Παλετοφόρα

Καθ’ οδόν με ασφάλεια και ακρίβεια σε περιορισμένο χώρο
Άνδρας που χρησιμοποιεί το παλετοφόρο Τ20 της Linde Material Handling

Γρήγορες διαδικασίες για μικρές αποστάσεις

Ακόμη και για μικρότερες αποστάσεις χρειάζεστε ένα παλετοφόρο υψηλών επιδόσεων, το οποίο καλείται να διαχειριστεί πολλές δύσκολες καταστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα: Στενοί διάδρομοι, στενές αποβάθρες φόρτωσης ή ράμπες με απότομη κλίση δυσχεραίνουν την παραλαβή και τη μεταφορά εμπορευμάτων. Για τη διασφάλιση υψηλής ικανότητας διακίνησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, η Linde Material Handling προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικά ευέλικτων παλετοφόρων. Τα παλετοφόρα αυτά διαθέτουν συστήματα διεύθυνσης μικρών διαστάσεων και ακριβείας. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνονται πολλοί χειρισμοί όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.

Τα μοντέλα με ηλεκτρικό τιμόνι διαθέτουν επίσης πανίσχυρο κινητήρα, τον οποίο η Linde συνδυάζει με φρένα ταχείας αντίδρασης. Συχνά χρησιμοποιούνται πολλαπλά συστήματα πέδησης που αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό καθιστά τη μεταφορά από το σημείο Α στο σημείο Β όχι μόνο ταχύτερη αλλά και ασφαλή. Η ανυψωτική ικανότητα των παλετοφόρων και ανυψωτικών παλετοφόρων της Linde κυμαίνεται μεταξύ 500 και 3.300 kg.

Καινοτομίες για αποτελεσματική εκτέλεση διαδικασιών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η Linde προάγει την εξέλιξη των παλετοφόρων και των ανυψωτικών παλετοφόρων της. Απώτερος στόχος είναι η ευκολία και η ταχύτητα στη μεταφορά. Ορισμένα περονοφόρα μηχανήματα πεζού χειριστή διαθέτουν τη λειτουργία SafetySpeed που προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα ανάλογα με τη θέση του βραχίονα χειρισμού: όσο πιο κάθετη η κλίση του, τόσο μικρότερη η ταχύτητα. Έτσι, ενισχύεται η ασφάλεια του χειριστή.

Οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν επίσης στα συστήματα ελέγχου. Ο μοχλός επιλογής, 360 μοιρών, και το σύστημα βραχίονα χειρισμού συμμετέχουν σε διάφορες διαδικασίες χειρισμού διευκολύνοντας σημαντικά τον έλεγχο του μηχανήματος. Ο χειριστής ελέγχει το παλετοφόρο με απόλυτη ακρίβεια κινώντας μόνο τον καρπό του.

Καλύτερες επιδόσεις με ασφάλεια

Όταν ο χώρος εργασίας είναι στενός και εμφανίζονται στον δρόμο σας πεζοί ή άλλα περονοφόρα μηχανήματα, το σύστημα πέδησης του παλετοφόρου πρέπει να λειτουργεί στην εντέλεια. Στα μοντέλα με βραχίονα διεύθυνσης, ο χειριστής βρίσκεται ορισμένες φορές εκτός του μηχανήματος και δεν προστατεύεται από το σασί.

Για τον λόγο αυτό, η Linde χρησιμοποιεί στα παλετοφόρα προστατευτικές πλατφόρμες χειριστή και εξοπλίζει τα μοντέλα πεζού χειριστή με προστατευτικά συνδυασμένα συστήματα πέδησης και υποβοήθησης: Τα φρένα με αναστροφή ρεύματος ενεργοποιούνται αυτομάτως μόλις ο χειριστής απελευθερώσει το πεντάλ ή τον διακόπτη κίνησης. Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά περίπτωση ο ηλεκτρομαγνητικός διακόπτης έκτακτης ανάγκης ή το χειρόφρενο. Ορισμένα από τα παλετοφόρα μειώνουν αυτομάτως την υψηλή ταχύτητα στις στροφές, προσαρμόζουν την οδηγική συμπεριφορά τους στις εκάστοτε συνθήκες ή υποβοηθούν κατά την οδήγηση σε επιφάνεια με ανοδική κλίση.

Για ταχύτερες διαδικασίες

Για να φτάνει ο χειριστής στον προορισμό του όταν κινείται σε περιορισμένο χώρο και να αποφεύγει περιττούς ελιγμούς, η Linde έχει συγκεντρώσει στα προϊόντα της όλα εκείνα τα στοιχεία που εγγυώνται υψηλές επιδόσεις: μικρές διαστάσεις παλετοφόρου, τιμόνι ακριβείας και πανίσχυρα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Για τον λόγο αυτό, το πλάτος πολλών παλετοφόρων μόλις που ξεπερνά το πλάτος μιας παλέτας. Το σύστημα διεύθυνσης ελέγχεται ξεκούραστα, με απαλές κινήσεις του ενός χεριού. Επιπλέον, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιταχύνει το παλετοφόρο μηχάνημα, με και χωρίς φορτίο, επιτυγχάνοντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την καθορισμένη μέγιστη ταχύτητα.

Προάσπιση της υγείας στον χώρο εργασίας

Τα παρακάτω ισχύουν κυρίως για τα παλετοφόρα με πλατφόρμα: Ο χειρισμός του μηχανήματος γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία χάρη στα διάφορα εργονομικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το κάθισμα και το υποβραχιόνιο ρυθμιζόμενου ύψους, το χαμηλό ύψος πρόσβασης και τα εργονομικά σχεδιασμένα όργανα ελέγχου.

Η θέση του χειριστή παίζει καθοριστικό ρόλο σε ορισμένα παλετοφόρα: Είναι καθισμένος σε ορθή γωνία ως προς την περόνη και δεν χρειάζεται να στρίβει το σώμα του για να έχει ορατότητα προς τα μπροστά ή προς τα πίσω. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται σημαντικά το μυοσκελετικό του σύστημα. Το ίδιο ισχύει με το σύστημα ανάρτησης της πλατφόρμας που είναι απομονωμένη από το σασί, προλαμβάνοντας έτσι τη μεταφορά δονήσεων στην καμπίνα του χειριστή.

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Σε πολλά παλετοφόρα η Linde χρησιμοποιεί πολλαπλά συστήματα πέδησης που λειτουργούν συμπληρωματικά και προσφέρουν τη βέλτιστη λύση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Έτσι, το μηχάνημα ακινητοποιείται ακριβώς στο σωστό σημείο.

Μεγαλύτερη ευκολία

Στα παλετοφόρα χρησιμοποιούνται διάφορα συστήματα διεύθυνσης, από τον μικρών διαστάσεων μοχλό επιλογής μέχρι τον πολυλειτουργικό βραχίονα χειρισμού, ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Η ιδέα πίσω από την επιλογή είναι πάντα η ίδια: Κάθε παλετοφόρο της Linde πρέπει να μπορεί να ελέγχεται ξεκούραστα, μόνο με το ένα χέρι.

Μεγαλύτερη αντοχή

Το στιβαρό σασί, ο ενισχυμένος βραχίονας χειρισμού και ο προστατευμένος από τη σκόνη κινητήρας αποτελούν βασικά στοιχεία των παλετοφόρων. Προσφέρουν στα παλετοφόρα ατελείωτες ώρες λειτουργίας, ενώ απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Καλύτερη υγεία

Τα παλετοφόρα με πλατφόρμα διαθέτουν ολοκληρωμένο σύστημα ανάρτησης. Η πλατφόρμα είναι πλήρως απομονωμένη από το σασί και απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό των δονήσεων. Με τον τρόπο αυτόν αποτρέπεται η καταπόνηση του οδηγού, ο οποίος μπορεί έτσι να παραμένει συγκεντρωμένος για περισσότερο χρόνο.

Μικρότερες διαστάσεις

Υψηλή ικανότητα φόρτωσης και μικρές εξωτερικές διαστάσεις: ο συνδυασμός αυτός σημαίνει μεγαλύτερη ικανότητα διακίνησης φορτίων, καθώς τα συμπαγή παλετοφόρα εκτελούν με μεγαλύτερη ευκολία ελιγμούς σε στενούς διαδρόμους. Σε πολλά παλετοφόρα της Linde το πλάτος ξεπερνά μετά βίας το πλάτος μιας παλέτας.

Παλετοφόρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας

Η Linde προσφέρει πολλές επιπρόσθετες επιλογές για όλα τα παλετοφόρα. Για παράδειγμα, περόνες διαφορετικού μήκους ή ελαστικά τροχών από πολυουρεθάνη για αθόρυβη κίνηση. Διατίθεται επίσης προστατευτικό πλέγμα φορτίου, σύστημα στερέωσης τερματικού εξοπλισμού, προστασία για χρήση σε αποθηκευτικούς χώρους εντός ψυγείων και πολλές ακόμη επιλογές.

Σε ορισμένα παλετοφόρα της Linde παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιλογής του τύπου των οργάνων ελέγχου. Για παράδειγμα, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ μοχλού επιλογής και τιμονιού με διπλή λαβή σε κάποιο μοντέλο ή μεταξύ βραχίονα χειρισμού και συστήματος ελέγχου ηλεκτροκίνησης σε κάποιο άλλο. Έτσι, ο χρήστης έχει πάντα στη διάθεσή του ένα παλετοφόρο που ανταποκρίνεται απόλυτα στις συνθήκες λειτουργίας της αποθήκης του.