Παραγωγικότητα, ευελιξία και ακρίβεια σε στενούς διαδρόμους

Το σασί στα παλετοφόρα T14 S, T20 – T25 S/SF είναι εξαιρετικά στενό, ξεπερνώντας μετά βίας το πλάτος μιας παλέτας. Σε συνδυασμό με τη μονάδα ηλεκτρικού τιμονιού ακριβείας, το χαρακτηριστικό αυτό εγγυάται την άψογη ικανότητα ελιγμών του παλετοφόρου. Έτσι, ακόμη και σε περιορισμένο χώρο, αυξάνεται η ικανότητα διακίνησης φορτίων. Η κατασκευή της πλατφόρμας κατέχει σημαντικό ρόλο. Είναι τελείως απομονωμένη από το σασί και απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό των δονήσεων που προκαλούνται σε ανισόπεδες επιφάνειες. Η υπερυψωμένη θέση του όρθιου χειριστή ενισχύει την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των διαδικασιών. Από τη θέση εκείνη, ο οδηγός μπορεί να διατηρεί οπτική επαφή με την περόνη και να συλλέγει με ταχύτητα τις παλέτες. Τα παλετοφόρα T14 S, T20 – T25 S/SF διαθέτουν μέγιστη ικανότητα ανύψωσης της τάξεως των 1.400, 2.000 ή 2.500 kg, ανάλογα με το μοντέλο.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Κατά τη λειτουργία, ο οδηγός παραμένει διαρκώς καλά προστατευμένος στο εσωτερικό του παλετοφόρου. Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνεται ο έλεγχος του μηχανήματος με την κίνηση του καρπού, χωρίς να απαιτούνται από τον οδηγό μεγάλες κινήσεις. Το παλετοφόρο διαθέτει επίσης διακόπτη ασφαλείας που ενεργοποιεί ένα εξαρτώμενο από το φορτίο ηλεκτρομαγνητικό φρένο. Το παλετοφόρο ακινητοποιείται γρήγορα αλλά ομαλά, ανεξάρτητα από το φορτίο που μεταφέρει. Ταυτόχρονα, χάρη στο μικρών διαστάσεων σασί ο οδηγός μπορεί να διατηρεί διαρκώς οπτική επαφή με τα άκρα της περόνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης. Ανάλογα με τον κύκλο στροφής, το παλετοφόρο προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα πορείας στις στροφές.

 • Προστατευτικό περίγραμμα περονοφόρου μηχανήματος
 • Ενισχυμένο σασί
 • Διακόπτης ασφαλείας με εξαρτώμενο από το φορτίο φρένο
 • Καλή ορατότητα στην περόνη
 • Αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας στις στροφές

Εργονομία

Οι δονήσεις κατά την οδήγηση και τον χειρισμό φορτίων καταπονούν τον οδηγό προκαλώντας του κόπωση. Για τον λόγο αυτό, τα παλετοφόρα T14 S, T20 – T25 S/SF διαθέτουν πλατφόρμα ελεύθερης ταλάντωσης, απόλυτα μονωμένη από το σασί, η οποία απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό των δονήσεων. Για μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση διατίθεται πλάτη στήριξης με επένδυση καουτσούκ. Η εργονομική μονάδα χειρισμού ελέγχεται είτε με το αριστερό είτε με το δεξί χέρι, καθιστώντας τον χειρισμό απόλυτα ξεκούραστο. Το ύψος της μονάδας ελέγχου ρυθμίζεται από τον οδηγό για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

 • Πλατφόρμα μειωμένης μετάδοσης δονήσεων
 • Πλάτη στήριξης με επένδυση καουτσούκ
 • Εργονομική μονάδα ελέγχου ρυθμιζόμενου ύψους

Χειρισμός

Ένας πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας 3 kW τροφοδοτεί τα παλετοφόρα T14 S, T20 – T25 S/SF και εγγυάται γρήγορη επιτάχυνση σε μέγιστη ταχύτητα 12 km/h. Επιπλέον, το στενό σασί διευκολύνει την εκτέλεση ελιγμών σε περιορισμένο χώρο. Διατίθενται δύο βασικές εκδόσεις, έτοιμες για χρήση: Στην έκδοση S, ο οδηγός στέκεται κάθετα προς την περόνη και ελέγχει κάθε κίνηση με ακρίβεια και ξεκούραστα με τη βοήθεια μοχλού επιλογής. Στην έκδοση SF, ο οδηγός στέκεται μπροστά, προς την κατεύθυνση της περόνης, και ελέγχει το παλετοφόρο με τη βοήθεια του συμπαγούς και εύχρηστου συστήματος διεύθυνσης με διπλή λαβή.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας 3 kW
 • Εναλλακτικά συστήματα διεύθυνσης
 • Συμπαγές σασί
 • Καλή ικανότητα ελιγμών

Service

Ο τεχνικός service προσεγγίζει με ευκολία όλα τα σημαντικά εξαρτήματα, πίσω από το κάλυμμα. Μπορεί να ελέγχει γρήγορα όλα τα δεδομένα του παλετοφόρου μέσω notebook συνδεδεμένου στο σύστημα διαύλου πληροφοριών CAN. Ο τριφασικός κινητήρας προστατεύεται από σκόνη και ρύπανση και, άρα, έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Το ενισχυμένο σασί και τα ειδικά διαμορφωμένα άκρα περόνης, που εισέρχονται ομαλά στην παλέτα και προστατεύουν ολόκληρο το μηχάνημα, εγγυώνται ευστάθεια και αντοχή.

 • Σύστημα με δίαυλο πληροφοριών CAN για προστασία του ηλεκτρονικού συστήματος
 • Εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα
 • Τριφασικός κινητήρας χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Ενισχυμένο σασί

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
T20S 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T20SF 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Λαβή στήριξης στην αριστερή πλευρά

Τερματικός εξοπλισμός, σαρωτές, πίνακες σημειώσεων, σύνεργα γραφής και επιμέρους προεκτάσεις στερεώνονται στη διαθέσιμη ράβδο.

Πίνακας σημειώσεων

Για να έχετε μονίμως μπροστά σας την παραγγελία: Ο ευδιάκριτος πίνακας σημειώσεων διευκολύνει τις διαδικασίες συλλογής παραγγελιών και μεταφοράς.

Διαχείριση στόλου

Το σύστημα διαχείρισης στόλου Linde connect: επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάλυση της χρήσης των περονοφόρων μηχανημάτων με στόχο τη βελτιστοποίηση της συντήρησης ή την καλύτερη αξιοποίηση του στόλου.

Αντιστάθμιση ανισόπεδων επιφανειών

Το σύστημα αντισταθμίζει τυχόν ανισόπεδες επιφάνειες διασφαλίζοντας ότι και οι τέσσερις τροχοί εφάπτονται διαρκώς στο έδαφος. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ευστάθεια του παλετοφόρου.

Προειδοποιητικό φως

Βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στη χειρολαβή στη δεξιά πλευρά του παλετοφόρου και προειδοποιεί πεζούς και άλλα περονοφόρα μηχανήματα.

Έλεγχος πρόσβασης

Η λειτουργία ελέγχου πρόσβασης στο σύστημα διαχείρισης στόλου της Linde ενημερώνει τον διαχειριστή στόλου ποιος οδηγός χειρίζεται το εκάστοτε μηχάνημα. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού θέσει σε λειτουργία το περονοφόρο μηχάνημα.

Ζητήστε προσφορά