Γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων σε περιορισμένο χώρο

Χάρη στον εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό του το παλετοφόρο ΜΤ12 είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό, ακόμη και όταν ο χώρος είναι ελάχιστος. Εγγυάται έτσι γρήγορες διαδικασίες διακίνησης φορτίων στο λιανεμπόριο, σε στενούς διαδρόμους ή σε εγκαταστάσεις παραγωγής. Το μηχάνημα διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου που μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με τον ταχυσύνδεσμο άμεσης λειτουργίας «Plug & Play». Η φόρτιση γίνεται μέσω εξωτερικού φορτιστή σε οποιαδήποτε πρίζα. Το αξιόπιστο χειρόφρενο συγκρατεί το παλετοφόρο σταθερά στη θέση του όταν αυτό βρίσκεται, για παράδειγμα, σε κεκλιμένη ράμπα φόρτωσης. Το παλετοφόρο MT12 διαθέτει στιβαρό σασί και ενισχυμένη περόνη ώστε να μεταφέρει με ευκολία φορτία βάρους έως 1.200 kg.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Ο χειριστής διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διακίνηση των φορτίων χάρη στον μεγάλου μήκους βραχίονα χειρισμού που είναι χαμηλά προσαρτημένος στο μηχάνημα. Το χαμηλωμένο σασί προστατεύει τα πόδια. Μόλις ο οδηγός απομακρύνει τα χέρια του από τον διακόπτη-πεταλούδα, το ηλεκτρομαγνητικό φρένο ακινητοποιεί αυτομάτως το μηχάνημα. Επιπλέον, ο ημικυλινδρικός διακόπτης ακινητοποίησης στην κεφαλή του βραχίονα χειρισμού ακινητοποιεί το ΜΤ12 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το αξιόπιστο χειρόφρενο συγκρατεί με ασφάλεια το παλετοφόρο με τη χαμηλή πλατφόρμα όταν αυτό ακινητοποιείται σε ανοδική κλίση ή σε κεκλιμένη ράμπα φόρτωσης.

 • Αξιόπιστο χειρόφρενο
 • Βραχίονας χειρισμού μεγάλου μήκους
 • Χαμηλωμένο σασί
 • Ηλεκτρομαγνητικό φρένο
 • Ημικυλινδρικός διακόπτης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης

Εργονομία

Όλα τα όργανα ελέγχου βρίσκονται στην εργονομικά σχεδιασμένη κεφαλή του βραχίονα χειρισμού και είναι εύκολα προσβάσιμα - σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο διπλός μοχλός-πεταλούδα για τον άνετο έλεγχο του παλετοφόρου και με τα δύο χέρια. Η μπαταρία, με βάρος μόλις 3,7 kg, μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα χάρη στον ταχυσύνδεσμο άμεσης λειτουργίας «Plug & Play».

 • Εργονομική λαβή βραχίονα χειρισμού
 • Σύστημα ελέγχου με διπλό διακόπτη-πεταλούδα
 • Μικρό βάρος μπαταρίας
 • Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων

Χειρισμός

Χάρη στον πανίσχυρο κινητήρα 0,65 kW το παλετοφόρο MT12 επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 4,5 km/h. Έτσι εκτελούνται με ταχύτητα διαδικασίες διακίνησης φορτίων συνολικού βάρους έως 1.200 kg. Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό του, το παλετοφόρο εκτελεί με ευκολία ελιγμούς ακόμη και σε περιορισμένο χώρο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου εγγυάται αδιάλειπτη λειτουργία για 3 συνεχόμενες ώρες. Η φόρτιση διαρκεί 2,5 ώρες.

 • Πανίσχυρος κινητήρας
 • Συμπαγής σχεδιασμός
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου
 • Τρεις ώρες αυτονομίας

Service

Ο στιβαρός κινητήρας συνεχούς ρεύματος επιτρέπει μεγάλα διαστήματα λειτουργίας μέχρι την επόμενη συντήρηση. Έτσι, μειώνονται τα έξοδα συντήρησης. Η συντήρηση γίνεται γρήγορα καθώς οι τεχνικοί service προβάλλουν όλα τα δεδομένα μέσω διαύλου πληροφοριών CAN. Ένας αυτόματος αναστολέας ανύψωσης στο μέγιστο ύψος ανύψωσης παρατείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων, προστατεύει τη μονάδα αντλίας και μειώνει τον θόρυβο. Επιπλέον, η μπαταρία είναι πολύ ανθεκτική: Ακόμη και κύκλοι μερικής φόρτισης δεν επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της. Το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας διακόπτει τη διαδικασία φόρτισης όταν διαπιστωθεί βραχυκύκλωμα ή υπερφόρτωση.

 • Μεγάλα διαστήματα συντήρησης
 • Δομή διαύλου πληροφοριών CAN
 • Σύστημα διαχείρισης μπαταρίας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
MT12 1,2 (t) 110 (mm) 4 / 4,5 km/h 1390 (mm) 24 / 20 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Εναλλακτικές περόνες

Για το παλετοφόρο διατίθενται περόνες διαφορετικού μήκους και πλάτους. Έτσι το μηχάνημα μπορεί να προσαρμόζεται ακριβώς στις εκάστοτε απαιτήσεις διακίνησης φορτίων.

Προστατευτικό πλέγμα φορτίου

Το στιβαρό πλέγμα ύψους 1.220 ή 1.520 mm σταθεροποιεί το φορτίο και προλαμβάνει την ολίσθησή του.

Προαιρετικά διαθέσιμη μπαταρία ιόντων λιθίου 24 V/26 Ah

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 26 Ah επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία μέχρι την επόμενη επαναφόρτιση.

Βύσμα για Η.Β.

Η Linde διαθέτει επίσης εξωτερικό φορτιστή με βύσμα τριών επαφών σύμφωνα με τις βρετανικές προδιαγραφές.

Ζητήστε προσφορά