• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 675 (mm)

Παλετοφόρα T16 L

Ο εργονομικός βοηθός σας στις μεταφορές

Η μεταφορά και η περιστασιακή συλλογή παραγγελιών γίνονται πλέον με μεγαλύτερη εργονομία, ασφάλεια και ταχύτητα

Το παλετοφόρο με σύστημα ανύψωσης για συλλογή παραγγελιών T16 L καθιστά ευκολότερη τη διακίνηση φορτίων και την περιστασιακή συλλογή παραγγελιών. Ο χειριστής ανυψώνει την παλέτα σε άνετο ύψος ώστε να μπορεί, στη συνέχεια, να ξεφορτώνει ή να φορτώνει τα εμπορεύματα. Επιπλέον, το παλετοφόρο προσαρμόζει αυτόματα το ύψος ανύψωσης μέσω της προαιρετικά διαθέσιμης λειτουργίας AutoLift. Το ύψος φόρτωσης για τον χειριστή παραμένει, έτσι, σταθερό ακόμη και όταν στοιβάζονται εμπορεύματα στην παλέτα. Η ενισχυμένη ατσάλινη κατασκευή προστατεύει το παλετοφόρο από τυχόν ζημιές σε περίπτωση εντατικής, συνεχόμενης χρήσης. Το χαμηλωμένο σασί καλύπτει τους τροχούς και προστατεύει τα πόδια του χειριστή. Ο πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας επιτυγχάνει καλή επιτάχυνση, ακόμη και υπό μέγιστο φορτίο βάρους 1.600 kg. Στο μέγιστο ύψος ανύψωσης το παλετοφόρο διαθέτει όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας 800 kg.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Το χαμηλωμένο σασί καλύπτει τους τροχούς και προστατεύει τα πόδια του χειριστή. Ο εξαιρετικά μεγάλου μήκους βραχίονας χειρισμού του T16 L είναι προσαρτημένος χαμηλά στο παλετοφόρο. Έτσι, όταν αυτό βρίσκεται σε κίνηση, διατηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ του χειριστή και του παλετοφόρου. Η κεφαλή του βραχίονα χειρισμού προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια καθώς περιβάλλει πλήρως τα χέρια του οδηγού. Η λειτουργία SafetySpeed είναι διαθέσιμη ως προαιρετικός εξοπλισμός. Προσαρμόζει την ταχύτητα βάσει της θέσης του βραχίονα χειρισμού - όσο πιο ψηλά βρίσκεται ο βραχίονας χειρισμού, τόσο περισσότερο μειώνεται η ταχύτητα. Έτσι, αυξάνεται η ασφάλεια σε περιορισμένο χώρο.

 • Χαμηλωμένο σασί για προστασία των ποδιών
 • Λειτουργία SafetySpeed
 • Βραχίονας χειρισμού με προστασία χεριών
 • Χαμηλό σημείο προσάρτησης του βραχίονα χειρισμού

Εργονομία

Το σύστημα ανύψωσης για συλλογή παραγγελιών του T16 L καταργεί την ανάγκη του οδηγού να γονατίζει κάτω ή να τεντώνει την πλάτη του κατά τη φόρτωση. Για τον εύκολο χειρισμό του συστήματος ανύψωσης υπάρχουν στον προαιρετικό εξοπλισμό διακόπτες στις δύο πλευρές του παλετοφόρου κατά τη βηματική λειτουργία. Το παλετοφόρο προσαρμόζεται αυτομάτως σε στο επιθυμητό ύψος συλλογής παραγγελιών με τη χρήση της προαιρετικά διαθέσιμης τεχνολογίας AutoLift. Το ύψος φόρτωσης παραμένει ιδανικό για τον χειριστή ακόμη και όταν τα εμπορεύματα στην παλέτα σχηματίζουν ψηλή στοίβα. Το T16 L διαθέτει βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων που προσφέρουν άφθονο χώρο για την άνετη αποθήκευση εξοπλισμού εργασίας.

 • Εύκολα ελεγχόμενο σύστημα ανύψωσης για συλλογή παραγγελιών
 • AutoLift για αυτόματη προσαρμογή του ύψους συλλογής παραγγελιών
 • Βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων

Χειρισμός

Ο πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας επιταχύνει γρήγορα το παλετοφόρο σε μέγιστη ταχύτητα 6 km/h, τόσο με φορτίο όσο και χωρίς. Το παλετοφόρο μπορεί επίσης να κινείται άνετα σε ανοδική κλίση, ακόμη και υπό πλήρες φορτίο. Επιπλέον, όταν προκύπτουν δύσκολες καταστάσεις, ο κινητήρας μπορεί να επιτυγχάνει υψηλότερη ροπή μέσω της λειτουργίας Booster Effect. Το όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας διατηρείται στα 800 kg ακόμη και σε μέγιστο ύψος συλλογής. Το μεγάλο πλάτος τους ιστού ανύψωσης εγγυάται ευστάθεια κατά τη μεταφορά.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας
 • Υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας
 • Μεγάλο πλάτος ιστού ανύψωσης για μεγαλύτερη ευστάθεια
 • Booster effect για υψηλότερη ροπή

Service

Τα υλικά κατασκευής του παλετοφόρου διασφαλίζουν μεγαλύτερη ευστάθεια και μειωμένα έξοδα επισκευής: Ο ιστός ανύψωσης και το φορείο περονών κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό χάλυβα. Ο βραχίονας χειρισμού και το κάλυμμα του κινητήρα είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικής αντοχής υλικά, ενισχυμένα με fiberglass. Το σασί απορροφά πολλές δονήσεις και αναταράξεις, ακόμα και υπό συνθήκες σκληρής, συνεχόμενης χρήσης. Οι εργασίες συντήρησης εκτελούνται με ταχύτητα χάρη στη σύνδεση με δίαυλο πληροφοριών CAN. Ο τεχνικός service συνδέει τον φορητό υπολογιστή του και, στη συνέχεια, διενεργεί μια γρήγορη διάγνωση σφαλμάτων του παλετοφόρου. Όλα τα φθειρόμενα εξαρτήματα του Τ16 L είναι εύκολα προσβάσιμα.

 • Ενισχυμένη κατασκευή για χαμηλά έξοδα συντήρησης
 • Δομή διαύλου πληροφοριών CAN
 • Εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
T16L 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 250 (24 / 150) (V)/(Ah) o. kWh
T16L ION 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ακουστικό σήμα

Ο προαιρετικά διαθέσιμος βομβητής ηχεί διαφορετικά από τη βασική κόρνα του παλετοφόρου και γίνεται καλύτερα αντιληπτός σε χώρους με δυνατό θόρυβο.

Προστασία των ποδιών

Η κίνηση ανύψωσης της περόνης διακόπτεται αυτόματα προτού φτάσει στην κάτω τελική της θέση προστατεύοντας έτσι τα πόδια του χειριστή.

Ενσωματωμένος φορτιστής

Ο ενσωματωμένος φορτιστής του παλετοφόρου αυξάνει την ευελιξία: Η φόρτιση του παλετοφόρου γίνεται σχεδόν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Προστασία για χρήση σε αποθηκευτικούς χώρους εντός ψυγείων

Στην έκδοση αυτή, ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το παλετοφόρο σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως -35 βαθμών Κελσίου.

Τεχνολογία ιόντων λιθίου

Χάρη στις καινοτόμες μπαταρίες ιόντων λιθίου της Linde τα περονοφόρα μηχανήματα επαναφορτίζονται σε πολύ πιο σύντομο χρόνο, ενώ μπορούν επίσης να φορτίζονται ενδιάμεσα κατά τη λειτουργία τους.

Προστατευτικό πλέγμα φορτίου

Το προστατευτικό πλέγμα σταθεροποιεί το φορτίο και αποτρέπει την ολίσθηση των παλετών.

Μπουτόν έκτακτης ανάγκης

Μόλις ο χειριστής πατήσει το μπουτόν, το παλετοφόρο ακινητοποιείται αμέσως προστατεύοντας τον ίδιο και τρίτους από κινδύνους και ζημιές.

Autolift

Αισθητήρες στο παλετοφόρο προσαρμόζουν αυτομάτως το ύψος φόρτωσης για συλλογή παραγγελιών κατά τη φόρτωση. Το ύψος φόρτωσης για τον χειριστή παραμένει, έτσι, σταθερό ακόμη και όταν στοιβάζονται εμπορεύματα στην παλέτα.

Αναλογικά ρυθμιζόμενη ταχύτητα

Αυτή η λειτουργία προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα ανάλογα με τη θέση του βραχίονα χειρισμού: όσο πιο κάθετη η θέση, τόσο χαμηλότερη η ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται ότι το παλετοφόρο δεν μπορεί να προσκρούσει στον χειριστή.

Μπουτόν πολύ χαμηλής ταχύτητας

Το παλετοφόρο κινείται αργά μόλις ο χειριστής πατήσει το μπουτόν, ακόμη κι αν ο βραχίονας χειρισμού βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση. Έτσι, αυξάνεται η ικανότητα ελιγμών σε περιορισμένο χώρο.

Πλευρικά μπουτόν ανύψωσης

Ο χειριστής ελέγχει τις λειτουργίες ανύψωσης και καταβίβασης μέσω μπουτόν που βρίσκονται πλευρικά στο σασί.

Έλεγχος πρόσβασης

Η λειτουργία ελέγχου πρόσβασης στο λογισμικό διαχείρισης στόλου Linde connect: ενημερώνει τον διαχειριστή του στόλου ή τον διαχειριστή της αποθήκης ποιος οδηγός χειρίζεται το εκάστοτε παλετοφόρο. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού θέσει σε λειτουργία το περονοφόρο μηχάνημα.

Ζητήστε προσφορά