Παλετοφόρα T20 – T25 AP/SP

Πολυχρηστική λύση για τις μεταφορές σας

Άψογη εργονομία, ταχύτητα στην εργασία

Τα παλετοφόρα T20 – T25 AP/SP προσφέρουν εργονομικές συνθήκες εργασίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες του οδηγού. Ο σχεδιασμός του βασικού εξοπλισμού της Linde είναι ευέλικτος. Στο μοντέλο AP, ο οδηγός μπορεί να ανυψώνει την πλατφόρμα όρθιου χειριστή και να φέρει προς τα κάτω τον βραχίονα χειρισμού. Το παλετοφόρο με πλατφόρμα μετατρέπεται έτσι σε ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο πεζού χειριστή, ανάλογα με τις ανάγκες. Αντιθέτως, το μοντέλο SP διαθέτει σταθερή πλατφόρμα όρθιου χειριστή.

Το παλετοφόρο διαθέτει το σύστημα ελέγχου ηλεκτροκίνησης της Linde, με το οποίο ο χειριστής στέκεται σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση πορείας, με πλήρη ορατότητα προς τα μπροστά και προς τα πίσω. Έτσι, πολλοί ελιγμοί εκτελούνται με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα. Τα παλετοφόρα διαθέτουν μέγιστη ικανότητα ανύψωσης της τάξεως των 2.000 ή 2.400 kg, ανάλογα με το μοντέλο. Διατίθενται επίσης μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια

Η στιβαρή ατσάλινη ποδιά, που φτάνει χαμηλά μέχρι το έδαφος, απορροφά ελαφρούς κραδασμούς και προστατεύει το σώμα του οδηγού. Οι μικρές διαστάσεις της μονάδας τιμονιού διασφαλίζουν ότι ο οδηγός παραμένει διαρκώς κατά την οδήγηση εντός του στιβαρού πλαισίου του παλετοφόρου.

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν τρία ανεξάρτητα συστήματα πέδησης που εγγυώνται την ασφάλεια του οδηγού και του φορτίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης. Μόλις ο χειριστής απομακρύνει το πόδι του από τον διακόπτη κίνησης, ενεργοποιείται αυτομάτως το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα πέδησης. Το ίδιο συμβαίνει, μόλις απελευθερωθεί ο διακόπτης ασφαλείας ή ενεργοποιηθεί το μπουτόν έκτακτης ανάγκης.

 • Στιβαρή ατσάλινη ποδιά
 • Τιμόνι μικρών διαστάσεων
 • Τρία ανεξάρτητα συστήματα πέδησης

Εργονομία

Στο μοντέλο SP, ο οδηγός στέκεται λοξά προς τη φορά της περόνης, σε γωνία περίπου 45 μοιρών. Η θέση αυτή του επιτρέπει να έχει περιμετρική ορατότητα. Έτσι, δεν χρειάζεται να στρίβει και να καταπονεί το σώμα του κατά την οπισθοπορεία.

Η πλάτη στήριξης με επένδυση καουτσούκ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η πλατφόρμα όρθιου χειριστή διαθέτει επίσης ενισχυμένη επένδυση καουτσούκ ώστε να μην τραντάζεται το σώμα του οδηγού όταν το παλετοφόρο περνά πάνω από ανισόπεδες επιφάνειες, μειώνοντας σημαντικά τη σωματική του καταπόνηση. Και στα δύο μοντέλα, ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα ηλεκτρικό τιμόνι ακριβείας το οποίο χειρίζεται χωρίς κόπο. Έχει επίσης πρόσβαση σε φαρδιές, βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων. Έτσι, ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσεγγίσει τα σύνεργα που χρειάζεται.

 • Στάση όρθιου χειριστή σε γωνία 45 μοιρών
 • Βαθιές επιφάνειες εναπόθεσης αντικειμένων
 • Πλάτη στήριξης με επένδυση καουτσούκ
 • Πλατφόρμα όρθιας θέσης χειριστή με σύστημα απόσβεσης κραδασμών

Χειρισμός

Το παλετοφόρο T20 – T25 AP/SP επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 10 km/h, με και χωρίς φορτίο, και κινείται με άνεση σε ανοδική κλίση έως 13%. Ο συνδυασμός του τριφασικού κινητήρα 3 kW και των τροχών ενεργητικής στήριξης εγγυώνται τη γρήγορη και δυνατή επιτάχυνση του παλετοφόρου. Η υδραυλική ανάρτηση των τροχών προσαρμόζεται στο φορτίο, στις συνθήκες οδήγησης και στην ταχύτητα πορείας διασφαλίζοντας ανά πάσα στιγμή ευστάθεια και αξιόπιστη πρόσφυση. Όταν το παλετοφόρο βρίσκεται σε ανοδική κλίση, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα δεν αφήνει το μηχάνημα να τσουλήσει προς τα πίσω κατά την εκκίνηση.

Στο μοντέλο SP, το σύστημα ελέγχου ηλεκτροκίνησης της Linde συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας κατά τη διακίνηση φορτίων. Στο συμπαγές τιμόνι βρίσκονται ενσωματωμένα όλα τα όργανα ελέγχου, που ο οδηγός μπορεί και χειρίζεται με ταχύτητα με το αριστερό ή το δεξί χέρι.

 • Πανίσχυρος τριφασικός κινητήρας
 • Τροχοί ενεργητικής στήριξης
 • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα για εκκίνηση σε ανοδική κλίση
 • Σύστημα ελέγχου ηλεκτροκίνησης

Service

Η δομή διαύλου πληροφοριών CAN των παλετοφόρων διευκολύνει τη διαδικασία του service. Ο τεχνικός συνδέεται με το notebook του και μπορεί να δει όλα τα δεδομένα του παλετοφόρου. Μπορεί επίσης να έχει γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα του παλετοφόρου.

Η τεχνολογία τριφασικού ρεύματος του ηλεκτρικού κινητήρα έχει μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Επιπλέον, η ενισχυμένη κατασκευή διασφαλίζει ότι το παλετοφόρο είναι ανθεκτικό σε σκληρή, συνεχόμενη χρήση και απαιτεί περιστασιακά μόνο συντήρηση. Κάθε περόνη έχει φέρουσα ικανότητα έως 2.000 kg χωρίς να κάμπτεται, ενώ το παλετοφόρο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από χυτό χάλυβα.

 • Προβολή δεδομένων περονοφόρου μηχανήματος μέσω της σύνδεσης με δίαυλο πληροφοριών CAN
 • Τεχνολογία τριφασικού ρεύματος χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
 • Ενισχυμένη κατασκευή για χαμηλά έξοδα συντήρησης
 • Εύκολη πρόσβαση στα φθειρόμενα εξαρτήματα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Model Ικανότητα φόρτωσης/Φορτίο Λειτουργία ανύψωσης Ταχύτητα πορείας, με/χωρίς φορτίο Ακτίνα στροφής Τάση/ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίας (5h)
T20AP 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20AP ION 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP ION 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP ION 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP ION 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh

Προαιρετικός εξοπλισμός

Κινητήριος τροχός

Ο κινητήριος τροχός διατίθεται σε καουτσούκ που δεν αφήνει ίχνη στο δάπεδο ή σε πολυουρεθάνη. Το υλικό είναι αθόρυβο, πολύ ανθεκτικό και διαθέτει καλές ιδιότητες κύλισης. Διατίθενται επίσης τροχοί με επιφάνεια από υλικό Wet Grip.

Βάσεις αντικατάστασης μπαταρίας

Στις βάσεις μπορούν να τοποθετηθούν έως δύο μπαταρίες, ενώ στις φορητές βάσεις αντικατάστασης χωράει μία μπαταρία.

Συστήματα στερέωσης

Τερματικός εξοπλισμός, πίνακας σημειώσεων ή μια λάμπα εργασίας LED μπορούν να τοποθετούνται στην καμπίνα του οδηγού.

Διαστάσεις περόνης

Η Linde προτείνει διάφορους τύπους περόνης σε διαφορετικό μήκος και πλάτος.

Προστασία για χρήση σε αποθηκευτικούς χώρους εντός ψυγείων

Στην έκδοση αυτή, ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το παλετοφόρο σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως -35 βαθμών Κελσίου.

Προστατευτικό πλέγμα φορτίου

Το προστατευτικό πλέγμα σταθεροποιεί το φορτίο και αποτρέπει την ολίσθηση των παλετών.

Τροχοί στήριξης

Διατίθενται μονοί ή διπλοί τροχοί από πολυουρεθάνη. Το υλικό είναι αθόρυβο, πολύ ανθεκτικό και διαθέτει καλές ιδιότητες κύλισης. Επιπλέον δεν αφήνει ίχνη σε ανοιχτόχρωμα δάπεδα.

Βελτιωμένες επιδόσεις

Η μέγιστη ταχύτητα των δύο μοντέλων έχει αυξηθεί στα 12 km/h.

Έλεγχος πρόσβασης

Η λειτουργία ελέγχου πρόσβασης στο σύστημα Linde connect: ενημερώνει τους διαχειριστές στόλου ποιος οδηγός χειρίζεται το κάθε περονοφόρο μηχάνημα. Ο οδηγός καλείται να ταυτοποιηθεί μέσω PIN ή κάρτας RFID προτού θέσει σε λειτουργία το περονοφόρο μηχάνημα.

Ζητήστε προσφορά