• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 7710 (mm)

Reach Trucks R10 – R16 B

ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Άνεση και καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας για χρήση σε αποθήκες με ψηλά ράφια

Τα reach trucks R10 – R16 B είναι ιδανικά για αποθήκευση και συλλογή εμπορευμάτων σε μεγάλο ύψος εργασίας και σε στενούς διαδρόμους ραφιών. Με ελάχιστο κόστος ανά μετακίνηση παλέτας, επιτυγχάνουν στη βασική κατηγορία περονοφόρων τις επιδόσεις που απαιτούνται για τη διακίνηση φορτίων μικρού και μεσαίου βάρους. Εκτός της τεράστιας γκάμας διαθέσιμων μοντέλων, τα περονοφόρα μηχανήματα μπορούν να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες, π.χ. με το ύψος του ιστού ανύψωσης να κυμαίνεται μεταξύ 2,9 και 7,7 μέτρων. Τα περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας και προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης για ξεκούραστο χειρισμό. Αυτό επιτυγχάνεται ιδίως από την καμπίνα οδηγού με σύστημα απόσβεσης κραδασμών και τα όργανα ελέγχου που ρυθμίζονται από τον χρήστη.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Όπως ισχύει για όλα τα περονοφόρα μηχανήματα της Linde, τα προϊόντα της σειράς R10 – R16 B διαθέτουν στιβαρό και ανθεκτικό σασί. Το κάτω πλαίσιο έχει σχεδιαστεί με τη μορφή στιβαρής ατσάλινης κατασκευής και εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους, μεγάλη ευστάθεια και υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας. Το Linde Curve Assist προσαρμόζει την ταχύτητα του περονοφόρου μηχανήματος στις στροφές για αυξημένη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Το φρένο ταυτόχρονης πέδησης όλων των τροχών και τα τέσσερα ανεξάρτητα συστήματα πέδησης παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Το χειρόφρενο, που ενεργοποιείται αυτομάτως μόλις ο οδηγός αποβιβαστεί από το περονοφόρο μηχάνημα, παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια σε ράμπες και σε ανοδική κλίση.

 • Linde Curve Assist
 • Φρένο ταυτόχρονης πέδησης όλων των τροχών
 • Τέσσερα ανεξάρτητα συστήματα πέδησης
 • Προαιρετική θωρακισμένη γυάλινη πανοραμική οροφή

Εργονομία

Τα reach trucks της Linde έχουν σχεδιαστεί με βάση τις απαιτήσεις των οδηγών σε θέματα εργονομίας. Αυτό ισχύει για ολόκληρο το περονοφόρο μηχάνημα - από το σασί με σύστημα απόσβεσης κραδασμών μέχρι την κονσόλα ελέγχου που ρυθμίζεται από τον χρήστη και τα υποβραχιόνια με επένδυση καουτσούκ όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το σύστημα Linde Load Control. Όλα τα όργανα ελέγχου έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ακρίβεια, τις υψηλές επιδόσεις και τον ξεκούραστο χειρισμό. Το χαμηλό ύψος πρόσβασης της καμπίνας σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες επιλογές ρύθμισης του καθίσματος προστατεύουν τον οδηγό και προσφέρουν αυξημένη απόδοση λειτουργίας.

 • Μειωμένοι κραδασμοί
 • Κάθισμα και κονσόλα ρυθμιζόμενα από τον χειριστή
 • Υποβραχιόνια με επένδυση καουτσούκ και ενσωματωμένα όργανα ελέγχου
 • Χαμηλό ύψος πρόσβασης
 • Ακριβής και ξεκούραστος χειρισμός

Χειρισμός

Τα reach trucks R10 - R16 B διαθέτουν πανίσχυρους κινητήρες μετάδοσης κίνησης και ανύψωσης, καθώς και ανθεκτικούς στη στρέψη βασικούς ή τριπλούς ιστούς κλίσης ώστε να εγγυώνται απόλυτη ακρίβεια κατά τον χειρισμό. Χάρη στο Linde Load Control είναι επίσης εφικτός ο χειρισμός του ιστού ανύψωσης και των περονών με απόλυτη ευαισθησία. Το μικρός μήκος του μεταξονίου, το συμπαγές σασί και το τιμόνι περιστροφής κατά 180° προσφέρουν στα περονοφόρα μηχανήματα εξαιρετική ικανότητα ελιγμών. Η αντίσταση του τιμονιού κατά την περιστροφή είναι ρυθμιζόμενη. Το κάθισμα και η κονσόλα μπορούν να προσαρμοστούν με ακρίβεια στις απαιτήσεις του οδηγού διευκολύνοντας έτσι τον χειρισμό. Η ένδειξη ύψους ανύψωσης καθώς και το υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας βοηθούν τους οδηγούς να μεταφέρουν με ασφάλεια τα εμπορεύματα στο εσωτερικό της αποθήκης. Η απεριόριστη περιμετρική ορατότητα στον περιβάλλοντα χώρο και στο φορτίο διευκολύνει τους ελιγμούς ακόμη και σε στενούς διαδρόμους.

 • Πανίσχυροι κινητήρες
 • Ιστός ανύψωσης ανθεκτικός στη στρέψη
 • Ασφάλεια κατά τη διακίνηση φορτίων χάρη στο Linde Load Control
 • Μικρό μήκος μεταξονίου και τιμόνι περιστροφής κατά 180°
 • Ένδειξη ύψους ανύψωσης
 • Υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας
 • Εξαρτήματα σχεδιασμένα για άψογη ορατότητα

Service

Τα περονοφόρα μηχανήματα R10 – R16 B διαθέτουν εύκολα προσβάσιμα εξαρτήματα για απλούστερη συντήρηση. Για παράδειγμα, το κάθισμα οδηγού ανασηκώνεται με ευκολία μέσω ελατηρίου αερίου και μετακινείται στο πλάι. Ο τεχνικός service αποκτά έτσι άμεση πρόσβαση στα βασικά ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα. Το ηλεκτρονικό σύστημα διάγνωσης βλαβών διευκολύνει εξίσου τις εργασίες συντήρησης. Ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης, ο κινητήρας ανύψωσης και ο κινητήρας διεύθυνσης τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος έχουν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης και εγγυώνται υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας του περονοφόρου μηχανήματος. Τα διαστήματα συντήρησης ανά 1.000 ώρες λειτουργίας καθιστούν εξαιρετικά θετική τη σχέση κόστους-αποτελέσματος όσον αφορά τον χειρισμό του περονοφόρου μηχανήματος.

 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα
 • Ηλεκτρονικό σύστημα διάγνωσης βλαβών περονοφόρου
 • Κεντρικά μέρη του περονοφόρου, όπως οι ηλεκτρικοί κινητήρες, χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Πρώτο service μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
R10B 1,0 (t) 3832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R12B 1,2 (t) 4832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R14B 1,4 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2770 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R16B 1,6 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2780 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Προβολείς εργασίας

Οι προβολείς εργασίας LED βελτιώνουν την ορατότητα στο φορτίο και σε σημεία με ανεπαρκή φωτισμό. Έτσι ο χειρισμός του περονοφόρου μηχανήματος είναι πιο ασφαλής και αποδοτικός.

Ελαστικά από πολυουρεθάνη

Τα ελαστικά από πολυουρεθάνη δεν καταστρέφουν και δεν χαράσσουν το δάπεδο της αποθήκης.

Διαχείριση στόλου

Η εφαρμογή Linde connect: επιτρέπει την εγγραφή, την επεξεργασία και την ανάλυση των δεδομένων του περονοφόρου μηχανήματος και των δεδομένων χρήστη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι η χρήση των βιομηχανικών περονοφόρων χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αποδοτικότητας, ασφάλειας και διαφάνειας.

Σύστημα ελέγχου με μονό πεντάλ

Ορισμένοι οδηγοί προτιμούν να ελέγχουν το περονοφόρο μέσω ενός και μόνο πεντάλ. Το σύστημα ελέγχου με διπλό πεντάλ μπορεί να αντικατασταθεί προκειμένου να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες προτιμήσεις του οδηγού.

Βάση τηλεφώνου

Η βάση τηλεφώνου είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση εργασιών και αυξάνει την ασφάλεια, καθώς η οθόνη του τηλεφώνου είναι διαρκώς ορατή και ανά πάσα στιγμή προσβάσιμη στον οδηγό.

Ξύλινη λαβή για τα χειριστήρια

Οι ξύλινες λαβές για τα χειριστήρια της Linde αναβαθμίζουν την καμπίνα του οδηγού. Κατασκευασμένες από σκληρό ξύλο που δεν σχίζεται, προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση στην αφή, λερώνονται λιγότερο και ενδείκνυνται για οδηγούς με αλλεργία στα πλαστικά υλικά.

Εσωτερικός φωτισμός

Ο εσωτερικός φωτισμός LED δύο βαθμίδων προσφέρει στον οδηγό βέλτιστη ορατότητα στον απαραίτητο εξοπλισμό εργασίας.

Περιμετρική ορατότητα

Ο ειδικός σχεδιασμός του ιστού ανύψωσης και της οροφής οδηγού για βελτιστοποιημένη ορατότητα διασφαλίζει στον οδηγό εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Έτσι, αυξάνεται η ασφάλεια και επιταχύνονται οι διαδικασίες χειρισμού φορτίων.

Πόρτα για προστασία από ρεύματα αέρος

Η προαιρετικά διαθέσιμη πόρτα για προστασία από ρεύματα αέρος μειώνει την εισροή αέρα κατά τη μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου της αποθήκης, καθώς και τα ρεύματα αέρα που σχηματίζονται σε μη θερμαινόμενες αποθήκες αυξάνοντας την άνεση για τον οδηγό.

Υποδοχή 12 V

Η υποδοχή 12 V επιτρέπει τη σύνδεση και φόρτιση smartphone ή άλλου εξοπλισμού στο εσωτερικό του περονοφόρου μηχανήματος.

Τιμόνι περιστροφής κατά 360°

Το τιμόνι περιστροφής κατά 360° σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου με μονό πεντάλ επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί το περονοφόρο μηχάνημα με μεγάλη ταχύτητα ακόμη και σε περιορισμένο χώρο.

Ζητήστε προσφορά