Περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών

Ο ευέλικτος βοηθός σας στην αποθήκη
Περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών της Linde Material Handling μετρούν το βάρος του φορτίου

Ταχύτητα και ευελιξία σε αποθήκες με περιορισμένο χώρο

Για οποιαδήποτε απόσταση μεταφοράς και ύψος στοίβαξης: Η Linde διαθέτει μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων περονοφόρων μηχανημάτων στοίβαξης παλετών για φορτία βάρους από 800 έως 2.000 kg. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνθήκες όπου απαιτείται ταχύτητα στην εργασία και όπου η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, ακόμη και όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, τα περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών, χάρη στο στενό τους σασί, δεν είναι μόνο ευέλικτα αλλά χειρίζονται το φορτίο με εξαιρετική ακρίβεια.

Επιπλέον, ο χειρισμός και η επιτάχυνση γίνονται με ακρίβεια, χωρίς τραντάγματα, αλλά και με εξοικονόμηση ενέργειας. Και όλα αυτά, χάρη στο σύγχρονο σύστημα μετάδοσης κίνησης που διαθέτουν. Επιπλέον, η υψηλών επιδόσεων τεχνολογία μετάδοσης κίνησης διασφαλίζει τη γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων. Η εργονομική κεφαλή του βραχίονα χειρισμού εγγυάται αποδοτική και ξεκούραστη εργασία, αφού ο χειριστής έχει εύκολη πρόσβαση στα όργανα ελέγχου και μπορεί να χειρίζεται το μηχάνημα με ακρίβεια.

Τεχνικός service της Linde Material Handling με εργαλειοθήκη

Τώρα το service πιο εύκολο από ποτέ

Η Linde σχεδίασε τα περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών σύμφωνα με την αρχή της μέγιστης διαθεσιμότητας στο ελάχιστο κόστος συντήρησης. Γι’ αυτό, τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι γενικότερα πολύ σταθερά. Εγκιβωτισμένα ηλεκτρικά μέρη, στιβαρό σασί και τριφασικός κινητήρας χωρίς απαιτήσεις συντήρησης αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των μηχανημάτων. Ανάλογα με τη χρήση τους, απαιτούν συντήρηση μόνο μια φορά τον χρόνο.

Μια ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων ενημερώνει τον χειριστή για την τρέχουσα κατάσταση του περονοφόρου μηχανήματος. Στην οθόνη προβάλλονται πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τις ώρες λειτουργίας και την κατάσταση συντήρησης του μηχανήματος. Μια προειδοποιητική λυχνία υποδεικνύει πότε απαιτείται service.

Κατά τη διάρκεια του service, ο τεχνικός διευκολύνεται σημαντικά στο έργο του χάρη στην κατασκευή και την τεχνολογία των μηχανημάτων στοίβαξης παλετών. Το εγκατεστημένο σύστημα διαύλου πληροφοριών CAN επιτρέπει τη γρήγορη διάγνωση βάσει των δεδομένων συντήρησης που είναι προσβάσιμα μέσω φορητού υπολογιστή. Μέσω της τεχνολογίας αυτής ο τεχνικός service μπορεί επίσης να προσαρμόζει τις παραμέτρους απόδοσης στις ανάγκες της εκάστοτε χρήσης. Επιπλέον, μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά μέρη του περονοφόρου μηχανήματος που βρίσκονται πίσω από το κάλυμμα του κινητήρα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον χρόνο των εργασιών συντήρησης.

Αξιοπιστία στην καθημερινή χρήση

Κατά τη φόρτωση ή την εκφόρτωση φορτηγών ή κατά τη συλλογή παραγγελιών σε στενές αποθήκες, η χρήση ηλεκτροκίνητων περονοφόρων μηχανημάτων στοίβαξης παλετών εγγυάται ταχύτητα στις διαδικασίες. Η Linde επικεντρώνεται στην προστασία του χειριστή, έτσι ώστε οι διαδικασίες αυτές να εκτελούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Για παράδειγμα, ο μεγάλου μήκους βραχίονας χειρισμού, ο οποίος είναι προσαρτημένος χαμηλά στο μηχάνημα, προσφέρει κατάλληλη απόσταση ασφαλείας μεταξύ του μηχανήματος και του χειριστή. Ο βραχίονας χειρισμού παρουσιάζει αντίσταση λίγο πριν το τέλος της διαδρομής του έτσι ώστε να αποφεύγεται η ακούσια πέδηση. Επιπλέον, όταν ο βραχίονας χειρισμού απελευθερώνεται, ο εγκατεστημένος αποσβεστήρας επαναφοράς εμποδίζει τη γρήγορη επιστροφή του βραχίονα σε κατακόρυφη θέση.

Η λειτουργία SafetySpeed είναι εξίσου σημαντική για την ασφάλεια: Προσαρμόζει αυτομάτως την ταχύτητα ανάλογα με τη θέση του βραχίονα χειρισμού. Ο σχεδιασμός της λαβής του βραχίονα χειρισμού και του κατώτατου άκρου του σασί προστατεύουν τον χειριστή από τυχόν τραυματισμούς. Ο ιστός ανύψωσης και το σασί είναι στρογγυλεμένα, χωρίς αιχμηρές άκρες στις οποίες θα μπορούσε να τραυματιστεί ο χειριστής.

Χειρισμός ακριβείας, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες

Τα περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών της Linde είναι τα πλέον κατάλληλα για αποθήκες με περιορισμένο χώρο. Κι αυτό χάρη στις μικρές διαστάσεις τους και τον ευέλικτο βραχίονα χειρισμού που διαθέτουν. Υπάρχουν επίσης ειδικά προσαρμοσμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία πολύ χαμηλής ταχύτητας η οποία επιτρέπει τον χειρισμό του περονοφόρου μηχανήματος σε ταχύτητα 1,5 km/h με το βραχίονα χειρισμού σε κατακόρυφη θέση. Ιδανικά για πολύ στενούς χώρους. Η λειτουργία Soft Landing προλαμβάνει τη φθορά του φορείου περονών και προστατεύει το φορτίο κατά την καταβίβαση. Η Linde έχει επίσης εξοπλίσει το περονοφόρο μηχάνημα με την προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία ανύψωσης βραχιόνων των τροχών. Ράμπες φόρτωσης, δάπεδα με κλίση ή ανισόπεδα δάπεδα αντιμετωπίζονται πλέον χωρίς πρόβλημα.

Ξεκούραστη και εργονομική οδήγηση

Η εργονομία αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό μέλημα στα περονοφόρα μηχανήματα πεζού χειριστή, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά υπό δύσκολες συνθήκες, τόσο σε μικρές όσο και σε μεσαίες αποστάσεις. Για να μπορεί ο χειριστής να χειρίζεται το μηχάνημα με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια, η Linde το εξόπλισε με ηλεκτρικό τιμόνι υποβοηθούμενο από σερβομοτέρ. Προσφέρει ευκολία ελιγμών. Ο χειρισμός γίνεται χωρίς κόπο. Επιπλέον, ο υψηλής ροπής κινητήρας διασφαλίζει ομαλή επιτάχυνση, ενώ μέσω της τεχνολογίας booster η ροπή αυξάνεται κατά περίπτωση, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται με ευκολία ακόμη και οι πιο δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Κύριο μέλημα των σχεδιαστών η ταχύτητα και η ευκολία στον χειρισμό

Θα θέλατε να μειώσετε τους χρόνους διεκπεραίωσης στις ράμπες φορτοεκφόρτωσης; Μήπως πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα διακίνησης φορτίων στην αποθήκη ή στις εγκαταστάσεις λιανικής; Τότε το γρήγορο και εύχρηστο περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Η Linde εργάζεται διαρκώς για την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων της, για παράδειγμα στην τεχνολογία μπαταριών. Επιπλέον, η εργονομία, ο σχεδιασμός με μικρές απαιτήσεις συντήρησης και η ενεργητική και παθητική ασφάλεια αποτελούν μόνιμο μέλημα των σχεδιαστών.

Περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών της Linde Material Handling με εμπορεύματα

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Μεγαλύτερη ευελιξία

Τα περονοφόρα μηχανήματα στοίβαξης παλετών της Linde διαθέτουν στενό σασί, τιμόνι ομαλής οδήγησης και τεχνολογία μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εγγυώνται την εξαιρετική ευελιξία των μηχανημάτων.

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Βραχίονας χειρισμού προσαρτημένος χαμηλά, χαμηλωμένο σασί και καλή ορατότητα διαμέσου του ιστού ανύψωσης. Τα χαρακτηριστικά αυτά εγγυώνται ασφαλείς διαδικασίες μεταφοράς και συλλογής παραγγελιών.

Μεγαλύτερη ακρίβεια

Χάρη στην εργονομική μονάδα ελέγχου ακριβείας, ο χειρισμός γίνεται με μεγάλη ακρίβεια, ευαισθησία και ευελιξία.

Καλύτερη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Η Linde έχει βελτιστοποιήσει πολλά χαρακτηριστικά των περονοφόρων μηχανημάτων της για ακόμη ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών συντήρησης. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα εύκολα προσβάσιμα εξαρτήματα και ένα σύστημα διαύλου πληροφοριών CAN για την εύκολη ανάλυση των δεδομένων του περονοφόρου μηχανήματος.

Μεγαλύτερη αντοχή

Αυτά τα περονοφόρα μηχανήματα διαθέτουν εξαιρετική αντοχή και ευστάθεια. Και όλα αυτά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και το υψηλό όριο υπολειπόμενης ανυψωτικής ικανότητας που διαθέτουν.

Περονοφόρα μηχανήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας

Κάθε εργασία συλλογής παραγγελιών ή μεταφοράς έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Γι' αυτό η Linde προσφέρει πληθώρα παραλλαγών εξοπλισμού, ακόμη και στις βασικές εκδόσεις των προϊόντων της. Έτσι προσφέρονται εκδόσεις πεζού χειριστή ή με πλατφόρμα, μηχανήματα με διάφορες δυνατότητες χειρισμού ή διαφορετικά σχέδια ιστού ανύψωσης, όπως τριπλού ιστού ή ιστού ανύψωσης με λειτουργία ανύψωσης βραχιόνων των τροχών, για να βρείτε τη λύση που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Η Linde προσφέρει επίσης ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις ή επιπρόσθετο εξοπλισμό μέσω των εμπορικών της αντιπροσώπων.