• 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 7710 (mm)

Reach Trucks R14 – R20 G

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Reach trucks για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αποθηκών

Η σειρά των reach trucks R14 – R20 G ενδείκνυται για συνδυασμένη χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αποθηκών, δηλαδή για εργασίες μεταφοράς σε εναλλασσόμενο περιβάλλον, όπως κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση φορτηγών. Οι μεγάλων διαστάσεων ελαστικοί τροχοί, η μονάδα μετάδοσης κίνησης με σύστημα απόσβεσης κραδασμών, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και η προστατευμένη από δονήσεις καμπίνα οδηγού εγγυώνται άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση. Αυτό σημαίνει ότι τα ευέλικτα reach trucks R14 – R20 G λειτουργούν με χαμηλά επίπεδα κραδασμών σε ανισόπεδες εξωτερικές επιφάνειες, ενώ παράλληλα εγγυώνται υψηλές επιδόσεις κατά τη διακίνηση φορτίων σε στενούς διαδρόμους ραφιών στο εσωτερικό της αποθήκης. Προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε οδηγού σε θέματα άνεσης και διακρίνονται για τους πανίσχυρους κινητήρες και την πληθώρα χαρακτηριστικών ασφάλειας που διαθέτουν.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Η προαιρετικά διαθέσιμη θωρακισμένη γυάλινη πανοραμική οροφή των reach trucks R14 – R20 G προστατεύει τον οδηγό διασφαλίζοντας παράλληλα βέλτιστη ορατότητα στο ανυψωμένο φορτίο. Το σύστημα Linde Curve Assist βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια του οδηγού προσαρμόζοντας αναλογικά την ταχύτητα στις στροφές. Τα τέσσερα συστήματα πέδησης, δηλαδή το φρένο ανάκτησης και το σύστημα πέδησης με αναστροφή ρεύματος, το αυτόματο χειρόφρενο, καθώς και το υδραυλικό σύστημα ταυτόχρονης πέδησης όλων των τροχών με φρένα που προσαρμόζονται αυτόματα στους τροχούς στήριξης, επιτρέπουν στον οδηγό να ακινητοποιεί γρήγορα το περονοφόρο μηχάνημα μόλις διαπιστωθεί κίνδυνος. Η ένδειξη του ύψους ανύψωσης και η προαιρετικά διαθέσιμη ένδειξη υπολογισμού του βάρους βοηθούν τον οδηγό κατά τον χειρισμό του φορτίου. Το χειρόφρενο, που ενεργοποιείται αυτομάτως μόλις ο οδηγός αποβιβαστεί, ακινητοποιεί το περονοφόρο μηχάνημα με ασφάλεια σε ράμπες και σε ανοδική κλίση. Ένα προστατευτικό στο ύψος των ώμων αυξάνει την ασφάλεια του οδηγού, για παράδειγμα, σε στενούς διαδρόμους ραφιών.

 • Linde Curve Assist
 • Φρένο ταυτόχρονης πέδησης όλων των τροχών
 • Τέσσερα ανεξάρτητα συστήματα πέδησης
 • Αυτόματο χειρόφρενο

Εργονομία

Τα reach trucks R14 – R20 G της Linde διαθέτουν καμπίνα μονωμένη από τους κραδασμούς που μεταφέρονται από το υπόλοιπο σασί, κονσόλα χειρισμού ρυθμιζόμενη από τον χρήστη, καθώς και υποβραχιόνιο με επένδυση καουτσούκ και ενσωματωμένο το σύστημα Linde Load Control. Οι ανάγκες του οδηγού σε εργονομία αποτέλεσαν βασικό μέλημα κατά το στάδιο ανάπτυξης των περονοφόρων μηχανημάτων. Το χαμηλό ύψος πρόσβασης στην καμπίνα και οι επιλογές εξατομικευμένων ρυθμίσεων για το κάθισμα του οδηγού καθιστούν το περονοφόρο μηχάνημα εξαιρετικά άνετο κατά χρήση. Το κάθισμα προσαρμόζει την αερανάρτηση στο βάρος του οδηγού. Όλα τα όργανα ελέγχου έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον ακριβή χειρισμό υψηλών επιδόσεων χωρίς κόπωση του οδηγού.

 • Σασί με σύστημα απόσβεσης κραδασμών
 • Κάθισμα και κονσόλα ρυθμιζόμενα από τον χειριστή
 • Υποβραχιόνια με επένδυση καουτσούκ και ενσωματωμένα όργανα ελέγχου
 • Χαμηλό ύψος πρόσβασης
 • Κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση προσαρμοζόμενη στο βάρος του οδηγού

Χειρισμός

Τα reach trucks R14 – R20 G έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της συνδυαστικής χρήσης σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Οι μεγάλων διαστάσεων ελαστικοί τροχοί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και η προστατευμένη από δονήσεις καμπίνα οδηγού εγγυώνται άνεση και ασφάλεια κατά την οδήγηση. Το σύστημα ακριβείας Linde Load Control με χειριστήριο ενσωματωμένο στο υποβραχιόνιο και η ρυθμιζόμενη από τον χρήστη αντίσταση του τιμονιού κατά την περιστροφή υποστηρίζουν τον οδηγό στις καθημερινές εργασίες του. Έτσι, το περονοφόρο μηχάνημα προσαρμόζεται στις συνήθειές σας και στις εκάστοτε συνθήκες ώστε να διασφαλίζεται απόλυτη ακρίβεια κατά τον χειρισμό. Το μικρό μήκος του μεταξονίου, το συμπαγές σασί και το τιμόνι περιστροφής κατά 180° προσφέρουν στο περονοφόρο μηχάνημα εξαιρετική ικανότητα ελιγμών. Η μεγάλη γκάμα ιστών ανύψωσης για ύψος μεταξύ 2,9 και 7,7 μέτρων επιτρέπει στα μηχανήματα να προσαρμόζονται στις εκάστοτε απαιτήσεις απόδοσης. Οι πανίσχυροι κινητήρες πορείας και ανύψωσης εγγυώνται μέγιστες επιδόσεις κατά τη διακίνηση φορτίων.

 • Ελαστικοί τροχοί στήριξης για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Linde Load Control για χειρισμό ακριβείας
 • Εξαιρετική ικανότητα ελιγμών
 • Μεγάλη γκάμα επιλογών ιστού διαφορετικού ύψους ανύψωσης
 • Εξαιρετικές επιδόσεις διακίνησης φορτίων

Service

Η συντήρηση των περονοφόρων μηχανημάτων R14 – R20 G είναι εξαιρετικά απλή χάρη στην εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα. Για πρόσβαση στα πιο σημαντικά ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα, ο τεχνικός service αρκεί να ανασηκώσει το κάθισμα του οδηγού με τη βοήθεια ενός ελατηρίου αερίου και να το μετακινήσει στο πλάι. Όλοι οι κινητήρες έχουν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Η διάγνωση βλαβών συντήρησης διενεργείται μέσω του συστήματος διαύλου πληροφοριών CAN. Οι τεχνικοί μπορούν να χρησιμοποιούν τον φορητό υπολογιστή τους και να έχουν μια εικόνα όλων των δεδομένων του περονοφόρου μηχανήματος, καθώς και να προσαρμόζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους παραμέτρους, όπως η ταχύτητα ανύψωσης. Τα διαστήματα συντήρησης ανά 1.000 ώρες λειτουργίας αποδεικνύουν την αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία των περονοφόρων μηχανημάτων.

 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα
 • Ηλεκτρικοί κινητήρες χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Πρώτο service μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
R14G 1,4 (t) 4910 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R16G 1,6 (t) 5710 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R20G 2,0 (t) 6960 (mm) 14 / 14 km/h 2836 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Προβολείς εργασίας

Οι προβολείς εργασίας LED βελτιώνουν την ορατότητα στο φορτίο σε σημεία με ανεπαρκή φωτισμό. Έτσι ο χειρισμός του περονοφόρου μηχανήματος είναι πιο ασφαλής και αποδοτικός.

Ελαστικά από πολυουρεθάνη

Τα ελαστικά από πολυουρεθάνη δεν καταστρέφουν και δεν χαράσσουν το δάπεδο της αποθήκης.

Διαχείριση στόλου

Το σύστημα διαχείρισης στόλου Linde connect: επιτρέπει την εγγραφή, την επεξεργασία και την ανάλυση των δεδομένων του περονοφόρου μηχανήματος και των δεδομένων χρήστη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι η χρήση των βιομηχανικών περονοφόρων χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αποδοτικότητας, ασφάλειας και διαφάνειας.

Σύστημα ελέγχου με μονό πεντάλ

Ορισμένοι οδηγοί προτιμούν να ελέγχουν το περονοφόρο μέσω ενός και μόνο πεντάλ. Το σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ μπορεί να αντικατασταθεί προκειμένου να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του οδηγού.

Βάση τηλεφώνου

Η βάση τηλεφώνου είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση εργασιών και αυξάνει την ασφάλεια, καθώς η οθόνη του τηλεφώνου είναι διαρκώς ορατή και ανά πάσα στιγμή προσβάσιμη στον οδηγό.

Ξύλινη λαβή για τα χειριστήρια

Οι ξύλινες λαβές για τα χειριστήρια της Linde αναβαθμίζουν την καμπίνα του οδηγού. Κατασκευασμένες από σκληρό ξύλο που δεν σχίζεται, προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση στην αφή, λερώνονται λιγότερο και ενδείκνυνται για οδηγούς με αλλεργία στα πλαστικά υλικά.

Εσωτερικός φωτισμός

Ο εσωτερικός φωτισμός LED δύο βαθμίδων προσφέρει στον οδηγό βέλτιστη ορατότητα στον απαραίτητο εξοπλισμό εργασίας.

Ένδειξη βάρους φορτίου

Η ένδειξη βάρους φορτίου βοηθά τον οδηγό στην ασφαλή και αποτελεσματική διακίνηση των φορτίων.

Περιμετρική ορατότητα

Ο ειδικός σχεδιασμός του ιστού ανύψωσης και η οροφή οδηγού βελτιωμένης ορατότητας εγγυώνται εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Έτσι, αυξάνεται η ασφάλεια και επιταχύνονται οι διαδικασίες χειρισμού φορτίων.

Πόρτα για προστασία από ρεύματα αέρος

Η προαιρετικά διαθέσιμη πόρτα για προστασία από ρεύματα αέρος μειώνει την εισροή αέρα κατά τη μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου της αποθήκης, καθώς και τα ρεύματα αέρα που σχηματίζονται σε μη θερμαινόμενες αποθήκες αυξάνοντας την άνεση για τον οδηγό.

Υποδοχή 12 V

Η υποδοχή 12 V επιτρέπει τη φόρτιση smartphone ή άλλου εξοπλισμού στο εσωτερικό του περονοφόρου μηχανήματος.

Ζητήστε προσφορά