Οχήματα συλλογής παραγγελιών N20, N20 – N24 HP

Για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη συλλογή παραγγελιών

Ταχύτητα και εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη συλλογή παραγγελιών σε δύο παλέτες

Τα μικρού ύψους ανύψωσης οχήματα συλλογής παραγγελιών N20 και N20 – 24 HP της Linde Material Handling δεν επιταχύνουν απλώς τη διαδικασία συλλογής παραγγελιών, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν τη σωματική καταπόνηση του οδηγού. Όλα είναι ζήτημα σχεδιασμού: Οι μπαταρίες βρίσκονται εγκατεστημένες στο κέντρο του περονοφόρου οχήματος, μεταξύ της καμπίνας οδηγού και των περονών. Οι βραχίονες στερέωσης τερματικών συσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι απαραίτητου εξοπλισμού εργασίας προσφέρουν στον οδηγό μια μονάδα ελέγχου άψογα προσαρμοσμένη για όλες τις διαδικασίες συλλογής παραγγελιών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μείωση της απόστασης μεταξύ της καμπίνας οδηγού, των ραφιών, των δύο παλετών πάνω στο περονοφόρο όχημα και του πίνακα ελέγχου. Επιπλέον, ο τριφασικός κινητήρας 3 kW εγγυάται την ταχύτατη επιτάχυνση του περονοφόρου οχήματος. Η ασφάλεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στο μικρών διαστάσεων τιμόνι που προσφέρει προστασία των χεριών και λειτουργία αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας στις στροφές. Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας χάλυβα το στιβαρό σασί εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ τα μικρού ύψους ανύψωσης οχήματα συλλογής παραγγελιών εντυπωσιάζουν με την ανυψωτική ικανότητα φορτίων βάρους 2.000 έως 2.400 kg. Διατίθενται επίσης ως προαιρετικός εξοπλισμός μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο οδηγός να κινείται ελάχιστα εντός της καμπίνας κατά την οδήγηση. Συνεπώς, το σώμα του παραμένει διαρκώς προστατευμένο εντός των ορίων του περονοφόρου οχήματος. Το ατσάλινο σασί πάχους τεσσάρων χιλιοστών και το εργονομικό τιμόνι με προστασία των χεριών για σταθερό κράτημα προσφέρουν επιπρόσθετη ασφάλεια. Στις στροφές, το περονοφόρο όχημα προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια του οδηγού και του φορτίου. Το ίδιο συμβαίνει όταν η περόνη είναι χαμηλωμένη, έτσι ώστε η χαμηλή ταχύτητα να προσφέρει προστασία όταν, για παράδειγμα, προκύπτουν ανισόπεδα σημεία στους διαδρόμους.

 • Τιμόνι μικρών διαστάσεων
 • Εργονομικές λαβές με προστασία των χεριών
 • Αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές
 • Μείωση ταχύτητας όταν είναι χαμηλωμένη η περόνη
 • Στιβαρό ατσάλινο σασί

Εργονομία

Κατά τη συλλογή παραγγελιών οι οδηγοί πρέπει να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται συχνά από το όχημα. Για τον λόγο αυτό, τα μοντέλα N20 και N20 – N24 HP διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό ύψος επιβίβασης. Κατά τη συλλογή παραγγελιών ο οδηγός υποχρεώνεται να κάνει λιγότερα βήματα, καθώς η μονάδα ελέγχου και ο τερματικός εξοπλισμός βρίσκονται στο κέντρο του περονοφόρου οχήματος. Η καλή ορατότητα του οδηγού προς τα εμπρός μειώνει τις κινήσεις που καταπονούν το σώμα του κατά την οδήγηση, ενώ το κάθισμα και το προαιρετικό τιμόνι ρυθμιζόμενου ύψους ελαχιστοποιούν την καταπόνηση της πλάτης του κατά την οδήγηση. Η πλατφόρμα με αντικραδασμική προστασία και αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση, καθώς ο οδηγός αντιλαμβάνεται λιγότερο τις δονήσεις που προκαλούνται από ανισόπεδες επιφάνειες κατά την πορεία. Όλα τα σημαντικότερα όργανα ελέγχου είναι ενσωματωμένα στο τιμόνι, γεγονός που τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα.

 • Χαμηλό ύψος επιβίβασης
 • Κάθισμα ρυθμιζόμενου ύψους
 • Εύκολα προσβάσιμα όργανα ελέγχου στο τιμόνι

Χειρισμός

Η απόσταση που ο οδηγός καλείται να διανύσει μεταξύ του ραφιού, της παλέτας και του καταλόγου παραγγελιών προς συλλογή έχει καθοριστική σημασία, όταν πρέπει να επιτευχθεί υψηλή ταχύτητα συλλογής παραγγελιών. Για τον λόγο αυτό, στα οχήματα συλλογής παραγγελιών N20 και N20 – N24 HP ο λειτουργικός τερματικός εξοπλισμός και η μπαταρία βρίσκονται στο κέντρο του περονοφόρου οχήματος, πολύ κοντά στην παλέτα. Αυτό σημαίνει ότι ο κατάλογος παραγγελιών παραμένει εύκολα προσβάσιμος μετά τη φόρτωση. Η μονάδα ελέγχου μπορεί να διαθέτει προαιρετικά πρόσθετα μπουτόν στις δύο πλευρές του οχήματος, επιτρέποντας στον χειριστή να κινεί πεζός το όχημα προς τα μπροστά ή προς τα πίσω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ο τριφασικός κινητήρας 3 kW έχει καθοριστική σημασία για την ταχύτητα της διακίνησης φορτίων, καθώς το N20 επιταχύνει σε μέγιστη ταχύτητα 10 km/h με φορτίο ή 12 km/h χωρίς φορτίο. Η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, οι πολυάριθμες επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων στο εσωτερικό του περονοφόρου οχήματος και το εύχρηστο ηλεκτρικό τιμόνι ρυθμιζόμενης αντίστασης κατά την περιστροφή συμβάλλουν συνολικά σε υψηλές επιδόσεις λειτουργίας.

 • Περονοφόρο όχημα ειδικά σχεδιασμένο για μικρές αποστάσεις
 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας 3 kW
 • Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
 • Ρυθμιζόμενο ηλεκτρικό τιμόνι
 • Άφθονος χώρος εναπόθεσης αντικειμένων

Service

Έλεγχος service απαιτείται ανά 1.000 ώρες λειτουργίας. Ο τεχνικός προβάλλει εύκολα όλα τα δεδομένα του περονοφόρου οχήματος μέσω της σύνδεσης με δίαυλο πληροφοριών CAN, τα αναλύει στο notebook και προσαρμόζει τις παραμέτρους του περονοφόρου οχήματος στις ανάγκες της εκάστοτε χρήσης. Επιπλέον, έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις μονάδες αφαιρώντας απλά τη θυρίδα για το service. Η τεχνολογία τριφασικού κινητήρα του περονοφόρου οχήματος έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης, ενώ το ατσάλινο σασί εγγυάται τη μακρά διάρκεια ζωής του οχήματος συλλογής παραγγελιών. Το προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα πλευρικής αντικατάστασης μπαταρίας επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας αρχικής ανύψωσης, πάνω στις ειδικές βάσεις αντικατάστασης.

 • Προβολή δεδομένων περονοφόρου οχήματος μέσω σύνδεσης με δίαυλο πληροφοριών CAN
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Στιβαρό ατσάλινο σασί

Προαιρετικός εξοπλισμός

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου του λογισμικού διαχείρισης στόλου Linde connect: που παρέχει μια επισκόπηση όλων των σημαντικών δεδομένων του στόλου οχημάτων.

Διαχείριση στόλου

Το λογισμικό διαχείρισης στόλου connect: επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση της χρήσης των περονοφόρων οχημάτων με στόχο τη βελτιστοποίηση της συντήρησης ή την καλύτερη αξιοποίηση του στόλου.

Κιγκλίδωμα

Η χειρολαβή βρίσκεται πάνω στην κεντρική μονάδα ελέγχου και μπορούν να στερεωθούν σε αυτή διάφορα στοιχεία, όπως πίνακας σημειώσεων.

Μπουτόν πεζού χειριστή

Μπουτόν χαμηλής ταχύτητας βρίσκονται κάτω από το κάθισμα, και στις δύο πλευρές του περονοφόρου οχήματος. Ο οδηγός μπορεί να τα χρησιμοποιεί για να κινεί πεζός το όχημα συλλογής παραγγελιών βαδίζοντας δίπλα σε αυτό.

Σύστημα παρακολούθησης ατυχημάτων

Τα όργανα ελέγχου του περονοφόρου οχήματος ανιχνεύουν μέσω αισθητήρων τις έντονες δονήσεις, που προκαλούνται από σφάλματα οδήγησης, ανισόπεδες επιφάνειες ή εσφαλμένη χρήση του περονοφόρου οχήματος. Το σύστημα διαχείρισης στόλου connect: αναλαμβάνει στη συνέχεια να διερευνήσει την αιτία ενδεχόμενων ζημιών και ατυχημάτων.

Ρυθμιζόμενο τιμόνι

Το ύψος του τιμονιού ρυθμίζεται ανάλογα με το ύψος και τη στάση του οδηγού, διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη εργονομία κατά την εργασία.

Λεπτομέρεια πληκτρολογίου κωδικού ΡΙΝ που χρησιμοποιεί ο οδηγός για να ξεκλειδώσει το όχημα.

Έλεγχος πρόσβασης

Ο έλεγχος πρόσβασης επιτρέπει στο σύστημα διαχείρισης στόλου να ορίζει ποιος χειριστής επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το εκάστοτε περονοφόρο όχημα. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού οδηγήσει το όχημα.

Ζητήστε προσφορά