Περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων

Υψηλές επιδόσεις διακίνησης φορτίων σε στενούς διαδρόμους
Δύο περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων της Linde Material Handling εν ώρα εργασίας σε αποθήκη με ψηλά ράφια.

Ταχύτητα και ασφάλεια μέσα σε αποθήκες με στενούς διαδρόμους

Ασύγκριτη παραγωγικότητα και ύψιστη ασφάλεια κατά τη διακίνηση φορτίων ακόμη και σε πολύ περιορισμένους χώρους - η Linde Material Handling σχεδίασε τα περονοφόρα οχήματα για ψηλά ράφια (turret trucks) και τα οχήματα κατακόρυφης συλλογής παραγγελιών (order pickers) ειδικά για τις ανάγκες των στενών διαδρόμων. Έτσι, το πανίσχυρο σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι κινητήρες ανύψωσης επιτρέπουν στο όχημα να κινείται και ταυτόχρονα να ανυψώνει το φορτίο και προσφέρουν στον οδηγό ταχύτατη πρόσβαση στο επιθυμητό σημείο των ραφιών.

Παράλληλα, το Linde System Control ρυθμίζει την ταχύτητα ανύψωσης και πορείας σε συνάρτηση με το βάρος του φορτίου, βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Προαιρετικά διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης της Linde προστατεύουν από ατυχήματα και συμβάλλουν στη γρήγορη πλοήγηση εντός της αποθήκης. Η αναγεννητική πέδηση με την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και την καταβίβαση του φορτίου μειώνει τα έξοδα ενέργειας και αυξάνει τη διαθεσιμότητα του οχήματος. Ανάλογα με το μοντέλο και τη διαμόρφωση, η ανυψωτική ικανότητα μπορεί να φτάσει έως τα 1.500 kg.

Περονοφόρο όχημα στενών διαδρόμων στο εσωτερικό αποθήκης

Μέγιστη απόδοση σε αποθήκες με ψηλά ράφια

Τα περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων της Linde Material Handling εγγυώνται εξαιρετικό ρυθμό κατά τη διακίνηση φορτίων: Σε ύψος ραφιού επτά μέτρων, για παράδειγμα, μπορούν να διεκπεραιώσουν έως 30 παλέτες ανά ώρα - πολύ περισσότερες από τα περονοφόρα οχήματα αντίβαρου ή τα reach trucks. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, χάρη στην ικανότητα του περονοφόρου οχήματος να κινείται και να ανυψώνει ταυτόχρονα το φορτίο. Για παράδειγμα, μια παλέτα μπορεί να μετακινηθεί πολύ γρήγορα σε μεγάλο ύψος διαγωνίως και με σταθερά μεγάλη ταχύτητα.

Συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας

Για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μετακίνηση του μεγαλύτερου δυνατού όγκου εμπορευμάτων σε στενούς διαδρόμους, τα περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων της Linde χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και το προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα πλοήγησης αποθήκης της Linde. Το σύστημα αυτό υποστηρίζει τον οδηγό και του υποδεικνύει μέσω της οθόνης την ακριβή θέση συγκεκριμένων εμπορευμάτων εντός της αποθήκης. Αρκεί απλά να ενεργοποιήσει τη λειτουργία οδήγησης για να φτάσει με ακρίβεια στον τελικό προορισμό του.

Εναλλακτικά διατίθενται διάφορα βοηθήματα εντοπισμού θέσης, όπως τα συστήματα κάμερας που διευκολύνουν τη διακίνηση φορτίων σε μεγάλο ύψος ή ο αυτόματος κύκλος εργασίας των περονών. Στην περίπτωση αυτή, το περονοφόρο όχημα εκτελεί με το πάτημα ενός μπουτόν τρεις κινήσεις κατά την εναπόθεση ή τη συλλογή της παλέτας. Το Linde System Control ανιχνεύει εάν υπάρχει φορτίο πάνω στις περόνες και ξεκινά αυτόματα τον κατάλληλο κύκλο κινήσεων.

Μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους

Οι στενοί διάδρομοι δεν είναι εύκολα ορατοί από το περονοφόρο όχημα. Για τον λόγο αυτό, τα περονοφόρα οχήματα για ψηλά ράφια της Linde διαθέτουν μια σειρά διατάξεων ασφαλείας, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ατυχημάτων για τον οδηγό και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης ασφάλειας διαδρόμου, το οποίο προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, εκτελεί συγκεκριμένες εντολές ώστε το περονοφόρο όχημα να κινείται πιο αργά αν το δάπεδο είναι ανισόπεδο ή να περιορίζεται το ύψος ανύψωσης αν υπάρχουν εμπόδια, όπως στηρίγματα οροφής. Η ασφαλής λειτουργία διασφαλίζεται ως εξής: για να τεθεί το περονοφόρο όχημα σε κίνηση ο οδηγός καλείται να χειριστεί τη μονάδα ελέγχου με τα δύο χέρια και να ενεργοποιήσει έναν διακόπτη ασφαλείας εγκατεστημένο στο κάθισμα ή στο δάπεδο της καμπίνας.

Ασφαλής χώρος εργασίας στο εσωτερικό του περονοφόρου οχήματος

Το περονοφόρο όχημα στενών διαδρόμων προσφέρει στον οδηγό έναν εργονομικό χώρο εργασίας: Όλα τα στοιχεία ελέγχου είναι εργονομικά τοποθετημένα και εύκολα προσβάσιμα. Ο χειρισμός γίνεται εύκολα με μοχλούς ελέγχου πολλαπλών κινήσεων και υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος, που καθιστά ευκολότερη την εργασία στο εσωτερικό της ευρύχωρης καμπίνας. Διάφοροι καθρέφτες και συστήματα κάμερας βελτιώνουν την περιμετρική ορατότητα ώστε ο οδηγός να αποφεύγει κινήσεις που καταπονούν το σώμα του.

Αυτόματη πλοήγηση σε στενούς διαδρόμους - πώς λειτουργεί;

Προαπαιτoύμενο για τη μεταφορά εμπορευμάτων αποτελεί πάντα το σύστημα διαχείρισης αποθήκης του πελάτη: Το κεντρικό σύστημα αποστέλλει μέσω δικτύου WiFi τα απαραίτητα δεδομένα στον δέκτη που βρίσκεται εντός του περονοφόρου οχήματος. Το περονοφόρο όχημα καθορίζει την τρέχουσα τοποθεσία του μέσω πομποδέκτη RFID ή barcodes. Ταυτόχρονα, το σύστημα μέτρησης ύψους ανύψωσης, που βρίσκεται εγκατεστημένο στο περονοφόρο όχημα, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τρέχον ύψος. Το σύστημα του περονοφόρου οχήματος συγκρίνει αυτές τις πληροφορίες με τον αποθηκευμένο χάρτη της αποθήκης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται τρισδιάστατη πλοήγηση υψηλής ακρίβειας. Ο οδηγός καλείται απλώς να χειριστεί τη λειτουργία οδήγησης.

Βίντεο εκτέλεσης εργασιών από πελάτη: Η Linde έχει εφαρμόσει την ημιαυτόματη πλοήγηση σε στενούς διαδρόμους στην Dutch MegaGroup.

5 φορές μεγαλύτερη απόδοση

Μεγαλύτερη ταχύτητα

Τα περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων μπορούν να κινούνται και να ανυψώνουν φορτία ταυτόχρονα. Επιπλέον, λόγω της στέρεας κατασκευής του περονοφόρου οχήματος η ταχύτητα πορείας, ακόμη και σε μεγάλο ύψος ανύψωσης, υπερβαίνει τη μέση ταχύτητα.

Μεγαλύτερη ασφάλεια

Ευφυή συστήματα υποβοήθησης προλαμβάνουν ατυχήματα με ανθρώπους, αλλά και συγκρούσεις με τα ράφια ή με εμπόδια στο έδαφος και στην οροφή. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Μεγαλύτερη αντοχή

Η στιβαρή τεχνολογία εγγυάται μειωμένα έξοδα συντήρησης και μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Οι τεχνικοί service μπορούν να διαβάζουν και να ελέγχουν όλα τα δεδομένα του περονοφόρου οχήματος μέσω notebook και σύνδεσης διαύλου CAN.

Καλύτερη υγεία

Όλα τα όργανα ελέγχου είναι εργονομικά διατεταγμένα και εύκολα στον χειρισμό τους, ενώ το κάθισμα μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Καλύτερος προγραμματισμός

Με τη χρήση του συστήματος διαχείρισης στόλου Linde connect: είναι επίσης εφικτή η βελτιστοποίηση του συνολικού κύκλου χρήσης των περονοφόρων οχημάτων.

Περισσότερη αντοχή

Η ενέργεια που παράγεται κατά την πέδηση και την καταβίβαση του φορτίου ανακατευθύνεται στην μπαταρία. Τα περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων μπορούν, συνεπώς, να χρησιμοποιούνται για περισσότερο χρόνο.

Καμπίνα οδηγού ενός περονοφόρου οχήματος στενών διαδρόμων

Περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων εξατομικευμένης κατασκευής

Προτείνεται ευρεία γκάμα μονάδων διαθέσιμων για τα περονοφόρα οχήματα στενών διαδρόμων της Linde - για παράδειγμα διάφοροι τύποι μοτέρ, μπαταρίας, σασί και ιστού ανύψωσης. Η απαιτούμενη ανυψωτική ικανότητα, η απόδοση διακίνησης φορτίων και το ύψος ανύψωσης θα καθορίσουν την τελική επιλογή σας. Ο εσωτερικός εξοπλισμός της καμπίνας μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας με την προσθήκη εξαρτημάτων, εναλλακτικών μονάδων ελέγχου και καθισμάτων, ή μιας κλειστής καμπίνας για χρήση σε χώρους αποθηκών-ψυγείων. Στο τέλος, ο πελάτης έχει στη διάθεσή του μια λύση σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες του, που προορίζεται για πολλές ώρες λειτουργίας.

Επιπλέον, μια ομάδα μηχανικών σχεδιάζει εξατομικευμένες λύσεις για ειδικές απαιτήσεις χρήσης από τον πελάτη.