Στοχεύοντας ψηλά με ευκολία

Το μηχάνημα κάθετης συλλογής παραγγελιών με δομοστοιχειωτή κατασκευή, V modular Β, από τη Linde Material Handling είναι ένα πανίσχυρο περονοφόρο μηχάνημα για μεσαίο ύψος συλλογής παραγγελιών έως 7,8 m και ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 kg. Αυτή η σειρά περονοφόρων αξιοποιεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά της οικογένειας μηχανημάτων συλλογής παραγγελιών της Linde, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις και οικονομία. Η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει στον χειριστή έναν άνετο σταθμό εργασίας. Εκτός από το χαμηλότερο ύψος επιβίβασης σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μηχανήματα του ανταγωνισμού, η καμπίνα συνδέεται με το σασί μέσω αποσβεστήρα κραδασμών με αποτέλεσμα οι δονήσεις και οι κραδασμοί να μειώνονται αισθητά προτού μεταφερθούν στον οδηγό. Έτσι, το V modular B προσφέρει εργονομία και ασφάλεια κατά την εργασία και προστατεύει τον χειριστή από τραυματισμούς. Το μηχάνημα κάθετης συλλογής παραγγελιών επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα ανύψωσης 0,4 m/s και ταχύτητα πορείας έως 11 km/h, χαρακτηριστικά που συντελούν σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις κατά τη συλλογή παραγγελιών. Χάρη στον δομοστοιχειωτό σχεδιασμό του, οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν το μηχάνημα ακριβώς στις απαιτήσεις τους επιλέγοντας, για παράδειγμα, κινητήρα 24 V ή 48 V ανάλογα με τις ανάγκες τους σε ισχύ.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Ο σχεδιασμός του ιστού ανύψωσης του μηχανήματος κάθετης συλλογής παραγγελιών προσφέρει στον οδηγό άριστη ορατότητα και, άρα, ασφάλεια κατά την εργασία. Τα απαραίτητα πλαϊνά προστατευτικά, που ενεργοποιούνται μόλις η πλατφόρμα φτάνει σε ύψος 1,2 m, ελέγχονται ηλεκτρονικά και προστατεύουν τον χειριστή έναντι πτώσης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διατίθεται βαλβίδα χαμηλώματος έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται κάτω από το πίσω κάλυμμα, σε σημείο εύκολα προσβάσιμο ακόμη και κατά τη λειτουργία σε στενούς διαδρόμους. Επιπλέον, ο τεχνικός service μπορεί να προσαρμόσει περαιτέρω τις ρυθμίσεις του μηχανήματος στις συνθήκες που επικρατούν, ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις με οροφές και τοίχους. Για την αποφυγή σφαλμάτων χειρισμού και τραυματισμών, ο οδηγός πρέπει υποχρεωτικά να αγγίζει τους αισθητήρες επαφής στη μονάδα ελέγχου με τα δύο του χέρια και να ενεργοποιεί ταυτόχρονα τον διακόπτη ασφαλείας με το πόδι του. Μόνο τότε μπορεί το μηχάνημα να κινηθεί. Σε στενούς διαδρόμους, το σύστημα προστασίας προσωπικού με δύο σαρωτές, έναν προς την κατεύθυνση του φορτίου και έναν προς την κατεύθυνση πορείας, προστατεύει τον χειριστή και παρεμβαίνει ενεργά στην οδηγική συμπεριφορά.

 • Εξαιρετική ορατότητα που δεν περιορίζεται από τον ιστό ανύψωσης
 • Ηλεκτρικά ελεγχόμενα πλαϊνά προστατευτικά
 • Χειρισμός τριών σημείων
 • Βαλβίδα χαμηλώματος έκτακτης ανάγκης κάτω από το πίσω κάλυμμα
 • Δυνατότητα προρύθμισης στάσεων πορείας, ανύψωσης και χαμηλώματος

Εργονομία

Η συλλογή παραγγελιών είναι μία από τις πιο απαιτητικές εργασίες σε μια αποθήκη. Το μηχάνημα κάθετης συλλογής παραγγελιών με δομοστοιχειωτή κατασκευή, V modular Β, υποστηρίζει τον χειριστή με πλήθος χαρακτηριστικών: Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα του ο χειριστής μπορεί να εργάζεται ξεκούραστα. Ανάλογα με τις ανάγκες, διατίθεται μεγάλη ποικιλία αποθηκευτικών χώρων και παραλλαγών εξοπλισμού. Το χαμηλό στηθαίο ασφαλείας διευκολύνει τη συλλογή και την απόθεση των εμπορευμάτων. Η πατενταρισμένη εργονομική πλάτη στήριξης επιτρέπει στον χειριστή να ακουμπά πίσω, ανακουφίζοντας την ένταση στους μύες. Διατίθενται προαιρετικά πλαϊνά προστατευτικά που μετατοπίζονται ελαφρώς προς τα έξω, επιτρέποντας στον χειριστή να προσεγγίζει με μεγαλύτερη ευκολία απομακρυσμένα σημεία του ραφιού. Κατά την πορεία, η πλατφόρμα και ο μαλακός τάπητας αποσβαίνουν τις δονήσεις, προλαμβάνοντας την κόπωση του χειριστή. Κατά τη συλλογή, ο χειριστής στέκεται με ασφάλεια πάνω στη σταθερή επιφάνεια, στην άκρη του δαπέδου της καμπίνας.

 • Εργονομικός πίνακας ελέγχου
 • Μεγάλη ποικιλία αποθηκευτικών χώρων και παραλλαγών εξοπλισμού
 • Ευρύχωρη καμπίνα με στρογγυλεμένες άκρες
 • Χαμηλό κιγκλίδωμα
 • Καμπίνα με σύστημα ανάρτησης και αντικραδασμικό τάπητα

Χειρισμός

Χάρη στο ηλεκτρικό τιμόνι, το μηχάνημα εκτελεί ελιγμούς με ευκολία, ταχύτητα και ακρίβεια. Η μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας συμβάλλει εξίσου στην υψηλή παραγωγικότητα κατά τη διακίνηση φορτίων. Παράλληλα, ο τριφασικός κινητήρας AC των μηχανημάτων κάθετης συλλογής παραγγελιών της Linde διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και το υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας σε ύψος ανύψωσης έως 7,8 m.

 • Τιμόνι ακριβείας για γρήγορους ελιγμούς
 • Υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας
 • Ενεργειακή απόδοση
 • Μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας

Service

Το μηχάνημα κάθετης συλλογής παραγγελιών της Linde έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία στο service: Τα κεντρικά εξαρτήματα είναι εύκολα προσβάσιμα πίσω από ένα πορτάκι. Οι κινητήρες πορείας και ανύψωσης βρίσκονται μέσα σε κλειστό κιβώτιο και προστατεύονται από σκόνη και ρύπους. Όλα αυτά συντελούν σε μικρότερους χρόνους εκτός λειτουργίας για τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης. Οι τεχνικοί service μπορούν να διαβάζουν και να ελέγχουν όλα τα κεντρικά δεδομένα μέσω διασύνδεσης CAN bus.

 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα που φθείρονται
 • Κινητήρες πορείας και ανύψωσης χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Τα δεδομένα του περονοφόρου μηχανήματος προβάλλονται μέσω σύνδεσης CAN bus.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
V modular B 24V Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 9 / 9 km/h 1585 (mm) - (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 5000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 6000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Πίνακας ελέγχου του V modular B

Πίνακας ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου μπορεί προαιρετικά να τοποθετηθεί στην πλευρά του φορτίου ή τόσο στην πλευρά του φορτίου όσο και στην πλευρά του ιστού ανύψωσης, χωρίς να αλλάζει κάτι στον τρόπο χειρισμού του μηχανήματος.

Προαιρετικά συστήματα προσάρτησης για το V modular B

Συστήματα στερέωσης

Στο μηχάνημα μπορούν να στερεωθούν αντικείμενα, όπως τερματικές συσκευές, σαρωτές, ντοσιέ, βάσεις γραφής ή μεμονωμένα εξαρτήματα. Οι μπάρες προσάρτησης εξοπλισμού βρίσκονται εγκατεστημένες αριστερά και δεξιά του ιστού ανύψωσης καθώς και στην πλευρά του φορτίου, πάνω στο προστατευτικό κεφαλής.

Παλέτα προσβάσιμη για τον χειριστή στο V modular B

Παλέτα προσβάσιμη για τον χειριστή

Ο χώρος φόρτωσης ασφαλίζεται με προστατευτικό κλωβό. Έτσι ο χρήστης έχει ασφαλή πρόσβαση στον χώρο και μπορεί να συλλέγει από εκεί παραγγελίες.

BlueSpot™ εγκατεστημένο στο V modular B

BlueSpot™

Το Linde BlueSpot™ ενισχύει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED προειδοποιεί αθόρυβα για την παρουσία του περονοφόρου μηχανήματος.

Linde Connect - επίσης διαθέσιμο για το V modular B

Linde Connect

Πώς και από ποιον χρησιμοποιείται κάθε περονοφόρο μηχάνημα; Ποια είναι τα στοιχεία χρήσης των περονοφόρων μηχανημάτων και είναι κάθε περονοφόρο μηχάνημα κατάλληλο για οδήγηση; Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό λογισμικού και υλισμικού, το σύστημα connect: δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Linde System Control (LSC) για το V modular B

Linde System Control (LSC)

Το σύστημα εγγυάται ταχύτητα, υψηλή παραγωγικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια. Στη βασική έκδοση του LSC, ο χειριστής βλέπει στην οθόνη το υπολειπόμενο όριο ανυψωτικής ικανότητας για το εκάστοτε ύψος ανύψωσης. Οι αναβαθμισμένες εκδόσεις του LSC προσαρμόζουν επίσης την ταχύτητα ανύψωσης ή/και πορείας στο βάρος του φορτίου.

Προστατευτικά ανάκλισης του V modular B

Προστατευτικά ανάκλισης

Μόλις ο οδηγός γείρει πάνω στο προστατευτικό, τότε αυτό μετατοπίζεται προς τα έξω κατά 10 cm. Έτσι ο οδηγός μπορεί να προσεγγίσει καλύτερα τα ράφια και να συλλέξει τις παραγγελίες με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Υποδοχή ραδιοφώνου

Το περονοφόρο μηχάνημα διαθέτει στο εσωτερικό της καμπίνας υποδοχή για σύνδεση 12 V/50 W, καθώς και ηχεία και κεραία.

Μονάδα καθρεφτών για το V modular B

Καθρέφτες και φωτισμός

Μεγάλοι καθρέφτες προς τις δύο κατευθύνσεις, καθώς και φώτα εργασίας βοηθούν τον χειριστή στις καθημερινές του εργασίες. Προαιρετικά, διατίθενται ανεμιστήρες που δροσίζουν τον χειριστή, όταν αυτός εργάζεται σε μεγάλο ύψος ανύψωσης κάτω από τη στέγη, ενώ επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Σύστημα προστασίας προσωπικού για το V modular B

Σύστημα προστασίας προσωπικού

Σε στενούς διαδρόμους, το σύστημα προστασίας προσωπικού με δύο σαρωτές, έναν προς την κατεύθυνση του φορτίου και έναν προς την κατεύθυνση πορείας, προστατεύει τον χειριστή και παρεμβαίνει ενεργά στην οδηγική συμπεριφορά.

Ζητήστε προσφορά