Περονοφόρα μηχανήματα βαρέως τύπου

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές των περονοφόρων βαρέος τύπου
Η σειρά H100 – H180 είναι έτοιμη για τις επόμενες εφαρμογές βαρέως τύπου.

Το ιδανικό προϊόν για κάθε περίσταση

Με τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου της σειράς H100 – H180 D, HT100 – HT180 D και E100 – E180, η Linde διαθέτει το κατάλληλο περονοφόρο για κάθε εφαρμογή βαρέος τύπου. Επιπλέον, χάρη στις πολυάριθμες επιλογές εξοπλισμού, τα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde μπορούν να προσαρμοστούν με ακρίβεια στις ανάγκες του δικού σας χώρου λειτουργίας, ενώ προσφέρουν πάντα εξαιρετική εργονομία για τον οδηγό.

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου της Linde Material Handling αποτελούν την ιδανική εγγύηση απόδοσης και στιβαρότητας. Είτε πρόκειται για χαλυβουργία, για υπηρεσίες logistics σε λιμάνια ή για την παραγωγή χαρτιού, με ανυψωτική ικανότητα έως και 18 τόνων, τα πανίσχυρα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε τομέα απαιτεί αντοχή και υψηλές επιδόσεις. Ακόμα και οι πιο δύσκολες συνθήκες, όπως περιβάλλοντα με έντονη υγρασία, λάσπη και σκόνη, καυτοί βιομηχανικοί κλίβανοι ή αρνητικές θερμοκρασίες, δεν αποτελούν πρόβλημα για αυτά τα ευέλικτα πανίσχυρα εργαλεία.

Χάρη στον συνδυασμό πανίσχυρων κινητήρων και συστημάτων τροφοδοσίας ισχύος με σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης, τα βιομηχανικά μηχανήματα βαρέος τύπου της Linde διασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις διακίνησης φορτίων ακόμα και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα logistics. Επιπλέον, προσφέρουν στους οδηγούς την καλύτερη περιμετρική ορατότητα σε αυτή την κατηγορία περονοφόρων. Η καμπίνα του οδηγού, το σασί του περονοφόρου και οι ιστοί ανύψωσης βελτιστοποιημένης ορατότητας παρέχουν ανεμπόδιστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια κατά τη διάρκεια όλων των ελιγμών οδήγησης, ακόμα και όταν το περονοφόρο είναι πλήρως φορτωμένο. Πολυάριθμα καινοτόμα χαρακτηριστικά ενισχύουν την ασφάλεια ακόμα περισσότερο.

Περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές

H100 – H180 D

Αστείρευτη δύναμη και ακρίβεια: τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου H100 – H180 D δεν κουράζονται ποτέ, ακόμα κι όταν λειτουργούν αδιάκοπα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Είναι ιδανικά για λειτουργία 24/7 χάρη στο υδροστατικό σύστημα άμεσης μετάδοσης κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις διακίνησης φορτίων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους.

Μάθετε περισσότερα

HT100 – HT180 D

Όταν τα φορτία είναι βαριά και οι διαδρομές μεγάλες, το περονοφόρο βαρέος τύπου HT100 – HT180 D βρίσκεται ακριβώς στο στοιχείο του. Χάρη στην εξαιρετική περιμετρική ορατότητα και τη βελτιστοποιημένη εργονομία, είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο για εφαρμογές που περιλαμβάνουν μεγάλες διαδρομές μεταφοράς.

Μάθετε περισσότερα

E100 – E180

Τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου E100 – E180 συνδυάζουν τη δύναμη ενός πετρελαιοκίνητου μηχανήματος με το φιλικό προς το περιβάλλον, αθόρυβο και δυναμικό στιλ οδήγησης των ηλεκτροκίνητων περονοφόρων. Αυτά τα πλήρως ηλεκτρικά πανίσχυρα εργαλεία εισάγουν για πρώτη φορά τα διάφορα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού συστήματος τροφοδοσίας ισχύος στην κατηγορία των μηχανημάτων βαρέος τύπου.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικά πετρελαιοκίνητα ή ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου

Τα περονοφόρα πετρελαίου βαρέος τύπου H100 – H180 D και HT100 – HT180 D της Linde εντυπωσιάζουν, καθώς έχουν τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου στη συγκεκριμένη κατηγορία απόδοσης. Μετρήσεις κατανάλωσης στο πλαίσιο δοκιμής απόδοσης πιστοποιημένης από την TÜV Nord αποδεικνύουν ότι τα μοντέλα βαρέος τύπου της Linde χρησιμοποιούν έως 30% λιγότερο πετρέλαιο από τα επόμενα καλύτερα μηχανήματα του ανταγωνισμού, ενώ επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις. Ταυτόχρονα, με τη σειρά E100 – E180 η Linde διαθέτει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο μπορεί επίσης να διακινεί φορτία βάρους έως 18 τόνων, συνεπώς δεν υστερεί σε τίποτα ακόμα και σε σύγκριση με τα πιο δυνατά περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου με κινητήρα πετρελαίου.

Έξυπνα συνδυασμένη, δοκιμασμένη ηλεκτρική τεχνολογία
Το σύστημα τροφοδοσίας ισχύος των ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων 10 έως 18 τόνων βασίζεται στη σειρά ηλεκτροκίνητων περονοφόρων 8 τόνων της Linde, αλλά έχει διπλό σύστημα τροφοδοσίας ισχύος, δηλαδή τέσσερις κινητήρες πορείας, τέσσερις κινητήρες για το υδραυλικό σύστημα ανύψωσης και δύο συστήματα μπαταρίας διασφαλίζουν επαρκή ισχύ για κάθε εργασία. Για εργασίες υψηλής έντασης, υπάρχουν οι Μπαταρίες ιόντων λιθίου της Linde, ενώ για περιστασιακή χρήση διατίθενται οι πιο οικονομικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου αποτελούν εξαιρετικά καλή επιλογή για εταιρείες που διαθέτουν ήδη υποδομές φόρτισης ή έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θέματα βιωσιμότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και αποφυγής του θορύβου ακόμα και κατά τις εργασίες υψηλής έντασης.

Η υψηλής ανάλυσης, έγχρωμη οθόνη αφής 7" του H100 – H180 αναλυτικά.

Η οθόνη προσφέρει μια επισκόπηση των λειτουργιών του περονοφόρου μηχανήματος βαρέος τύπου

Κατά την εργασία με περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε την εποπτεία όλων των σημαντικών δεδομένων του περονοφόρου ανά πάσα στιγμή. Για αυτόν τον λόγο τα περονοφόρα βαρέων φορτίων της Linde είναι εξοπλισμένα με μια υψηλής ανάλυσης, έγχρωμη οθόνη αφής 7". Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή όλες τις σημαντικές πληροφορίες, όπως ένδειξη βάρους φορτίου ή στάθμη καυσίμου/φόρτισης, καθώς και εικόνες από την προαιρετική κάμερα οπισθοπορίας. Ο οθόνη αφής είναι πολύ απλή και εύχρηστη.

Περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου της Linde: Χαρακτηριστικά

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Τα περονοφόρα μηχανήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης H100 – H180 D λαμβάνουν ισχύ βάσει της αρχής «ισχύς ανάλογα την ζήτηση». Το μηχάνημα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του κινητήρα στην ισχύ που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή, συνεπώς ο κινητήρας χρησιμοποιεί πάντα την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου. Χάρη στο υδροστατικό σύστημα ομαλής μετάδοσης κίνησης της Linde, ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει το μηχάνημα χωρίς να χρειάζεται να πατήσει συμπλέκτη ή να αλλάξει ταχύτητα.

Τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου E100 – E180 χρησιμοποιούν τέσσερις πανίσχυρους κινητήρες ανύψωσης, με ισχύ 25 kW έκαστος. Οι τέσσερις κινητήρες 18 kW επιτρέπουν επίσης στα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου να επιτυγχάνουν τις ίδιες επιδόσεις διακίνησης φορτίων με τα αντίστοιχα περονοφόρα μηχανήματα πετρελαίου.

Σε όλα τα μοντέλα βαρέων φορτίων, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει το ύψος ανύψωσης και τη θέση της περόνης με ευκολία και ακρίβεια χρησιμοποιώντας το Linde Load Control. Η εύχρηστη, έγχρωμη οθόνη αφής 7" προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση όλων των σημαντικών δεδομένων του μηχανήματος.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Τα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και υγιεινές συνθήκες οδήγησης .

Για παράδειγμα, πολλά ελαστικά έδρανα απομονώνουν την καμπίνα του οδηγού από το σασί και τον κινητήρα, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των δονήσεων και των κραδασμών. Τα καθίσματα οδηγού με υδραυλικές αναρτήσεις μειώνουν επίσης τη σωματική καταπόνηση στο ελάχιστο.

Όλα τα περονοφόρα βαρέων φορτίων της Linde διαθέτουν κολόνα τιμονιού ρυθμιζόμενου ύψους, η οποία προσαρμόζεται τέλεια στις ανάγκες του οδηγού. Όλες οι λειτουργίες ανύψωσης ελέγχονται μέσω εργονομικά διαμορφωμένων χειριστηρίων. Τον εργονομικό χώρο εργασίας συμπληρώνει προαιρετικά το περιστρεφόμενο κάθισμα του οδηγού, το οποίο μειώνει την καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης κατά την όπισθεν. Διατίθεται επίσης σύστημα κλιματισμού* υψηλής απόδοσης.

*περιέχει φθοριωμένους υδρογονάνθρακες

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όταν απαιτούνται μεταφορές βαρέων φορτίων, η Ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Τα λεπτά προφίλ του ιστού ανύψωσης και τα μεγάλα παράθυρα στις πόρτες της καμπίνας προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα στο φορτίο και το περιβάλλον εργασίας, ενώ το ίδιο ισχύει για το μεγάλο πίσω παράθυρο και για το επίπεδο αντίβαρο βελτιστοποιημένης ορατότητας. Η ενισχυμένη γυάλινη οροφή προσφέρει επιπλέον προστασία από τυχόν πτώσεις αντικειμένων. Στο E100 – 180, οι μπαταρίες είναι πλήρως ενσωματωμένες στο σασί ώστε να διασφαλίζεται η απεριόριστη ορατότητα από την καμπίνα του οδηγού προς τα πίσω και το κέντρο βάρους του περονοφόρου να διατηρείται όσο το δυνατό πιο χαμηλά.

Ένα σύστημα παρακολούθησης παρουσίας χειριστή στο κάθισμα κλειδώνει το υδραυλικό σύστημα λειτουργίας και μετάδοσης κίνησης, μόλις ο οδηγός σηκωθεί από το κάθισμα. Για επείγουσες περιπτώσεις, υπάρχει ένας διακόπτης έκτακτης ανάγκης ακριβώς δίπλα από το υποβραχιόνιο. Επιπλέον, όταν το βαρέος τύπου περονοφόρο εκτελεί οπισθοπορεία, εκπέμπεται ένα ευκρινές ηχητικό σήμα, που προειδοποιεί τα υπόλοιπα μηχανήματα και τους πεζούς.

SERVICE

Τα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εγγυώνται εύκολο service οπουδήποτε. Όλα τα σχετικά εξαρτήματα είναι γρήγορα και εύκολα προσβάσιμα, ενώ μπορούν να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν άμεσα, αν χρειαστεί. Το εκτεταμένο δίκτυο εξυπηρέτησης της Linde είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο για αυτόν τον σκοπό.

Το υδροστατικό σύστημα άμεσης μετάδοσης κίνησης του H100 – H180 D λειτουργεί χωρίς συμπλέκτη, διαφορικό ή ταμπούρα φρένων, γεγονός που μειώνει σημαντικά την ανάγκη για έξοδα συντήρησης και service. Καθώς είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου χωρίς αλλαγή εξοπλισμού, το Linde E100 – E180 μπορεί να προσαρμοστεί σε μεταβαλλόμενες συνθήκες λειτουργίας εύκολα και γρήγορα.

Όλα τα μοντέλα έχουν ένα πορτάκι service για εργασίες συντήρησης. Το πορτάκι προσφέρει στον τεχνικό service πρόσβαση σε διάφορα φίλτρα, στις μπαταρίες, στη δεξαμενή υγρού υαλοκαθαριστήρων και σε διαγνωστικές μονάδες. Για εργασίες στον χώρο του κινητήρα, η καμπίνα του οδηγού μπορεί να ανυψωθεί προς το πλάι ή προς τα εμπρός με τη βοήθεια μιας ηλεκτροϋδραυλικής αντλίας.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όλα τα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde διαθέτουν προαιρετικά μια μονάδα μετάδοσης δεδομένων, η οποία χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή WiFi για να μεταδίδει τα δεδομένα του μηχανήματος στον διακομιστή της εταιρείας ή στον κεντρικό διακομιστή cloud της Linde.

Τα περονοφόρα βαρέος τύπου μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε ένα σύστημα διαχείρισης στόλου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να βελτιστοποιηθεί η χρήση τους, τα διαστήματα service θα μπορούν να προγραμματίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και θα μπορεί να γίνεται διαχείριση και άλλων διαδικασιών. Η Linde εγγυάται συμμόρφωση προς τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων χάρη στην πολλαπλή κρυπτογράφηση των πληροφοριών.

Τα οφέλη με μια ματιά

Δοκιμασμένο σύστημα ελέγχου

Ο συνδυασμός του συστήματος ελέγχου με διπλό πεντάλ (H100 – H180 D και E100 – E180) και του Linde Load Control σημαίνει ότι ο χειρισμός των περονοφόρων βαρέος τύπου της Linde γίνεται με ευκολία και ακρίβεια.

Άνετη καμπίνα

Η εργονομική καμπίνα οδηγού ελαχιστοποιεί τη σωματική καταπόνηση του οδηγού και εγγυάται ξεκούραστη εργασία για ολόκληρη τη βάρδια.

Εξαιρετική περιμετρική ορατότητα

Η ανεμπόδιστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις μεγιστοποιεί την ασφάλεια κατά τη διακίνηση εμπορευμάτων. Ενώ ο κίνδυνος ατυχημάτων μειώνεται σημαντικά, ταυτόχρονα αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου της Linde είναι πανίσχυρα εργαλεία που τα καταφέρνουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Βελτιστοποίηση με γνώμονα το service

Η ειδική σχεδίαση των περονοφόρων βαρέος τύπου για εύκολο service προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα σημαντικά εξαρτήματα και κάνει τις εργασίες συντήρησης και επισκευής ταχύτερες.

Ιδανικός εξοπλισμός

Είτε χρειάζεστε πρόβολο για ρολά, είτε λαβίδες για σωλήνες ή για πολλαπλές παλέτες, η Linde διαθέτει τον κατάλληλο συμπληρωματικό εξοπλισμό για κάθε εργασία.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Χάρη στην ψηφιακή δικτύωση, τα περονοφόρα βαρέος τύπου μπορούν να ενσωματωθούν πανεύκολα σε ένα σύστημα διαχείρισης στόλου. Η ανάλυση των δεδομένων του μηχανήματος βοηθά στον προγραμματισμό του service.

Βέλτιστες επιλογές εξοπλισμού: Ειδικός εξοπλισμός για τα περονοφόρα βαρέος τύπου της Linde

Τα περονοφόρα για βαριά φορτία χρησιμοποιούνται για πληθώρα εργασιών αποθήκευσης και μεταφοράς, από ρολά χαρτιού μέχρι τσιμεντοσωλήνες και λιωμένο χάλυβα. Μια μεγάλη γκάμα συμπληρωματικών εξαρτημάτων και εξατομικευμένων λύσεων διασφαλίζει ότι είναι διαθέσιμο το κατάλληλο περονοφόρο βαρέος τύπου για κάθε εφαρμογή.

Λαβίδες για πολλαπλές παλέτες σε χρήση στο H140.

Λαβίδες για πολλαπλές παλέτες

Επιτρέπουν την ταυτόχρονη λήψη πολλών παλετών και συνεπώς χρησιμοποιούνται κυρίως σε τομείς όπου πρέπει να μεταφέρονται τακτικά πολλές μονάδες φορτίου σε μία διαδρομή. Με τη βοήθειά τους, τα περονοφόρα βαρέος τύπου μπορούν να μεταφέρουν έως οκτώ μέσα μεταφοράς φορτίων ανάλογα με το μοντέλο. Έτσι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να κάνουν πολλές διαδρομές, και ιδανικά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται πολλά μικρά περονοφόρα.

Ο πρόβολος ρολών σε χρήση.

Πρόβολος ρολών

Τα περονοφόρα βαρέος τύπου συχνά πρέπει να μεταφέρουν κοίλα αντικείμενα, όπως σωλήνες, ρολά ή κουλούρες, τα οποία μεταφέρονται ιδανικά με τη βοήθεια του ανοίγματος που έχουν στο κέντρο τους. Η Linde προσφέρει ποικιλία προβόλων ρολών για αυτόν τον σκοπό. Διατίθενται για διάφορες κατηγορίες μήκους και βάρους. Ανάλογα με τις ανάγκες, μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας πάνω στο φορείο περονών ή μπορούν να ασφαλιστούν στις περόνες ως συμπληρωματικό εξάρτημα.

Διάταξη ρύθμισης περονών με πλαίσιο πλευρικής μετατόπισης της περόνης πλήρως δεξιά ή αριστερά στη Linde Material Handling αναλυτικά.

Διάταξη ρύθμισης περονών με πλαίσιο πλευρικής μετατόπισης της περόνης πλήρως δεξιά ή αριστερά

Ανάλογα με το μοντέλο περονοφόρου και την προβλεπόμενη χρήση, ενδέχεται να πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα περονοφόρα βαρέος τύπου έχουν το κατάλληλο φορείο περονών ώστε να μπορούν να εξοπλιστούν με τον καλύτερο τρόπο για την εκάστοτε εργασία. Η Linde προσφέρει για τον σκοπό αυτό το φορείο περονών πολλαπλών χρήσεων. Με τη βοήθειά του, ακόμα και τα πιο δύσκολα φορτία μεταφέρονται εύκολα από το σημείο A στο B. Εκτός από τη βασική έκδοση με το πλαίσιο πλευρικής μετατόπισης της περόνης πλήρως δεξιά ή αριστερά, διατίθενται επίσης εκδόσεις με επιπλέον επιλογές προσαρμογής της περόνης ή/και με σύστημα προσαρμογής μεμονωμένης περόνης.

Η διάταξη ρύθμισης περονών στη σειρά HT100 – HT180 αναλυτικά.

Διάταξη ρύθμισης περονών με αντιστάθμιση ανισόπεδων επιφανειών

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου συχνά πρέπει να μεταφέρουν το φορτίο τους σε ανισόπεδο έδαφος. Για τον σκοπό αυτό, η Linde προσφέρει μια ειδική διάταξη ρύθμισης περονών με αντιστάθμιση ανισόπεδων επιφανειών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ευθυγράμμιση ακριβείας του φορείου περονών, όταν το φορτίο δεν βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Η διάταξη ρύθμισης περονών είναι διαθέσιμη τόσο με ενσωματωμένες όσο και με προσαρτώμενες περόνες.

Το HT160 από τη Linde Material Handling σε λειτουργία.

Περόνες ρυθμιζόμενου ύψους

Σε ορισμένες συνθήκες χρήσης, τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου καλούνται σε μεταφέρουν εμπορεύματα που δεν έχουν αποθηκευτεί εντελώς οριζόντια. Η Linde λύνει αυτό το πρόβλημα με τις περόνες ρυθμιζόμενου ύψους, το σημείο εισαγωγής των οποίων μπορεί να ρυθμιστεί κατά έως 10 cm προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Η ειδική συσκευή μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα είδη κανονικών περονών ή περονών που στενεύουν στην άκρη.

Η λαβίδα σωλήνων από τη Linde Material Handling σε χρήση.

Λαβίδα σωλήνων

Κατά τη μεταφορά κυλινδρικών εμπορευμάτων (π.χ. σωλήνες), απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί η ολίσθηση του φορτίου. Η Linde προσφέρει μια κατάλληλη λαβίδα σωλήνων για αυτόν τον σκοπό. Εμποδίζει τους σωλήνες να γλιστρήσουν και συνεπώς κάνει πιο εύκολη τη διακίνηση αυτών των απαιτητικών φορτίων.

Καινούργια και μεταχειρισμένα: Αγορά, ενοικίαση ή χρηματοδοτική μίσθωση περονοφόρων μηχανημάτων βαρέος τύπου

Αγορά και χρηματοδότηση καινούργιου περονοφόρου βαρέος τύπου

Η αγορά ενός περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος βαρέος τύπου μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση. Αν επιλέξετε ένα περονοφόρο βαρέος τύπου της Linde Material Handling, θα λάβετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο χρηματοδότησης πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Ωστόσο, η αγορά ενός καινούργιου μηχανήματος δεν είναι η μοναδική επιλογή. Υπάρχει πάντα και η χρηματοδοτική μίσθωση, η ενοικίαση ή η μίσθωση με δυνατότητα αγοράς.

Περισσότερα

Ενοικίαση ενός περονοφόρου μηχανήματος βαρέος τύπου

Αν η χρήση του δυναμικού του στόλου σας μεταβάλλεται λόγω εποχιακών αυξήσεων στις παραγγελίες, η αγορά ενός περονοφόρου μηχανήματος βαρέος τύπου δεν είναι πάντα η πιο σοφή επιλογή. Συχνά η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι η ενοικίαση του κατάλληλου μηχανήματος. Έτσι μπορείτε να αντεπεξέρχεστε σε φάσεις εντατικής εργασίας με τον πιο ευέλικτο τρόπο. Η υπηρεσία ενοικίασης της Linde σάς προσφέρει το μοντέλο που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. Η Linde εγγυάται γρήγορη παράδοση των μηχανημάτων που θα ζητήσετε, σε συνδυασμό με επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Περισσότερα

Μεταχειρισμένα περονοφόρα βαρέος τύπου ως μια πιο οικονομική εναλλακτική

Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα, τα μεταχειρισμένα περονοφόρα της Linde, τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί βάσει υψηλών προτύπων, αποτελούν μια πιο οικονομική εναλλακτική σε σχέση με ένα καινούργιο μηχάνημα. Η Linde ανακατασκευάζει όλα τα μεταχειρισμένα περονοφόρα της σύμφωνα με τα ίδια αυστηρά πρότυπα που ισχύουν για τα καινούργια μηχανήματα. Έτσι εγγυόμαστε υψηλές επιδόσεις σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είτε πρόκειται για μεμονωμένη λύση είτε για μέρος ενός μεγαλύτερου στόλου.

Περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις – Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου

Τι είναι τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου;

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου είναι συνήθως περονοφόρα αντίβαρου με ικανότητα φόρτωσης άνω των δέκα τόνων. Σε αντίθεση με τα κανονικά περονοφόρα, που σχεδιάζονται συνήθως για φορτία βάρους δύο έως τριών τόνων, τα περονοφόρα βαρέος τύπου διακινούν πανεύκολα πολύ βαριά φορτία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, στα περονοφόρα βαρέος τύπου περιλαμβάνονται επίσης τα τηλεσκοπικά περονοφόρα ή τα περονοφόρα για κάθε τύπο εδάφους, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν αντίστοιχα μεγάλα φορτία. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα περονοφόρα για κάθε τύπο εδάφους (γνωστά επίσης ως περονοφόρα με μεγάλα ελαστικά) και τα περονοφόρα βαρέος τύπου είναι θολή. Τα περονοφόρα για κάθε τύπο εδάφους έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση σε εξωτερικό χώρο στις πιο απαιτητικές συνθήκες και, ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν επίσης να εκτελούν εργασίες με βαριά φορτία.

Ποια είναι η ικανότητα φόρτωσης ενός περονοφόρου μηχανήματος βαρέος τύπου;

Τα περισσότερα περονοφόρα έχουν ικανότητα φόρτωσης 1 έως 8 τόνων. Στο εύρος φόρτωσης έως 10 τόνων, μιλάμε συνήθως για περονοφόρα μηχανήματα μικρών διαστάσεων. Τα μοντέλα περονοφόρων που μπορούν να ανυψώσουν βάρος μεταξύ 10 και 18 τόνων ανά μονάδα φορτίου είναι γνωστά ως περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι δύο κατηγορίες αλληλεπικαλύπτονται. Για παράδειγμα, τα περονοφόρα βαρέος τύπου με ονομαστικό βάρος φορτίου έως 10 τόνων συνήθως θεωρούνται περονοφόρα μικρών διαστάσεων.

Ποια συμπληρωματικά εξαρτήματα είναι διαθέσιμα για τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου;

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα συμπληρωματικά εξαρτήματα ώστε να βελτιστοποιηθούν για την εκάστοτε εφαρμογή. Ένα συμπληρωματικό εξάρτημα που χρησιμοποιείται συχνά είναι η λαβίδα για πολλαπλές παλέτες, η οποία μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ μέσα μεταφοράς φορτίων ανάλογα με το μοντέλο. Επίσης στην κατηγορία μηχανημάτων για βαριά φορτία χρησιμοποιούνται επίσης συχνά λαβίδες σωλήνων, πρόβολοι ρολών και συμπληρωματικά εξαρτήματα με ρυθμιζόμενες περόνες και λειτουργίες για αντιστάθμιση των ανισόπεδων επιφανειών.

Ποιοι τύποι συστημάτων μετάδοσης κίνησης είναι διαθέσιμοι για τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου;

Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου στην αγορά λειτουργούν με πετρέλαιο. Ωστόσο, πλέον διατίθενται και ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου. Πριν από λίγα χρόνια τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα δεν μπορούσαν να μεταφέρουν φορτία άνω των πέντε τόνων. Το 2018, η Linde κυκλοφόρησε τα E60 – E80, τα πρώτα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα που μπορούσαν να ανυψώσουν έως και οκτώ τόνους. Με τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα βαρέος τύπου E100 – E180, η Linde διαθέτει πλέον ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να διακινεί φορτία βάρους έως 18 τόνων και επιτυγχάνει ίδιες επιδόσεις ακόμα και με τα πιο δυνατά περονοφόρα βαρέος τύπου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πού χρησιμοποιούνται περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου;

Τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου χρησιμοποιούνται σε πολλούς κλάδους. Χρησιμοποιούνται στη χαλυβουργία και σε ναυπηγεία, σε εταιρείες εξόρυξης, εταιρείες μηχανολογικών κατασκευών, καθώς και στη βιομηχανία ξυλείας και τσιμέντου. Περονοφόρα βαρέος τύπου θα δείτε επίσης σε λιμάνια, όπου χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση εμπορευμάτων στις υπηρεσίες logistics θαλάσσιων μεταφορών φορτίων. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν και συντηρούν αεροσκάφη βασίζονται επίσης στην ανυψωτική ισχύ αυτών των ανθεκτικών μηχανημάτων. Εδώ βλέπετε μια σύνοψη των πιο συνηθισμένων τομέων χρήσης τους:

 • Χαλυβουργία
 • Κατασκευή πλοίων και ναυπηγεία
 • Εργασίες λιμένα (διαχείριση εμπορευμάτων για θαλάσσια μεταφορά)
 • Κατασκευή και συντήρηση αεροσκαφών
 • Τσιμεντοβιομηχανία
 • Βιομηχανία ξυλείας
 • Εξορύξεις
 • Λατομεία και βιομηχανία φυσικών λίθων
 • Κατεργασία μετάλλων
 • Μηχανολογία
 • Παραγωγή χαρτιού
 • Τυπογραφεία
 • Ανακύκλωση

Πόσο κοστίζει ένα περονοφόρο μηχάνημα βαρέος τύπου;

Η τιμή ενός περονοφόρου βαρέος τύπου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Η συνολική τιμή εξαρτάται από παράγοντες, όπως η ικανότητα φόρτωσης και ο εξοπλισμός που παρέχεται στο μηχάνημα.

Ποιος επιτρέπεται να οδηγεί ένα περονοφόρο μηχάνημα βαρέος τύπου;

Για την οδήγηση ενός περονοφόρου μηχανήματος βαρέος τύπου απαιτείται άδεια χειρισμού περονοφόρου μηχανήματος. Δεν απαιτείται κανονική άδεια οδήγησης. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να χειρίζονται περονοφόρα μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις και υπό επίβλεψη.

Ποιες επιλογές εξοπλισμού προσφέρει η Linde για τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου;

Κάθε σειρά διαθέτει μια σειρά από παραλλαγές μοντέλων και πολυάριθμες επιλογές εξοπλισμού. Όλα τα παραπάνω κατασκευάζονται από τη Linde σε σειρά παραγωγής. Η Linde προσφέρει επίσης ειδικές εξατομικευμένες λύσεις για τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Τι λειτουργικά έξοδα έχει ένα περονοφόρο μηχάνημα βαρέος τύπου της Linde;

Το επιλεγμένο μοντέλο και η προβλεπόμενη χρήση επηρεάζουν τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος συντήρησης. Κατ’ αρχήν, τα περονοφόρα μηχανήματα βαρέος τύπου της Linde είναι τα πιο οικονομικά από άποψη κατανάλωσης καυσίμου και εξοικονόμησης ενέργειας στην κατηγορία βάρους τους, ενώ έχουν χαμηλό κόστος service και συντήρησης. Τα H100 – H180 D από τη Linde τα καταφέρνουν χωρίς σύστημα πέδησης με μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης, καθώς το κλειστό κύκλωμα λαδιού του ελάχιστα φθειρόμενου υδροστατικού συστήματος φρενάρει αυτόματα, μόλις ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από τα πεντάλ. Η αλλαγή του υδραυλικού λαδιού πρέπει να γίνεται μόνο μετά από 6.000 ώρες λειτουργίας. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα απαιτούν επίσης ελάχιστες εργασίες service χάρη στους κινητήρες χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.