Οχήματα συλλογής παραγγελιών N20 L/Li

Όχημα υψηλών επιδόσεων για την κατακόρυφη συλλογή παραγγελιών

Γρήγορη συλλογή παραγγελιών σε βέλτιστο ύψος εργασίας

Τα βιομηχανικά οχήματα N20 L και N20 Li της Linde Material Handling με ιστό ανύψωσης εγγυώνται μικρές αποστάσεις και γρήγορες διαδικασίες κατά τη συλλογή παραγγελιών. Το περονοφόρο όχημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η πλατφόρμα χειριστή με βραχίονα στερέωσης τερματικού εξοπλισμού ή καταλόγου παραγγελιών προς συλλογή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περόνη. Έτσι, ο οδηγός καλείται να διανύσει μικρότερη απόσταση, η διαδικασία συλλογής επιταχύνεται και η κόπωση μειώνεται. Ο ιστός ανύψωσης συμβάλλει εξίσου σε όλα τα παραπάνω, καθώς ο χειριστής ανυψώνει την παλέτα σε πρακτικό ύψος εργασίας, προστατεύοντας την πλάτη του και εξοικονομώντας ακόμα περισσότερο χρόνο. Διατίθεται μεγάλη γκάμα παραλλαγών ιστού ανύψωσης, μεταξύ των οποίων μια παραλλαγή για ταυτόχρονη συλλογή σε δύο επίπεδα, καθώς και μια παραλλαγή με λειτουργία ανύψωσης βραχιόνων τροχού για βελτιωμένη κίνηση πάνω από ράμπες και ανισόπεδες επιφάνειες δαπέδου. Το όχημα συλλογής παραγγελιών διατίθεται προαιρετικά με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ανάλογα με το μοντέλο, η μέγιστη ικανότητα φορτίου ανέρχεται σε δύο τόνους.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Οι μικρές διαστάσεις της μονάδας τιμονιού προφυλάσσουν τον οδηγό από την εκτέλεση κινήσεων εκτός των ορίων του οχήματος κατά την οδήγηση, ενώ οι εργονομικές λαβές με προστασία των χεριών διασφαλίζουν σταθερό κράτημα του τιμονιού. Το ατσάλινο σασί πάχους τεσσάρων χιλιοστών προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Στις στροφές ή όταν η περόνη είναι χαμηλωμένη, το περονοφόρο όχημα μειώνει αυτομάτως ταχύτητα προστατεύοντας τον οδηγό και το φορτίο από ατυχήματα. Η προαιρετικά διαθέσιμη οροφή προστατεύει τον οδηγό από την πτώση αντικειμένων.

 • Μονάδα τιμονιού μικρών διαστάσεων
 • Εργονομικές λαβές με προστασία των χεριών
 • Προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές
 • Προσαρμογή της ταχύτητας όταν είναι χαμηλωμένη η περόνη
 • Προστατευτική οροφή ως προαιρετικός εξοπλισμός

Εργονομία

Η πλατφόρμα χειριστή με τερματικό εξοπλισμό βρίσκεται στο κέντρο του περονοφόρου οχήματος και, άρα, ακριβώς δίπλα στον χώρο συλλογής διευκολύνοντας τη ροή εργασιών κατά τη συλλογή παραγγελιών. Η χαμηλή πλατφόρμα προσαρμόζεται με άνεση στην κατάλληλη θέση ενώ ο οδηγός, στραμμένος προς τα μπροστά, έχει καλή περιμετρική ορατότητα και δεν υποχρεώνεται να κάνει κινήσεις που τον καταπονούν. Το ύψος της πλάτης στήριξης, και προαιρετικά της μονάδας τιμονιού, μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του οδηγού. Όλα τα όργανα ελέγχου βρίσκονται ενσωματωμένα στη μονάδα τιμονιού και ο οδηγός μπορεί να τα χειρίζεται με άνεση και ακρίβεια και με τα δύο χέρια. Η πλατφόρμα με ολοκληρωμένο σύστημα ανάρτησης και μαλακή, αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς που μεταφέρονται στον οδηγό.

 • Περονοφόρο όχημα σχεδιασμένο για μικρές αποστάσεις
 • Χαμηλό ύψος επιβίβασης
 • Όλα τα όργανα ελέγχου ενσωματωμένα στη μονάδα τιμονιού
 • Πλατφόρμα με ολοκληρωμένο σύστημα ανάρτησης
 • Ρυθμιζόμενη πλάτη στήριξης

Χειρισμός

Χάρη στον τριφασικό κινητήρα 3 kW, τα οχήματα συλλογής παραγγελιών N20 L και N20 Li επιταχύνουν πολύ γρήγορα στη μέγιστη ταχύτητα των δέκα χιλιομέτρων την ώρα, ακόμη και με φορτίο 1.200 και 2.000 kg αντίστοιχα. Το περονοφόρο όχημα εδράζει σε τέσσερις τροχούς για επιπρόσθετη ευστάθεια, ενώ ο οδηγός ελέγχει χειροκίνητα κάθε εντολή ανύψωσης με ακρίβεια χιλιοστού χάρη στον εύχρηστο σχεδιασμό αμφίχειρου χειρισμού. Το ηλεκτρικό τιμόνι ρυθμιζόμενης αντίστασης προσφέρει επίσης ταχύτητα και ευκολία κατά τον χειρισμό. Το όχημα συλλογής παραγγελιών διαθέτει λειτουργία αυτόματου κεντραρίσματος που διασφαλίζει τη σταθερή πορεία του σε ευθεία γραμμή. Επιπλέον, υπάρχουν πολυάριθμες επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων και προαιρετικά διαθέσιμα μπουτόν και στις δύο πλευρές του οχήματος που επιτρέπουν στον χειριστή να βαδίζει δίπλα στο όχημα, ενώ ταυτόχρονα το κινεί.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας 3 kW
 • Πολλαπλές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων
 • Γρήγορη επιτάχυνση
 • Ηλεκτρικό τιμόνι ρυθμιζόμενης αντίστασης
 • Αυτόματο κεντράρισμα

Service

Ο έλεγχος service του περονοφόρου οχήματος πραγματοποιείται ανά 1.000 ώρες λειτουργίας. Όλα τα δεδομένα του περονοφόρου οχήματος προβάλλονται γρήγορα και εύκολα χάρη στη σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN. Όλα τα φθειρόμενα εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα. Η τριφασική τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Ο στιβαρός ιστός ανύψωσης και το βαρέος τύπου ατσάλινο σασί βελτιώνουν την ευστάθεια του περονοφόρου οχήματος, ενώ μειώνουν επίσης το κόστος συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

 • Γρήγορη προβολή των δεδομένων service
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Στιβαρός ιστός ανύψωσης
 • Στιβαρό ατσάλινο σασί

Προαιρετικός εξοπλισμός

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου του λογισμικού διαχείρισης στόλου Linde connect: που παρέχει μια επισκόπηση όλων των σημαντικών δεδομένων του στόλου οχημάτων.

Διαχείριση στόλου

Το λογισμικό διαχείρισης στόλου Linde connect: επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση της χρήσης των περονοφόρων οχημάτων με στόχο τη βελτιστοποίηση της συντήρησης ή την καλύτερη αξιοποίηση όλων των οχημάτων του στόλου.

Μπουτόν πεζού χειριστή

Στις δύο πλευρές του καθίσματος υπάρχουν μπουτόν για την κίνηση του οχήματος προς τα μπροστά ή προς τα πίσω σε ταχύτητα 4 km/h. Με τα μπουτόν αυτά ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται πεζός το όχημα συλλογής παραγγελιών και να βαδίζει με άνεση δίπλα στο όχημα.

Ομαλή καταβίβαση της περόνης

Αυτή η λειτουργία μειώνει την ταχύτητα καθώς η περόνη προσεγγίζει το έδαφος, προλαμβάνοντας ζημιές στο φορτίο και μειώνοντας τη φθορά στο περονοφόρο όχημα.

Σύστημα παρακολούθησης ατυχημάτων

Τα όργανα ελέγχου του περονοφόρου οχήματος ανιχνεύουν μέσω αισθητήρων τις έντονες δονήσεις, που προκαλούνται από σφάλματα οδήγησης, ανισόπεδες επιφάνειες ή εσφαλμένη χρήση του περονοφόρου οχήματος. Το σύστημα διαχείρισης στόλου connect: χρησιμοποιεί τη λειτουργία παρακολούθησης ατυχημάτων της εφαρμογής dt:crash detection της σειράς εφαρμογών Linde Connected Solutions για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες ζημιών και ατυχημάτων.

Ρυθμιζόμενο τιμόνι

Το ύψος του τιμονιού ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος και τη στάση του οδηγού, διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη εργονομία κατά την εργασία.

Λεπτομέρεια πληκτρολογίου κωδικού ΡΙΝ που χρησιμοποιεί ο οδηγός για να ξεκλειδώσει το όχημα.

Έλεγχος πρόσβασης

Μέσω της λειτουργίας ελέγχου πρόσβασης του συστήματος διαχείρισης στόλου connect: της Linde ο διαχειριστής στόλου μπορεί να καθορίσει ποιο περονοφόρο όχημα επιτρέπεται να οδηγηθεί από ποιον οδηγό, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των περονοφόρων οχημάτων. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού οδηγήσει το όχημα.

Ζητήστε προσφορά