Ευέλικτη μεταφορά, ανύψωση και συλλογή παραγγελιών

Τα παλετοφόρα M10 X και M10 XE μπορούν να ανυψώσουν την περόνη τους μέσω της ψαλιδωτής βάσης ανύψωσης σε ύψος 800 mm και διαθέτουν πολύ συμπαγή σχεδιασμό. Γι’ αυτό τα συγκεκριμένα μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιούνται για εργασίες μεταφοράς ως κινητές πλατφόρμες εργασίας ή ακόμη και για την περιστασιακή συλλογή παραγγελιών σε πολύ περιορισμένο χώρο. Η Linde προσφέρει δύο εκδόσεις: Το μοντέλο Μ10 ΧΕ διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα ανύψωσης. Ο χειριστής δεν χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθεια για την ανύψωση ή την καταβίβαση του φορτίου. Στο μοντέλο M10 X, η ανύψωση ξεκινά χειροκίνητα από τον χειριστή μέσω του βραχίονα χειρισμού. Η κατεύθυνση κίνησης μπορεί να αλλάξει με τη βοήθεια ενός μοχλού που βρίσκεται στη λαβή. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν ενισχυμένο σασί, ανθεκτικό στην παραμόρφωση, και υψηλής αντοχής βραχίονα χειρισμού. Το παλετοφόρο με ψαλιδωτή βάση ανύψωσης M10 X/XE μεταφέρει και ανυψώνει μέγιστο φορτίο βάρους 1.000 kg.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Από ύψος εργασίας 400 mm και άνω, μικροί πείροι αντιστήριξης που βρίσκονται στα δεξιά και στα αριστερά, κάτω από τους κινητήριους τροχούς, ολισθαίνουν πάνω στο δάπεδο για να σταθεροποιήσουν το παλετοφόρο όταν αυτό βρίσκεται σε στάση. Έτσι, το παλετοφόρο δεν ταλαντώνεται μόλις ο χειριστής τοποθετήσει βαριά αντικείμενα στην παλέτα ή αν μετατοπιστεί το φορτίο. Η φαρδιά λαβή του βραχίονα χειρισμού προστατεύει τα χέρια από τραυματισμούς. Η αντιολισθητική πλαστική επίστρωση που καλύπτει τη λαβή διασφαλίζει ότι ο χειριστής κρατάει σταθερά τον βραχίονα χειρισμού.

 • Διατάξεις σταθεροποίησης σε μεγάλο ύψος ανύψωσης
 • Φαρδιά λαβή βραχίονα χειρισμού για προστασία των χεριών
 • Λαβές με αντιολισθητική επίστρωση

Εργονομία

Το M10 X/XE διευκολύνει πολλούς τύπους διαδικασιών χάρη στην ψαλιδωτή βάση ανύψωσης. Ο χειριστής μπορεί να ανυψώσει την παλέτα σε μέγιστο ύψος 800 mm και, έτσι, μπορεί να εργάζεται σε κατακόρυφη θέση, προστατεύοντας την πλάτη του. Η εργασία διευκολύνεται ακόμη περισσότερο χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ανύψωσης του μοντέλου M10 XE, καθώς δεν απαιτούνται κουραστικές κινήσεις ανύψωσης μέσω του βραχίονα χειρισμού. Η έλξη και ο χειρισμός των δύο μοντέλων απαιτούν την άσκηση ελάχιστης δύναμης χάρη στους τροχούς με χαμηλή αντίσταση κύλισης.

 • Ψαλιδωτή βάση ανύψωσης για ρύθμιση σε άνετο ύψος εργασίας
 • Ηλεκτρικό σύστημα ανύψωσης στο M10 XE
 • Χαμηλή αντίσταση κύλισης

Χειρισμός

Ο χειριστής μπορεί να εργάζεται με τα παλετοφόρα M10 X-XE σε ιδανικό ύψος εργασίας και, άρα, πολύ πιο γρήγορα. Για ακόμη πιο γρήγορη συλλογή και απόθεση των παλετών, το παλετοφόρο διαθέτει στα άκρα της περόνης μικρούς τροχούς στήριξης για τη συλλογή και απόθεση εμπορευμάτων. Τα μυτερά άκρα της περόνης διεισδύουν με μεγαλύτερη ευκολία σε παλέτες συσκευασμένες με μεμβράνη συρρίκνωσης. Ο χειρισμός του μικρών διαστάσεων παλετοφόρου γίνεται γρήγορα και εύκολα μέσα σε στενούς διαδρόμους και σε περιορισμένο χώρο.

 • Τροχοί στήριξης με σύστημα ανάσυρσης και επέκτασης
 • Καλή ικανότητα ελιγμών
 • Μυτερά άκρα περόνης

Service

Με το παλετοφόρο αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για φθορές ή συντήρηση: Το ενισχυμένο ατσάλινο σασί, ανθεκτικό στην παραμόρφωση, και ο υψηλής αντοχής βραχίονας χειρισμού έχουν σχεδιαστεί για πολλά χρόνια συνεχόμενης χρήσης. Ακόμη και οι υψηλής ποιότητας κινητήριοι τροχοί και οι τροχοί στήριξης είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στη φθορά. Η μπαταρία στο μοντέλο ΧΕ εγγυάται κύκλους λειτουργίας μεγάλης διάρκειας χωρίς να απαιτούνται διακοπές για εργασίες συντήρησης: Η φόρτιση είναι αναγκαία αφού ολοκληρωθούν 50 ώρες λειτουργίας.

 • Ατσάλινο σασί ανθεκτικό στην παραμόρφωση
 • Ενισχυμένος βραχίονας χειρισμού
 • Μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στο μοντέλο ΧΕ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
M10X 1,0 (t) 715 (mm) 1372 (mm) - (V)/(Ah) o. kWh
M10XE 1,0 (t) 715 (mm) 1541 (mm) 12 / 60 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Εναλλακτικές περόνες

Εναλλακτικά, το M10 X/XE μπορεί να εξοπλιστεί με μεγαλύτερη περόνη διαστάσεων 680 x 1.150 mm.

Τροχοί και τροχοί στήριξης

Η Linde διαθέτει κινητήριους τροχούς και τροχούς στήριξης από πολυουρεθάνη. Το υλικό είναι αθόρυβο, πολύ ανθεκτικό και διαθέτει καλές ιδιότητες κύλισης. Διατίθεται επίσης έκδοση των M10 X/XE με μονό κινητήριο τροχό.

Ζητήστε προσφορά