Linde BlueSpot™ (προειδοποιητικό φως κατεύθυνσης)

Μπλε φως για μεγαλύτερη ασφάλεια
Linde BlueSpot™ που χρησιμοποιείται από προμηθευτή αλκοολούχων ποτών

Πρώτα η ασφάλεια! Οι εργαζόμενοι μπορεί είτε καθώς οδηγούν ένα περονοφόρο μηχάνημα είτε καθώς περπατούν, να παραβλέψουν πιθανούς κινδύνους. Μπορεί ακόμα να είναι απρόσεκτοι ή να έχουν απορροφηθεί από τη δουλειά τους. Οι δυνατοί θόρυβοι αποσπούν την προσοχή και μπορεί να καλύψουν σημαντικά προειδοποιητικά σήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα ατυχήματα σε επαγγελματικούς χώρους. Το καινοτόμο σύστημα προειδοποίησης έλευσης περονοφόρου Linde BlueSpot™ ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο χωρίς να κάνει θόρυβο.

Το φως LED του Linde BlueSpot™ είναι τοποθετημένο στο πλαίσιο της προστατευτικής οροφής και προβάλλει ένα μπλε φως προειδοποίησης στο έδαφος. Αυτό προειδοποιεί τους πεζούς και τους άλλους οδηγούς περονοφόρων όταν πλησιάζουν οχήματα. Αυτή η οπτική λύση από τη Linde Material Handling εφιστά την προσοχή στην κίνηση των περονοφόρων μηχανημάτων. Ως εκ τούτου, αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια, τόσο στους διαδρόμους όσο και στις διαβάσεις όπου η ορατότητα είναι χαμηλή.

Linde BlueSpot™ σε χρήση

Διακριτικό, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί

Το Linde BlueSpot™ αποτελείται από δύο φωτεινά, αντιθαμβωτικά φώτα LED που προβάλλουν μπλε φως στο έδαφος. Μπορούν να ρυθμιστούν είτε να φωτίζουν συνεχώς είτε να αναβοσβήνουν. Το φως LED εκπέμπει (φωτίζει) αρκετά μέτρα μπροστά από το περονοφόρο όχημα, είτε κινείται μπροστά είτε πίσω. Διαρκεί για εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα: Το Linde BlueSpot™ διαρκεί περισσότερο από 20.000 ώρες, καθώς η τεχνολογία LED επιτρέπει υψηλή ένταση φωτός με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ασφάλεια και αντοχή

Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα στο σύστημα προειδοποίησης διαδρομής έχουν πιστοποιηθεί με την κατηγορία προστασίας IP 67. Ως εκ τούτου, διαθέτουν ιδανική προστασία από τις καιρικές συνθήκες: Το Linde BlueSpot™ είναι αδιάβροχο στο νερό, για παράδειγμα όταν το περονοφόρο όχημα καθαρίζεται με υψηλή πίεση. Επίσης το προειδοποιητικό φως δεν είναι ευαίσθητο σε δονήσεις.

Τοποθέτηση του Linde BlueSpot™ σε υπάρχον περονοφόρο

Εγκατάσταση του Linde BlueSpot

Η γκάμα BlueSpot™ ως κιτ μετατροπής

Το Linde BlueSpot™ είναι διαθέσιμο και σε άλλες μορφές εκτός του μπλε χρώματος. Για σαφείς κατευθύνσεις και σήματα, η Linde ανέπτυξε δύο επιπλέον εκδόσεις ως μέρος ενός κιτ μετατροπής.

Linde BlueSpot™ με μπλε βέλος

Μπλε βέλος

Το φως που προβάλλεται έχει σχήμα μπλε βέλους. Αυτό καθιστά την πορεία του περονοφόρου ξεκάθαρη, ακόμη και σε διαβάσεις όπου η ορατότητα είναι χαμηλή.

Linde BlueSpot™ με κόκκινο φως LED

Κόκκινο φως

Το Linde BlueSpot™ με κόκκινο φως LED είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το μπλε χρώμα χρησιμοποιείται ήδη για άλλες κατηγορίες κινδύνων ή αν το κόκκινο δημιουργεί μεγαλύτερη αντίθεση με το πάτωμα.

Ένας ευχάριστος, ασφαλής σύντροφος

Χάρη στα φώτα LED υψηλής απόδοσης του Linde BlueSpot™, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για την κυκλοφορία των περονοφόρων οχημάτων με ευχάριστο, αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Αποφεύγονται οι δυνατοί θόρυβοι και τίποτα δεν ξαφνιάζει τους εργαζόμενους. Η λύση του προειδοποιητικού σήματος της Linde απέσπασε θετικά σχόλια από τους υπαλλήλους. Ακόμη και οι επισκέπτες του εργοστασίου αναγνωρίζουν ενστικτωδώς το Linde BlueSpot™ ως προειδοποίηση και αντιδρούν ανάλογα.

Ασφάλεια μέσω καινοτομίας

Οφέλη με μια ματιά

  • Σύστημα προειδοποίησης έλευσης περονοφόρου: Αύξηση της ασφάλειας στους διαδρόμους και στις διαβάσεις με χαμηλή ορατότητα
  • Έγκαιρη προειδοποίηση: Ένα σημείο στο έδαφος πολύ μπροστά από το περονοφόρο μηχάνημα αφήνει άφθονο χρόνο να απομακρυνθούμε
  • Ασφάλεια προς όλες τις κατευθύνσεις: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την οδήγηση τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω
  • Τεχνολογία LED: Aντιθαμβωτικό, υψηλής έντασης φως που χρησιμοποιεί χαμηλά επίπεδα ενέργειας
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής: Πολύ χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας
  • Αντοχή: Ανθεκτικό σε κραδασμούς, δονήσεις και στον καθαρισμό με νερό υψηλής πίεσης
  • Ποικιλία: Φως LED με κόκκινο ή μπλε σημείο φωτός ή μπλε βέλος
  • Θερμή υποδοχή από οδηγούς και πεζούς: Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ενοχλητικά ακουστικά προειδοποιητικά σήματα

Linde BlueSpot™

Η τελευταία μας καινοτομία

Linde TruckSpot

Οι στενοί διάδρομοι, οι διασταυρώσεις με περιορισμένη ορατότητα και οι περιοχές με ασαφή σχεδιασμό συχνά δυσκολεύουν τους πεζούς να δουν έγκαιρα ένα περονοφόρο όχημα που κινείται με όπισθεν. Το Linde TruckSpot αποτελεί την ιδανική λύση, καθώς χρησιμοποιεί ένα φωτεινό σήμα στο έδαφος για να ανακοινώσει ότι το όχημα πλησιάζει.

Μάθε περισσότερα