Ευελιξία και εργονομία με στάνταρ σχεδιασμό

Τα μικρού ύψους ανύψωσης οχήματα συλλογής παραγγελιών N20 – N25 C χρησιμοποιούνται ευρέως στην αποθήκη χάρη στη μεγάλη ικανότητα φόρτωσης και τα χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησης που διαθέτουν. Οι μεγάλου μήκους περόνες επιτρέπουν την ταυτόχρονη συλλογή τριών παλετών ή τεσσάρων τροχήλατων συρμάτινων κιβωτίων συνολικού βάρους έως 2.000 ή 2.500 kg. Ο κλασικός σχεδιασμός τους προσφέρει άψογη περιμετρική ορατότητα και επιτρέπει ευελιξία κατά τον χειρισμό, ακόμη και σε στενές αποθήκες, χάρη στο εργονομικό τιμόνι. Με τη βοήθεια του τριφασικού κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος 3 kW, το όχημα συλλογής παραγγελιών επιταχύνει σε ταχύτητα έως 14 km/h. Ο στιβαρός σχεδιασμός και η αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας εγγυώνται μέγιστη ασφάλεια. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εργονομία: Χάρη στο χαμηλό ύψος επιβίβασης, την πλατφόρμα με προστατευτική επένδυση ως στάνταρ εξοπλισμό και την αναπαυτική πλάτη στήριξης, το όχημα συλλογής παραγγελιών ανακουφίζει τον οδηγό από τη σωματική καταπόνηση και τον βοηθά να εργάζεται πιο αποδοτικά.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Για μείωση του κινδύνου κατά την οδήγηση, όλες οι γωνίες του στιβαρού ατσάλινου πλαισίου είναι στρογγυλεμένες. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στον χώρο service μπροστά από την πλατφόρμα χειριστή. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται ο οδηγός από άμεσο τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης. Το τιμόνι Linde κεντράρεται αυτόματα όταν το όχημα κινείται στην ευθεία. Κατά την οδήγηση απαιτείται ελάχιστη περιστροφή του τιμονιού και, έτσι, το σώμα του οδηγού διατηρείται διαρκώς εντός του περιγράμματος του οχήματος. Η ταχύτητα μειώνεται αυτόματα στις στροφές. Τρία ξεχωριστά συστήματα εγγυώνται ασφαλή πέδηση: το ηλεκτρομαγνητικό φρένο λειτουργίας, ένα υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα πέδησης προσαρμοζόμενο στο βάρος του φορτίου και το Linde Brake Control, που ακινητοποιεί αυτομάτως το μηχάνημα μόλις ο οδηγός απελευθερώσει το γκάζι. Διατίθεται επίσης μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για μέγιστη ασφάλεια, όπως προφυλακτήρας, προστατευτικό πλέγμα φορτίου, μπροστινά φώτα LED και το Linde BlueSpot.

 • Στιβαρό πλαίσιο με στρογγυλεμένες γωνίες
 • Εύκολο στον χειρισμό τιμόνι με σύστημα αυτόματου κεντραρίσματος
 • Αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές
 • Βελτιστοποιημένη πέδηση με τρία συστήματα πέδησης

Εργονομία

Για μεγαλύτερη εργονομία κατά την εργασία, η διαδρομή που καλείται να διανύσει ο χειριστής μεταξύ πλατφόρμας και εμπορευμάτων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη και επίπεδη. Τα μικρού ύψους ανύψωσης οχήματα συλλογής παραγγελιών έχουν εξαιρετικά χαμηλό ύψος επιβίβασης, μόλις 13 cm, διευκολύνοντας τη συχνή επιβίβαση και αποβίβαση από το όχημα. Επιπλέον, το πλατύ άνοιγμα σε σχήμα U διευκολύνει την πρόσβαση και από τις δύο πλευρές. Το τιμόνι Linde και η πλάτη στήριξης ρυθμίζονται σε ύψος ώστε να μην καταπονείται η πλάτη κατά την πορεία. Η πλατφόρμα με απόσβεση κραδασμών μειώνει τις δονήσεις που προκαλούνται κατά την πορεία σε ανισόπεδες επιφάνειες, ενώ ένα αντιολισθητικό υπόστρωμα από καουτσούκ βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη στάση του οδηγού σε όρθια θέση.

 • Χαμηλό ύψος επιβίβασης
 • Ευρύχωρο άνοιγμα πρόσβασης και από τις δύο πλευρές
 • Τιμόνι και πλάτη στήριξης ρυθμιζόμενου ύψους
 • Πλατφόρμα με ελαστική επένδυση για προστασία από κραδασμούς

Χειρισμός

Ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης του περονοφόρου οχήματος, ο τριφασικός κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος 3 kW επιταχύνει γρήγορα σε μέγιστη ταχύτητα έως 14 km/h με ή χωρίς φορτίο. Το τιμόνι Linde αποτελεί μοναδική καινοτομία: Προσφέρει ακρίβεια κατά την εκτέλεση σημαντικών λειτουργιών και είναι εύκολο στον χειρισμό. Σε ευθεία πορεία, το αυτόματο κεντράρισμα εξασφαλίζει τη μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών θέσεων συλλογής παραγγελιών. Η λειτουργία ανύψωσης των βραχιόνων των τροχών διευκολύνει τη μεταφορά πάνω από ράμπες και ανισόπεδες επιφάνειες. Η ανυψούμενη πλατφόρμα χειριστή διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για τη συλλογή παραγγελιών στο πρώτο και το δεύτερο επίπεδο ραφιών (εξαιρείται το N25 C HP). Μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων ενημερώνει τον οδηγό για την κατάσταση του μηχανήματος. Χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή Linde On-Board Charger, η φόρτιση πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ευκολία. Για ακόμη πιο αποδοτική φόρτιση, ακόμη και κατά τα διαλείμματα, διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι διασφαλίζουν ότι ο οδηγός έχει ανά πάσα στιγμή άμεση πρόσβαση στα έγγραφά του σε όποια θέση κι αν βρίσκεται.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος 3 kW για μέγιστη ταχύτητα έως 14 km/h
 • Εύχρηστο ηλεκτρικό τιμόνι Linde
 • Λειτουργία αρχικής ανύψωσης για οδήγηση πάνω από ράμπες
 • Ευκρινής οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
 • Ενσωματωμένος φορτιστής για ευκολότερη φόρτιση της μπαταρίας
 • Πλήθος αποθηκευτικών χώρων

Service

Για τη διατήρηση του κόστους service σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα με παράλληλη διασφάλιση πλήρους παραγωγικότητας, η Linde Material Handling καταφεύγει σε εξαρτήματα με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και απλό σχεδιασμό: Η τεχνολογία τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Επιπλέον, δεν απαιτείται επαναρύθμιση των φρένων. Έλεγχος συντήρησης απαιτείται μόνο μετά από περίπου 1.000 ώρες λειτουργίας. Ο τεχνικός service έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα βασικά εξαρτήματα και μπορεί να ανοίγει με ευκολία το κάλυμμα της μπαταρίας. Οι πλεξούδες καλωδίων και τα καλώδια είναι ευδιάκριτα τοποθετημένα. Τα δεδομένα του οχήματος προβάλλονται εύκολα και γρήγορα σε notebook μέσω σύνδεσης με δίαυλο πληροφοριών CAN. Το προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα πλευρικής αντικατάστασης μπαταρίας στη βάση της μπαταρίας διευκολύνει την αντικατάσταση της.

 • Τεχνολογία τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Δεν απαιτείται επαναρύθμιση των φρένων
 • 1.000 ώρες λειτουργίας χωρίς έλεγχο service
 • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά εξαρτήματα
 • Σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN για προβολή των δεδομένων του οχήματος

Βίντεο και εικόνες

Στιγμιότυπο από το βίντεο σχετικά με τη σειρά N20 C της Linde Material Handling

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
N20 C 2,0 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N20 C B 2,0 (t) 130 (mm) 8 / 10 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C 2,5 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C HP 2,5 (t) 130 (mm) 11 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ανυψούμενη πλατφόρμα χειριστή

Η πλατφόρμα χειριστή μπορεί να ανυψωθεί για να επιτρέπει την περιστασιακή συλλογή παραγγελιών στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο ραφιών, σε ύψος συλλογής έως 2,8 m.

Διαχειριστής στόλου καθισμένος μπροστά από επιφάνεια εργασίας όπου προβάλλεται το Linde connect, το σύστημα διαχείρισης στόλου της Linde Material Handling

Διαχείριση στόλου

Το λογισμικό διαχείρισης στόλου connect της Linde επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση της χρήσης ολόκληρου του στόλου οχημάτων με στόχο την επακόλουθη βελτιστοποίηση του service ή την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού του στόλου περονοφόρων οχημάτων.

Μπροστινό φως LED του οχήματος συλλογής παραγγελιών N20 C της Linde Material Handling

Μπροστινά φώτα LED

Οι δύο προβολείς LED βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του οχήματος και διαθέτουν υψηλή φωτεινότητα. Είναι στεγανοί στο νερό και στη σκόνη.

Πλατφόρμα με σύστημα απόσβεσης κραδασμών

Η κατασκευή με αερανάρτηση μειώνει τις δονήσεις που προκαλούνται κατά την πορεία σε ανισόπεδες επιφάνειες.

Προστατευτικό πλέγμα φορτίου

Επιπρόσθετη προστασία για τον οδηγό και το φορτίο προσφέρει το προστατευτικό πλέγμα φορτίου, που μπορεί να προσαρμοστεί στο ύψος του φορτίου.

Το BlueSpot μπροστά από το όχημα συλλογής παραγγελιών N20 C

Linde BlueSpot™

Το σύστημα προειδοποίησης πορείαςLinde BlueSpot™ενισχύει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED προειδοποιεί αθόρυβα για την παρουσία του περονοφόρου οχήματος.

Τεχνολογία ιόντων λιθίου

Χάρη στις καινοτόμες μπαταρίες ιόντων λιθίου της Linde τα περονοφόρα μηχανήματα επαναφορτίζονται σε πολύ πιο σύντομο χρόνο, ενώ μπορούν επίσης να φορτίζονται ενδιάμεσα κατά τη λειτουργία τους.

Μπουτόν στις δύο πλευρές του μηχανήματος συλλογής παραγγελιών N 20 C για τον χειρισμό του οχήματος από πεζό χειριστή

Όργανα ελέγχου λειτουργίας πεζού χειριστή

Στις δύο πλευρές του μηχανήματος υπάρχουν μπουτόν πάνω στον ιστό ανύψωσης. Ο οδηγός τα χρησιμοποιεί για τον χειρισμό του μηχανήματος συλλογής παραγγελιών, όταν βρίσκεται εκτός οχήματος και περπατάει δίπλα στο όχημα.

Πανοραμικός μπροστινός καθρέφτης

Ένας μεγάλος καθρέφτης στο μπροστινό μέρος του οχήματος προσφέρει καλή περιμετρική ορατότητα, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια για τον οδηγό, το φορτίο και τους πεζούς.

Πλευρική αντικατάσταση μπαταρίας

Το σύστημα πλευρικής αντικατάστασης μπαταρίας με τη βοήθεια κυλινδρικών εδράνων επιτρέπει τη γρήγορη αντικατάσταση της μπαταρίας, ιδίως στην περίπτωση χρήσης του οχήματος σε πολλαπλές βάρδιες.

Σύστημα παρακολούθησης ατυχημάτων

Σφάλματα οδήγησης, ανισόπεδες επιφάνειες ή εσφαλμένη χρήση του μηχανήματος - σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ένας αισθητήρας καταγράφει τους κραδασμούς. Η αξιολόγηση των δεδομένων μέσω του λογισμικού διαχείρισης στόλου παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αιτιολογία της ζημιάς και του ατυχήματος.

Ο προφυλακτήρας στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος συλλογής παραγγελιών N20 C προστατεύει το όχημα και τις υποδομές σε περίπτωση σύγκρουσης

Προφυλακτήρας

Ο προφυλακτήρας μειώνει τους κραδασμούς σε περίπτωση σύγκρουσης, προστατεύοντας έτσι τον οδηγό, το όχημα αλλά και υποδομές, όπως τα ράφια.

Οι μονάδες ελέγχου πρόσβασης της Linde Material Handling

Έλεγχος πρόσβασης

Ο έλεγχος πρόσβασης μέσω του συστήματος διαχείρισης στόλου connect εγγυάται ότι τα οχήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένα άτομα. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού θέσει σε λειτουργία το όχημα.

Ζητήστε προσφορά