Περονοφόρα μηχανήματα που κοιτούν το μέλλον, με 50 χρόνια επιτυχίες

17 Μαΐ 2021

Η Linde Material Handling σηματοδοτεί την αγορά μηχανημάτων με τα ηλεκτρικά περονοφόρα οχήματα - νέα γενιά έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η Γερμανική βιομηχανική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο τον Μάρτιο του 1971, είδε αυτό που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε 50 χρόνια επιτυχίας: Τότε, η Linde Material Handling (Linde MH) παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό περονοφόρο όχημά της. Έκτοτε, ο ειδικός intralogistics άφησε το αποτύπωμα του στην ηλεκτροκίνηση με πολλές καινοτομίες, οδεύοντας με σταθερά βήματα ώστε να γίνει ο ηγέτης της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των ηλεκτρικών μηχανημάτων αντιβάρου. Τώρα το επόμενο επίτευγμα περιμένει στο παρασκήνιο: Ο Ιούνιος θα ξεκινήσει με μια νέα γενιά μηχανημάτων που συνδυάζει το «καλύτερο από τους δύο κόσμους», καθιστώντας έτσι το ηλεκτρικό περονοφόρο όχημα με το περονοφόρο που λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ήταν μια απόφαση που καθόρισε την πορεία για το μέλλον», λέει ο Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management της Linde MH. «Σήμερα, όχι μόνο προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών βιομηχανικών μηχανημάτων με μια ποικιλία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, αλλά χρησιμοποιούμε επίσης την τεχνογνωσία μας για την ηλεκτροδότηση οχημάτων όλων των ειδών.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό περονοφόρο μηχάνημα Linde, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η γιγάντια δυναμική της ηλεκτροκίνησης δεν μπορούσε ακόμα να προβλεφθεί. Η ανάπτυξη είχε ως κύριο στόχο να προσφέρει ένα μηχάνημα για εσωτερικές εφαρμογές. Με το περονοφόρο όχημα με μπαταρία, η Linde MH άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, καθώς το σύστημα αποθήκευσης κίνησης και ενέργειας έθεσε διαφορετικές τεχνικές προκλήσεις: τον υδροστάτη Linde.

Τα κυριότερα σημεία της πρώτης ηλεκτρικής σειράς κυμαίνονται από 1 έως 1,5 τόνους, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης του εμπρόσθιου άξονα τροχών με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, η οποία έδωσε τη δυνατότητα ελιγμών στη μικρότερη δυνατή ακτίνα και τον έλεγχο διπλού πεντάλ που υιοθετήθηκε στο υδροστατικό σύστημα. Αυτή η δυνατότητα σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους χειριστές να εναλλάσσουν την κίνηση μεταξύ εμπροσθοπορείας και οπισθοπορείας.

Τα επόμενα χρόνια, η ζήτηση για ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά σημείωσε σημαντική αύξηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των αποθηκών και των κέντρων διανομής συνέχισε να αυξάνεται - και μαζί με την ανάγκη για εξοπλισμό χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις σε χαμηλού θορύβου περονοφόρα εσωτερικής χρήσης και χωρίς εκπομπές αερίων: Οι πελάτες ήθελαν υψηλότερη ανυψωτική ικανότητα, περισσότερη διαχειριστική ικανότητα και μεγαλύτερο αριθμό παραλλαγών εξοπλισμού για να καλύψουν ολοένα και νέους τομείς εφαρμογής στη βιομηχανία και το εμπόριο.

Συμπαγής άξονας ως ορόσημο στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών μηχανημάτων

Η περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων ισχύος και της ψηφιακής τεχνολογίας άνοιξε το δρόμο για τη συνεχή επιτυχία των ηλεκτρικών περονοφόρων της Linde MH. Το 1999, το πρώτο μοντέλο με τριφασικό ή ασύγχρονο κινητήρα προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Οι τεχνικοί ανέπτυξαν ειδικές μονάδες ισχύος και ελέγχου για αυτό το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Αυτό κατέστησε δυνατό τον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων, της μεγαλύτερης απόδοσης με ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και την ικανότητα χειρισμού απαιτητικών εξωτερικών εφαρμογών. Μικροί και χωρίς συντήρηση, οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες μαζί με τα υδραυλικά ανύψωσης και όλα τα εξαρτήματα ελέγχου αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα - τον συμπαγή κινητήριο άξονα. Οι αγωγοί αντικατέστησαν μεγάλες γραμμές καλωδίων και εξασφάλισαν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα νέα μοντέλα Linde E14 έως E20 από το 2006.

Για πρώτη φορά, τα μηχανήματα διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο φορτιστή για ευέλικτη φόρτιση σε πρίζες, καθώς και κυλίνδρους κλίσης για μεγαλύτερη σταθερότητα του ιστού. το Το 2010 προστέθηκαν περαιτέρω χαρακτηριστικά με τα μοντέλα 2 έως 5 τόνων, όπως ο άξονας μετάδοσης κίνησης, το αυτόματο χειρόφρενο, η ψηφιακή ένδειξη φόρτισης μπαταρίας και ένα σύστημα ελέγχου έλξης για εξαιρετική πρόσφυση στο έδαφος. Αυτό ικανοποίησε τόσο τις ανάγκες πολλών πελατών και συνέβαλε σημαντικά ώστε η Linde MH να γίνει ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών μηχανημάτων αντιβάρου, στην Ευρώπη.

50 χρόνια ηλεκτρικά μηχανήματα αντιβάρου

Η επιτυχημένη ιστορία των ηλεκτρικών περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων της Linde Material Handling ξεκίνησε στη γερμανική βιομηχανική έκθεση στο Ανόβερο τον Μάρτιο του 1971. Η 50η επέτειος συμπίπτει με μια νέα γενιά μηχανημάτων που προσανατολίζεται στο μέλλον.

Ασφάλεια, αποδοτικότητα, σχέση κόστους αποτελεσματικότητας - και πλήρης απόδοση

Εκτός από την υψηλότερη απόδοση και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η εργονομία και η ασφάλεια ήταν στην κορυφή της λίστας απαιτήσεων για κάθε νέο σχεδιασμό και ανάπτυξη μηχανήματος. Πολλές επιλογές εξοπλισμού και επιδόσεων ήταν παγκόσμιες πρωτιές κατά το λανσάρισμα τους στην αγορά και παραμένουν μοναδικές για τη Linde μέχρι και σήμερα.

Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το σύστημα βοήθειας του οδηγού Linde Safety Pilot: Περιορίζει το ύψος ανύψωσης εάν ξεπεραστεί η επιτρεπόμενη χωρητικότητα φορτίου και ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης σε σχέση με το μεταφερόμενο φορτίο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Linde Roadster. Αυτό το όχημα σχεδιάστηκε χωρίς κολόνες, βελτιώνοντας την ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια λειτουργίας.

Η χρήση της τεχνολογίας ιόντων λιθίου ως ένα νέο μέσο αποθήκευσης ενέργειας και η ανάπτυξη της κυψέλης καυσίμου με υδρογόνο ως πηγή ενέργειας έδωσαν στα ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά μεγαλύτερη ώθηση, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ακόμη περισσότερη ανάπτυξη υπόσχεται μια νέα γενιά μηχανημάτων Linde που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. «Με μια εντελώς νέα εξέλιξη, τα ηλεκτρικά μηχανήματα μας θα καλύψουν τελικά τα ισχυρά φορτηγά IC της μάρκας Linde», ανακοινώνει ο Prokosch. Όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εικονική παρουσίαση των νέων οχημάτων στις 16 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. Το "Masterpieces" είναι το όνομα που έδωσε η Linde MH στην οθόνη προϊόντων η οποία όχι μόνο θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα του νέου σχεδιασμού με έντονο και ποικίλο τρόπο, αλλά και θα δώσει στους ανθρώπους πίσω από τις καινοτομίες την ευκαιρία να μιλήσουν.