Περονοφόρο μηχάνημα

Η νούμερο ένα επιλογή
Τα περονοφόρα της Linde Material Handling είναι η νούμερο ένα επιλογή για τον τομέα των intralogistics.

Τα περονοφόρα μηχανήματα είναι η νούμερο ένα επιλογή για τον τομέα των intralogistics. Ευέλικτα και πανίσχυρα ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά μηχανήματα είναι ιδανικά για τη μεταφορά και τη διακίνηση εμπορευμάτων σε αποθήκες, εγκαταστάσεις παραγωγής και εξωτερικούς χώρους.

Η Linde Material Handling προσφέρει με επιτυχία το ιδανικό περονοφόρο για κάθε βιομηχανία και εφαρμογή εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Η γκάμα των μηχανημάτων που προσφέρει η Linde είναι ασυναγώνιστη, με μια συλλογή που αποτελείται από 77 σειρές με έως και 382 παραλλαγές μοντέλων και πάνω από 10.000 επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού. Οι βασικές αρχές πίσω από όλα τα προϊόντα της Linde είναι η παραγωγικότητα, η ασφάλεια και η εργονομία.

Περονοφόρο μηχάνημα: Σύγκριση ηλεκτροκίνητου περονοφόρου με περονοφόρο εσωτερικής καύσης

Ηλεκτρoκίνητο περονοφόρο ή περονοφόρο εσωτερικής καύσης; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα για κάθε αποθήκη και μονάδα παραγωγής. Ο χώρος χρήσης είναι το βασικό στοιχείο που καθορίζει την επιλογή του περονοφόρου: Τα ηλεκτρoκίνητα περονοφόρα είναι ιδανικά για χρήση στο εσωτερικό της αποθήκης, καθώς παράγουν μηδενικές εκπομπές ή θόρυβο κινητήρα. Τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους, καθώς εκεί είναι πιο εύκολη η τροφοδοσία ενέργειας με τη μορφή αερίου ή πετρελαίου. Τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και συνεπώς μπορούν να αντέξουν ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ηλεκτροκίνητα περονοφόρα μηχανήματα Linde

Η Linde προσφέρει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρoκίνητων περονοφόρων, τα οποία μπορούν να διακινούν φορτία μεταξύ 1.000 και 8.000 kg. Η δύναμή τους έγκειται συγκεκριμένα στην ακρίβεια και την ευελιξία τους, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση διακίνησης φορτίων. Η Linde έχει αναπτύξει μια πανίσχυρη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης υψηλής ακρίβειας για την εύκολη και γρήγορη ανύψωση και μεταφορά φορτίων. Όλα τα μοντέλα ηλεκτρoκίνητων περονοφόρων της Linde είναι φιλικά προς τον χρήστη και διαθέτουν έναν μικρών διαστάσεων άξονα χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, που επιτρέπει στον χειριστή να πραγματοποιεί ελιγμούς με ακρίβεια χιλιοστού.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τα ηλεκτρoκίνητα περονοφόρα της Linde.
Ηλεκτροκίνητο περονοφόρο E30 από τη Linde Material Handling
Περονοφόρο εσωτερικής καύσης H16 από τη Linde Material Handling

Περονοφόρα μηχανήματα εσωτερικής καύσης Linde

Χάρη στο περονοφόρο μηχάνημα εσωτερικής καύσης, η Linde αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας εδώ και πολλά χρόνια. Η σειρά περονοφόρων εσωτερικής καύσης διαθέτει ικανότητα φόρτωσης από 1,4 έως 18 τόνους. Ο συνδυασμός υδροστατικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, συστήματος ελέγχου με διπλό πεντάλ και συστήματος Linde Load Control επιτρέπει στον χειριστή να εκτελεί κάθε κίνηση ανύψωσης και κάθε ελιγμό με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια και ταχύτητα. Το αποδοτικό σύστημα μετάδοσης ισχύος και το έξυπνο σύστημα ελέγχου εξασφαλίζουν ότι τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης έχουν πάντα άφθονη ισχύ στη διάθεσή τους.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης της Linde.
Το νέο σημείο αναφοράς για τα περονοφόρα: Το περονοφόρο μηχάνημα πετρελαίου Linde H20–H35 σε χρήση στο εσωτερικό αποθήκης

H20–H35: Τελειότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια

Το περονοφόρο πετρελαίου και αερίου H20–H35 είναι το πρώτο από τη νέα γενιά περονοφόρων της Linde, που αλλάζει τα δεδομένα από άποψη απόδοσης, εργονομίας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Αυτό το περονοφόρο μηχάνημα είναι η καλύτερη λύση για τις προκλήσεις της ροής υλικών του σήμερα και του αύριο. Το δοκιμασμένο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αποτελεί την τεχνική βάση για τα περονοφόρα, μεταφέροντας την ισχύ του βιομηχανικού κινητήρα στους κινητήριους τροχούς και στο υδραυλικό σύστημα ανύψωσης με μηδενικές απώλειες. Η στιβαρή σχεδίαση εξασφαλίζει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Περονοφόρο μηχάνημα από το εργοστάσιο: Καινούργια περονοφόρα μηχανήματα για αγορά

Συμβουλές για τη χρηματοδότηση του περονοφόρου σας

Όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα καινούργιο περονοφόρο Linde, θα λάβουν μια λύση χρηματοδότησης προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Έτσι διασφαλίζεται η ιδανική σχέση κόστους-οφέλους. Η αγορά καινούργιου μηχανήματος δεν είναι η μόνη λύση: Η Linde προσφέρει επίσης επιλογές χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), ενοικίασης, αγοράς με δόσεις και βραχυχρόνιας ενοικίασης.

Περονοφόρο μηχάνημα με «εμπειρία»: Εγκεκριμένα μεταχειρισμένα μηχανήματα

Συγκεκριμένα, start-ups, καθώς και επιχειρήσεις στο στάδιο της ανάπτυξης ή εταιρείες με μη σταθερή συχνότητα χρήσης των περονοφόρων αναζητούν πάντα ευκαιρίες για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους αναζητώντας αξιόπιστες λύσεις σε χαμηλό κόστος. Εδώ, τα εγκεκριμένα, συστηματικά ανακατασκευασμένα, μεταχειρισμένα περονοφόρα της Linde αποτελούν μια εναλλακτική λύση που εγγυάται υψηλή ποιότητα και καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Το πλήρες ιστορικό service και ο διεξοδικός έλεγχος κατά την επιστροφή του περονοφόρου εγγυώνται ότι η Linde επιλέγει αποκλειστικά την «αφρόκρεμα» του μεταχειρισμένου εξοπλισμού της για το πρόγραμμα εγκεκριμένων μεταχειρισμένων μηχανημάτων που προτείνει στους πελάτες της.

Μάθετε περισσότερα για τα μεταχειρισμένα περονοφόρα της Linde.
Διακόπτης μίζας εγκεκριμένου μεταχειρισμένου μηχανήματος Linde

Περονοφόρο για προσωρινή χρήση: Ενοικιαζόμενα μηχανήματα Linde

Ενοικιαζόμενο μηχάνημα Linde σε λειτουργία

Σε πολλές περιπτώσεις, η ενοικίαση περονοφόρου μπορεί να είναι η πιο οικονομική εναλλακτική λύση έναντι της αγοράς καινούργιου περονοφόρου, για παράδειγμα για εποχιακές αυξήσεις στις παραγγελίες ή για την προετοιμασία μεγάλων εκδηλώσεων. Η υπηρεσία ενοικιάσεων της Linde δεν σας εγγυάται μόνο ταχεία παράδοση των περονοφόρων και του εξοπλισμού που χρειάζεστε άμεσα, αλλά ταυτόχρονα σάς προσφέρει όλες τις συμβουλές και την ευελιξία που χρειάζεστε. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιούν τις ευέλικτες λύσεις μας για να αντεπεξέρχονται σε περιόδους με μεγάλο φόρτο εργασίας.

Ομάδα περονοφόρων: Σύστημα διαχείρισης στόλου της Linde

Σκεφτείτε πόσα μπορείτε να κάνετε με ένα μόνο περονοφόρο – και τώρα φανταστείτε τι μπορείτε να καταφέρετε με έναν ολόκληρο στόλο. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομικά αποδοτική διαχείριση του στόλου. Μια τέτοια διαχείριση περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τον εντοπισμό των περονοφόρων που χαλάνε συχνά ή των περονοφόρων που υπερφορτώνονται ή δεν λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με το σύστημα διαχείρισης στόλου Linde connect, η Linde παρέχει εκείνες ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζονται οι χειριστές του στόλου για την αποτελεσματική χρήση των περονοφόρων τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και το μέγεθος του στόλου, είτε πρόκειται για καινούργια είτε για υπάρχοντα περονοφόρα ή προϊόντα τρίτων κατασκευαστών.

Μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση στόλου από τη Linde.
connect-peolpe-4284_6005_BX22

Πώς λειτουργούν τα περονοφόρα μας

Βελτίωση των διαδικασιών intralogistics

Το περονοφόρο μηχάνημα είναι ένα πραγματικά πολυχρηστικό εργαλείο για την εσωτερική διακίνηση και μεταφορά εμπορευμάτων. Χάρη στα ειδικά χαρακτηριστικά τους και τις διάφορες επιλογές εξοπλισμού, τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης και τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα της Linde εξυπηρετούν με αξιοπιστία μεγάλο αριθμό τομέων της βιομηχανίας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η Linde είναι αφοσιωμένη στον ρόλο της και βρίσκει τη σωστή λύση περονοφόρου και στόλου για κάθε νέα εφαρμογή logistics.

Σχεδίαση περονοφόρου μηχανήματος

Τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδίασης κάθε περονοφόρου είναι ο ιστός ανύψωσης μπροστά και το αντίβαρο πίσω. Το φορείο περονών έχει δύο περόνες με ρυθμιζόμενη απόσταση μεταξύ τους, οι οποίες μπορούν να ανυψωθούν μέσω του υδραυλικού συστήματος.

Διάγραμμα σχεδίασης περονοφόρου μηχανήματος

1: Τροχαλία 2: Ιστός ανύψωσης 3: Αλυσίδα ανύψωσης 4: Φορείο περονών 5: Περόνη 6: Χώρος κινητήρα/μπαταρίας 7: Αντίβαρο 8: Προστατευτικό κεφαλής με κυλίνδρους κλίσης

Συστήματα μετάδοσης κίνησης περονοφόρου μηχανήματος

Κατά την αγορά ενός περονοφόρου, σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο η τιμή αγοράς αλλά και τα λειτουργικά έξοδα και, άρα, οι δαπάνες ενέργειας. Παράλληλα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μεταξύ των προτιμώμενων λύσεων αναφέρονται ολοένα συχνότερα οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και οι κυψέλες καυσίμου. Η Linde Material Handling προσφέρει υπερσύγχρονη τεχνολογία και υπηρεσίες για κάθε ενεργειακό σύστημα.

Με τέσσερα διαφορετικά ενεργειακά συστήματα, η Linde έχει την ιδανική λύση για κάθε ανάγκη στον τομέα των logistics:

Κινητήρας εσωτερικής καύσης

Τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης προσφέρουν συχνά ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα συστήματα: Χάρη στη μεγάλη τους απόσταση από το έδαφος, είναι ιδανικά για χρήση σε ανισόπεδες επιφάνειες δαπέδου. Πάνω απ’ όλα όμως, επιτυγχάνουν εντυπωσιακά υψηλές επιδόσεις κινητήρα. Αυτά τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης διατίθενται από τη Linde.

Μπαταρία μολύβδου-οξέος

Τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα με μπαταρίες μολύβδου-οξέος συνεχίζουν να είναι πολύ δημοφιλή για εφαρμογές λειτουργίας σε πολλαπλές βάρδιες, όταν δηλαδή είναι δυνατή η αλλαγή μπαταρίας ή όταν τα περονοφόρα δεν χρειάζεται να λειτουργούν συνεχώς στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, στο λιανεμπόριο όπου το περονοφόρο μηχάνημα χρησιμοποιείται για λίγες ώρες καθημερινά, κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση. Αυτά τα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα διατίθενται από τη Linde.

Μπαταρία ιόντων λιθίου

Με την τεχνολογία ιόντων λιθίου (Li-ION) της Linde, δεν απαιτούνται πλέον δαπανηρές και χρονοβόρες αλλαγές μπαταρίας, καθώς η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί ακόμη και ενδιάμεσα, κατά τη διάρκεια σύντομων παύσεων.

Κυψέλη καυσίμου

Τα περονοφόρα μηχανήματα με κυψέλη καυσίμου πληρώνονται με υδρογόνο σε ένα έως τρία λεπτά. Χάρη στον υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας, τα περονοφόρα με κυψέλη καυσίμου προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα ιδιαίτερα σε απαιτητικές εφαρμογές λειτουργίας πολλαπλών βαρδιών.

Ένα σύντομο ιστορικό των περονοφόρων Linde

Με τα περονοφόρα εσωτερικής καύσης H20–H35, η Linde αλλάζει τα δεδομένα στη βιομηχανία των περονοφόρων αντίβαρου.

2019: Νέα γενιά περονοφόρων εσωτερικής καύσης

Με τα υψηλής απόδοσης, ευέλικτα και δικτυωμένα περονοφόρα εσωτερικής καύσης της σειράς 1202, η Linde αλλάζει τα δεδομένα της βιομηχανίας για τα περονοφόρα αντίβαρου.

Η Linde Material Handling γιορτάζει την παραγωγή του 111.111ου ηλεκτροκίνητου περονοφόρου της.

2017: Ηλεκτροκίνητο περονοφόρο νούμερο 111.111

Η Linde γιορτάζει την παραγωγή του 111.111ου ηλεκτροκίνητου περονοφόρου της από τη σειρά 386. Τα περονοφόρα E12 έως E20 κυκλοφόρησαν το 2006.

Η Sabine Neuß εκφωνεί έναν λόγο με την αφορμή της παράδοσης του 750.000ού περονοφόρου Linde Material Handling στον πελάτη.

2014: 750.000ό περονοφόρο μηχάνημα και πρώτη έκθεση WoMH

Η Linde γιορτάζει την παραγωγή του 750.000ου περονοφόρου της. Η πρώτη έκθεση World of Material Handling (WoMH) προσελκύει πάνω από 6.000 επαγγελματίες επισκέπτες.

Περονοφόρο μηχάνημα της Linde Material Handling με σύστημα μετάδοσης κίνησης με κυψέλες καυσίμου μπροστά από μια δεξαμενή υδρογόνου

2009: Περονοφόρο μηχάνημα με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και κυψέλες καυσίμου

Η Linde παρουσιάζει τα πρώτα της πιλοτικά μοντέλα με εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Από το 2010, η Linde είναι ο πρώτος κατασκευαστής βιομηχανικών μηχανημάτων στην Ευρώπη που προσφέρει περονοφόρα με κυψέλες καυσίμου χωρίς ειδική παραγγελία.

Οδηγός περονοφόρου οδηγεί την κούρσα στο Κύπελλο Περονοφόρων του 2005 μέσα σε περονοφόρο της Linde Material Handling

2005: Πρωτάθλημα οδηγών περονοφόρων

Διοργανώνεται το πρώτο Κύπελλο Περονοφόρων. Πάνω από 1.500 οδηγοί συμμετέχουν στο πρώτο πρωτάθλημα για οδηγούς περονοφόρων στη Γερμανία.

Περονοφόρο μηχάνημα από τη σειρά προϊόντων 351 της Linde Material Handling ανυψώνει σωλήνες.

1985: Ο βασιλιάς των περονοφόρων

Η σειρά 351 φέρνει επανάσταση στον κόσμο των περονοφόρων μηχανημάτων. Το περονοφόρο πετρελαίου αλλάζει τα δεδομένα στη σχεδίαση και την απόδοση διακίνησης φορτίων στην «κορυφαία κατηγορία» περονοφόρων με ικανότητα φόρτωσης 2 έως 3,5 τόνων.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο περονοφόρο της Linde Material Handling

1971: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο περονοφόρο της Linde

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο περονοφόρο της Linde γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση του Ανόβερου το 1971.

Το πρώτο περονοφόρο μηχάνημα της Linde Material Handling, το Hubtrac

1959: Το πρώτο περονοφόρο μηχάνημα της Linde

Η επιτυχημένη ιστορία πίσω από τα περονοφόρα της Linde ξεκινάει το 1959: Το Hubtrac είναι το πρώτο περονοφόρο μηχάνημα με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων.