• 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 9650 (mm)
Το reach truck R20 – R25 F της Linde

Reach Trucks R20 – R25 F

Ευέλικτοι μεταφορείς για εμπορεύματα μεγάλου μήκους

Reach trucks τεσσάρων κατευθύνσεων για στενούς διαδρόμους

Τα reach trucks τεσσάρων κατευθύνσεων R20 – R25 F έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μεταφέρουν εμπορεύματα εξαιρετικά μεγάλου μήκους σε στενούς διαδρόμους. Δεν κινούνται μόνο προς τα εμπρός και προς τα πίσω, αλλά μπορούν επίσης να κινούνται πλευρικά και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η περόνη ρυθμίζεται σε πλάτος έως δύο μέτρων, επιτρέποντας έτσι τη μεταφορά και τη στοίβαξη φορτίων εξαιρετικά μεγάλου μήκους. Φτάνοντας σε ύψος ανύψωσης έως εννιάμισι μέτρα είναι επίσης κατάλληλα για χρήση σε αποθήκες με ψηλά ράφια. Τα περονοφόρα μηχανήματα της σειράς R20 – R25 F μπορούν εύκολα να διαχειριστούν ακόμη και φορτία μεγάλου βάρους έως 2.500 kg. Είναι συνεπώς ιδανικά για φορτία μεγάλου μήκους και βάρους, όπως χαλύβδινες δοκούς και ξύλινα δοκάρια για τη βιομηχανία κατασκευών και ξυλείας, καθώς και για χρήση σε εγκαταστάσεις παραγωγής αλλά και στον κλάδο των logistics.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Τα περονοφόρα μηχανήματα τεσσάρων κατευθύνσεων R20 – R25 F διαθέτουν χειρόφρενο που ενεργοποιείται αυτομάτως μόλις ο οδηγός αποβιβαστεί από το μηχάνημα, το οποίο ακινητοποιείται με ασφάλεια σε ράμπες και επιφάνειες με κλίση. Ο συνδυασμός του ηλεκτρομαγνητικού φρένου στον κινητήριο τροχό και του υδραυλικού φρένου στον δεξιό διπλό τροχό στήριξης διασφαλίζει πέδηση ακριβείας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Ένα διαχωριστικό προστασίας από υψηλής αντοχής διαφανές πολυκαρβονικό προσφέρει στον οδηγό αξιόπιστη προστασία από την πτώση φορτίων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πανοραμική θέα. Το σύστημα επιβράδυνσης του ιστού ανύψωσης στο τέλος της διαδρομής, τόσο κατά την εμπρόσθια κίνηση όσο και κατά την ανύψωση του, επιβραδύνει σταδιακά την τελική ταχύτητα μόλις επιτευχθεί το μέγιστο ύψος ανύψωσης ή η μέγιστη προώθηση του ιστού ανύψωσης. Μια επιπρόσθετη λειτουργία επιτρέπει επίσης στο περονοφόρο μηχάνημα να μεταβαίνει αυτομάτως στη λειτουργία πολύ χαμηλής ταχύτητας, μόλις επιτευχθεί το καθορισμένο ύψος ανύψωσης έτσι ώστε τα φορτία να μπορούν να τοποθετούνται ή να συλλέγονται με ασφάλεια. Το Linde Curve Assist διασφαλίζει αναλογική προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές.

 • Αυτόματο χειρόφρενο
 • Φρένο στον κινητήριο τροχό και στον διπλό τροχό στήριξης
 • Διαχωριστικό προστασίας μεταξύ οδηγού και ιστού ανύψωσης
 • Σύστημα επιβράδυνσης ταχύτητας του ιστού στο τέλος της διαδρομής, είτε στο μέγιστο ύψος ανύψωσης είτε κατά τη μέγιστη εμπρόσθια κίνηση.
 • Λειτουργία πολύ χαμηλής ταχύτητας ενεργοποιούμενη βάσει καθορισμένου ύψους ανύψωσης
 • Linde Curve Assist

Εργονομία

Τα περονοφόρα μηχανήματα R20 – R25 F της Linde έχουν σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα τις απαιτήσεις του οδηγού για εργονομία ώστε να διασφαλίζεται η ξεκούραστη εργασία του. Το κάθισμα οδηγού, η κονσόλα χειρισμού και το ύψος της πλατφόρμας ποδιών προσαρμόζονται στις ανάγκες του οδηγού αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο άνεσης για τον οδηγό. Όργανα ελέγχου ακριβείας, εργονομικά τοποθετημένα, διασφαλίζουν υψηλών επιδόσεων χειρισμό, ενώ το χαμηλό ύψος επιβίβασης στην καμπίνα με χειρολαβή διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση από το μηχάνημα.

 • Ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού
 • Όργανα ελέγχου ρυθμιζόμενα από τον χρήστη
 • Πλατφόρμα ποδιών ρυθμιζόμενου ύψους
 • Χαμηλό ύψος πρόσβασης με χειρολαβή

Χειρισμός

Σε ό,τι αφορά την ευελιξία, τα reach trucks τεσσάρων κατευθύνσεων R20 – R25 F συνδυάζουν τις λειτουργίες των περονοφόρων με πλευρικούς βραχίονες αντιστήριξης, των περονοφόρων μηχανημάτων αντίβαρου, των reach trucks και των περονοφόρων πλάγιας φόρτωσης. Το σύστημα διεύθυνσης ακριβείας με κύκλο στροφής 360° επιτρέπει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών. Η προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία χειροκίνητης ή υδραυλικής ρύθμισης του ανοίγματος της περόνης προσφέρει σημαντική ευελιξία κατά τον χειρισμό φορτίων μεγάλου πλάτους και μήκους, καθώς και κανονικών παλετών. Η μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας σε συνδυασμό με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα επιβράδυνσης του ιστού στο τέλος της διαδρομής και η ένδειξη βάρους φορτίου και ύψους ανύψωσης, εγγυώνται μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια κατά τη διακίνηση φορτίων σε πολύ περιορισμένο χώρο. Η δομή του περονοφόρου μηχανήματος διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους διασφαλίζοντας υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας. Η τεχνολογία τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος εξοικονομεί ενέργεια ενώ παράλληλα εγγυάται μέγιστη απόδοση διακίνησης φορτίων. Οι διαθέσιμες μπαταρίες, διαβαθμισμένες ανάλογα με την απαιτούμενη ισχύ, σας επιτρέπουν να επιλέξετε την πιο αποδοτική λύση. Αυτό σημαίνει ότι το περονοφόρο μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί απόλυτα προσαρμοσμένο στις εκάστοτε απαιτήσεις λειτουργίας.

 • Σύστημα διεύθυνσης ακριβείας 360°
 • Ρυθμιζόμενο άνοιγμα περόνης
 • Μεγάλη ταχύτητα ανύψωσης και πορείας
 • Ένδειξη βάρους φορτίου και ύψους ανύψωσης
 • Ειδική σχεδίαση για ογκώδη φορτία
 • Υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας
 • Υψηλές επιδόσεις διακίνησης φορτίων
 • Γκάμα μπαταριών διαβαθμιζόμενης ισχύος

Service

Τα περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν εύκολα προσβάσιμα φθειρόμενα εξαρτήματα διασφαλίζοντας εξαιρετική ταχύτητα και αποδοτικότητα κατά τις εργασίες συντήρησης. Η τελευταίας τεχνολογίας σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN επιτρέπει στον τεχνικό service να εξάγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του περονοφόρου μηχανήματος σε κεντρικό υπολογιστή. Ο κινητήρας ανύψωσης και ο κινητήρας τριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος για τη μετάδοση κίνησης έχουν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Το τακτικό service προγραμματίζεται ανά 1.000 ώρες λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι τα περονοφόρα μηχανήματα τεσσάρων κατευθύνσεων R20 – R25 F παρουσιάζουν εξαιρετική σχέση κόστους-αποτελέσματος και εγγυώνται υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας του μηχανήματος.

 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα
 • Διάγνωση βλαβών περονοφόρου βάσει υπολογιστή
 • Τελευταίας τεχνολογίας σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN
 • Παράμετροι επιδόσεων ρυθμιζόμενες από τον χρήστη
 • Ηλεκτρικοί κινητήρες χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Service ανά 1.000 ώρες λειτουργίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Πλάτος διαδρόμου με παλέτα 800 x 1200 κατά μήκος των περονών Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
R20F 2,0 (t) 6250 (mm) 13 / 13 km/h 2823 (mm) 48 / 465 (V)/(Ah) o. kWh
R25F 2,5 (t) 7500 (mm) 13 / 13 km/h 2915 (mm) 48 / 620 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Προεπιλογή ύψους ανύψωσης

Η λειτουργία προεπιλογής ύψους ανύψωσης επιταχύνει τη διαδικασία χειρισμού, αυξάνει την ασφάλεια κατά την εργασία και απαλλάσσει τον οδηγό από το βάρος της διαρκούς επαγρύπνησης.

Καμπίνα με προστασία από τις καιρικές συνθήκες

Η ευρύχωρη θερμαινόμενη καμπίνα με προστασία από τις καιρικές συνθήκες διασφαλίζει απόλυτη άνεση, ενώ τα μεγάλα παράθυρα που διαθέτει προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή περιμετρική ορατότητα.

Άνετο κάθισμα

Ένα άνετο κάθισμα από PVC με εκτεινόμενο υποβραχιόνιο και φουσκωτό στήριγμα κεφαλής και μέσης αυξάνει την άνεση κατά την οδήγηση και προλαμβάνει την πρόωρη κόπωση.

Περιμετρική ορατότητα

Ο ειδικός σχεδιασμός του ιστού ανύψωσης και της οροφής οδηγού για βελτιστοποιημένη ορατότητα διασφαλίζει στον οδηγό εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Έτσι, αυξάνεται η ασφάλεια και επιταχύνονται οι διαδικασίες διακίνησης φορτίων.

Πλευρική κάμερα

Μια κάμερα με έγχρωμη οθόνη διευκολύνει για τον οδηγό την οδήγηση προς το πλάι και αυξάνει την ασφάλεια.

Υποδοχή 12 V

Η υποδοχή 12 V επιτρέπει τη σύνδεση και φόρτιση smartphone ή άλλου εξοπλισμού στο εσωτερικό του περονοφόρου μηχανήματος.


Ζητήστε προσφορά