Στιβαρότητα και ασφάλεια κατά τη μεταφορά και την οδήγηση

Τα παλετοφόρα T16, T18 και T20 διαθέτουν εξαιρετικά ενισχυμένη κατασκευή. Για παράδειγμα, ο βραχίονας χειρισμού και το κάλυμμα του κινητήρα είναι κατασκευασμένα από υλικά ενισχυμένα με fiberglass ώστε τα παλετοφόρα να εκτελούν αξιόπιστα και αδιάλειπτα ελιγμούς, διαδικασίες μεταφοράς και συλλογής παραγγελιών για πολλά χρόνια. Το χαμηλωμένο σασί παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια καλύπτοντας όλους τους τροχούς ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα πόδια του χειριστή. Ο βραχίονας χειρισμού είναι προσαρτημένος πολύ χαμηλά στο παλετοφόρο. Έτσι, ο χειριστής διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από το μηχάνημα όταν ο βραχίονας χειρισμού είναι διπλωμένος.

Το αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα πέδησης είναι εξίσου σημαντικό για την ασφάλεια των παλετοφόρων T16, T18, και T20. Τα παλετοφόρα επιταχύνουν γρήγορα χάρη στον πανίσχυρο τριφασικό κινητήρα, ενώ η λειτουργία Booster Effect παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στις δύσκολες καταστάσεις. Ανάλογα με το μοντέλο, η ανυψωτική ικανότητα μπορεί να φτάσει στα 1.600 έως 2.000 kg.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Ο σχεδιασμός του παλετοφόρου βελτιώνει την ασφάλεια του χειριστή και προστατεύει τα πόδια του, καθώς οι τροχοί καλύπτονται πλήρως από το σασί. Επιπλέον, ο βραχίονας χειρισμού είναι προσαρτημένος χαμηλά στο μηχάνημα έτσι ώστε ο χειριστής να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας κατά την κίνηση του παλετοφόρου.

Η λειτουργία SafetySpeed προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα ανάλογα με τη θέση του βραχίονα χειρισμού: όσο πιο κάθετη η κλίση του, τόσο μικρότερη η ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται ότι το παλετοφόρο δεν μπορεί να προσκρούσει στον χειριστή. Μόλις ο χειριστής μετακινήσει τον βραχίονα χειρισμού τελείως προς τα πάνω ή προς τα κάτω, το αξιόπιστο ηλεκτρομαγνητικό φρένο διασφαλίζει την άμεση ακινητοποίηση του παλετοφόρου. Το ίδιο συμβαίνει μόλις ο χειριστής απελευθερώσει τον διακόπτη κίνησης. Ο σχεδιασμός της λαβής του βραχίονα χειρισμού προστατεύει τα χέρια του χειριστή από δονήσεις.

 • Χαμηλωμένο σασί για προστασία των ποδιών
 • Αξιόπιστο σύστημα πέδησης
 • Ταχύτητα ελεγχόμενη βάσει της θέσης του βραχίονα χειρισμού
 • Βραχίονας χειρισμού με προστασία χεριών
 • Χαμηλό σημείο προσάρτησης του βραχίονα χειρισμού

Εργονομία

Ο χειριστής έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα όργανα ελέγχου στον βραχίονα χειρισμού και με τα δύο χέρια. Επιπλέον, ο βραχίονας χειρισμού διαθέτει μεγάλο μήκος ώστε να ελέγχεται με μεγαλύτερη ευκολία σε κλειστές στροφές. Ο χειριστής μπορεί να φυλάσσει χαρτί συσκευασίας, σύνεργα γραφής και άλλο εξοπλισμό εργασίας στις εύκολα προσβάσιμες, βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων.

 • Βραχίονας χειρισμού ελεγχόμενος από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του παλετοφόρου
 • Μεγάλου μήκους βραχίονας χειρισμού
 • Βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων

Χειρισμός

Ο πανίσχυρος, ψηφιακά ελεγχόμενος τριφασικός κινητήρας διασφαλίζει γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, ο τεχνικός προσαρμόζει τις παραμέτρους απόδοσης του παλετοφόρου ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα διακίνησης φορτίων.

Με τη χρήση της λειτουργίας Booster Effect, ο κινητήρας αυξάνει αυτόματα τη ροπή και, κατ’ επέκταση, την απόδοσή του. Δύσκολες συνθήκες όπως ανοδικές κλίσεις ή οδήγηση πάνω από λακκούβες δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα.

Με το μπουτόν πολύ χαμηλής ταχύτητας το παλετοφόρο κινείται αργά, ακόμη και όταν ο βραχίονας χειρισμού βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται πολλές διαδικασίες εργασίας όταν δεν υπάρχει επαρκής χώρος. Οι φαρδιοί κινητήριοι τροχοί απορροφούν τις δονήσεις και προσφέρουν στο παλετοφόρο μεγαλύτερη ευστάθεια σε ανισόπεδες επιφάνειες.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας
 • Booster effect για υψηλότερη ροπή
 • Μπουτόν πολύ χαμηλής ταχύτητας
 • Φαρδιοί κινητήριοι τροχοί για μεγαλύτερη ευστάθεια

Service

Ο τριφασικός κινητήρας έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης και, άρα, μηδενικά έξοδα service. Ο τεχνικός service έχει εύκολη πρόσβαση στα εξαρτήματα.

Επιπλέον, το παλετοφόρο διαθέτει δομή διαύλου πληροφοριών CAN: Ο τεχνικός service προβάλλει τα δεδομένα του παλετοφόρου στον φορητό υπολογιστή του για να διενεργήσει στη συνέχεια γρήγορη διάγνωση σφαλμάτων. Ο βραχίονας χειρισμού και το κάλυμμα του κινητήρα είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικής αντοχής υλικά, ενισχυμένα με fiberglass. Έτσι αποφεύγονται οι ζημιές και μειώνονται τα έξοδα συντήρησης.

 • Τριφασικός κινητήρας χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Δομή διαύλου πληροφοριών CAN
 • Εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα
 • Βραχίονας χειρισμού και κάλυμμα κινητήρα με ενίσχυση fiberglass

Προαιρετικός εξοπλισμός

Ακουστικό σήμα

Ο προαιρετικά διαθέσιμος βομβητής ηχεί διαφορετικά από τη βασική κόρνα του παλετοφόρου και γίνεται καλύτερα αντιληπτός σε χώρους με δυνατό θόρυβο.

Σύστημα ανάρτησης

Οι κινητήριοι τροχοί διαθέτουν επιπρόσθετο σύστημα ανάρτησης για να απορροφούν δονήσεις και κραδασμούς.

Ενσωματωμένος φορτιστής

Ο ενσωματωμένος φορτιστής αυξάνει την ευελιξία: Η φόρτιση του παλετοφόρου γίνεται σχεδόν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Προστατευτικό πλέγμα φορτίου

Το προστατευτικό πλέγμα σταθεροποιεί το φορτίο και αποτρέπει την ολίσθηση των παλετών.

Μπουτόν έκτακτης ανάγκης

Μόλις ο χειριστής πατήσει το μπουτόν, το παλετοφόρο ακινητοποιείται αμέσως προστατεύοντας τον ίδιο και τρίτους από κινδύνους και ζημιές.

Πλευρική αντικατάσταση μπαταρίας

Η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνεται εύκολα και ξεκούραστα από το πλάι του παλετοφόρου με τη χρήση κυλινδρικών εδράνων.

Έλεγχος πρόσβασης

Η λειτουργία ελέγχου πρόσβασης στο λογισμικό διαχείρισης στόλου Linde connect: ενημερώνει τον χειριστή ποιος οδηγός χειρίζεται το κάθε παλετοφόρο. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού θέσει σε λειτουργία το περονοφόρο μηχάνημα.

Ζητήστε προσφορά