Εργονομικός σταθμός εργασίας για στενούς διαδρόμους

Το μηχάνημα κάθετης συλλογής παραγγελιών V10 της Linde έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή παραγγελιών στο πρώτο και στο δεύτερο επίπεδο ραφιών, καθώς και για την περιστασιακή εργασία σε ύψος έως 6,35 μέτρων. Η καμπίνα και το σύνολο των οργάνων ελέγχου πληρούν όλες τις απαιτήσεις εργονομίας για ξεκούραστη εργασία. Το περονοφόρο όχημα διατίθεται με προσβάσιμη πλατφόρμα φόρτωσης ή επιπρόσθετο σύστημα ανύψωσης. Ποικίλες παραλλαγές μοτέρ ανύψωσης, σασί, καμπίνας και ιστού ανύψωσης μπορούν να διαμορφωθούν σε σχεδόν κάθε πιθανό συνδυασμό. Ο εξοπλισμός προσαρμόζεται έτσι στις εκάστοτε απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις και ταχύτητα στη συλλογή παραγγελιών. Σχεδιασμένο για χρήση με λειτουργία ελεύθερης οδήγησης ή καθοδηγούμενη οδήγηση με μηχανικούς οδηγούς ή με επαγωγικό καλώδιο δαπέδου, σε κάθε περίπτωση με μέγιστο φορτίο 1.000 kg.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Για να θέσει σε κίνηση το περονοφόρο όχημα, ο οδηγός πρέπει να αγγίζει δύο αισθητήρες χειρός καθώς και τον διακόπτη ασφαλείας παρουσίας χειριστή. Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγονται σφάλματα χρήσης ή χειρισμού. Όταν η πλατφόρμα βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο από 1,20 m, τα ηλεκτρικά ελεγχόμενα πλευρικά προστατευτικά πρέπει να είναι κλειστά για να είναι εφικτή η λειτουργία του περονοφόρου οχήματος. Όταν η καμπίνα είναι ανυψωμένη και όταν το περονοφόρο όχημα ετοιμάζεται να στρίψει, μειώνεται αυτομάτως η ταχύτητα. Ανάλογα με το ύψος ανύψωσης και τη γωνία στροφής, το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης Linde System Control (LSC) προσαρμόζει αυτομάτως και διαρκώς την ταχύτητα.

 • Χειρισμός τριών σημείων
 • Αυτόματη μείωση της ταχύτητας στις στροφές και όταν είναι ανυψωμένη η καμπίνα
 • Καλή ορατότητα μέσα από τον πλατύ ιστό ανύψωσης
 • Ηλεκτρικά ελεγχόμενα πλευρικά ερμάρια

Εργονομία

Χάρη στον εύκολο και εργονομικό χειρισμό, ο οδηγός χειρίζεται το V10 με ακρίβεια και άνεση. Η καμπίνα προσφέρει άφθονο χώρο για τις ανάγκες της συλλογής παραγγελιών. Διαθέτει ελατήρια ανάρτησης και προστατεύει τον χειριστή από τις δονήσεις. Το χαμηλό ύψος επιβίβασης μειώνει την καταπόνηση των ποδιών κατά τη συχνή επιβίβαση και αποβίβαση από το όχημα. Στο μοντέλο που διαθέτει επιπρόσθετο σύστημα ανύψωσης, το χαμηλό κιγκλίδωμα στην περόνη διευκολύνει τις κινήσεις του χειριστή μεταξύ των ραφιών και της παλέτας. Διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι και παραλλαγές εξοπλισμού, όπως ραδιόφωνο, ανεμιστήρες, τερματικός εξοπλισμός δεδομένων και σαρωτές εμπορευμάτων, καθρέφτες και φώτα, υποστηρίζουν τον χειριστή στο έργο του.

 • Ευρύχωρη καμπίνα
 • Χαμηλό ύψος επιβίβασης και κιγκλιδώματος
 • Καμπίνα με ελατήρια ανάρτησης
 • Εργονομικός έλεγχος

Χειρισμός

Τα μηχανήματα κάθετης συλλογής παραγγελιών V10 διαθέτουν πανίσχυρους τριφασικούς κινητήρες για μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας. Επιπλέον, τα περονοφόρα οχήματα έχουν την ικανότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης πορείας και ανύψωσης. Με τον τρόπο αυτό, ο χειριστής μπορεί να προσεγγίσει το επιθυμητό σημείο στα ράφια στον συντομότερο χρόνο μέσω της συντομότερης διαδρομής. Οι δύο βασικές παραλλαγές των περονοφόρων μηχανημάτων της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων μπορούν να διαμορφωθούν μεμονωμένα για να καλύψουν τις εκάστοτε ανάγκες χρήσης, συνδυάζοντας την ανοικτή πλατφόρμα ή το επιπρόσθετο σύστημα ανύψωσης με μια μεγάλη γκάμα παραλλαγών καμπίνας, σασί και ιστού ανύψωσης. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον εργονομικό χειρισμό συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλών ποσοστών παραγωγικότητας. Οι οικονομικοί ηλεκτρικοί κινητήρες και η ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση βελτιώνουν τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

 • Ταυτόχρονη πορεία και ανύψωση
 • Μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας
 • Εξατομικευμένος εξοπλισμός
 • Ανάκτηση ενέργειας

Service

Ο τεχνικός service έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα του περονοφόρου οχήματος. Επιπλέον, μπορεί να προβάλλει και να ελέγχει με ευκολία όλα τα δεδομένα από τον φορητό υπολογιστή του μέσω σύνδεσης με δίαυλο πληροφοριών CAN. Το σύστημα ενεργητικής ψύξης βελτιώνει τη διαθεσιμότητα του περονοφόρου οχήματος, ακόμη και υπό έντονες συνθήκες λειτουργίας. Οι εγκιβωτισμένοι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνεται από το πλάι του οχήματος με χρήση κυλινδρομεταφορέων και πλαισίου αντικατάστασης ή με τη βοήθεια γερανού.

 • Σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN
 • Εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα
 • Σύστημα ενεργητικής ψύξης
 • Κινητήρας χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών
V10 Simplex mast 1,0 (t) 1500 (mm) 9 / 9 km/h 1485 (mm) 1190 (mm)
V10 Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 10 / 10 km/h 1650 (mm) 1380 (mm)

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ακουστικό σήμα

Το σήμα ηχεί κατά την κίνηση του οχήματος συλλογής παραγγελιών προειδοποιώντας τους πεζούς και τα υπόλοιπα οχήματα.

Συναγερμός διάσωσης

Το σύστημα ελέγχου διατίθεται με προαιρετική λειτουργία παρακολούθησης των διαφόρων αισθητήρων στον πίνακα ελέγχου, στα πλευρικά προστατευτικά και στον διακόπτη ασφαλείας, και εκπομπής ακουστικής προειδοποίησης αν τα σήματα δείξουν σφάλμα χειρισμού.

Πίνακας ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να στερεωθεί ή στην πλευρά του φορτίου ή τόσο στην πλευρά του φορτίου όσο και στην πλευρά του ιστού ανύψωσης. Ο πίνακας ελέγχου στην πλευρά του ιστού ανύψωσης λειτουργεί με την ίδια λογική όπως ο πίνακας που βρίσκεται στην πλευρά του φορτίου.

Συστήματα στερέωσης

Στο όχημα μπορούν να στερεωθούν στοιχεία, όπως τερματικές συσκευές, σαρωτές, ντοσιέ, βάσεις γραφής ή μεμονωμένα εξαρτήματα. Οι ράβδοι προσάρτησης εξοπλισμού βρίσκονται εγκατεστημένες αριστερά και δεξιά του ιστού ανύψωσης καθώς και στην πλευρά του φορτίου, πάνω στο προστατευτικό κεφαλής.

Κοντινή φωτογραφία του Linde BlueSpot.

Linde BlueSpot™

Συσκευή προειδοποίησης λωρίδας κυκλοφορίαςΤο Linde BlueSpot™ενισχύει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία, καθώς το φως LED προειδοποιεί αθόρυβα για την παρουσία του περονοφόρου οχήματος προς τις δύο κατευθύνσεις πορείας.

Εργονομικό μαξιλάρι στήριξης

Το εργονομικά σχεδιασμένο μαξιλάρι στήριξης «Lean-on Ergoroll» ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις και χρησιμοποιείται, όταν ο χειρισμός του περονοφόρου οχήματος εκτελείται από την πλευρά του φορτίου. Ο οδηγός μπορεί να στηρίζεται πάνω του κατά την πορεία.

Επαγωγικό σύστημα καθοδήγησης

Τα περονοφόρα οχήματα διαθέτουν αισθητήρες που ανιχνεύουν το οδηγό σύρμα στο δάπεδο ώστε το όχημα να οδηγείται με ασφάλεια κατά μήκος του διαδρόμου.

Linde System Control (LSC)

Το σύστημα εγγυάται γρήγορους ελιγμούς και ενισχυμένη ασφάλεια προσαρμόζοντας διαρκώς την ταχύτητα του περονοφόρου οχήματος στη γωνία στροφής και στο ύψος ανύψωσης.

Μπουτόν λειτουργίας πεζού χειριστή

Στις δύο πλευρές του περονοφόρου οχήματος υπάρχουν μπουτόν πάνω στον ιστό ανύψωσης. Με τα μπουτόν αυτά ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται πεζός το όχημα συλλογής παραγγελιών, ενώ βαδίζει δίπλα στο όχημα.

Προστατευτικά ανάκλισης

Μόλις ο οδηγός γείρει πάνω του, το προστατευτικό κλίνει προς τα έξω. Έτσι ο οδηγός προσεγγίζει τα ράφια με μεγαλύτερη άνεση και διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία συλλογής παραγγελιών.

Υποδοχή ραδιοφώνου

Το περονοφόρο όχημα διαθέτει σύνδεση 12V/50W, καθώς και ηχεία και κεραία στο εσωτερικό της καμπίνας.

Μονάδα καθρέφτη

Στο πακέτο βασικού εξοπλισμού συμπεριλαμβάνεται ένας πλατύς καθρέφτης οπισθοπορείας, καθώς και πλαϊνά φώτα εργασίας για φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου εργασίας στα ράφια. Το πακέτο βασικού εξοπλισμού μπορεί να συμπληρωθεί με σύστημα ανεμιστήρα που προσφέρει δροσιά στον οδηγό, όταν εργάζεται κάτω από υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο ύψος κάτω από την οροφή.

Ζητήστε προσφορά