Εργαζόμενος αποθήκης φορώντας διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης της Linde Material Handling σε αποθήκη με πολύ χαμηλό φωτισμό
Bodyguard 2.0

Διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης για μέγιστη ασφάλεια

Το διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης είναι η τελευταία προσθήκη στις καινοτομίες της Linde Material HandlingΠροστατευτικό σύστημα ασφαλείας Έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τους χρήστες, ιδιαίτερα τους οδηγούς περονοφόρων μηχανημάτων και τους πεζούς, για πιθανούς κινδύνους. Η έξυπνη τεχνολογία προειδοποιεί όσους φορούν τα γιλέκα ασφαλείας για πιθανούς κινδύνους χρησιμοποιώντας φωτεινά σήματα, δονήσεις και ακουστικές προειδοποιήσεις, μεγιστοποιώντας έτσι την ασφάλεια τους.

Ο τομέας της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας διαθέτει πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας για τους εργαζόμενους όσον αφορά τα βιομηχανικά μηχανήματα. Οι αποθήκες εμπορευμάτων, οι αίθουσες παραγωγής, και οι εξωτερικοί χώροι έχουν πολύ θόρυβο και φασαρία. Τα ψηλά ράφια, οι στενοί διάδρομοι, οι στοίβες με τα προϊόντα και οι διαβάσεις με κακή ορατότητα συνεπάγονται ότι πεζοί και οδηγοί περονοφόρων μηχανημάτων δεν έχουν καλή ορατότητα στο περιβάλλον εργασίας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στη Γερμανία συμβαίνουν περίπου 11.500 ατυχήματα που αφορούν περονοφόρα μηχανήματα κάθε χρόνο. Το 44% αυτών έχουν ως αποτέλεσμα κάποιος να τραυματιστεί. Συνεπώς, η ικανότητα να βλέπετε και να σας βλέπουν είναι ουσιαστικής σημασίας.


Το διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης της Linde Material Handling βελτιώνει την ασφάλεια σε περιπτώσεις όπου η ορατότητα είναι χαμηλή. Αυτό το έξυπνο ρούχο ειδοποιεί αμέσως αυτόν που το φοράει όταν ένα περονοφόρο τον πλησιάζει, εκπέμποντας φωτεινά σήματα, ακουστικές προειδοποιήσεις και δονήσεις. Το όφελος είναι διπλό: Πρώτον, το γιλέκο προειδοποιεί τον χρήστη για τον πιθανό κίνδυνο και δεύτερον, βελτιώνει τον εντοπισμό του ίδιου του ατόμου. Έτσι αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο σύστημα Safety Guard.

Linde Safety Guard: Πάντα στην ασφαλή πλευρά

Το Linde Safety Guard είναι ένα καινοτόμο σύστημα βοήθειας που αυξάνει τα πρότυπα ασφαλείας τόσο για τους χειριστές όσο και για τους πεζούς. Αποτρέπει επίσης τις ζημιές σε εμπορεύματα και υποδομές, παρακολουθώντας ενεργά το περιβάλλον εργασίας του μηχανήματος και εκπέμποντας προειδοποιήσεις με στόχο την πρόληψη συγκρούσεων. Η μονάδα που είναι εγκατεστημένη στο περονοφόρο μηχάνημα ειδοποιεί τον χειριστή για πιθανούς κινδύνους με ηχητικές προειδοποιήσεις και φώτα LED που αναβοσβήνουν. Η οθόνη LED στον πίνακα οργάνων υποδεικνύει επίσης από ποια κατεύθυνση πλησιάζει ο πεζός. Ταυτόχρονα ο πεζός λαμβάνει ειδοποίηση, είτε μέσω ενός φορητού πομποδέκτη μεγάλης αυτονομίας είτε μέσω του γιλέκου ασφαλείας, τα οποία και τα δύο επικοινωνούν άμεσα με τη μονάδα επικοινωνίας στο περονοφόρο όχημα. Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν ηχητικές προειδοποιήσεις, φώτα που αναβοσβήνουν και δονήσεις για να προειδοποιήσουν τον χειριστή του μηχανήματος που πλησιάζει και ευαισθητοποιούν όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Εργαζόμενος αποθήκης και περονοφόρο μηχάνημα διασχίζουν διαδρόμους; ο εργαζόμενος αποθήκης είναι εύκολο να εντοπιστεί χάρη στο διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης της Linde Material Handling

Δείτε το, ακούστε το, νιώστε το: είναι εκεί όποτε το χρειάζεστε

Το διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των συμβατικών γιλέκων ασφαλείας με τα καινοτόμα προειδοποιητικά χαρακτηριστικά του συστήματος Linde Safety Guard. Αυτή η έξυπνη λύση ασφαλείας προσαρμόζεται στις παρούσες συνθήκες λειτουργίας και όχι αντίστροφα. Το γιλέκο προειδοποίησης μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στις καθημερινές πρακτικές εργασίας ως βασικό είδος ένδυσης που απαιτείται από την πολιτική υγιεινής και ασφαλείας μιας εταιρείας. Είναι άνετο όταν το φοράς, εύχρηστο και έχει μεγάλη διάρκεια χρήσης, που σημαίνει ότι η εργασία δεν επηρεάζεται και οι εργαζόμενοι αισθάνονται χαρούμενοι και ασφαλείς.

Ασφάλεια και άνεση

Το διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης διατίθεται σε έξι διαφορετικά μεγέθη. Η καλή του εφαρμογή έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα «πιασίματα» στον εξοπλισμό ή στα προϊόντα που εξέχουν από τα ράφια, ή σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο σχεδιασμός του γιλέκου επιτρέπει στον χρήστη να κινείται ελεύθερα. Η συσκευή προειδοποίησης του γιλέκου βρίσκεται στο ύψος της κλείδας, όπου ο χρήστης θα αισθανθεί ευκολότερα την ειδοποίηση δόνησης. Στην ίδια θέση είναι και η ηχητική προειδοποίηση ώστε να εκπέμπει ακριβώς δίπλα στο αυτί. Οι ρυθμίσεις προειδοποιητικού σήματος και δόνησης μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας.

Φιλικό προς τον χρήστη και με μεγάλη διάρκεια ζωής

Το διαδραστικό γιλέκο προειδοποίησης είναι εύκολο στη χρήση και λειτουργεί διαισθητικά. Ένα ηχητικό σήμα «εκκίνησης» επιβεβαιώνει ότι το γιλέκο είναι ενεργοποιημένο. Εάν η μπαταρία έχει αδειάσει ή έχει αφαιρεθεί, θα ακουστεί ένα ηχητικό σήμα «απενεργοποίησης». Ένα λαμπάκι LED δείχνει στον χρήστη την κατάσταση του πομπού ανά πάσα στιγμή και μια ένδειξη στην οθόνη μπαταρίας εμφανίζει το επίπεδο φόρτισης της. Εάν το γιλέκο αφαιρεθεί, ο αισθητήρας επιτάχυνσης απενεργοποιεί αυτόματα το γιλέκο.