Παρουσίαση του Linde Safety Pilot
Για να μην ανατρέπεται ποτέ το περονοφόρο

Linde Safety Pilot

Ένας έξυπνος «συνοδηγός» αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας

Τα περονοφόρα οχήματα αντίβαρου σπάνια ανατρέπονται, αλλά όταν συμβεί, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού και να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο όχημα και το φορτίο. Συνήθως προκαλείται από λάθος του οδηγού. Προκειμένου να μειωθούν τα «ανθρώπινα λάθη», η Linde έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, θέτοντας νέα πρότυπα στην ασφάλεια. Το Linde Safety Pilot (LSP) λειτουργεί σαν ένας έξυπνος «συνοδηγός» και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: LSP Select και LSP Active. Και στις δύο εκδόσεις, όλες οι βασικές παράμετροι κατά την ανύψωση εμφανίζονται σε μια μικρή οθόνη. Εάν η κατάσταση οδήγησης του οχήματος γίνει κρίσιμη, εμφανίζονται προειδοποιητικά χρώματα στην οθόνη και εκπέμπεται ένα προειδοποιητικό σήμα. Το LSP Active παρεμβαίνει αυτόματα στις λειτουργίες οδήγησης και ανύψωσης του περονοφόρου.

Μην λειτουργείς ενστικτωδώς

Η ανατροπή περονοφόρου οχήματος αντίβαρου είναι επικίνδυνη. Ο οδηγός μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά και το φορτίο να υποστεί βλάβη. Δεν είναι εύκολο για τον οδηγό να αποφύγει την ανατροπή. Ειδικά κατά τη μεταφορά φορτίων που εναλλάσσονται συχνά και δεν είναι γνωστό το περιεχόμενό τους. Για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους, ο οδηγός πρέπει να γνωρίζει και να είναι σε θέση να αξιολογήσει με ακρίβεια το βάρος του φορτίου, την απόσταση του κέντρου φορτίου και το απαιτούμενο ύψος ανύψωσης. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην πράξη, ο οδηγός λειτουργεί με το ένστικτο. Και στις δύο εκδόσεις Active και Select, το LSP διαθέτει μια σειρά αισθητήρων που μετρούν δεδομένα όπως το ύψος ανύψωσης, τη γωνία κλίσης και το βάρος φορτίου σε διάφορες θέσεις του οχήματος. Αυτές οι βασικές τιμές εμφανίζονται σε μια οθόνη στην καμπίνα του οδηγού. Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να μαντέψει το βάρος των μεταφερόμενων εμπορευμάτων ή το τρέχον ύψος ανύψωσης, αλλά μπορεί τώρα να τα χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί το επίπεδο κινδύνου.

Έλεγχος Linde Safety Pilot

Ασφάλεια

Τα περονοφόρα οχήματα αντίβαρου που διαθέτουν το Linde Safety Pilot είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.

Καινοτομίες που αυξάνουν την ασφάλεια

Βάρος φορτίου

Ένας εξαιρετικά ευαίσθητος αισθητήρας μετρά την πίεση στο υδραυλικό κύκλωμα του ιστού ανύψωσης. Χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες τιμές όπως η διάμετρος του κυλίνδρου και οι ανοχές μεταξύ των πείρων της αλυσίδας ανύψωσης, μπορεί να υπολογιστεί το τρέχον βάρος φορτίου.

Ύψος ανύψωσης

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα ειδικά σχεδιασμένο ενσωματωμένο καλώδιο κατά μήκος του ιστού που συνδέεται με τον «πιλότο» του μηχανήματος και μεταφέρει ενδείξεις σχετικά με το ύψος ανύψωσης.

Γωνία κλίσης

Οι συνοδευτικοί αισθητήρες ενσωματώνονται στην standard έκδοση σε όλα τα περονοφόρα οχήματα αντίβαρου της Linde.

Ροπή φορτίου (μόνο στα LSP Active)

Aισθητήρας μέτρησης ροπής στον πίσω άξονα, χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ροπής φορτίου ή την απόσταση του κέντρου βάρους του φορτίου προς τον μπροστινό άξονα.

Βίντεο για το Linde Safety Pilot

Η οθόνη LSP εμφανίζει τρεις εκδόσεις

  • Ασφαλέστερη εργασία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.
  • Όριο: Η οθόνη ανάβει πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι το όριο ωφέλιμου φορτίου έχει σχεδόν επιτευχθεί. Το LSP Active μειώνει την ταχύτητα κλίσης κατά την ανύψωση.
  • Κρίσιμη περιοχή: Η οθόνη ανάβει κόκκινο. Αυτό σημαίνει ότι το όριο ασφαλούς ανυψωτικής ικανότητας έχει επιτευχθεί οριστικά. Ακούγεται επίσης ένα προειδοποιητικό σήμα. Το LSP Active ρυθμίζει τις λειτουργίες του οχήματος.

Ενεργή παρέμβαση κατά την οδήγηση

Το LSP Active παρέχει επίσης πρόσθετη υποστήριξη στον οδηγό με τη μορφή ενός ενεργού συστήματος υποβοήθησης: Εάν το περονοφόρο όχημα αντίβαρου χρησιμοποιείται για να ανυψωθεί ένα βαρύ φορτίο που βρίσκεται στο όριο ανυψωτικής ικανότητας , το σύστημα εκπέμπει οπτικά και ακουστικά σήματα και επιβραδύνει την κίνηση ανύψωσης ή κλίσης. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, η κίνηση ανύψωσης του οχήματος διακόπτεται εντελώς. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την οδήγηση. Εάν ο οδηγός επιταχύνει το φορτωμένο περονοφόρο πολύ γρήγορα, φρενάρει πάρα πολύ απότομα ή στρίβει στις γωνίες πάρα πολύ γρήγορα, το LSP Active παρεμβαίνει στη λειτουργία οδήγησης. Το σύστημα αντισταθμίζει το λάθος του οδηγού και αποτρέπει, στις περισσότερες περιπτώσεις, την ανατροπή του οχήματος.

Εργαστείτε ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες διευκόλυνσης

Οι εκδόσεις Select και Active διαθέτουν πολλές ακόμα λειτουργίες διευκόλυνσης, όπως προεπιλογή του ύψους ανύψωσης μέσω ενσωματωμένης ζυγαριάς, ρύθμιση ορίου ταχύτητας κ.α. Με τον τρόπο αυτό η εργασία γίνεται ασφαλέστερη και πιο παραγωγική. Για παράδειγμα πριν από την έναρξη μιας εργασίας, ο οδηγός μπορεί να ορίσει το ύψος στο οποίο πρέπει να ανυψωθεί το εμπόρευμα. Δεν χρειάζεται πλέον να γίνονται προσαρμογές κατά τη διάρκεια με αποτέλεσμα να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος. Οι ενσωματωμένες ζυγαριές φορτίου ζυγίζουν τα φορτία σε λίγα δευτερόλεπτα και παρέχουν μια ακόμα λειτουργία. Για παράδειγμα, ο χειριστής μπορεί να γνωρίζει γρήγορα εάν έχει επιτευχθεί η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα ενός μηχανήματος. Η δυνατότητα ρύθμισης ύψους ανύψωσης και το όριο σταματήματος των περονών από το έδαφος (προστασία περονών) συμβάλλουν στην αποφυγή ζημιών και ατυχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι χαμηλοτάβανες αποθήκες και τα ανώμαλα πατώματα δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο.

Σύγκριση LSP Select και LSP Active

Ενδείξεις στην οθόνη

LSP Select

  • Φορτίο, ύψος ανύψωσης, γωνία κλίσης, ταχύτητα οδήγησης, γωνία διεύθυνσης, δυνατότητα επιλογής χειριστηρίων διεύθυνσης (2 πεντάλ / 1 πεντάλ), θερμοκρασία συστήματος μετάδοσης

LSP Active

  • Φορτίο, ύψος ανύψωσης, γωνία κλίσης, ταχύτητα οδήγησης, γωνία διεύθυνσης, δυνατότητα επιλογής χειριστηρίων διεύθυνσης (2 πεντάλ / 1 πεντάλ), θερμοκρασία συστήματος μετάδοσης
  • συν την ένδειξη του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους, του κέντρου βάρους των φορτίων και της μέγιστης επιτρεπόμενης γωνίας κλίσης.

Ενεργή παρέμβαση

LSP Select

  • δεν είναι διαθέσιμη

LSP Active

  • εξαρτάται από το ύψος ανύψωσής του ιστού, τη γωνία κλίσης και την ταχύτητα οδήγησης (με βάση την κατάσταση οδήγησης, φόρτωσης κ.λπ.)

Λειτουργίες διευκόλυνσης

LSP Select

  • Προεπιλογή ύψους ανύψωσης, προεπιλογή γωνίας κλίσης, όριο ρύθμισης ύψους των περονών από το έδαφος (προστασία φθοράς), κλίμακες φορτίου (με λειτουργία απόβαρου), υπολογισμός φορτίου, ρυθμίσεις δυναμικής μηχανήματος, οθόνη κατανάλωσης καυσίμου, όριο ταχύτητας.

LSP Active

  • Προεπιλογή ύψους ανύψωσης, προεπιλογή γωνίας κλίσης, όριο ρύθμισης ύψους των περονών από το έδαφος (προστασία φθοράς), κλίμακες φορτίου (με λειτουργία απόβαρου), υπολογισμός φορτίου, ρυθμίσεις δυναμικής μηχανήματος, οθόνη κατανάλωσης καυσίμου, όριο ταχύτητας.

Πώς ανατρέπεται ένα περονοφόρο;

1.Ο οδηγός συλλέγει το φορτίο χρησιμοποιώντας το περονοφόρο όχημα.

2.Οδηγεί το περονοφόρο με το φορτίο ανυψωμένο.

3.Αν ο οδηγός φρενάρει με το φορτίο ανυψωμένο, το περονοφόρο θα ανατραπεί.

4.Το περονοφόρο ανατρέπεται.

Ηλεκτρικό περονοφόρο όχημα που μεταφέρει βαριά κιβώτια
Τα περονοφόρα οχήματα Linde είναι γνωστά για την ασφάλεια τους. Ωστόσο, τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν λόγω λάθους του χειριστή, λόγω έλλειψης συγκέντρωσης ή όταν ο χειριστής είναι ψυχολογικά πιεσμένος. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους σχεδιάστηκε το Linde Safety Pilot.