Περονοφόρα οχήματα εσωτερικής καύσης (IC trucks)

Υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για βελτιωμένες επιδόσεις στη διακίνηση φορτίων
Περονοφόρα οχήματα εσωτερικής καύσης (IC trucks) της Linde Material Handling με υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Η ταχύτητα στη διακίνηση φορτίων διασφαλίζεται μόνο όταν τα περονοφόρα οχήματα διαθέτουν υψηλής ακρίβειας συστήματα μετάδοσης ισχύος και ελέγχου, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την ικανότητα διακίνησης φορτίων. Για δεκαετίες, η Linde Material Handling θέτει τις προδιαγραφές παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας στην κατασκευή περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Η συνέργεια του υδροστατικού συστήματος άμεσης μετάδοσης κίνησης, του συστήματος ελέγχου με διπλό πεντάλ και του Linde Load Control, καθώς και ο εξαιρετικός εργονομικός σχεδιασμός των περονοφόρων οχημάτων Linde διασφαλίζουν ότι ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτελεί όλες τις εργασίες μετακίνησης και ανύψωσης με ταχύτητα και ακρίβεια. Χάρη στα ευφυή συστήματα ελέγχου και τον συντονισμό των κινητήρων πετρελαίου, υγραερίου και φυσικού αερίου, διασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η απαιτούμενη απόδοση.

Η ασφάλεια αποτελεί μια ακόμη βασική αρχή για την κατασκευή των περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης της Linde και ξεκινά από τον προηγμένο σχεδιασμό τους: όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα είναι ιδιαίτερα στιβαρά χωρίς, ωστόσο, να περιορίζουν την πλήρη ορατότητα του οδηγού. Επιπλέον, μια σειρά μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων ενισχύει τα επίπεδα ασφάλειας των περονοφόρων οχημάτων, τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική ασφάλεια.

Η μεγάλη γκάμα περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης της Linde διαθέτει ικανότητα φόρτωσης από 1,4 έως 18 τόνους.

Σημείο εστίασης: Η υδροστατική κίνηση

Το υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης διαθέτει μια αντλία που τροφοδοτείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αντλία μεταδίδει ισχύ με τη μορφή πίεσης υδραυλικού λαδιού μέσω ενός κλειστού κυκλώματος συνδεδεμένου στους δύο υδραυλικούς κινητήρες στο εσωτερικό του κινητήριου άξονα. Ο οδηγός ελέγχει τον όγκο και την κατεύθυνση της ροής υδραυλικού λαδιού, και κατ’ επέκταση την ταχύτητα και την πορεία του περονοφόρου οχήματος, μέσω δύο πεντάλ: το σύστημα ελέγχου της Linde με διπλό πεντάλ. Η κατεύθυνση του περονοφόρου οχήματος αλλάζει με την απλή εναλλαγή των πεντάλ. Όταν ο χειριστής δεν εξασκεί πίεση στα πεντάλ, το υδραυλικό κύκλωμα λαδιού κλείνει και το περονοφόρο όχημα επιβραδύνει. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται σύστημα πέδησης, αλλά ούτε και συμπλέκτης ή κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι διασφαλίζεται η αδιάλειπτη, απόλυτα ομοιόμορφη και ομαλή λειτουργία του υδροστατικού συστήματος μετάδοσης κίνησης της Linde. Αυτό το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης αποτελεί το «μυστικό» πίσω από την ακρίβεια και την απόδοση των περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης της Linde.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενός Linde IC truck

Οικονομικά και στιβαρά περονοφόρα οχήματα

Αποτελεσματικός χειρισμός, εργονομική καμπίνα και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας - όλα αυτά συνθέτουν τη βάση για τον σχεδιασμό της νέας γενιάς περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης. Έτσι, για παράδειγμα, τα νέα περονοφόρα οχήματα εσωτερικής καύσης διακρίνονται για τον εξαιρετικά οικονομικό κινητήρα τους και μπορούν να χρησιμοποιούνται χωρίς διακοπή για ασύλληπτα πολλές ώρες συνεχούς λειτουργίας, καθώς απαιτούν σπανίως service, ενώ η εύκολη πρόσβαση στις επιμέρους μονάδες του οχήματος διασφαλίζει ταχύτητα και ευκολία στη συντήρηση.

Υγεία και εργασία

Οι σχεδιαστές σχεδιάζουν τα περονοφόρα οχήματα με γνώμονα τον οδηγό, θέτοντας στο επίκεντρο την εργονομία. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στα ρυθμιζόμενα μπράτσα καθίσματος, αλλά και τα άνετα καθίσματα που δεν καταπονούν την σπονδυλική στήλη. Τα ελαστικά έδρανα στους άξονες, στον ιστό ανύψωσης και στους κυλίνδρους κλίσης, καθώς και τα άνετα καθίσματα μειώνουν τους κραδασμούς που μεταφέρονται στον οδηγό.

Το Linde Load Control που ελέγχει με ακρίβεια τον ιστό και το σύστημα διεύθυνσης με διπλό πεντάλ παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Ελέγχοντας τις ενέργειες οδήγησης με τα πόδια του, ο οδηγός μπορεί ταυτόχρονα να εκτελεί τις ενέργειες ανύψωσης με τα δάχτυλά του. Ο λειτουργικός αυτός σχεδιασμός μειώνει τις περιττές κινήσεις, επιτρέποντας στους οδηγούς να εργάζονται για περισσότερο χρόνο και πιο ξεκούραστα.

Εν κινήσει με ασφάλεια στο εσωτερικό του περονοφόρου οχήματος

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ασφάλεια του οδηγού και του φορτίου στο περονοφόρο όχημα, μεταξύ άλλων, η τέλεια ορατότητα, τα συστήματα υποβοήθησης και μια ευρεία γκάμα στοιχείων δομικής προστασίας, όπως το προστατευτικό πλαίσιο Linde Protector Frame για μοντέλα με ανυψωτική ικανότητα έως πέντε τόνους ή το βελτιωμένης ορατότητας αντίβαρο στα περονοφόρα βαρέος τύπου. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα περονοφόρα οχήματα εσωτερικής καύσης (IC trucks) της Linde εγγυώνται μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις εφαρμογές τους, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.

Συνεχής βελτίωση

Στη Linde Material Handling η συνεχής βελτίωση αποτελεί μια από τις βασικές αρχές μας. Για παράδειγμα, το υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης τελειοποιείται εδώ και κάποιες δεκαετίες, βελτιώνοντας διαρκώς τις επιδόσεις και την περιβαλλοντική απόδοση των περονοφόρων οχημάτων εσωτερικής καύσης (IC trucks). Λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την αδιάλειπτη διαθεσιμότητα του οχήματος, τις υψηλότερες επιδόσεις και τη μέγιστη ασφάλεια.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των καινοτομιών της Linde είναι τα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Linde Safety Pilot, που ενισχύει την παραγωγικότητα και την αξιοπιστία του περονοφόρου οχήματος, ή το Engine Protection System LEPS), που προλαμβάνει σοβαρές ζημιές στον κινητήρα. Το σύστημα παρακολουθεί ζωτικές παραμέτρους του κινητήρα, όπως τη στάθμη λαδιού και την πίεση λαδιού, προειδοποιώντας τον οδηγό σε περίπτωση που οι τιμές αυξηθούν υπερβολικά. Αν ο οδηγός δεν αποκριθεί στην προειδοποίηση, το σύστημαLEPS μειώνει την ταχύτητα του περονοφόρου οχήματος στο ελάχιστο.

Καλύτερη απόδοση

Ο οδηγός μπορεί να εκτελεί όλες τις ενέργειες οδήγησης και χειρισμού του ιστού ανύψωσης με ταχύτητα και ακρίβεια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χάρη στο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και το Linde Load Control.

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Η τέλεια περιμετρική ορατότητα και η σειρά συστημάτων υποβοήθησης παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινή ρουτίνα εργασίας του οδηγού.

Καλύτερη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Το υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Linde λειτουργεί χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων, συμπλέκτη, διαφορικό ή φρένα προσφέροντας, μεταξύ άλλων, χαμηλή κατανάλωση και μειωμένα έξοδα συντήρησης.

Μεγαλύτερη στιβαρότητα

Ο συνδυασμός του υδροστατικού συστήματος άμεσης μετάδοσης κίνησης και του στιβαρού κινητήρα εγγυάται σχεδόν αδιάκοπη λειτουργία για πάρα πολλές ώρες. Πολλά από τα εξαρτήματα δεν απαιτούν καν συντήρηση.

Περισσότερη άνεση

Το μέγεθος και η διαρρύθμιση της καμπίνας βασίζεται στα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας: βέλτιστο περιβάλλον για γρήγορη, ξεκούραστη εργασία.

Περονοφόρα οχήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας

Κάθε χρήση έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Γι’ αυτό η Linde προτείνει διαφορετικές παραλλαγές σχεδιασμού και μια ευρεία γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για καθεμία από τις σειρές προϊόντων της, που όπως όλες κατασκευάζεται σε σειρά παραγωγής. Έτσι διασφαλίζεται ότι κάθε περονοφόρο όχημα μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των επιμέρους χρήσεων, ενώ ο πελάτης μπορεί να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του εξοπλισμού του οχήματος.

Σε συνεργασία με ειδικούς το τμήμα πωλήσεων της Linde μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών πελατών, που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις διαθέσιμες επιλογές της σειράς παραγωγής. Οι ειδικοί αυτοί αναλύουν τα αιτήματα και, σε συνδυασμό με τα τμήματα ανάπτυξης και παραγωγής, σχεδιάζουν μια εξατομικευμένη λύση για την εκάστοτε προβλεπόμενη χρήση.

Επιπλέον, η Linde μπορεί να ενσωματώσει σε ήδη υπάρχοντα περονοφόρα οχήματα πληθώρα πρόσθετων χαρακτηριστικών, από θέρμανση και κλιματισμό (περιέχει φθοριωμένους υδρογονάνθρακες) μέχρι ολοκληρωμένη πλευρική μετατόπιση ή προβολείς εργασίας LED, όλα διαθέσιμα για τους πελάτες της Linde ως λύσεις μεταγενέστερης εγκατάστασης ώστε τα οχήματα που έχουν ήδη στη διάθεσή τους να αναβαθμίζονται διαρκώς.