που κρύβεται πίσω από τα X35 – X50 προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης μπροστινών τροχών με σύγχρονους κινητήρες μόνιμων μαγνητών (SRM+) που βελτιώνει τις επιδόσεις και την ενεργειακή απόδοση του περονοφόρου. Ο δοκιμασμένος σχεδιασμός λειτουργίας του συστήματος ελέγχου με διπλό πεντάλ και του Linde Load Control διασφαλίζει τον άψογο έλεγχο ολόκληρου του μηχανήματος, ενώ η βέλτιστη ορατότητα και η εργονομική σχεδίαση εγγυώνται μέγιστη οδηγική άνεση. Η σειρά περονοφόρων X35 – X50 διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων, με μεγάλος εύρος βασικού εξοπλισμού και πληθώρα προσθηκών που επιτρέπουν την εξατομικευμένη διαμόρφωση των μηχανημάτων ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Η συμπερίληψη μιας μονάδας μετάδοσης δεδομένων στον βασικό εξοπλισμό εγγυάται την εύκολη ενσωμάτωση των περονοφόρων σε ψηφιακές διεργασίες.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Τα λεπτά, ασύμμετρα προφίλ του ιστού ανύψωσης και η στενή δοκός στήριξης της καμπίνας του X35 – X50 προσφέρει στον οδηγό εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Χάρη στις πολύ στενές οριζόντιες δοκίδες και την προαιρετική θωρακισμένη γυάλινη οροφή, ο οδηγός έχει πλήρη ορατότητα του τι συμβαίνει πάνω από το περονοφόρο. Κατά την οδήγηση στις στροφές, το χαμηλό κέντρο βάρους του περονοφόρου και ο άξονας τιμονιού που είναι συνδεδεμένος στο επάνω μέρος προσφέρουν απόλυτη ευστάθεια. Επιπλέον, το Linde Curve Assist, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσφέρει σημαντική βοήθεια στις στροφές. Χάρη στο Linde Load Assist μειώνεται ο κίνδυνος ανατροπής και ατυχημάτων κατά τη φόρτωση. Το αυτόματο χειρόφρενο εγγυάται ασφάλεια σε ράμπες και δάπεδα με κλίση. Για επιπλέον προστασία, η Linde προσφέρει μεγάλη γκάμα προαιρετικών συστημάτων υποβοήθησης. Για παράδειγμα, το Linde Safety Pilot βοηθά τον οδηγό να προλαμβάνει σφάλματα χειρισμού και οδήγησης. Το Linde Safety Guard σχηματίζει γύρω από περονοφόρα και πεζούς μια κινητή ζώνη ασφαλείας για να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του μηχανήματος. Για βελτιωμένη ασφάλεια σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού διατίθενται συστήματα φωτισμού και προειδοποίησης όπως το Linde TruckSpot, το Linde BlueSpot™ και οι λεντογραμμές Linde.

 • Εξαιρετική περιμετρική ορατότητα
 • Linde Curve Assist
 • Αυτόματο χειρόφρενο
 • Πληθώρα προαιρετικών συστημάτων υποβοήθησης

Εργονομία

Το X35 – X50 ξεχωρίζει για τον εργονομικό και έξυπνο σχεδιασμό λειτουργίας του και την ευρύχωρη καμπίνα οδηγού. Το τιμόνι, τα διπλά πεντάλ και οι μοχλοί Linde Load Control που βρίσκονται ενσωματωμένα στο υποβραχιόνιο ελέγχονται με ένα απλό άγγιγμα. Ο κινητήριος άξονας, ο άξονας τιμονιού, καθώς και ο ιστός ανύψωσης απομονώνονται από το σασί μέσω ελαστικών εδράνων, προστατεύοντας τον οδηγό από κραδασμούς και δονήσεις. Η Linde προτείνει μια σειρά από εργονομικά καθίσματα για την ενεργό πρόληψη της σωματικής καταπόνησης λόγω κακής στάσης. Ακόμα μεγαλύτερη άνεση διασφαλίζεται από διάφορα χαρακτηριστικά όπως αερανάρτηση, υποστήριξη της οσφυϊκής μοίρας, θερμαινόμενα καθίσματα και αερισμός καθίσματος. Ο οδηγός μπορεί να δει όλες τις σημαντικές πληροφορίες ρίχνοντας μια ματιά στην οθόνη 3,5". Μια οθόνη 7" είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός.

 • Όργανα ελέγχου ακριβείας
 • Μονωμένος σταθμός εργασίας οδηγού
 • Ευρύχωρη και άνετη καμπίνα οδηγού
 • Οθόνη 3,5" ως βασικός εξοπλισμός
 • Σειρά εργονομικών καθισμάτων

Χειρισμός

Οι δύο πανίσχυροι ηλεκτρικοί κινητήρες στο σύστημα μετάδοσης κίνησης μπροστινών τροχών με σύγχρονους κινητήρες μαγνητικής αντίστασης (SRM+) εγγυάται υψηλές επιδόσεις και ευέλικτους χειρισμούς για μεγαλύτερη παραγωγικότητα κατά τη διακίνηση φορτίων. Ο έξυπνος σχεδιασμός λειτουργίας με το σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ και το Linde Load Control εγγυάται απόλυτη ακρίβεια ελέγχου όλων των κινήσεων οδήγησης και ανύψωσης. Στα ελεύθερα προγραμματιζόμενα μπουτόν στο υποβραχιόνιο μπορούν να αντιστοιχιστούν οι συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Η κατασκευή των κυλίνδρων κλίσης του ιστού που βρίσκονται εγκατεστημένοι πάνω ακριβώς από την οροφή της καμπίνας σε συνδυασμό με τον ανθεκτικό στη στρέψη ιστό ανύψωσης εγγυώνται υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας και στρεπτική σταθερότητα – ακόμη και σε μεγάλο ύψος ανύψωσης. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας Linde εγγυάται υψηλή απόδοση και διαφάνεια στην κατανάλωση ενέργειας. Με τον τρόπο αυτόν, εκτός από τις ελάχιστες ανάγκες συντήρησης των περονοφόρων, αυξάνεται ο βαθμός διαθεσιμότητάς τους, ενώ παράλληλα μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα.

 • Διπλό μηχανοκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης μπροστινών τροχών
 • Έξυπνο σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ και Linde Load Control
 • Υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας και στρεπτική σταθερότητα
 • Έξυπνη κατανάλωση ενέργειας
 • Ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και υψηλός βαθμός διαθεσιμότητας περονοφόρου

Service

Το X35 – X50 εγγυάται υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας χάρη στον στιβαρό, δομοστοιχειωτό σχεδιασμό, καθώς και στα πολυάριθμα μη φθειρόμενα εξαρτήματα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Στα εξαρτήματα αυτά περιλαμβάνονται τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ στο σύστημα μετάδοσης κίνησης μπροστινών τροχών, το εγκιβωτισμένο ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και οι μη λιπαινόμενοι κύλινδροι κλίσης. Το φίλτρο αναρρόφησης υδραυλικού λαδιού δεν χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ αλλαγή υδραυλικού λαδιού απαιτείται μετά από 6.000 ώρες λειτουργίας. Κείμενο πληροφοριών στην οθόνη του περονοφόρου καθοδηγεί τον οδηγό για την εκτέλεση απλών διαδικασιών συντήρησης. Μπορείτε να εγκαθιστάτε ενημερώσεις λογισμικού και να εκτελείτε διάγνωση σφαλμάτων απομακρυσμένα. Έτσι μειώνεται ο αριθμός παρεμβάσεων επιτόπιου service και ελαχιστοποιούνται τα έξοδα. Τα διαστήματα συντήρησης και επισκευής καθορίζονται με βάση τις καταγραμμένες ώρες λειτουργίας.

 • Στιβαρή κατασκευή του μηχανήματος
 • Μεγάλα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων service συντήρησης χάρη στα μη φθειρόμενα εξαρτήματα
 • Αλλαγή υδραυλικού λαδιού μετά από 6.000 ώρες λειτουργίας
 • Απομακρυσμένη εκτέλεση ενημερώσεων λογισμικού και διάγνωσης σφαλμάτων

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h) Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
X35/600 3,5 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4761 (mm)
X35/600 Beverage 3,5 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4761 (mm)
X40/600 4,0 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X40/600 Beverage 4,0 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X45/600 4,5 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X45/600 Beverage 4,5 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X50/500 4,99 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X50/500 Beverage 4,99 (t) 3100 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X50/600 4,99 (t) 2900 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)
X50/600 Beverage 4,99 (t) 2900 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 1440 (V)/(Ah) o. kWh 4771 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ραδιόφωνο με DAB+ και MP3 player περιλαμβανομένου hands-free κιτ για τεχνολογία Bluetooth

Ραδιόφωνο με DAB+ και MP3 player περιλαμβανομένου hands-free κιτ για τεχνολογία Bluetooth

Το ραδιόφωνο λαμβάνει καθαρά όλους τους δημοφιλείς σταθμούς DAB+, DAB, και FM, ενώ διαθέτει επίσης συνδέσεις USB και Bluetooth®, δύο ηχεία και μια επιπλέον κεραία.

Σύστημα κλιματισμού για περονοφόρα μηχανήματα Linde X35 – X50

Σύστημα κλιματισμού* με ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης

Το ισχυρό σύστημα κλιματισμού* με ενσωματωμένη λειτουργία θέρμανσης και φίλτρο γύρης εγγυάται ένα άνετο περιβάλλον εργασίας εντός της καμπίνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ παράλληλα προλαμβάνει το θάμπωμα των τζαμιών.

* περιέχει φθοριωμένους υδρογονάνθρακες

Στην οθόνη 7" προβάλλονται πληροφορίες σχετικά με το φορτίο και την εικόνα που καταγράφεται από την κάμερα.

Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων

Εκτός από τις πληροφορίες του μηχανήματος, στην οθόνη 7" μπορούν επίσης να εμφανιστούν στοιχεία, όπως η ένδειξη του Linde Safety Pilot ή εικόνες από τις κάμερες του ιστού ανύψωσης ή οπισθοπορίας. Η διάταξη της οθόνης και των εμφανιζόμενων ενδείξεων μπορούν να διαμορφωθούν από τον χειριστή.

Το Linde VertiLight φωτίζει μεγάλο μέρος του χώρου εργασίας.

Συστήματα φωτισμού

Με τον ημικυκλικό σχεδιασμό του, το σύστημα Linde VertiLight φωτίζει ομοιόμορφα τον χώρο εργασίας. Οι λεντογραμμές Linde δύο χρωμάτων, φωτίζουν με λευκό φως την περιοχή στην οποία κατευθύνεται το περονοφόρο μηχάνημα.

Μοντέλα καθισμάτων

Μια μεγάλη γκάμα καθισμάτων προσφέρει επιπλέον άνεση και ενεργητική προστασία από κακώσεις που οφείλονται σε λάθος στάση του σώματος, με χαρακτηριστικά όπως αερανάρτηση, σύστημα υποστήριξης της οσφυϊκής μοίρας, θέρμανση και αερισμό καθίσματος.

Σύστημα φωτεινής προειδοποίησης Linde TruckSpot

Συστήματα οπτικής προειδοποίησης

Τα συστήματα φωτεινής προειδοποίησης, όπως το Linde BlueSpot™ και το Linde TruckSpot, προβάλλουν χρωματιστό φως ή σήματα προειδοποίησης πάνω στο δάπεδο για να προειδοποιήσουν τους πεζούς και τα υπόλοιπα περονοφόρα μηχανήματα.

Ένδειξη και φως προειδοποίησης Linde Safety Pilot

Το Linde Safety Pilot

Η χρήση του Safety Pilot της Linde Material Handling κατά τον χειρισμό περονοφόρων αντίβαρου προλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα λόγω ανατροπής.

Ζητήστε προσφορά