Reach Trucks

Γρήγορη διακίνηση φορτίων σε στενές αποθήκες με ψηλά ράφια
Reach trucks R14 - R17 X της Linde σε αποθήκες με ψηλά ράφια

Ευελιξία, υψηλές επιδόσεις και ασφάλεια στην αποθήκη σας

Η διακίνηση φορτίων στο εσωτερικό της αποθήκης απαιτεί πολλές κινήσεις και ελιγμούς, συχνά σε περιορισμένο χώρο και σε μεγάλο ύψος. Τα reach trucks της Linde έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες αυτές και εγγυώνται εξαιρετικές επιδόσεις λειτουργίας σε αποθήκες με ψηλά ράφια. Πέραν της εξαιρετικής ικανότητας ελιγμών, διαθέτουν ειδικά συστήματα ένδειξης και υποβοήθησης που επιτρέπουν στον οδηγό να χειρίζεται τα φορτία με ασφάλεια και ταχύτητα. Για παράδειγμα, ορισμένα μοντέλα προσαρμόζουν αυτομάτως την ταχύτητα ανύψωσης και πορείας ή αντισταθμίζουν με ακρίβεια τις ταλαντώσεις του ιστού ανύψωσης.

Η καμπίνα του οδηγού και ο ιστός ανύψωσης έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο που να διασφαλίζεται άψογη περιμετρική ορατότητα. Επιπλέον, η καμπίνα του οδηγού και τα όργανα ελέγχου σχεδιάζονται με βάση τις ειδικές απαιτήσεις εργονομίας του οδηγού. Για παράδειγμα, το σύστημα Linde Load Control, ενσωματωμένο στο υποβραχιόνιο, και η καμπίνα του οδηγού με αντικραδασμική προστασία διασφαλίζουν ξεκούραστη εργασία. Προαιρετικός εξοπλισμός, όπως η πανοραμική θωρακισμένη γυάλινη οροφή, αυξάνει την ασφάλεια του οδηγού σε στενούς διαδρόμους ραφιών και κατά τον χειρισμό φορτίων σε μεγάλο ύψος.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν εξαιρετική σχέση κόστους-απόδοσης χάρη στην επιλογή εξαρτημάτων με μικρές απαιτήσεις συντήρησης και στα μεγάλα διαστήματα συντήρησης. Κάθε εταιρεία έχει στη διάθεσή της μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξει το κατάλληλο περονοφόρο μηχάνημα για τις ανάγκες της. Ανάλογα με το μοντέλο, το ύψος του ιστού ανύψωσης μπορεί να φτάσει μέχρι περίπου 14 μέτρα, με ικανότητα ανύψωσης έως 2,5 τόνους.

Το μυστικό κρύβεται στα συστήματα υποβοήθησης

Σε στενές αποθήκες με ψηλά ράφια υπάρχει συνήθως περιορισμένη ορατότητα και χώρος για ελιγμούς. Τα reach trucks της Linde βοηθούν τον οδηγό με τις κατάλληλες ενδείξεις και συστήματα υποβοήθησης. Με τον τρόπο αυτόν η διακίνηση φορτίων γίνεται πιο ασφαλής και αποδοτική. Για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Linde Curve Assist προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα στις στροφές. Οι ενδείξεις βάρους φορτίου και ύψους ανύψωσης παρέχουν στον οδηγό τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή μεταφορά και στοίβαξη φορτίων, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την απαιτούμενη ταχύτητα εκτέλεσης των κύκλων εργασιών. Αυτόματες λειτουργίες ανύψωσης, όπως το σύστημα επιβράδυνσης κατά την κίνηση του ιστού στην τελική θέση ή η προσαρμογή της ταχύτητας πορείας ανάλογα με το ύψους εργασίας προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και υψηλότερες επιδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα reach trucks της Linde μπορούν να εκτελούν ελιγμούς με ασφάλεια και ταχύτητα, ακόμη και σε περιορισμένο χώρο και υπό αντίξοες συνθήκες διακίνησης φορτίων στο εσωτερικό αποθηκών.

Δύο reach trucks της Linde με ιστό ανυψωμένο πάνω σε ράφι.

Καλύτερη ορατότητα για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η ανεμπόδιστη ορατότητα στο φορτίο και στον περιβάλλοντα χώρο αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον χειρισμό ενός περονοφόρου μηχανήματος. Για την ικανοποίηση αυτής της προϋπόθεσης, ακόμη και σε περιορισμένους χώρους, η Linde σχεδίασε τα reach trucks με γνώμονα την άψογη ορατότητα και τα εξόπλισε κατάλληλα. Για παράδειγμα, ο νέος σχεδιασμός του ιστού ανύψωσης στα περονοφόρα μηχανήματα της σειράς R14 – R17 X διπλασίασε το οπτικό πεδίο του οδηγού. Η προαιρετικά διαθέσιμη θωρακισμένη γυάλινη οροφή εγγυάται ορατότητα μέσω της οροφής της καμπίνας, διασφαλίζοντας παράλληλα μέγιστη ασφάλεια. Για συνθήκες διακίνησης φορτίων όπου δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα παρέχεται επίσης η δυνατότητα εγκατάστασης κάμερας στον ιστό ανύψωσης.

Άνετος χειρισμός

Η εργονομική καμπίνα εργασίας διευκολύνει τον οδηγό του περονοφόρου μηχανήματος να εκτελεί τα καθημερινά του καθήκοντα με βελτιωμένες επιδόσεις, προστατεύοντάς τον από γρήγορη κόπωση. Τα περονοφόρα μηχανήματα της Linde έχουν σχεδιαστεί με βάση την εργονομία, ξεκινώντας από το χαμηλότερο δυνατό ύψος εισόδου στην καμπίνα και φτάνοντας στο πλήρως αντικραδασμικό σασί και στο κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση που προσαρμόζεται στο βάρος του οδηγού (σειρά R14 – R20 G). Οι μηχανικοί της Linde κατόρθωσαν επίσης χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του περονοφόρου μηχανήματος να βελτιστοποιήσουν τον διαθέσιμο χώρο στο εσωτερικό του. Επιπλέον, πολλά από τα όργανα ελέγχου και το κάθισμα προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του οδηγού.

Ταχύτητα διεκπεραίωσης εργασιών και ελιγμοί υψηλών επιδόσεων

Αν και φαινομενικά λίγος, ο χρόνος που εξοικονομείται προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ιδίως κατά την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων διαδικασιών. Αυτός είναι ο λόγος που τα reach trucks της Linde διαθέτουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, όπως το ρυθμιζόμενο τιμόνι. Η αντίσταση του τιμονιού προσαρμόζεται ειδικά στις συνήθειες του οδηγού και στις εκάστοτε συνθήκες. Το σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ διασφαλίζει τη γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς να χρειάζεται να μετακινείτε τα πόδια σας. Οι λειτουργίες ασφαλείας, όπως η αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές, ή οι λειτουργίες υποβοήθησης, όπως το κεντράρισμα του πλαισίου πλευρικής μετατόπισης της περόνης ή η προσαρμογή της περόνης στην οριζόντια θέση, βοηθούν επίσης τον οδηγό να εκτελεί με ταχύτητα τις εργασίες του.

σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ του reach truck της Linde

«Πετώντας» ψηλά στην αποθήκη σας

Οι χώροι logistics έχουν υψηλό κόστος. Αυτό εξηγεί τη συνεχιζόμενη τάση για αύξηση του ύψους των ραφιών στις αποθήκες που έχει με τη σειρά της οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για περονοφόρα μηχανήματα κατάλληλα για μεγαλύτερο ύψος ανύψωσης των φορτίων.

Την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των reach trucks με ύψος ιστού ανύψωσης άνω των οκτώ μέτρων έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν σπανίζουν πλέον οι περιπτώσεις όπου απαιτείται ικανότητα ανύψωσης στα 13 μέτρα. Το αυξανόμενο ύψος ανύψωσης αυξάνει επίσης τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των οδηγών περονοφόρων μηχανημάτων που καλούνται να διαχειριστούν τις εντονότερες ταλαντώσεις του ιστού ανύψωσης και την περιορισμένη ορατότητα. Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτήν την τάση και στις σχετικές προκλήσεις που προκύπτουν για τον οδηγό και το reach truck, η Linde ανέπτυξε λειτουργίες όπως το σύστημα Dynamic Mast Control για να αντισταθμίσει τις ταλαντώσεις του ιστού, υιοθέτησε διάφορα μέτρα βελτιστοποίησης της ορατότητας και ενσωμάτωσε συστήματα ένδειξης φορτίου.

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Καλύτερες επιδόσεις

Διάφορα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό για γρήγορο χειρισμό των φορτίων, ακόμα και σε μεγάλο ύψος.

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Ο οδηγός διατηρεί άριστη πανοραμική ορατότητα χάρη σε εξαρτήματα βελτιστοποιημένης ορατότητας. Προαιρετικός εξοπλισμός, όπως οι προστατευτικές μπάρες των ώμων στο κάθισμα, μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.

Περισσότερη άνεση

Όλα τα εξαρτήματα της καμπίνας προσαρμόζονται ξεχωριστά στις ανάγκες του οδηγού. Ο σταθμός εργασίας διαθέτει σύστημα απόσβεσης κραδασμών που εγγυάται ξεκούραστη εργασία για τον οδηγό.

Καλύτερη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Εξατομικευμένες λύσεις για ειδικές απαιτήσεις εργασίας διασφαλίζουν ότι η χρήση των περονοφόρων μηχανημάτων παρουσιάζει εξαιρετική σχέση κόστους-απόδοσης σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στον χειρισμό ογκωδών φορτίων.

Μεγαλύτερη αξιοπιστία

Τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης ανά 1.000 ώρες λειτουργίας αποδεικνύουν την αξιόπιστη λειτουργία των περονοφόρων μηχανημάτων. Μικρές απαιτήσεις συντήρησης και εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα διευκολύνουν το service και μειώνουν τον χρόνο μη διαθεσιμότητας.

Περονοφόρα μηχανήματα για όλες τις ανάγκες

Κάθε κλάδος έχει τις δικές του απαιτήσεις, αλλά και μεταξύ των διαφόρων εταιρειών του ίδιου κλάδου οι απαιτήσεις σε περονοφόρα μηχανήματα διαφέρουν. Για τον λόγο αυτό διαθέτουμε reach trucks για ειδικές εργασίες, όπως για τη μεταφορά ογκωδών φορτίων ή τη στοίβαξη παλετών. Οι σειρές reach trucks προσφέρουν επίσης μια πληθώρα επιλογών με προϊόντα που διαθέτουν την ικανότητα φόρτωσης και το ύψος ανύψωσης που απαιτείται για την εκάστοτε εφαρμογή. Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, όπως περονοφόρα μηχανήματα ειδικά σχεδιασμένα για χρήση σε αποθήκες-ψυγεία, πόρτα για προστασία από ρεύματα αέρος και θερμαινόμενο κάθισμα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ή τιμόνι με περιστροφή 360° για ελιγμούς σε εξαιρετικά περιορισμένο χώρο.