Τεχνολογία Li-ION από τη Linde

Ενεργειακό σύστημα για την εσωτερική ενδοεφοδιαστική αλυσίδα του σήμερα και του αύριο
Περονοφόρο μηχάνημα στοίβαξης παλετών Linde με μπαταρίες Linde Li-ION σε χρήση αποθήκευσης

Αύξηση πίεσης κόστους, στενά χρονοδιαγράμματα και απρόβλεπτες παραγγελίες: Η δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλάζει τις απαιτήσεις που τίθενται στον εξοπλισμό αποθήκης και τα περονοφόρα μηχανήματα. Πάνω απ' όλα, πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμος και ευέλικτος στη χρήση του. Ταυτόχρονα, η ασφάλεια και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας είναι σημαντικοί παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι τα ενεργειακά συστήματα τίθενται επίσης σε δοκιμασία.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν μόνο στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας ενδείξεις μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Η βιομηχανία εξοπλισμού διακίνησης υλικών είναι από καιρό πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά περονοφόρα αντί για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η πρόκληση: να εξασφαλιστεί η ίδια υψηλή διαθεσιμότητα οχημάτων όπως και με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στο σημείο αυτό η τεχνολογία li-ion έρχεται στο προσκήνιο. Έχει αποδείξει την αξία της στην καθημερινή χρήση -σε smartphone για παράδειγμα- και προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος σε περονοφόρα μηχανήματα:

Σειρά περονοφόρων Linde και μηχανήματα αποθήκης εξοπλισμένα με μπαταρίες Linde Li-ION

Σύντομη και γρήγορη επαναφόρτιση

Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί ακόμα και κατά τη διάρκεια σύντομων διαλειμμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγονται οι δαπανηρές και χρονοβόρες αλλαγές μπαταρίας.

Υψηλότερη ενεργειακή απόδοση

Έως και 30%περισσότερη ενέργεια χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και την υψηλή συνολική απόδοση του συστήματος.

Ισχυρό σύστημα

Καμία απώλεια απόδοσης ακόμη και με μειωμένη φόρτιση της μπαταρίας.

Φιλική λύση για τον χρήστη

Καμία διαρροή επικίνδυνων αερίων και οξέων μπαταρίας. Χωρίς συντήρηση και εύκολο στον καθαρισμό.

Τεχνολογία Linde Li-ION
Παλετοφόρο όχημα στοίβαξης παλετών με μπαταρία Linde Li-ION σε χρήση σε αποθήκη ψυγείο

Η ιδανική λύση για κάθε εφαρμογή

Η χρήση μπαταριών Li-ION είναι κατάλληλη για όλες τις εφαρμογές. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματά τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε εντατικές και κουραστικές εργασίες, όπως η λειτουργία πολλαπλών βαρδιών και η αποθήκευση σε ψυγείο.

Λόγω της εξάλειψης των εκπομπών και των πιθανών προσμείξεων στις μπαταρίες μολύβδου-οξέος, η τεχνολογία είναι επίσης ιδιαίτερα κατάλληλη για χρήση σε χώρους εργασίας όπου απαιτείται υψηλός βαθμός ευαισθησίας, για παράδειγμα η φαρμακευτική βιομηχανία ή η βιομηχανία τροφίμων.

Για τις εταιρείες που αναζητούν μια εναλλακτική λύση για την εσωτερική καύση του στόλου περονοφόρων τους, οι μπαταρίες Li-ION είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Πλεονεκτήματα της λύσης Li-ION της Linde

Ηλεκτρικό περονοφόρο συνδεδεμένο με τον φορτιστή μπαταριών Li-ION

Οι μπαταρίες Linde Li-ION για περονοφόρα οχήματα και εξοπλισμό αποθήκης βελτιώνουν τη λειτουργία και τον χειρισμό. Αυξάνουν τη διαθεσιμότητα των οχημάτων και καθιστούν τη λειτουργία πιο οικονομική, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη. Πολλοί χρήστες εκτιμούν τα πρακτικά πλεονεκτήματα στην καθημερινή εργασία τους.

Σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Οι μπαταρίες Li-ION αυξάνουν την οικονομική αποδοτικότητα του στόλου σε λειτουργία. Αυτό προκύπτει από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα αυτού του ενεργειακού συστήματος, το οποίο προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους στην καθημερινή εφοδιαστική αλυσίδα και στις συναφείς υποδομές.

Υψηλή αποδοτικότητα συστημάτων

Η λύση Li-ION της Linde έχει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό απόδοσης. Ο συνδυασμός της μπαταρίας Linde Li-ION και του φορτιστή Linde αυξάνει την ενεργειακή απόδοση κατά 30% σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

Έξυπνη διαχείριση μπαταριών

Επιπλέον, ο έλεγχος του οχήματος και η διαχείριση της μπαταρίας συντονίζονται τέλεια μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τη διεπαφή διαύλου CAN για παράδειγμα, η οποία επιτρέπει στα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το σύστημα μπαταριών είναι επομένως σε θέση να ισορροπήσει τα μέγιστα φορτία παρέχοντας συγχρόνως επαρκή ενέργεια. Αυτό προστατεύει την μπαταρία και παρατείνει τη διάρκεια ζωής και λειτουργίας της.

Μειωμένο κόστος συντήρησης και διαχείρισης

Η χρήση συμβατικών μπαταριών μολύβδου-οξέος συνοδεύεται με μια σειρά εξόδων συντήρησης και διαχείρισης, τα οποία εξαλείφονται εντελώς με τις μπαταρίες Li-ION. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το κόστος μιας δεύτερης μπαταρίας, το κόστος προσωπικού για την πλήρωση των μπαταριών με νερό και για την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Λιτή υποδομή φόρτισης

Επιπλέον, η σύνθετη υποδομή φόρτισης με ξεχωριστό χώρο μπαταρίας και συσκευή αναρρόφησης για τα αέρια ανήκει στο παρελθόν. Αντ' αυτού, ο φορτιστής για τις μπαταρίες Li-ION μπορεί να τοποθετηθεί ευέλικτα σε βολικά σημεία, όπως κοντά σε περιοχές διαλείμματος για σύντομη επαναφόρτιση ή στην περιοχή εφαρμογής για εξοικονόμηση χρόνου οδήγησης.

Διαθεσιμότητα

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο εξοπλισμός αποθήκης και τα περονοφόρα πρέπει να έχουν την υψηλότερη δυνατή διαθεσιμότητα. Αυτό είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των μπαταριών Li-ION της Linde. Σε αντίθεση με τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος, η τεχνολογία είναι εξαιρετικά αποδοτική και ευέλικτη όσον αφορά τους κύκλους και τις συχνότητες φόρτισης.

Φόρτιση υψηλής ταχύτητας

Οι μπαταρίες Linde μπορούν να επιτύχουν έναν πλήρη κύκλο φόρτισης μέσα σε μία ώρα. Ανάλογα με την ένταση της λειτουργίας, το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος και τα οχήματα είναι διαθέσιμα για αρκετές ακόμα ώρες.

Σύντομη ενδιάμεση φόρτιση συνιστάται

Με τις συμβατικές μπαταρίες, συνιστάται να ξεκινάτε μόνο πλήρεις κύκλους φόρτισης για να προστατεύετε τις μπαταρίες. Αυτό δεν ισχύει για τις μπαταρίες Li-ION: Ακόμη και η εξαιρετικά σύντομη ενδιάμεση φόρτιση μόλις λίγων λεπτών όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά συνιστάται. Η ιδανική κατάσταση φόρτισης είναι περίπου 20 έως 80 τοις εκατό της συνολικής χωρητικότητας. Η ευελιξία της διαδικασίας φόρτισης αυξάνει σημαντικά τη συνολική διαθεσιμότητα του οχήματος.

Εξατομικευμένη προστασία ενάντια βαθιάς εκφόρτισης

Η τεχνολογία διαύλου CAN της Linde επιτρέπει εξατομικευμένες ρυθμίσεις για προστασία έναντι βαθιάς εκφόρτισης. Όταν πλησιάζετε την ελάχιστη εναπομένουσα χωρητικότητα, η διαχείριση της μπαταρίας για μπαταρίες Li-ION μειώνει την απόδοση των λειτουργιών κίνησης και ανύψωσης. Αυτή η τιμή μπορεί να οριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της διαθεσιμότητας του περονοφόρου και της προστασίας της μπαταρίας.

Διαφορετικές χωρητικότητες για διαφορετικές εφαρμογές

Η Linde προσφέρει δύο διαφορετικές χωρητικότητες για κάθε τύπο μπαταρίας. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να καθορίζουν την ενεργειακή τροφοδοσία των οχημάτων τους ανάλογα με την ατομική ένταση λειτουργίας. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα περονοφόρο όχημα με τη μεγάλη μπαταρία σε λειτουργία τριών βάρδιες χωρίς φόρτιση κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Ασφάλεια

Η τεχνολογία Li-ION της Linde προσφέρει επίσης το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας του οδηγού και του οχήματος. Οι μηχανικοί της Linde έχουν αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας για ολόκληρο το σύστημα μπαταριών και οχημάτων. Κατά τη φάση της ανάπτυξης, οι μπαταρίες υποβάλλονται σε ένα πρόγραμμα ειδικών δοκιμών αντοχής και σύγκρουσης.

Χωρίς επικίνδυνα αέρια

Ενώ το υδρογόνο που παράγεται από τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο αέριο οξυδρογόνου, οι μπαταρίες Li-ION εξαλείφουν αυτόν τον κίνδυνο. Επιπλέον, δεδομένου ότι για τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος δεν απαιτείται αντικατάσταση, οι οδηγοί δεν εκτίθενται πλέον σε κανένα κίνδυνο τραυματισμού. Δεδομένου ότι οι κυψέλες Li-ION δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση, οι χειριστές δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με επικίνδυνα οξέα.

Θήκη ελεγμένη με δοκιμή σύγκρουσης

Σε ατυχήματα με περονοφόρα οχήματα ασκούνται τεράστιες δυνάμεις λόγω του βάρους. Για να εξασφαλιστεί ότι οι μπαταρίες Li-ION στα οχήματα προστατεύονται ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις, έχουν υποβληθεί σε δοκιμή σύγκρουσης μέγιστου φορτίου. Στο βίντεο: Χάρη στο χαλύβδινο περίβλημα πάχους 25 mm, η θήκη της μπαταρίας εμποδίζει τη διείσδυση μιας περόνης ακόμα και με μεγάλη ταχύτητα. Ως εκ τούτου, ο μηχανικός σχεδιασμός της μπαταρίας πληροί επίσης τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της Linde.

Σύστημα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων

Το σύστημα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων που υπάρχει των μπαταριών Linde Li-ION εφαρμόζεται σε επίπεδο κυψελών, μονάδων και μπαταρίας. Επιπλέον, η διαχείριση της μπαταρίας εξασφαλίζει τη βέλτιστη χρήση της μπαταρίας παρακολουθώντας και συντονίζοντας συνεχώς τις λειτουργίες του οχήματος, τις διαδικασίες φόρτισης και το σύστημα μπαταριών. Αυτό αποτρέπει τις ζημιές που προκαλούνται από υπερπίεση, υπερθέρμανση, υπερφόρτιση ή βαθιά εκφόρτιση.

Επιπλέον, όχι μόνο το όχημα και η μπαταρία , αλλά και ολόκληρο το σύστημα, που αποτελείται από το όχημα, την μπαταρία και τον φορτιστή, φέρει τη σήμανση δοκιμασμένης ασφάλειας CE . Κατά κανόνα, αυτό δεν είναι εγγυημένο κατά την αγορά της μπαταρίας ως αυτόνομο στοιχείο.

Βιωσιμότητα

Αυτά τα τελευταίας τεχνολογίας ενεργειακά συστήματα δεν είναι μόνο εξαιρετικά αποδοτικά, αλλά προστατεύουν επίσης τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Οι μπαταρίες Li-ION της Linde πληρούν όλες τις απαιτήσεις βιωσιμότητας. Για παράδειγμα, η λειτουργία τους είναι εντελώς απαλλαγμένη από εκπομπές.

Επιπλέον, η λειτουργία των περονοφόρων και του εξοπλισμού αποθήκης με αυτή την τεχνολογία είναι σημαντικά πιο αποδοτική ενεργειακά, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια συνολική παραγωγή επιτυγχάνεται με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Μεγαλύτερος κύκλος ζωής

Η παραγωγή μπαταριών Li-ION παράγει επίσης λιγότερους ρύπους από αυτούς των συμβατικών μπαταριών μολύβδου-οξέος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ο μεγαλύτερος κύκλος ζωής των μπαταριών, ο οποίος βοηθά επίσης στη διατήρηση των περιβαλλοντικών πόρων.

Ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης

Στη Linde, η βιωσιμότητα αρχίζει με την παραγωγή μπαταριών και συνεχίζεται πέρα από το τέλος του κύκλου ζωής τους. Παρά τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους, ακόμη και οι μπαταρίες Li-ION φθάνουν στο τέλος της απόδοσής τους σε κάποιο σημείο. Όταν συμβεί αυτό, οι μπαταρίες μπορούν να επιστραφούν σε όλους τους συνεργάτες σέρβις του δικτύου της Linde. Από εκεί αποστέλλονται σε μια πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης, με την οποία η Linde έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης για τις μπαταρίες Li-ION.

Εδώ οι μπαταρίες αποσυναρμολογούνται πρώτα και τα συστατικά τους ταξινομούνται. Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και καλώδια πηγαίνουν στην κανονική ανακύκλωση. Οι κυψέλες της μπαταρίας, από την άλλη πλευρά, λιώνουν και υποβάλλονται σε μεταλλουργική επεξεργασία και τα πολύτιμα στοιχεία, όπως το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο, επαναχρησιμοποιούνται. Με αυτή την ολοκληρωμένη διαδικασία, η Linde είναι ένας από τους πρωτοπόρους όσον αφορά την ανακύκλωση μπαταριών Li-ION στην ενδοεφοδιαστική αλυσίδα.

Κατεβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες Li-ION εδώ